X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój byl przy pierwszym porodzie pamięta kazda sekundę z tamtego dnia, i nie chojrakuję!! Współczuję mi z całego serca!! I ciążę tez docenia bo jelita daly mi w dupe ładnie!!! Najdłuższy bol trwał 14 godz. Zwijanie sie na łóżku z bólu.

Kurde boje się usnąć! Ze mnie w nicy złapie akcja :-\

hsxq6uc.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Mój byl przy pierwszym porodzie pamięta kazda sekundę z tamtego dnia, i nie chojrakuję!! Współczuję mi z całego serca!! I ciążę tez docenia bo jelita daly mi w dupe ładnie!!! Najdłuższy bol trwał 14 godz. Zwijanie sie na łóżku z bólu.

Kurde boje się usnąć! Ze mnie w nicy złapie akcja :-\

kochana, tym bardziej do spania, siły i sen na wagę złota :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    kochana, tym bardziej do spania, siły i sen na wagę złota :)

Mam ostatnie tabl renie i szklankę mleka kolo lóżka! Jak to nie wystarczy to będę siedzieć do rana :-)

Jeszcze po budyniu to dopiero będzie palic rura :P

Marietta ty jeszcze wcinasz budyń? Ja codziennie :)

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O budyniu? O takiej pozniej porze? Teraz musze isc sie pocieszyc deserem budyniowym :-P
    W ogole to zjadlabym jakiegos pysznego, czerwoniutkiego i soczystego arbuza :-) nie wiecie gdzie maja dobre? Biedra? Lidl?

Marietta lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Mam ostatnie tabl renie i szklankę mleka kolo lóżka! Jak to nie wystarczy to będę siedzieć do rana :-)

Jeszcze po budyniu to dopiero będzie palic rura :P

Marietta ty jeszcze wcinasz budyń? Ja codziennie :)

Pokochałam budyń całym sercem :P Ale dzisiaj cały dzień ciężko mi coś przełknąć... idę spać szybko, póki jako tako mnie mało boli ;)

Trzymać kciuki za jakikolwiek progress, jutro na 9 do ginki prowadzącej, 1 ktg w szpitalu :)

hiacynta99., i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecimy na KTG. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty nie rozpakowanych! :)

Marietta, Lilik, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez wizytuje tylko wieczorem. Ktora mama roddzi w piatek 13 ? Ja bym sie nie obrazila jakby to bylo dzis

hiacynta99. lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają już maluszki. Jak wasz pierwszy dzień w domku?Podróż że szpitala do domu ok-nawet jej się podobało ale później masakra płakała, ciągle przy cyce, koło 20 ja wykopaliska i spała 5,5 godz w nocy co godzinkę prawie się budziła tzn od 12 do prawie 4 później zasne la na dłużej 2 godz. Zobaczymy jak dzisiaj.
    Już wczoraj miałam kryzys,plakalam

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • SShape Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś będzie dobrze. Musicie sie przyzwyczaić do siebie i domu:) Mój syn budził się co 2h na początku a później było już lepiej. Jesteś pewnie jeszcze zmęczona po szpitalu. Głowa do góry:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej heej w ten cudny piąteczek 13go. Ja juz czekam w poradni u giną.. Zobaczymy co i jak.. Miłego dnia wszystkim a wizytujacym powodzenia na wizytach;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:33

i.am.chappie, Patrycja24, Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia na wizytach. Ja się właśnie szykuję i nie mogę się doczekać co powie gin. Obawiam się że usłyszę że nic jeszcze rozwiązania nie zapowiada. Ale z jakiś nowości ciążących znalazłam dziś na bieliźnie taki maleńki galaretkowaty kawałeczek więc może czop? Nie nakręcam się, co ma być to będzie, czerwiec to też ładny miesiąc na rodzenie :D

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w tym tygodniu nie miały być jakieś planowe cesarki? Nic nie wiadomo o nowych majowych bobaskach?

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Powodzenia na Waszych wizytach. Liczę, że odbędą się po Waszych myślach.

Ja zaczęłam się bać porodu i tego wszystkiego co po porodzie, więc już nawet czerwiec mi odpowiada.Jakoś nie ogarniam, że w każdej chwili może się zacząć. Nie wiem co mi odbija...pewnie hormony :). Dobrze, że można na nie zrzucić :P.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Gratuluję urodzonych bobasków wszystkim mamom!
    Brawo Dziewczyny!
    Trzymamy kciuki za kolejne :)
    Moja Mała wczoraj skończyła 3 tygodnie. Waży już 3700g ( wychodząc ze szpitala 2970g ).
    Ja też miałam w szpitalu wszystkie za duże ubranka, teraz wiem, że jednak trzeba zaparzyć się w malutkie śpioszki bo zanim dziecko dorośnie do rozmiaru 62 czy nawet 56, pływa w tych za dużych ciuszkach...
    Co do pierwszej nocy w domu to maź karmił mała cała noc, żebym mogła sie wyspać. Nie miałam jeszcze wystarczajaco duzo pokarmu i miałam obolałe brodawki wiec chciałam odpocząć od Kp. Faktycznie się wyspalam, mała pojedzona wiec nie płakała a na drugi dzien miałam
    Nawał i laktacja pięknie ruszyła i do dzis jest tylko pierś :)
    Do tej pory jak potrzebuje pospac twardym snem prosze męża zeby spał z małą ( biorę ja tylko na karmienie ) To bardzo pomaga.
    Ogólnie dziecko spi z nami w lozku. Jest to duzo wygodniejsze i bardzo słodkie :)
    Od kiedy wyszłam ze szpitala naprawdę się wysypiam :)
    Choć przyznaję, że wczesniej się kładę bo ok 23.00

Bardzo chętnie będę Was nadal podczytywać i czasem się odezwę.
    Wszystkim wizytującym życzę powodzenia!
    A nowym mamom siły, piersi pełnych mleka i przespanych nocy :)
    Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:24

hiacynta99., i.am.chappie, Patrycja24, Negra, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś może być ciężko przez kilka dni, może Cię też baby blues dopadł.. :/
    Daj sobie 2 tygodnie w piżamie (ja tak zakładam, żeby potem się nie rozczarować) i leż w łóżku i bądź tylko dla małej, niech mąż ma na głowie zakupy, gotowanie, sprzątanie. Dla dziecka to szok i duży stres i trzeba mu pomóc. Małymi kroczkami i Wam się uda wyjść z dołka. Trzymam kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a jak się czujesz fizycznie i czy już wiesz kiedy do domku z Bartusiem? :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witamy sie w ten piekny dzien. Dziewczyny chyba od samego poczatku ciazy nie pospalam tak jak dzis :-) czyzby cisza przed burza? Serio nie wiem kiedy ostatnio przespalam w ciagu 9h.

Patrycja24
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny postanowiłam czekać tutaj z Wami pod sam koniec :) Do terminu zostało mi 8 dni. Jakoś raźniej mi jak Was czytam i widzę że wszystkie mamy podobne przemyślenia. Jestem dobrej myśli i nie ukrywam że piękny maj nastraja pozytywnie do życia. Gratulacje dla tych które już urodziły i trzymam kciuki za te które czekają!

Iwa81, Rudzina, Marietta lubią tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej ja tez wizytuje tylko wieczorem. Ktora mama roddzi w piatek 13 ? Ja bym sie nie obrazila jakby to bylo dzis

u mnie terminowo 13, ale się nie zapowiada, no chyba że do końca dnia jeszcze dziecko mnie zaskoczy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i tak jak myślałam porodu nie widać :D córcia już ponad 3100 g waży :) za tydzień kolejna wizyta z maleńką nadzieją że jednak nie doczekamy :D teraz czekam jeszcze na ktg i mam nadzieję że szybko minie bo głodna się strasznie zrobiłam.

Patrycja24, i.am.chappie lubią tę wiadomość

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ