X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekalam na kolezanke, ale cos jej wypadlo wiec tez sie zbieram na KTG. To nasze pierwsze ;-) ciekawe ile tam posiedze bo w tej poradni sa mega kolejki. No coz...zycie :-P

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale fajnie się ogląda jak już jesteście niektóre rozpakowane ;) u nas po ostatniej wizycie Szymek waży 2700g i na razie na świat się nie ciśnie.

Klaudia gratuluję synka :*

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się od rana zaczęło biegunka :-) podobnie sie dzien zaczyna jak 7 lat temu :-) nie chce zapeszać <3

Dziwnie sie czuje mam jak by dreszcze ! Ale boli narazie brak

W sumie z pierwszym porodem z rana biegunka byla a kolo 15 zaczęły sie bole :-)

Super by było urodzić w terminie .

Lilik, Aniu_leczka, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, trzymam kciuki! Niech to będzie dziś :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj poszalałam na zakupach zrobiłam troszkę zapasów no nigdy nic nie wiadomo juz teraz..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś u nas pierwszy dzień i noc w domu wspominam super :) Teraz niestety Kacperek ma okropne kolki, wczoraj przepłakał nam od 16 do 21 aż się serce człowiekowi krajało..
    Musicie się poznać z kruszynką i będzie super :) Ja przez kilka pierwszych dni jak nie potrafiłam uspokoić synka to taki płacz mnie ogarniał że nawet mąż nie mógł mnie uspokoić. Chyba hormony tak szalały bo teraz jest już o wiele lepiej a jeszcze dodatkowo staram się być spokojna bo dziecko odbiera Twoje emocje

Różyczka to ja myślałam, że mój za szybko na wadze przybiera ale idziemy praktycznie łeb w łeb, bo u nas wczoraj skończył 3 tygodnie a waga z dzisiaj to 3800g gdzie wychodząc ze szpitala miał 2720g :)

Hiacynta kciuki zaciśnięte i powodzenia jak coś :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    U mnie się od rana zaczęło biegunka :-) podobnie sie dzien zaczyna jak 7 lat temu :-) nie chce zapeszać <3

Dziwnie sie czuje mam jak by dreszcze ! Ale boli narazie brak

W sumie z pierwszym porodem z rana biegunka byla a kolo 15 zaczęły sie bole :-)

Super by było urodzić w terminie .

też tak sobie myślę, że fajnie by było idealnie terminowo ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, u mnie noc slaba bo hormony szaleją. Spanikowalam ze młody chory bo kichna i ma czkawkę i ma zimne raczki. Ogólnie padlo mi na głowę.
    Nie wiem jak z tym jego jedzeniem bo próbuje karmić piersią i dokarmiam mm. W sumie to młody śp sporo i sie tez boje ze za Malo i traci wagę. Pewnie pójdziemy go zważyć dla mojego spokoju.
    Cos mi sie mohe szwy nie podobają. Staram sie psikac octaniseptem ale co z tego wyjdzie zobaczymy. Polozna w poniedziałek.

Ogólnie fizycznie czuje sie super za to myśli mam głupie :/.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Hello, u mnie noc slaba bo hormony szaleją. Spanikowalam ze młody chory bo kichna i ma czkawkę i ma zimne raczki. Ogólnie padlo mi na głowę.
    Nie wiem jak z tym jego jedzeniem bo próbuje karmić piersią i dokarmiam mm. W sumie to młody śp sporo i sie tez boje ze za Malo i traci wagę. Pewnie pójdziemy go zważyć dla mojego spokoju.
    Cos mi sie mohe szwy nie podobają. Staram sie psikac octaniseptem ale co z tego wyjdzie zobaczymy. Polozna w poniedziałek.

nie padło Ci na głowę tylko się martwisz o swojego dzidziusia, a czemu szwy Ci się nie podobają ? sączy się coś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie właśnie jakies dziwne sa. Wiec teraz po każdym siku octanisept i ile się da to majtki w dol. Musze jeszcze z mężem ogarnac kuchnie i łazienkę na przyjazd rodziny. Ale powiedziałam ze dopiero w niedziele. Takze robimy to na spokojnie

Czekam tez na mleko. Mam nadzieje ze się ruszy

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Jeeeejjj- u mnie też hormony szaleją- potrafię np. wkurzyć się bez powodu... Jeśli chodzi o czkawkę, to już przestałam się przejmować- mała ma ją po każdym kichnięciu/odbiciu/ulaniu- podobno to normalne- tak mówiły położne w szpitalu. Najlepsze lekarstwo- to podać cyca- po kilku pociągnięciach przechodzi.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    No takie właśnie jakies dziwne sa. Wiec teraz po każdym siku octanisept i ile się da to majtki w dol. Musze jeszcze z mężem ogarnac kuchnie i łazienkę na przyjazd rodziny. Ale powiedziałam ze dopiero w niedziele. Takze robimy to na spokojnie

no tak najlepiej wietrzyć jak najwięcej,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

i już odwiedzinki rodzinki ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta piatek 13go :D piękna data :p cisnij z tym porodem!

Baronowa, kark cieply? Maluszki często mają zimne łapki. A kichając oczyszczają nosek. Ja tez z kichaniem przy Gośce panikowałam bo kichala jak stary. Dopiero położna mnie uspokoiła.

wróciłam od koleżanki, paznokcie zrobione. Jutro fryzjer i mogę rodzić... wróciłam bezsilna. Moja matka znowu sieje jakieś ploty na mojego męża. Co za okropne babsko... mam ochotę całkowicie zerwać z tą pindą kontakty.
    kolezanka sie śmiała, że mam sie teraz kryć bo wczoraj fiklam salto w wannie. Mam rozbity nos i obdartą nogę. Idealny pretekst żeby powiedzieć, że mąż mnie bije. Faktycznie wygladam jak ofiara przemocy domowej. Przykładał mi pół nocy lod to chociaż opuchlizny nie mam. Całe szczęście nie upadłam na brzuch...

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbliższej - mamy i teściowej. Dlugo wytrzymaly. Do tego mama upiecze ciasto zrobi pierogi i upiecze mi schab na chleb.

A jeszcze z takich rzeczy co mnie stresuja to rostrzebany moj syn. Juz Malo nie uderzył przypadkiem Wladka, i wlacza sie monitor odechu. Tak jakby czasem młody nie oddychal. Ale bez podnoszenia jest ok. No ale stresuje to bardzo.
    Ale bez monitoru bym nie zasnęła.

Dzisiaj jeszcze chyba kapiel ogarniemy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ja też psychicznie ciężko. Moja mała też kicha -dziś 5 razy pod rząd ale to podobno oczyszcza się po porodzie tak mitlumaczyli.Wcziraj ja kapalismy-chwilami jej się podobalo-pozniej się rozwyla. Po tym poszła spać na 4 godz,od 1 karmi łam co godz o 4 zasne la na 2,5 i od rana cały czas przy cycu dopiero o 12:30 zasnela i śpi go teraz.W swoim łóżeczku słabo spi-chyba jej się nie podoba,w nocy też że mna spała.Nie chce jej przyzwyczajać.
    Oj ciężko jest-a ja rycze cały czas-nie chce wyglądać jak 7 nieszczęść, chodzić w koszuli cały dzień bo jak na siebie spojrzałam w lustrze rano to ryczec mi się chciało. Ubrałam sie i lekko pomalowalam (już po makijażu jest).

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po KTG.. jak na złość wtedy kiedy wstrzymywali poród, skurcz za skurczem, a po odstawieniu leków zero.. w sumie no jeden dosłownie i to słabiutki. Nic się nie zanosi na poród. Wróciłam z lekkim rozczarowaniem.. We wtorek mamy wizytę u gina, w środę kolejne ktg. Eh niby mamy jeszcze czas ale jakoś zaczęłam bać się, że trzeba będzie wywoływać.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na KTG tez cisza. Ani jednego, nawet najmniejszego skurczu. My czekamy na 21-go :-)

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski byłam na ktg i mala bardzo slabo sie rusza, wyszly slabe skurcze. Potem mialam badanie najpierw brzucha i lekarka spytala czy wiem ze dziecko duze bedzie i ze dlatego takie słabe ruchy bo juz wogle miejsca nie ma. A szyjka wogole nie przygotowana ;/ w poniedzialek kolejne ktg i zalecenie spać z mężem ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hej laski byłam na ktg i mala bardzo slabo sie rusza, wyszly slabe skurcze. Potem mialam badanie najpierw brzucha i lekarka spytala czy wiem ze dziecko duze bedzie i ze dlatego takie słabe ruchy bo juz wogle miejsca nie ma. A szyjka wogole nie przygotowana ;/ w poniedzialek kolejne ktg i zalecenie spać z mężem ;p

Mój filip był duży bo ponad 4kg i szalał do konca :P nie czułam słabszych ruchów.

hsxq6uc.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ