X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja podaje nutramigen lgg i jestem zadowolona.Mala wczoraj sama zrobila kupe,ładnie zaczyna jesc bo po 120 ml.Nan też tak jadla ale do nutramigenu musiala się przyzwyczaić i jadła go po 40-70 ml.A od wczoraj 120,80 roznie ale już więcej wciaga.Na nutramigenie jestesmy od soboty

My tez na tym mleku! Są jazdy wieczorem! Nie chce tego pic! Wczesniej mieszałam bebilon pepti dha, ale znowu sie zaczęła pojawiac krew w kupce!!:-\ i dzis wieczorem podałam sam nutramig.. I darcie bylo 3 godz. Teraz mi śpi nie wiem co będzie jak sie obudzi? Czy się skusi ......

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak podawac espumisan. Ile.kropli i czy wlewac je do butelki do mleka? Chyba walczymy z kolka. Niewazne ile ml mleka w butelce jest?

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy jechac na szpital czy co dzis po badaniu wszystko zamkniete lekarz mowi ze 2tyg jeszcze urodze/

1-godz temu cos mi chlupło patrze galaretka przezroczysta i razem kapało mi po nogach z różowymi wodami......
    Leże co chwile jak wstane leci troche... lekko pobolewuja mnie krzyze ale bol prawie nie odczuwalny takze nawet mozna powiedzieć go nie ma.
    Teraz byłam w Wc i na podpasce plamie jasną krwią nie wiem czy to tak ma byc.. ?

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy jechac na szpital czy co dzis po badaniu wszystko zamkniete lekarz mowi ze 2tyg jeszcze urodze/

1-godz temu cos mi chlupło patrze galaretka przezroczysta i razem kapało mi po nogach z różowymi wodami......
    Leże co chwile jak wstane leci troche... lekko pobolewuja mnie krzyze ale bol prawie nie odczuwalny takze nawet mozna powiedzieć go nie ma.
    Teraz byłam w Wc i na podpasce plamie jasną krwią nie wiem czy to tak ma byc.. ?

Spokojnie, dokładnie miałam tak samo, na 2 dzień urodziłam;) powodzenia:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Spokojnie, dokładnie miałam tak samo, na 2 dzień urodziłam;) powodzenia:)

dziekuje za szybką odpowiedź także narazie moge byc w domku ? nie stanie sie nic małej nie ma ogolnie zagrożenia? po podcieraniu to mam różowawe plamienie..
    ale najdziwniejsze jest to że dzis wizyta u lekarza o 16 i wszystko zamknięte było ... a tak nagle by złapało?

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    dziekuje za szybką odpowiedź także narazie moge byc w domku ? nie stanie sie nic małej nie ma ogolnie zagrożenia? po podcieraniu to mam różowawe plamienie..
    ale najdziwniejsze jest to że dzis wizyta u lekarza o 16 i wszystko zamknięte było ... a tak nagle by złapało?

też się wystraszyłam i byłam na ip, zbadali, powiedzieli, że czop śluzowy odchodzi, robi się rozwarcie, także spokojnie. Mi dużo odchodziło, później zrobiło się brązowe z krwią. Czekaj na pojawienie się skurczy, u mnie pojawiły się już 2 dnia.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    też się wystraszyłam i byłam na ip, zbadali, powiedzieli, że czop śluzowy odchodzi, robi się rozwarcie, także spokojnie. Mi dużo odchodziło, później zrobiło się brązowe z krwią. Czekaj na pojawienie się skurczy, u mnie pojawiły się już 2 dnia.

nie wiem w necie wyczytałam że

" Jeśli masz poważne podejrzenia, że to, co się sączy, to płyn owodniowy, powinnaś szybko zgłosić się do lekarza. A najlepiej – od razu do najbliższego szpitala z oddziałem położniczym. Wyciek wód płodowych świadczy bowiem o przedwczesnym pęknięciu pęcherza płodowego. Jeśli wyciekanie wód płodowych nie zostanie powstrzymane i będzie ich szybko ubywać, stanowi to duże zagrożenie dla ciąży. "

i sie troche obawiam ,,,,, bo leże i narazie nic mi sie nie dzieje jak sie wycieram to widze że różowawe ... jestes pewna ze nic mi nie bedzie jak nie pojade jeszcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wow. Duzo je. Moj je 90. I to nie zawsze. Na mm spi 3 h, na moim krócej.

Czasem 120 ml mu malo. Niedlugo juz bede musiala kupic wieksza butelke..

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli czujesz ze sączą sie wody to lepiej jechac do szpitala.
    A nikt ci nie powie : Nie jedz bo na 100% jest ok.
    Raczej jedz i potwierdź ze jest ok. Najwyzej cie odesla jeszcze do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 00:09

kamenkaa, josephinka84, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    nie wiem w necie wyczytałam że

" Jeśli masz poważne podejrzenia, że to, co się sączy, to płyn owodniowy, powinnaś szybko zgłosić się do lekarza. A najlepiej – od razu do najbliższego szpitala z oddziałem położniczym. Wyciek wód płodowych świadczy bowiem o przedwczesnym pęknięciu pęcherza płodowego. Jeśli wyciekanie wód płodowych nie zostanie powstrzymane i będzie ich szybko ubywać, stanowi to duże zagrożenie dla ciąży. "

i sie troche obawiam ,,,,, bo leże i narazie nic mi sie nie dzieje jak sie wycieram to widze że różowawe ... jestes pewna ze nic mi nie bedzie jak nie pojade jeszcze?

a dużo Ci tego wycieka? Ja czułam, że mam mokro, ale nie leciało mi ciurkiem. Jak coś Cię niepokoi, może lepiej będzie jak podjedziesz. Masz papierki lakmusowe? Możesz sprawdzić ph tego co wycieka.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ciurkiem nie czuje ze mokro ale wkladka mokra dosc troche jak posikana gdy podcieram galaretka z jasna krwia bole sie pojawiaja nieregularne co 17min ... nie mam papierkow ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 00:57

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz do szpitala.sprawdza czy to nie wody. Jesli wody to juz cie zostawia. Jak tylko czop to pewnie puszcza. Powodzenia

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah tak mi sie nie chce jechac jesli to tylko czop krew taka serio krwista z czopem sie pojawia?

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak sie zaczelo to wygladalo tak: Kolo,20-22 odszedł mi czop brazowawy taki no juz konkretny;)(bo wczesniej fragmentami przezroczysty to z 3tyg w przed moze...) i o 23.30 jak przed spaniem poszlam siku zrobic to po zrobieniu juz się wytsrlam i nagle czuje ze bezwiednie(w zasadzie słyszę) leci ze mnie.. (w pierwszej chwili myśl hmm to wody czy to jyz ten wiek ze nie czuje jak sikam hihi) wlozylam wkladke a pod materac polozylam podkład polozylam się i na chwile musiałam usiąść poprawić poduszkę i ten ruch rozwial wszelkie wątpliwości bo polecialo konkretnie.. A potemto juz w zasadzie co zmiana pozycji to jak z kranu... I tak juz chyba do 18.. Co pozycja to chlustalo

Takze pojedz sprawdź bo u mnie tego dnia tez rozwarcie na 1cm fakt ze lekarka pomasowala szyjkę ale mowila ze kolo piątku urodzę.. A ja cóż na izbie(bo z rana tan mialamktg) pojawilam sie w nocy taka skuteczna byla :D)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces. Dzis moje dziecko zjadlo'o 23 zasnelo o 24 i do teraz spi. Cos juz steka ale spi. Po raz pierwszy czekam JA az sie obudzi :)))))

• domi05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Jak podawac espumisan. Ile.kropli i czy wlewac je do butelki do mleka? Chyba walczymy z kolka. Niewazne ile ml mleka w butelce jest?
    Ja z zalecenia pediatry daję 3x5 kropli. Daję przed jedzeniem na łyżeczce, kupiłam taką małą silikonową dla dzieci. Wcześniej dawałam z normalnej i też było ok.Do mleka nie daję bo prawie nigdy wszystkiego nie wypije

tola2014 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od 21-24 jazda...chyba co drugi dzień tak nam robi,nic nie pomagalo w nocy o dziwo po 5 h zjadla tylko 50 ml i po 3 h też 50 ml.Czy te mamy ktore podaja nutramigen czy inne mm plus debridat podaja też krople.na.kolke?lekarz kazal mi odstawić krople

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, przy okazji chciałam zapisać Kacpra na szczepeienie. Zdecydowałam się na szczepionkę 5w1 a podobno w okresie wakacyjnym mają być jakieś braki na hurtowni i może być problem z podaniem 2 dawki ;/ Zapisywała już któraś z Was może, jak jest u Was? Pani w rejestracji podpowiedziała mi że jeśli bardzo chce tą szczepionkę to jedynym wyjściem żeby mieć pewność że dostanę drugą dawkę to wykupienie jej w aptece na własną rękę i poproszenie apteki o przechowanie...

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego znowu wysypało... Cała buzia w drobnej, czerwonawej wysypce, troche na brzuchu. Mały niespokojny, mało śpi, próbuje sie drapac po buzi ;(( ja sie załamie, nie wiem juz co jeść

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w przychodni nic nie mówili, ze ma brakować, Mam przyjść i szczepić

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ