X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki :)

Dziewczyny wczoraj poszłam do rodziców pogadać a moja mama do mnie masz jakiś taki nos i twarz jakbyś w ciąży była .... no i zonk nie udało się poczekać do wizyty i mówię bo to prawda :)
    Moja mama zareagowała hmmm nie tak jakbym chciała ale tego się spodziewałam. Ucieszyła się na swój sposób, ale dziś rano mi powiedziała czemu nie poczekałaś jeszcze niedawno byłaś czyszczona, moja bratowa 2 lata czekała a ja tak szybko. Tylko moja bratowa poroniła, a ja nie poroniłam tylko moje maleństwo umarło. Oczywiście doliczyła się do terminu porodu nie wiem jakim cudem bo nie mówiłam w którym tyg ani miesiącu jestem i mówi ciekawe co będzie pierwsze poród czy komunia heheheh
    Wiem, że boi się o Nas ale teraz przynajmniej wiem że pomodli się za Nas a to na pewno pomoże żeby przetrwać do tego MAJA :)

Agnieszka0812, xpatiiix3, CassieMK, williams1, bimba lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Majóweczki
    mi tak jakby troche lepiej
    mam w koncu cos co mi wczoraj pomogło
    gorrrąca cherbata ...
    jak mi było dobrze po niej / ufff
    dzis tez nie jest najgorzej /odpukać /

milego dzionka :)
    udanych i pozytywnych wizyt :)
    buziaki :*

monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:05

monilia84, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gin powiedział, że nie te bóle mogę brać 3x2 apap, no ale to i tak nie bardzo pomaga więc po co? Mogę wykonywać masaż, plastry apap rozgrzewające (ale to pośladek nie plecy), fizjoterapia, jakieś ćwiczenia, a jak będzie długotrwały ból i nie do wytrzymania to neurolog

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dziewczyny gin powiedział, że nie te bóle mogę brać 3x2 apap, no ale to i tak nie bardzo pomaga więc po co? Mogę wykonywać masaż, plastry apap rozgrzewające (ale to pośladek nie plecy), fizjoterapia, jakieś ćwiczenia, a jak będzie długotrwały ból i nie do wytrzymania to neurolog

Moja siostra jest fizjoterapeutka mówi żebyś od razu poszła do neurologa ponieważ dziecko będzie rosło i może bardziej uciska :( albo do fizjoterapeuty który założy ci specjalne plastry tejpy (nie wiem jak to się pisze) to tez może pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:00

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Moja siostra jest fizjoterapeutka mówi żebyś od razu poszła do neurologa ponieważ dziecko będzie rosło i może bardziej uciska :( albo do fizjoterapeuty który założy ci specjalne plastyczne tejpy (nie wiem jak to się pisze) to tez może pomóc :)
    O dzięki, to muszę zacząć szukać :-D jak dobrze, że jesteście, tyle można się dowiedzieć. A człowiek taki zielony

anka418, konwalijka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zjadłam kanapkę z ogórem kiszonym serem sałatkowym i pomidorem i mi źle ... ciężko
    A pytanie mam tez wam włosy wypadają garściami i paznokcie łamią się okropnie??

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka co do włosów to u mnie tak samo. Cały czas muszę chodzić w związanych bo inaczej są wszędzie. Paznokcie na szczęście długie i twarde.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja idę jutro tylko boję się że nie będzie mi chciała zrobić usg bo miałam w tamtym tygodniu...Czy są jakieś przeciwwskazania w robieniu usg w takim krótkim czasie???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png

Wysłany: 29 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Cześć dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja idę jutro tylko boję się że nie będzie mi chciała zrobić usg bo miałam w tamtym tygodniu...Czy są jakieś przeciwwskazania w robieniu usg w takim krótkim czasie???
    Nie chyba nie, w szpitalu jak byłam była dziewczyna w 5tc i co drugi dzień miała usg robione

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:

Miałam usg wczoraj, tydzień temu i 2 tyg temu. Ale o tym usg tydzień temu lekarzowi nie mówiłam. Wydaje mi się że nie jest jakoś bardzo szkodliwe w końcu w szpitalu czasami robią codziennie usg ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej zjadłam kanapkę z ogórem kiszonym serem sałatkowym i pomidorem i mi źle ... ciężko
    A pytanie mam tez wam włosy wypadają garściami i paznokcie łamią się okropnie??

U mnie włosy mocne, grube, długie, paznokcie mocne i twarde :) skóra w miarę ;)

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny bo właśnie mam taka cicha nadzieję że mi zrobi... bo może już jakiegoś kropeczka będzie widać.... jak tak czytam te wasze codzienne wiadomości o serduszkach tak i ja bym już chciała usłyszeć...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki :*

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś! :)
    Efendis mam nadzieję, że te plamienia nie zwiastuja niczego złego, daj znać po 14 co Ci powie gin. Nie martw się na zapas :*

Ja popijam herbatkę imbirowa, zjadłam baton musli i wafla ryżowego i już coś się zaczyna dziać na żołądku...

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:14

cd9bskjojgq3qzff.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy już mniej wypadają ale za to paznokcie się rozdwajają, a należę do osób które zawsze miały długie i twarde paznokcie. Mam nadzieję że szybko mi przejdzie, moja rybka tak ciągnie od mamy witaminy, pewnie to panienka i chce mieć ładniejsze niż mama hehehe <3

Agnieszka0812, Marietta lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, długo mnie nie było, jakoś w ogóle do netu mnie nie ciągnęło.
    pozdrawiam wszystkie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkryłam wczoraj, że jak jem bardzo często (właściwie co godzinę lub dwie), to nie mam takich mdłości. Dopiero pod wieczór mnie wzięło wczoraj, bo po 18 już nie jadłam. Pieczywo chrupkie i biszkopty przy łóżku ratują życie.

Efendis, ja mam plamienia i krwawienia od początku 5tygodnia. W zeszłym tygodniu jeszcze widziałam żywego malucha. I lekarz stwierdził, że zdarzały mu się pacjentki plamiące przez pierwszy trymestr, które rodziły zdrowe dzieci. No więc wierzę, że będzie dobrze.

Efendis, monilia84, Agnieszka0812, williams1 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też są w fatalnej kondycji.. zresztą to był pierwszy objaw ciąży u mnie. Paznokcie jak papier.. lakier się ich wcale nie trzyma, odpada płatami ;/

dzisiaj wizyta, już się nie mogę doczekać <3

anka418 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odwrotnie, wszystko się wreszcie zaczyna poprawiać. Włosy mniej lecą cera się ładna robi a paznokcie mocne. Lubie ten stan ciąży :]

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ