Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:Poli, jutro jedziemy do pediatry i poproszę o skierowanie na usg, nie będę tego lekceważyć, bo dziś jest dobre, a jutro znów może być źle
-
Nina tez ledwo 600 zjadla w ciągu doby ale po drodze bylo pół sloiczka.Pewnie.Już.Nie przybierze tyle ile w ostatnich miesiacach.Dzisiaj ani razu nie plakala ten dzien trzeba zaznaczyć w kalendarzu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 22:12
-
Poli9106 wrote:A więc tak lekarka podejrzewa stan zapalny kanalika dala mi tormentiol do.smarowania jak się pogorszy to antybiotyk,10 dni do obserwacji jak się nie poprawi to usg.Na usg i i tak się zapisałam p rywatnie i to dopiero na 3.10.Mowila,ze być może hormony mi szaleja i wywalilo mi to.od.hormonów,gadalam z nia ,ze gdyby to byl jakiś nowotworowe to marker Ca125 wyszedł by podwyzszony a wyszedł w normie w.lipcu
no to Cię uspokoiła -
Dziewczyny.. Ratujcie... Tracę laktacje.. Przez bardzo silny stres.. Nie wiem co robic.. Niestety w najbliższych dniach sytuacja sie nie zmieni...
Obudziłam sle rano.. Mala przespala caluteńka noc jak susel.. A ja w piersiach.. Tyle co po 2h od kamienia srednio miekkie takie. Od 22-6.30... Mleka z karmienia na karmienie coraz mniej.. A ja nie dość ze główny problem to jeszcze to.. Zyc mi sie odechciewa. -
nick nieaktualnyAgucha, przystawiaj, przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj. Możesz wspomóc się femaltikerem. To może chodzić nie tylko o stres, ale o za długą przerwę w karmieniu. Jeden raz w nocy powinnaś karmić małą nawet na śpiocha lub odciagać mleko. Najwięcej się produkuje nocą. Jak masz możliwość to skontaktuj się z doradcą laktacyjnym. A na stres to tylko melisę mogę zaproponować, żadne leki nie wchodzą w grę.
-
Wiesz.. Tu chodzi o stres.. Od niedzieli.mam taka sytuacje ze chodź i ryczę po katach... Bo juz wczoraj zauwazylam ze jak poszłam załatwić sprawy i zostawiłam mala z babcia to po przyjściu piersi dalej miękkie. I tak mimo karmien. Przystawialam co dwie godziny
. Cos tam pila ale sama xzulam ze Malo
Sprobuje ten femaktiker -
aaaguchaaa wrote:Dziewczyny.. Ratujcie... Tracę laktacje.. Przez bardzo silny stres.. Nie wiem co robic.. Niestety w najbliższych dniach sytuacja sie nie zmieni...
Obudziłam sle rano.. Mala przespala caluteńka noc jak susel.. A ja w piersiach.. Tyle co po 2h od kamienia srednio miekkie takie. Od 22-6.30... Mleka z karmienia na karmienie coraz mniej.. A ja nie dość ze główny problem to jeszcze to.. Zyc mi sie odechciewa. -
nick nieaktualnyRacja z tymi miękkimi cyckami, nic to nie znaczy. Teraz pokarm produkuje się na bieżąco i się nie magazynuje. Warto jak dziewczyny piszą, odciagać po karmieniu, nawet na "pustych" piersiach pompować z 5 min. To ja już nic o tych nocnych karmieniach nie powiem, nawciskali mi kitów, że przerwa powyżej 5 h hamuje laktację, a widocznie to różnie bywa. Postaraj się czymś zająć głowę, chociaż wiem, że to trudne.
-
a od 3 miesięcy odciągam 4 razy dziennie, Czyli codziennie mam przerwy dłuższe niż 5 h . Mleko jest caly czas. A teraz mam inny laktator i jest go więcej
Takze naprawdę jesli przystawiasz to mleka nie stracisz, nawet jak masz meeeeega stres. -
nick nieaktualnybaronowa odciagasz 150 ml dziennie czy z jednego rzutu? ja juz od miesiaca nie odciagam bo nie mam, wiem , ze to egoistycznie zabrzmi , ale wiecej czasu mam dla malego i dla siebie bo dam butle i koniec. nie jestem z tych co usiedza na dupsku musze caly czas byc w ruchu, a tak sciagac ten pokarm co 3 h to mnie meczylo strasznie...
-
tola2014 wrote:baronowa odciagasz 150 ml dziennie czy z jednego rzutu? ja juz od miesiaca nie odciagam bo nie mam, wiem , ze to egoistycznie zabrzmi , ale wiecej czasu mam dla malego i dla siebie bo dam butle i koniec. nie jestem z tych co usiedza na dupsku musze caly czas byc w ruchu, a tak sciagac ten pokarm co 3 h to mnie meczylo strasznie...
Zresztą oddciągam jak mlody śpi i nie co 3 h. Dokarmiam mm. -
hej dziewczyny, my mamy problem taki, że z 75 centyla nasz maluch wagowo spadł na 25, lekarka nic nie mówiła, ale Ona jakaś taka dziwna i nie wiem co mam robić;/ urósł 11 cm, ale martwię się tą wagą. Jest na piersi. Ostatnio też częściej budzi się w nocy i je co 2h;/
-
josephinka84 wrote:hej dziewczyny, my mamy problem taki, że z 75 centyla nasz maluch wagowo spadł na 25, lekarka nic nie mówiła, ale Ona jakaś taka dziwna i nie wiem co mam robić;/ urósł 11 cm, ale martwię się tą wagą. Jest na piersi. Ostatnio też częściej budzi się w nocy i je co 2h;/
ile ważył i ile teraz waży? -
josephinka84 wrote:Urodził się 3,600g i 54 cm długi, teraz ma 6800 i 65 cm długi:)
EDIT:Taką mamw książeczce
http://www.ptzkd.org/images/pliki/lekarze/siatki-wzrastania-chlopcy/masa-do-wieku-ch-0-2-lat.pdf
A wedlug tej to wyszedł poza skalę
http://www.ptzkd.org/images/pliki/lekarze/siatki-wzrastania-chlopcy/masa-do-wieku-ch-0-6-mies.pdf
to są linki Polskiego towarzystwa żywienia dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:16