Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Poli9106 wrote:Ja podaje nutramigen lgg i jestem zadowolona.Mala wczoraj sama zrobila kupe,ładnie zaczyna jesc bo po 120 ml.Nan też tak jadla ale do nutramigenu musiala się przyzwyczaić i jadła go po 40-70 ml.A od wczoraj 120,80 roznie ale już więcej wciaga.Na nutramigenie jestesmy od soboty
My tez na tym mleku! Są jazdy wieczorem! Nie chce tego pic! Wczesniej mieszałam bebilon pepti dha, ale znowu sie zaczęła pojawiac krew w kupce!!i dzis wieczorem podałam sam nutramig.. I darcie bylo 3 godz. Teraz mi śpi nie wiem co będzie jak sie obudzi? Czy się skusi ......
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wiem czy jechac na szpital czy co dzis po badaniu wszystko zamkniete lekarz mowi ze 2tyg jeszcze urodze/
1-godz temu cos mi chlupło patrze galaretka przezroczysta i razem kapało mi po nogach z różowymi wodami......
Leże co chwile jak wstane leci troche... lekko pobolewuja mnie krzyze ale bol prawie nie odczuwalny takze nawet mozna powiedzieć go nie ma.
Teraz byłam w Wc i na podpasce plamie jasną krwią nie wiem czy to tak ma byc.. ? -
kamenkaa wrote:Dziewczyny nie wiem czy jechac na szpital czy co dzis po badaniu wszystko zamkniete lekarz mowi ze 2tyg jeszcze urodze/
1-godz temu cos mi chlupło patrze galaretka przezroczysta i razem kapało mi po nogach z różowymi wodami......
Leże co chwile jak wstane leci troche... lekko pobolewuja mnie krzyze ale bol prawie nie odczuwalny takze nawet mozna powiedzieć go nie ma.
Teraz byłam w Wc i na podpasce plamie jasną krwią nie wiem czy to tak ma byc.. ?
Spokojnie, dokładnie miałam tak samo, na 2 dzień urodziłam;) powodzenia:)kamenkaa lubi tę wiadomość
-
josephinka84 wrote:Spokojnie, dokładnie miałam tak samo, na 2 dzień urodziłam;) powodzenia:)
dziekuje za szybką odpowiedź także narazie moge byc w domku ? nie stanie sie nic małej nie ma ogolnie zagrożenia? po podcieraniu to mam różowawe plamienie..
ale najdziwniejsze jest to że dzis wizyta u lekarza o 16 i wszystko zamknięte było ... a tak nagle by złapało? -
kamenkaa wrote:dziekuje za szybką odpowiedź także narazie moge byc w domku ? nie stanie sie nic małej nie ma ogolnie zagrożenia? po podcieraniu to mam różowawe plamienie..
ale najdziwniejsze jest to że dzis wizyta u lekarza o 16 i wszystko zamknięte było ... a tak nagle by złapało?
też się wystraszyłam i byłam na ip, zbadali, powiedzieli, że czop śluzowy odchodzi, robi się rozwarcie, także spokojnie. Mi dużo odchodziło, później zrobiło się brązowe z krwią. Czekaj na pojawienie się skurczy, u mnie pojawiły się już 2 dnia.kamenkaa lubi tę wiadomość
-
josephinka84 wrote:też się wystraszyłam i byłam na ip, zbadali, powiedzieli, że czop śluzowy odchodzi, robi się rozwarcie, także spokojnie. Mi dużo odchodziło, później zrobiło się brązowe z krwią. Czekaj na pojawienie się skurczy, u mnie pojawiły się już 2 dnia.
nie wiem w necie wyczytałam że
" Jeśli masz poważne podejrzenia, że to, co się sączy, to płyn owodniowy, powinnaś szybko zgłosić się do lekarza. A najlepiej – od razu do najbliższego szpitala z oddziałem położniczym. Wyciek wód płodowych świadczy bowiem o przedwczesnym pęknięciu pęcherza płodowego. Jeśli wyciekanie wód płodowych nie zostanie powstrzymane i będzie ich szybko ubywać, stanowi to duże zagrożenie dla ciąży. "
i sie troche obawiam ,,,,, bo leże i narazie nic mi sie nie dzieje jak sie wycieram to widze że różowawe ... jestes pewna ze nic mi nie bedzie jak nie pojade jeszcze? -
nick nieaktualny
-
Jesli czujesz ze sączą sie wody to lepiej jechac do szpitala.
A nikt ci nie powie : Nie jedz bo na 100% jest ok.
Raczej jedz i potwierdź ze jest ok. Najwyzej cie odesla jeszcze do domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 00:09
kamenkaa, josephinka84, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:nie wiem w necie wyczytałam że
" Jeśli masz poważne podejrzenia, że to, co się sączy, to płyn owodniowy, powinnaś szybko zgłosić się do lekarza. A najlepiej – od razu do najbliższego szpitala z oddziałem położniczym. Wyciek wód płodowych świadczy bowiem o przedwczesnym pęknięciu pęcherza płodowego. Jeśli wyciekanie wód płodowych nie zostanie powstrzymane i będzie ich szybko ubywać, stanowi to duże zagrożenie dla ciąży. "
i sie troche obawiam ,,,,, bo leże i narazie nic mi sie nie dzieje jak sie wycieram to widze że różowawe ... jestes pewna ze nic mi nie bedzie jak nie pojade jeszcze?
a dużo Ci tego wycieka? Ja czułam, że mam mokro, ale nie leciało mi ciurkiem. Jak coś Cię niepokoi, może lepiej będzie jak podjedziesz. Masz papierki lakmusowe? Możesz sprawdzić ph tego co wycieka.kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Jedz do szpitala.sprawdza czy to nie wody. Jesli wody to juz cie zostawia. Jak tylko czop to pewnie puszcza. Powodzenia
-
U mnie jak sie zaczelo to wygladalo tak: Kolo,20-22 odszedł mi czop brazowawy taki no juz konkretny;)(bo wczesniej fragmentami przezroczysty to z 3tyg w przed moze...) i o 23.30 jak przed spaniem poszlam siku zrobic to po zrobieniu juz się wytsrlam i nagle czuje ze bezwiednie(w zasadzie słyszę) leci ze mnie.. (w pierwszej chwili myśl hmm to wody czy to jyz ten wiek ze nie czuje jak sikam hihi) wlozylam wkladke a pod materac polozylam podkład polozylam się i na chwile musiałam usiąść poprawić poduszkę i ten ruch rozwial wszelkie wątpliwości bo polecialo konkretnie.. A potemto juz w zasadzie co zmiana pozycji to jak z kranu... I tak juz chyba do 18.. Co pozycja to chlustalo
Takze pojedz sprawdź bo u mnie tego dnia tez rozwarcie na 1cm fakt ze lekarka pomasowala szyjkę ale mowila ze kolo piątku urodzę.. A ja cóż na izbie(bo z rana tan mialamktg) pojawilam sie w nocy taka skuteczna byla)
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:Jak podawac espumisan. Ile.kropli i czy wlewac je do butelki do mleka? Chyba walczymy z kolka. Niewazne ile ml mleka w butelce jest?
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj od 21-24 jazda...chyba co drugi dzień tak nam robi,nic nie pomagalo w nocy o dziwo po 5 h zjadla tylko 50 ml i po 3 h też 50 ml.Czy te mamy ktore podaja nutramigen czy inne mm plus debridat podaja też krople.na.kolke?lekarz kazal mi odstawić krople
-
Właśnie wróciliśmy z usg bioderek, przy okazji chciałam zapisać Kacpra na szczepeienie. Zdecydowałam się na szczepionkę 5w1 a podobno w okresie wakacyjnym mają być jakieś braki na hurtowni i może być problem z podaniem 2 dawki ;/ Zapisywała już któraś z Was może, jak jest u Was? Pani w rejestracji podpowiedziała mi że jeśli bardzo chce tą szczepionkę to jedynym wyjściem żeby mieć pewność że dostanę drugą dawkę to wykupienie jej w aptece na własną rękę i poproszenie apteki o przechowanie...
-
Mojego znowu wysypało... Cała buzia w drobnej, czerwonawej wysypce, troche na brzuchu. Mały niespokojny, mało śpi, próbuje sie drapac po buzi ;(( ja sie załamie, nie wiem juz co jeśćBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić