Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocia wrote:No to katar u małej ktoś ma jakieś rady co u takiego maluszka? Odciągałam w nocy fridą i były fluki ehh. Postaram się iść do lekarza jak najszybciej ...
jak moja miała epizod z katarem to nawilżałam powietrze, maść majerankowa, i na kocyk dawałam parę kropelek olejku miętowego i na szczęście minęło,
i nie odciągać kataru zbyt często bo wtedy rzeczywiście więcej się tego produkuje.
Wizyta u lekarza jak najbardziej żeby osłuchał malucha.Kocia lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Dziewczyny zrobiła mi się jakaś plama na piersi,jak zaczyna się ta otoczka to wczoraj wygladalo tak jakby mial się zrobic jakis wrzod a dzisiaj czerwone jest tak z 2 cm na 2.Aż się boję żeby to nie bylo nic poważnego
Poli nie czytaj głupot bo się nakręcisz, wiesz że jakby czytał o chorobach to zawsze wszystkie objawy by pasowały, poobserwuj, i jeśli nie będzie znikać skonsultuj to albo z ginem albo lekarzem 1-go kontaktu, chyba że masz kontakt z położną, może pomoże.
Ale ta plama nie jest gorąca ? -
domi05 wrote:Dziewczyny jak wyglądają u Was kładzenie do drzemek w dzień? Bo u nas to istny horror... ni raz godzinne wrzaski, krzyki, płacze zanim zaśnie... zmęczony jak diabli, śpiący ale nie zaśnie broni się przed spaniem... już mnie to wykańcza... jedynie w wózku zaśnie bez problemu, wystarczy dwa razy przewiedźć ale tak nie chce go nauczyć na dobre...
moja ma już w miarę stałe godziny drzemek więc wiem mniej więcej kiedy już jest ten moment, w domu to zasypia w kołysce z wibracjami i misiami nad głową, w wózku to moment, i czasami mi padnie na rękach jak zejdę do rodziców na dół. -
Iwa81 wrote:Poli nie czytaj głupot bo się nakręcisz, wiesz że jakby czytał o chorobach to zawsze wszystkie objawy by pasowały, poobserwuj, i jeśli nie będzie znikać skonsultuj to albo z ginem albo lekarzem 1-go kontaktu, chyba że masz kontakt z położną, może pomoże.
Ale ta plama nie jest gorąca ? -
nick nieaktualnyczesc.
1 jak u Was po weekendzie? u mnie mlody budzil sie o 4 i juz tak spal slabym snem bo go bąki budzily? u Was tez tak jest? co zaradzic na te bąki?
2 Czy ktoras orientuje sie jaki rozmiar bodow dla dziecka 12-15mc tak na lato? 80 czy 86 ? Koszulki tez jakie? spodenki krotkie kupilam 86 zeby zrobic miejsce na pieluche. sa takie wyprzedaze letnie, ze zalowalabym gdybym nie kupila fajnych spodenek za 7 zl. w zeszly weeken bylo 50 % z 50% w c&a wiec kupilam troche rzeczy na przyszle lato. koszulki wzielam 80 bo 86 wydawaly mi sie za wielkie. za to body ma 3 x na 80 bo 86 tez jakies wielkie. w smyku tez kupila, pare czapeczek 48 mam nadzieje, ze beda ok bo sie wkurze
3. ja juz wymienilam w niekotrych butelkach smoczki na 3m+ a w butelce chicco na 4m+ i mlody zjada szybko a nie sie tak gramoli a no i zjada od 3 dni po 150 ml ( wedlug butli 170 bo jeszcze proszek no ale uznaje ze 150 ml tak jak na pudelku jest), co do butelek jeszcze to w trakcie ciazy kupialm TT, avent, chicco i najbardziej jestem zadowlona z aventa i chicco. w TT nie odpowiada mi ten smok niby taki jak cycek jest , ale jakos wygina sie dziwnie no i butle maja takie wglebienie i zalega tam mleko trzeba przechylac zeby splynelo wszystko.
aaa i co do butelki avent. Kupilam w necie na allegro fajna niebieska 260 ml , chcialam jej uzyc , a tu po przechyleniu sie leje ;/ nie wiem czy pisac do aventa jesli kupilam ja na allegro, no ale kurcze butla fajna pieniadze w bloto.
4. czy balsamujecie dzieci jakies kremy do pielegnacji itd? ja w sumie nie uzywam bo skory suchej nie ma a po kapieli to sie drze bo pewnie mu chlodno to tez za bardzo nie ma jak. nic sie z ze skora nie dzieje wiec zastanawiam sie czy byl sens kupowania tych balsamow i kremow do twarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:07
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Nie no zaraz w psychiatryku wyląduje... on się ciągle drze... Pół godziny usypiania, obudził się po 40minutach oczywiście niedospany i znów ryk.. no ale nie zaśnie... przy przebieraniu ryk, przy przewijaniu ryk, przy zasypianiu ryk, przy jedzeniu ryk... no to chyba normalne nie jest... no i go zważyłam... (też ryk) 4850g... przybrał 50g w 1,5 tygodnia... katastrofa... mam nadzieję że da mi skierowania na badania jutro bo to jego zachowanie normalne chyba nie jest... ja już mam dość bo to dziecko ciągle płacze a właściwie wrzeszczy i się zanosi... niech w końcu ktoś coś z tym zrobi bo mam ochotę zamknąć go w sypialni i tam zostawić bo ileż można słuchać wrzasku... ja już ryczę razem z nim... jest coraz starszy a jest coraz gorzej...
jaka byla waga urodzeniowa u Ciebie? -
domi a może
1. dzieciątko jest po prostu głodne?
2. coś je może boleć (brzuszek? ucho? dotknij w okolice ucha gdy akurat nie płacze i zobacz czy się rozkrzyczy, łapie za uszko?)
no to takie najbardziej prozaiczne.
no i byłam u lekarza z katarkiem i tym, że mi się dziecko nie odwraca na brzuszek od tygodnia po szczepionce. Już w zasadzie normalnie gaworzy, jeszcze tylko nie popiskuje z radości jak wcześniej chociaż dzisiaj znowu się śmieje cały dzień. I lekarka powiedziała, że mamy więcej nie szczepić.
Myślałam, że mi powie że to nic takiego i że się zdarza ... a jednak nie.
-
nick nieaktualnyKocia wrote:Powiedziała, żeby "darować trzecią dawkę 6w1, można ją zrobić później lub wcale i nie ma potrzeby pakować tego w dziecko szczególnie jeśli jest wrażliwe."
Nie pytałam o inne szczepionki.
jestem w szoku, ze lekarz tak powiedzial. skoro nie ma potrzeby 3 dawki to po co karza je robic??? moze akurat, ze dziecko tak sie zachowywalo to byl zbieg okolicznosci, ze po szczepionce...wiecie moje zdanie jest takie, ze te wszytskie mity , ze szczepionki powoduja autyzm i inne rzeczy to biora sie stad , ze ludzie doszukuja sie jakis dziwnych zachowan ichorob wlasnie po szczepionkac, no bo na cos trzeba jednak zrzucic. Nie bierz do siebie tego Kocia , po prostu tak mi sie nasunelo po tym gdy napisalas to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:01
-
tola myślę że po 3 dawkach szczepionka lepiej działa, natomiast chodzi o to, co niesie więcej korzyści w danym przypadku. Pewnie część osób się doszukuje na siłę to fakt, ale nie sądzę by wszyscy ludzie to robili. Lekarz nie uważał, że to zbieg okoliczności. Ja też tak nie uważam, jednak znam najlepiej swoje dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:32
-
Tola nie balsamuje. A butelkę reklamuj na allegro jesli uczciwy sprzedawca to cos wymyśli.
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Kocia wrote:domi a może
1. dzieciątko jest po prostu głodne?
2. coś je może boleć (brzuszek? ucho? dotknij w okolice ucha gdy akurat nie płacze i zobacz czy się rozkrzyczy, łapie za uszko?)
no to takie najbardziej prozaiczne.
no i byłam u lekarza z katarkiem i tym, że mi się dziecko nie odwraca na brzuszek od tygodnia po szczepionce. Już w zasadzie normalnie gaworzy, jeszcze tylko nie popiskuje z radości jak wcześniej chociaż dzisiaj znowu się śmieje cały dzień. I lekarka powiedziała, że mamy więcej nie szczepić.
Myślałam, że mi powie że to nic takiego i że się zdarza ... a jednak nie.
Brzuszek miękki, a i tak masuję maścią majerankową, u laryngologa byliśmy w zeszłym tygodniu, uszy czyste, wszystko z nimi w porządku...
Czasem mi już brak pomysłów... miał takie jazdy przy skokach że jadł jak jadł i czasem z płaczem, ale przybierał dobrze, a teraz ta waga stoi w miejscu... -
Domi no to współczuję moja też gorzej przybiera i płacze przy jedzeniu. Lekarz zasugerował że być może to refluks i cofa jej się w trakcie (też dużo ulewa). Mam na to kupić lek i spróbować... nawet ostatnio dawałam jej Espumisan w trakcie karmienia bo myślałam że to kolka. Raz pomogło, dwa razy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:56
-
nick nieaktualny
-
cześc Tolu:
2) ja na przyszły rok pokupowałam też na wyprzedażach roz 12-18msc - czyli wg metki 86, 80 to jest na 9-12 msc-y chyba, ale ja wolałam kupić ciut większe bo moja jest długa i bałam się że mniejsze mogą być za krótkie,
4) ja nic nie używam, bo skóra oki więc po co tym bardziej w upały, w kąpieli tylko ma płyn do kąpieli z Hippa lub w upały czasami w kochmalu ją wykąpię, po nocy twarz myję jej wacikiem nasączonym przegotowaną wodą i tyle pielęgnacji