X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój byl przy pierwszym porodzie pamięta kazda sekundę z tamtego dnia, i nie chojrakuję!! Współczuję mi z całego serca!! I ciążę tez docenia bo jelita daly mi w dupe ładnie!!! Najdłuższy bol trwał 14 godz. Zwijanie sie na łóżku z bólu.

Kurde boje się usnąć! Ze mnie w nicy złapie akcja :-\

hsxq6uc.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Mój byl przy pierwszym porodzie pamięta kazda sekundę z tamtego dnia, i nie chojrakuję!! Współczuję mi z całego serca!! I ciążę tez docenia bo jelita daly mi w dupe ładnie!!! Najdłuższy bol trwał 14 godz. Zwijanie sie na łóżku z bólu.

Kurde boje się usnąć! Ze mnie w nicy złapie akcja :-\

kochana, tym bardziej do spania, siły i sen na wagę złota :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    kochana, tym bardziej do spania, siły i sen na wagę złota :)

Mam ostatnie tabl renie i szklankę mleka kolo lóżka! Jak to nie wystarczy to będę siedzieć do rana :-)

Jeszcze po budyniu to dopiero będzie palic rura :P

Marietta ty jeszcze wcinasz budyń? Ja codziennie :)

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O budyniu? O takiej pozniej porze? Teraz musze isc sie pocieszyc deserem budyniowym :-P
    W ogole to zjadlabym jakiegos pysznego, czerwoniutkiego i soczystego arbuza :-) nie wiecie gdzie maja dobre? Biedra? Lidl?

Marietta lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Mam ostatnie tabl renie i szklankę mleka kolo lóżka! Jak to nie wystarczy to będę siedzieć do rana :-)

Jeszcze po budyniu to dopiero będzie palic rura :P

Marietta ty jeszcze wcinasz budyń? Ja codziennie :)

Pokochałam budyń całym sercem :P Ale dzisiaj cały dzień ciężko mi coś przełknąć... idę spać szybko, póki jako tako mnie mało boli ;)

Trzymać kciuki za jakikolwiek progress, jutro na 9 do ginki prowadzącej, 1 ktg w szpitalu :)

hiacynta99., i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecimy na KTG. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty nie rozpakowanych! :)

Marietta, Lilik, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez wizytuje tylko wieczorem. Ktora mama roddzi w piatek 13 ? Ja bym sie nie obrazila jakby to bylo dzis

hiacynta99. lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają już maluszki. Jak wasz pierwszy dzień w domku?Podróż że szpitala do domu ok-nawet jej się podobało ale później masakra płakała, ciągle przy cyce, koło 20 ja wykopaliska i spała 5,5 godz w nocy co godzinkę prawie się budziła tzn od 12 do prawie 4 później zasne la na dłużej 2 godz. Zobaczymy jak dzisiaj.
    Już wczoraj miałam kryzys,plakalam

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • SShape Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś będzie dobrze. Musicie sie przyzwyczaić do siebie i domu:) Mój syn budził się co 2h na początku a później było już lepiej. Jesteś pewnie jeszcze zmęczona po szpitalu. Głowa do góry:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej heej w ten cudny piąteczek 13go. Ja juz czekam w poradni u giną.. Zobaczymy co i jak.. Miłego dnia wszystkim a wizytujacym powodzenia na wizytach;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:33

i.am.chappie, Patrycja24, Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia na wizytach. Ja się właśnie szykuję i nie mogę się doczekać co powie gin. Obawiam się że usłyszę że nic jeszcze rozwiązania nie zapowiada. Ale z jakiś nowości ciążących znalazłam dziś na bieliźnie taki maleńki galaretkowaty kawałeczek więc może czop? Nie nakręcam się, co ma być to będzie, czerwiec to też ładny miesiąc na rodzenie :D

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w tym tygodniu nie miały być jakieś planowe cesarki? Nic nie wiadomo o nowych majowych bobaskach?

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Powodzenia na Waszych wizytach. Liczę, że odbędą się po Waszych myślach.

Ja zaczęłam się bać porodu i tego wszystkiego co po porodzie, więc już nawet czerwiec mi odpowiada.Jakoś nie ogarniam, że w każdej chwili może się zacząć. Nie wiem co mi odbija...pewnie hormony :). Dobrze, że można na nie zrzucić :P.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Gratuluję urodzonych bobasków wszystkim mamom!
    Brawo Dziewczyny!
    Trzymamy kciuki za kolejne :)
    Moja Mała wczoraj skończyła 3 tygodnie. Waży już 3700g ( wychodząc ze szpitala 2970g ).
    Ja też miałam w szpitalu wszystkie za duże ubranka, teraz wiem, że jednak trzeba zaparzyć się w malutkie śpioszki bo zanim dziecko dorośnie do rozmiaru 62 czy nawet 56, pływa w tych za dużych ciuszkach...
    Co do pierwszej nocy w domu to maź karmił mała cała noc, żebym mogła sie wyspać. Nie miałam jeszcze wystarczajaco duzo pokarmu i miałam obolałe brodawki wiec chciałam odpocząć od Kp. Faktycznie się wyspalam, mała pojedzona wiec nie płakała a na drugi dzien miałam
    Nawał i laktacja pięknie ruszyła i do dzis jest tylko pierś :)
    Do tej pory jak potrzebuje pospac twardym snem prosze męża zeby spał z małą ( biorę ja tylko na karmienie ) To bardzo pomaga.
    Ogólnie dziecko spi z nami w lozku. Jest to duzo wygodniejsze i bardzo słodkie :)
    Od kiedy wyszłam ze szpitala naprawdę się wysypiam :)
    Choć przyznaję, że wczesniej się kładę bo ok 23.00

Bardzo chętnie będę Was nadal podczytywać i czasem się odezwę.
    Wszystkim wizytującym życzę powodzenia!
    A nowym mamom siły, piersi pełnych mleka i przespanych nocy :)
    Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:24

hiacynta99., i.am.chappie, Patrycja24, Negra, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś może być ciężko przez kilka dni, może Cię też baby blues dopadł.. :/
    Daj sobie 2 tygodnie w piżamie (ja tak zakładam, żeby potem się nie rozczarować) i leż w łóżku i bądź tylko dla małej, niech mąż ma na głowie zakupy, gotowanie, sprzątanie. Dla dziecka to szok i duży stres i trzeba mu pomóc. Małymi kroczkami i Wam się uda wyjść z dołka. Trzymam kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a jak się czujesz fizycznie i czy już wiesz kiedy do domku z Bartusiem? :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witamy sie w ten piekny dzien. Dziewczyny chyba od samego poczatku ciazy nie pospalam tak jak dzis :-) czyzby cisza przed burza? Serio nie wiem kiedy ostatnio przespalam w ciagu 9h.

Patrycja24
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny postanowiłam czekać tutaj z Wami pod sam koniec :) Do terminu zostało mi 8 dni. Jakoś raźniej mi jak Was czytam i widzę że wszystkie mamy podobne przemyślenia. Jestem dobrej myśli i nie ukrywam że piękny maj nastraja pozytywnie do życia. Gratulacje dla tych które już urodziły i trzymam kciuki za te które czekają!

Iwa81, Rudzina, Marietta lubią tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej ja tez wizytuje tylko wieczorem. Ktora mama roddzi w piatek 13 ? Ja bym sie nie obrazila jakby to bylo dzis

u mnie terminowo 13, ale się nie zapowiada, no chyba że do końca dnia jeszcze dziecko mnie zaskoczy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i tak jak myślałam porodu nie widać :D córcia już ponad 3100 g waży :) za tydzień kolejna wizyta z maleńką nadzieją że jednak nie doczekamy :D teraz czekam jeszcze na ktg i mam nadzieję że szybko minie bo głodna się strasznie zrobiłam.

Patrycja24, i.am.chappie lubią tę wiadomość

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ