Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
josephinka84 wrote:My mamy chłopca:)
-
Kłosia wrote:W aplikacji Moje dziecko można wprowadzać wagę, wzrost i datę, a to olicza i zaznacza jaki centyl i zaznacza na siatce
Moja z 50 spadła na 25 centyl południu idę sprawdzić wagę. -
Kłosia wrote:Tydzień temu 6010g urodziła się 3620g. Wcześniej przybierają 160-180 na tydzień teraz 140 na 2 tygodnie.
-
A po wizycie Dominik ma 4960g i mierzy około 61cm (więc chyba coś z naszą wagą nie tak) Przybrał ponad 600g w 6 tygodni, więc nie ma tragedii - podwoił wagę urodzeniową. Co do jedzenia i płaczu lekarka stwierdziła że to po chorobie tak może być, rozwija się dobrze.
Może to faktycznie był skok, bo jakieś inne i głośniejsze odgłosy dzisiaj z siebie wydaje i je dziś 100-130 bez żadnego płaczu.
Zmieniłam też smoczka z 2 na trójprzepływowy, może nie leciało mu tak jak chciał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:37
-
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Dostała wszystko na raz: 5 w 1, prevenar i rotarix. Póki co jest ok, mam nadzieję, że nie będzie gorączkować.
Łucja waży 6500 i ma 60 cm (ur. 2940, 52cm). Od ostatniego ważenia przybrała 1kg w 6 tyg. , więc też już zwalnia, ale na 3,5 miesiąca podwoiła wagę urodzeniową z nadwyżką. Lekarka nic nie mówiła na temat wagi. Sprawdzałam, że trzyma się od 1,5 miesiąca na 75centylu więc jest ok.
Zdziwiłam się tylko zaleceniem podawania warzyw już za 2 tygodnie. Myślałam, że skoro jest na pepti przez alergie to będziemy przeciągać rozszerzanie diety, ale lekarka twierdzi, że tak było kiedyś a teraz mam już od skończonego 4 miesiąca podawać warzywa. Jedno przez około 5 dni i obserwować.
Za jakiś tydzień mam też zrobić kontrolnie morfologię. Już mam stres, bo dziś przy Prevenarze bardzo płakała:(
Co do laktacji, to polecam Karmi i kawę inkę. Nie miałam problemu z ilością mleka, ale po Karmi i Ince piersi mi wręcz pękały w szwach;)
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:hej
Czy macie dla dzieci jakieś miękkie buciki ocieplane? Bo jak wyszłam dziś z młodym w nosidełku to bez kocyka chyba w samych skarpetkach w stópki może być coraz zimniej. Polecacie coś? Czy zawsze bierzecie ze sobą koc?
http://www.smyk.com/search?dir=asc&limit=36&order=price&q=buciki+niemowlece
ja kupilam w smyku -
nick nieaktualny
-
Tola ja tez bym wolała, dlatego 2 razy się pytałam, czy na pewno już mam dawać... Chyba inaczej ma się sprawa jeśli karmisz piersią. Czytałam, że wtedy właśnie po 6 miesiącu wg nowych zaleceń.
Ja mimo, że karmię mm to nie mam zamiaru tak od razu za 2 tygodnie iść w warzywa. Będę raczej przeciągać.
-
nick nieaktualny