Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Poli9106 wrote:Powiem Wam,że zmienilam butelke na avent natural i lepiej je z niej jak z browna
W szpitalu mieli nuka i też ładnie ciągnął. Chyba nawet lepiej niż z tt w domu -
nick nieaktualnyChustę można samemu nauczyć się wiązać, ja skorzystałam z instrukcji producenta (ulotki). My mamy elastyczną, bardzo prosta w obsłudze
za pierwszym razem mąż pomagał, a teraz sama wiążę, kurs niepotrzebny
Josephinka - jest taki przelicznik 150 ml na każdy kg ciała dziecka na dobę, czyli, jeśli np. waży 3 kg to powinien zjeść 450 ml łącznie, podzielić przez 7 porcji to wychodzi ok. 60 ml na jeden posiłek.
Zawsze możesz zrobić więcej, najwyżej nie wypije.
My mamy butelkę TT i Nuka, korzystamy raczej z TT, z Nuka szybko leci, ale dla dzidziulka nie ma problemu też.
Kupiłam teraz Haberman z Canpolu i czekam na wypróbowanie.
A Wasze maluchy dostają smoczki? Bo my tak od tygodnia dajemy i lubi -
mmarzenak wrote:Czy ktoras z Was daje mleko Nutramigen swojemu maluchowi?Jestescie zadowolone?
Jesteśmy na bebilonie pepti dha i to nam póki co służy. -
klaudia1534 wrote:U mnie synek już się śmieje, i zaczyna gaworzyć
I prawdą jest że wszystkie nerwy, bezsilność niewyspanie przechodzą gdy nachylę się nad moją kruszynką rano, powiem "Dzień dobry Skarbie" a on pośle mi cudowny bezzębny uśmiech
Dziś rano również na Dzień Dobry dostałam piękny uśmiech, ale ten pierwszy był do poduszki ;p i to z jaką ekscytacją ;p a później do cottonsów nad przewijakiem
-
i.am.chappie wrote:
A Wasze maluchy dostają smoczki? Bo my tak od tygodnia dajemy i lubi
u nas o smoczka upomnieli się już w szpitalu jak mały płakał i płakał. - gdzie ponoć zabraniają dawać jak od kuzynki słyszałam.
Szczerze nie chciałam przyzwyczajać, dawać w ostateczności... Ale nie było siły na niego... musi coś cmokać. Jak wypije z butli to często dalej szuka i płacze, butli nie chce i czeka na smoczka spryciarz małyAle jak zasypia na dobre to sam na szczęście wypluwa i już nie chce
-
Dziewczyny i maść, którą przepisała pediatra na te krostki pomogła. Wczoraj niechętnie posmarowałam bo było bardzo źle (na ulotce napisane żeby nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia, ale skonsultowałam to z innym pediatrą jeszcze)
Buźka nie jest już czerwona, zniknęła kaszka jak i większość krostek. Zostały pojedyncze, buźka jest gładsza.
Maść nazywa się elitanose - i chyba jest tylko na receptęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:10
-
josephinka84 wrote:dziewczyny jestem załamana, pierwszy raz zdarzyło mi się, że cycki puste a On płacze z głodu i ssie piąstki. Ile dajecie swoim maluchom mleka mm na raz?
-
Guem wrote:To zapraszam do mnie, właśnie nakarmiłam małą i zaczęła płakać na kupkę a u mnie jakby ktoś kran odkręcił. Moje piersi od razu reagują na płacz, najgorzej jest rano jak płacze przy zmianie pieluchy to jesteśmy obie zalane mlekiem. Mogłoby się to już unormować.
woow, zazdroszczę! No nic nakarmiłam go mm, kupiłam też Hipp Comfort Combiotik czy ktoś z Was tego mleczka używa?
Walczę o laktację!;/
-
nick nieaktualnyjosephinka84 wrote:dziewczyny jestem załamana, pierwszy raz zdarzyło mi się, że cycki puste a On płacze z głodu i ssie piąstki. Ile dajecie swoim maluchom mleka mm na raz?
-
Poli9106 wrote:Ja nie wiem co te chlopy i te polozne mają z tym ciśnieniem na kp.U mnie.bylo.Tak.samo ile było przez to klotni to nie zlicze.Patrycja24
-
u nas z kolei mąż od razu naciskał na mm bo mały strasznie płakał... w ogólnie mnie nie wspierał tylko ciągle żebym przestała męczyć siebie i jego i że będziemy karmić mm
A ja tak bardzo chciałam piersią ale zero wsparcia z jego strony i nerwy i to też pewnie przyczyniło się do tego że już ostatecznie jesteśmy na mm... -
tola2014 wrote:Moj zjada 120/130 ml co 3h . Czasem obudzi sie wczesniej to daje mu moje mleko i tez tak okolo 129 ml. Dziennie zjada okolo 800ml . Wazy 4060 g.
-
To ja jestem jednak dziwnym przypadkiem. Do kp mialamnastawienie.. Hmm..w zasadzie nie miałam. Podchodziłam do tego na zasadzie bedzie to będzie nie to nie.sa mieszanki dzieci je jedza i jakos żyją. Vo do długości to ti definitywnie max rok i finito! Do karmiących publicznie mam czulami czuje i czuć będę niesmak.. No niestety nikt mi nie powie ze nie ma innej opcji hak wystawienie cyca na wierzch i dumne jego pokazywanie bo przeciez karmie!!
I przy tym moim podejsciu- mleka mam tym ze musze po karmieniu czasem jeszcze odciągnąć bo Mala to leniuch straszny i potrafi zasnąć a ja nadal dyskomfort odczuwam.
P.s. Utuczylam ja. Dzis ważenie -4300 (na wyjściu 5go 3830 -
nick nieaktualnyDziewczyny czy spaanie na boku naszych dzieciaczkow oddzilywuje negatywnie na jego kosci? Mojaa tesciowa wtraca sie we wszystko i nagadala mezowi ze nie.mozze sspac tylko na boku bo ma jakies chrzastki kosci slabe czy cos. I ze MAMY go klasc tez na plecach. Ale ja sie boje go klaasc na plecach ze sie zakrztusi. Prawda to co mowi taa wstretna baba?
-
domi05 wrote:Dziewczyny i maść, którą przepisała pediatra na te krostki pomogła. Wczoraj niechętnie posmarowałam bo było bardzo źle (na ulotce napisane żeby nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia, ale skonsultowałam to z innym pediatrą jeszcze)
Buźka nie jest już czerwona, zniknęła kaszka jak i większość krostek. Zostały pojedyncze, buźka jest gładsza.
Maść nazywa się elitanose - i chyba jest tylko na receptępozniej same nawilżanie i regeneracja
-
tola2014 wrote:Dziewczyny czy spaanie na boku naszych dzieciaczkow oddzilywuje negatywnie na jego kosci? Mojaa tesciowa wtraca sie we wszystko i nagadala mezowi ze nie.mozze sspac tylko na boku bo ma jakies chrzastki kosci slabe czy cos. I ze MAMY go klasc tez na plecach. Ale ja sie boje go klaasc na plecach ze sie zakrztusi. Prawda to co mowi taa wstretna baba?