X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Powiem Wam,że zmienilam butelke na avent natural i lepiej je z niej jak z browna
    My mamy browna (1), avent natural(1) i tommee tippee(4) i najlepiej je z tt.
    W szpitalu mieli nuka i też ładnie ciągnął. Chyba nawet lepiej niż z tt w domu

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę można samemu nauczyć się wiązać, ja skorzystałam z instrukcji producenta (ulotki). My mamy elastyczną, bardzo prosta w obsłudze ;-) za pierwszym razem mąż pomagał, a teraz sama wiążę, kurs niepotrzebny ;-)

Josephinka - jest taki przelicznik 150 ml na każdy kg ciała dziecka na dobę, czyli, jeśli np. waży 3 kg to powinien zjeść 450 ml łącznie, podzielić przez 7 porcji to wychodzi ok. 60 ml na jeden posiłek.
    Zawsze możesz zrobić więcej, najwyżej nie wypije.

My mamy butelkę TT i Nuka, korzystamy raczej z TT, z Nuka szybko leci, ale dla dzidziulka nie ma problemu też.
    Kupiłam teraz Haberman z Canpolu i czekam na wypróbowanie.

A Wasze maluchy dostają smoczki? Bo my tak od tygodnia dajemy i lubi :-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Czy ktoras z Was daje mleko Nutramigen swojemu maluchowi?Jestescie zadowolone?
    Ja dawałam przez kilka dni i bóle brzuszka się nasiliły, było gorzej, mały nie chciał tego pić i jeszcze prężył się w trakcie jedzenia. Karmiłam go godzinę dosłownie wmuszając mu to mleko...
    Jesteśmy na bebilonie pepti dha i to nam póki co służy.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    U mnie synek już się śmieje, i zaczyna gaworzyć :) I prawdą jest że wszystkie nerwy, bezsilność niewyspanie przechodzą gdy nachylę się nad moją kruszynką rano, powiem "Dzień dobry Skarbie" a on pośle mi cudowny bezzębny uśmiech <3
    U nas też już gaworzenie od kilku dni, a świadome uśmieszki od wczoraj :-) Dziś rano również na Dzień Dobry dostałam piękny uśmiech, ale ten pierwszy był do poduszki ;p i to z jaką ekscytacją ;p a później do cottonsów nad przewijakiem

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:

A Wasze maluchy dostają smoczki? Bo my tak od tygodnia dajemy i lubi :-)
    Oooo i to jak lubi...
    u nas o smoczka upomnieli się już w szpitalu jak mały płakał i płakał. - gdzie ponoć zabraniają dawać jak od kuzynki słyszałam.
    Szczerze nie chciałam przyzwyczajać, dawać w ostateczności... Ale nie było siły na niego... musi coś cmokać. Jak wypije z butli to często dalej szuka i płacze, butli nie chce i czeka na smoczka spryciarz mały :-) Ale jak zasypia na dobre to sam na szczęście wypluwa i już nie chce :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i maść, którą przepisała pediatra na te krostki pomogła. Wczoraj niechętnie posmarowałam bo było bardzo źle (na ulotce napisane żeby nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia, ale skonsultowałam to z innym pediatrą jeszcze)
    Buźka nie jest już czerwona, zniknęła kaszka jak i większość krostek. Zostały pojedyncze, buźka jest gładsza.
    Maść nazywa się elitanose - i chyba jest tylko na receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:10

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    dziewczyny jestem załamana, pierwszy raz zdarzyło mi się, że cycki puste a On płacze z głodu i ssie piąstki. Ile dajecie swoim maluchom mleka mm na raz?
    To zapraszam do mnie, właśnie nakarmiłam małą i zaczęła płakać na kupkę a u mnie jakby ktoś kran odkręcił. Moje piersi od razu reagują na płacz, najgorzej jest rano jak płacze przy zmianie pieluchy to jesteśmy obie zalane mlekiem. Mogłoby się to już unormować.

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    To zapraszam do mnie, właśnie nakarmiłam małą i zaczęła płakać na kupkę a u mnie jakby ktoś kran odkręcił. Moje piersi od razu reagują na płacz, najgorzej jest rano jak płacze przy zmianie pieluchy to jesteśmy obie zalane mlekiem. Mogłoby się to już unormować.

woow, zazdroszczę! No nic nakarmiłam go mm, kupiłam też Hipp Comfort Combiotik czy ktoś z Was tego mleczka używa?

Walczę o laktację!;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    dziewczyny jestem załamana, pierwszy raz zdarzyło mi się, że cycki puste a On płacze z głodu i ssie piąstki. Ile dajecie swoim maluchom mleka mm na raz?
    Moj zjada 120/130 ml co 3h . Czasem obudzi sie wczesniej to daje mu moje mleko i tez tak okolo 129 ml. Dziennie zjada okolo 800ml . Wazy 4060 g.

• Guem Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie i jak ci się sprawdza ta chusta? Jakiej masz firmy? Ja chciałam wypróbować różne chusty i zobaczyć w której będzie nam najwygodniej. Z tego co czytałam to właśnie na początek chyba chusta elastyczna najwygodniejsza.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja nie wiem co te chlopy i te polozne mają z tym ciśnieniem na kp.U mnie.bylo.Tak.samo ile było przez to klotni to nie zlicze.
    U mnie laktacja pojawila sie dopiero w 5 dobie i to slabo. Polozne i lekarka w szpitalu tez bardzo cisnely na kp. Na szczescie moj towarzysz zycia wykazal sie zrozumieniem i sam widzac jaka jestem umeczona proponowal mm. Dlugo walczylam o kp(w sumie dalej walcze) i nie chce podawac mm, ale jak bd trzeba to trudno. Tragedii nie bedzie.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z kolei mąż od razu naciskał na mm bo mały strasznie płakał... w ogólnie mnie nie wspierał tylko ciągle żebym przestała męczyć siebie i jego i że będziemy karmić mm
    A ja tak bardzo chciałam piersią ale zero wsparcia z jego strony i nerwy i to też pewnie przyczyniło się do tego że już ostatecznie jesteśmy na mm...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Moj zjada 120/130 ml co 3h . Czasem obudzi sie wczesniej to daje mu moje mleko i tez tak okolo 129 ml. Dziennie zjada okolo 800ml . Wazy 4060 g.
    Wow. Duzo je. Moj je 90. I to nie zawsze. Na mm spi 3 h, na moim krócej.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jednak dziwnym przypadkiem. Do kp mialamnastawienie.. Hmm..w zasadzie nie miałam. Podchodziłam do tego na zasadzie bedzie to będzie nie to nie.sa mieszanki dzieci je jedza i jakos żyją. Vo do długości to ti definitywnie max rok i finito! Do karmiących publicznie mam czulami czuje i czuć będę niesmak.. No niestety nikt mi nie powie ze nie ma innej opcji hak wystawienie cyca na wierzch i dumne jego pokazywanie bo przeciez karmie!!
    I przy tym moim podejsciu- mleka mam tym ze musze po karmieniu czasem jeszcze odciągnąć bo Mala to leniuch straszny i potrafi zasnąć a ja nadal dyskomfort odczuwam.

P.s. Utuczylam ja. Dzis ważenie -4300 (na wyjściu 5go 3830

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy spaanie na boku naszych dzieciaczkow oddzilywuje negatywnie na jego kosci? Mojaa tesciowa wtraca sie we wszystko i nagadala mezowi ze nie.mozze sspac tylko na boku bo ma jakies chrzastki kosci slabe czy cos. I ze MAMY go klasc tez na plecach. Ale ja sie boje go klaasc na plecach ze sie zakrztusi. Prawda to co mowi taa wstretna baba?

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info, wyczytałam i zakupiłam kozieradkę, o efektach dam znać:)

Mojego kładę na boczku a za 2 min już leży na plecach i tak najczęściej śpi;)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny i maść, którą przepisała pediatra na te krostki pomogła. Wczoraj niechętnie posmarowałam bo było bardzo źle (na ulotce napisane żeby nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia, ale skonsultowałam to z innym pediatrą jeszcze)
    Buźka nie jest już czerwona, zniknęła kaszka jak i większość krostek. Zostały pojedyncze, buźka jest gładsza.
    Maść nazywa się elitanose - i chyba jest tylko na receptę
    Ja mam robiona na 3smarowania bo niestety wszystkie gotowe maja za duże stężenie dla.tego maluszka..no mowie o naszej przypadlosci..ale dzis juz buzka mojej misi ladna :-) pozniej same nawilżanie i regeneracja

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny czy spaanie na boku naszych dzieciaczkow oddzilywuje negatywnie na jego kosci? Mojaa tesciowa wtraca sie we wszystko i nagadala mezowi ze nie.mozze sspac tylko na boku bo ma jakies chrzastki kosci slabe czy cos. I ze MAMY go klasc tez na plecach. Ale ja sie boje go klaasc na plecach ze sie zakrztusi. Prawda to co mowi taa wstretna baba?
    Moja spi na plecach ale.glowa na boki..ale spi obok mnie i jak cos krzaka to się budzę:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie synek caly czas spalby na bockzu albo na brzuszku ;)

A pisze bo mam problem.. od dwoch dni Szymkowi na glowce w jednym miejscu tak jakby skorka schodzila.. czy to jest ta ciemieniucha? :(

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ponoc za dlugo nie bo zdaje sie chodzi o bioderka ale!! -> po jedzeniu lepiej na boku położyć bo jesli cos sue cofnie to sie nie zachlysnie. Ja mala klade na boczki raz na będę raz na drugi no i na plecach tez ale wyżej pod katem.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ