X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Poli, jutro jedziemy do pediatry i poproszę o skierowanie na usg, nie będę tego lekceważyć, bo dziś jest dobre, a jutro znów może być źle
    U nas jest dzisiaj masakra jedzeniową znowu. Ledwo 5 razy i to w wielkich bojach. Tyle ze on nie krzyczy. Zaciska buzie i jak zabieram butle to się fantastycznie bawi.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina tez ledwo 600 zjadla w ciągu doby ale po drodze bylo pół sloiczka.Pewnie.Już.Nie przybierze tyle ile w ostatnich miesiacach.Dzisiaj ani razu nie plakala ten dzien trzeba zaznaczyć w kalendarzu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 22:12

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A więc tak lekarka podejrzewa stan zapalny kanalika dala mi tormentiol do.smarowania jak się pogorszy to antybiotyk,10 dni do obserwacji jak się nie poprawi to usg.Na usg i i tak się zapisałam p rywatnie i to dopiero na 3.10.Mowila,ze być może hormony mi szaleja i wywalilo mi to.od.hormonów,gadalam z nia ,ze gdyby to byl jakiś nowotworowe to marker Ca125 wyszedł by podwyzszony a wyszedł w normie w.lipcu

no to Cię uspokoiła

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby zeszło

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Ratujcie... Tracę laktacje.. Przez bardzo silny stres.. Nie wiem co robic.. Niestety w najbliższych dniach sytuacja sie nie zmieni...

Obudziłam sle rano.. Mala przespala caluteńka noc jak susel.. A ja w piersiach.. Tyle co po 2h od kamienia srednio miekkie takie. Od 22-6.30... Mleka z karmienia na karmienie coraz mniej.. A ja nie dość ze główny problem to jeszcze to.. Zyc mi sie odechciewa.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spróbuj Felmatiker, kupisz w aptece. Nie pij kawy i herbaty. Mleczko wróci, zobaczysz!

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha, przystawiaj, przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj. Możesz wspomóc się femaltikerem. To może chodzić nie tylko o stres, ale o za długą przerwę w karmieniu. Jeden raz w nocy powinnaś karmić małą nawet na śpiocha lub odciagać mleko. Najwięcej się produkuje nocą. Jak masz możliwość to skontaktuj się z doradcą laktacyjnym. A na stres to tylko melisę mogę zaproponować, żadne leki nie wchodzą w grę.

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz.. Tu chodzi o stres.. Od niedzieli.mam taka sytuacje ze chodź i ryczę po katach... Bo juz wczoraj zauwazylam ze jak poszłam załatwić sprawy i zostawiłam mala z babcia to po przyjściu piersi dalej miękkie. I tak mimo karmien. Przystawialam co dwie godziny
    . Cos tam pila ale sama xzulam ze Malo
    Sprobuje ten femaktiker

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Dziewczyny.. Ratujcie... Tracę laktacje.. Przez bardzo silny stres.. Nie wiem co robic.. Niestety w najbliższych dniach sytuacja sie nie zmieni...

Obudziłam sle rano.. Mala przespala caluteńka noc jak susel.. A ja w piersiach.. Tyle co po 2h od kamienia srednio miekkie takie. Od 22-6.30... Mleka z karmienia na karmienie coraz mniej.. A ja nie dość ze główny problem to jeszcze to.. Zyc mi sie odechciewa.
    Przy ustabilizowanej laktacji miękkie piersi nic nie znaczą. To na poczatku są twarde potem juz sie takie nie robią. Mleka nie stracisz z dnia na dzień. Dzidek wyciągnie co potrzebuje

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po radzie Baronowej ;-) po niektórych kamieniach odciagam jeszcze laktatorem i jest tego więcej że mam zapas w lodówce na wyjścia

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja przy miękkich piersiach odciągam 150. A dziecko wyciąga wiecej

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja z tymi miękkimi cyckami, nic to nie znaczy. Teraz pokarm produkuje się na bieżąco i się nie magazynuje. Warto jak dziewczyny piszą, odciagać po karmieniu, nawet na "pustych" piersiach pompować z 5 min. To ja już nic o tych nocnych karmieniach nie powiem, nawciskali mi kitów, że przerwa powyżej 5 h hamuje laktację, a widocznie to różnie bywa. Postaraj się czymś zająć głowę, chociaż wiem, że to trudne.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od 3 miesięcy odciągam 4 razy dziennie, Czyli codziennie mam przerwy dłuższe niż 5 h ;). Mleko jest caly czas. A teraz mam inny laktator i jest go więcej ;)

Takze naprawdę jesli przystawiasz to mleka nie stracisz, nawet jak masz meeeeega stres.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baronowa odciagasz 150 ml dziennie czy z jednego rzutu? ja juz od miesiaca nie odciagam bo nie mam, wiem , ze to egoistycznie zabrzmi , ale wiecej czasu mam dla malego i dla siebie bo dam butle i koniec. nie jestem z tych co usiedza na dupsku musze caly czas byc w ruchu, a tak sciagac ten pokarm co 3 h to mnie meczylo strasznie...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    baronowa odciagasz 150 ml dziennie czy z jednego rzutu? ja juz od miesiaca nie odciagam bo nie mam, wiem , ze to egoistycznie zabrzmi , ale wiecej czasu mam dla malego i dla siebie bo dam butle i koniec. nie jestem z tych co usiedza na dupsku musze caly czas byc w ruchu, a tak sciagac ten pokarm co 3 h to mnie meczylo strasznie...
    za każdym razem od 100 do 170. Jestem u mamy bo mój mąż remontuje dalej. Także nie muszę sprzątać prać czy gotować. to ten czas przeznaczam na odciąganie.
    Zresztą oddciągam jak mlody śpi i nie co 3 h. Dokarmiam mm.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, my mamy problem taki, że z 75 centyla nasz maluch wagowo spadł na 25, lekarka nic nie mówiła, ale Ona jakaś taka dziwna i nie wiem co mam robić;/ urósł 11 cm, ale martwię się tą wagą. Jest na piersi. Ostatnio też częściej budzi się w nocy i je co 2h;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    hej dziewczyny, my mamy problem taki, że z 75 centyla nasz maluch wagowo spadł na 25, lekarka nic nie mówiła, ale Ona jakaś taka dziwna i nie wiem co mam robić;/ urósł 11 cm, ale martwię się tą wagą. Jest na piersi. Ostatnio też częściej budzi się w nocy i je co 2h;/
    a masz odpowiednie siatki centylowe - dla dzieci kp są inne niż mm.
    ile ważył i ile teraz waży?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a masz odpowiednie siatki centylowe - dla dzieci kp są inne niż mm.
    ile ważył i ile teraz waży?

Urodził się 3,600g i 54 cm długi, teraz ma 6800 i 65 cm długi:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Urodził się 3,600g i 54 cm długi, teraz ma 6800 i 65 cm długi:)
    według mojej siatki w książeczce jest dużo powyżej mediany
    EDIT:Taką mamw książeczce
    http://www.ptzkd.org/images/pliki/lekarze/siatki-wzrastania-chlopcy/masa-do-wieku-ch-0-2-lat.pdf

A wedlug tej to wyszedł poza skalę
    http://www.ptzkd.org/images/pliki/lekarze/siatki-wzrastania-chlopcy/masa-do-wieku-ch-0-6-mies.pdf

to są linki Polskiego towarzystwa żywienia dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:16

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ