X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, witaj :) a w którym teraz tc jesteś? :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena czyt. Maialen co ty tak usuwasz i zakładasz te konta codziennie? ;)

Agnieszka0812, hiacynta99, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli liczyć od ostatniej miesiączki to 6t3d w au!ie tak jak Ty Cassie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta bo się wkurzam z tymi nikami sarenka już jest mogłam mialaleny nie usuwać

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Tosiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) chciałabym dołączyć do wyczekiwania tak pięknego dla Nas miesiąca maja <3 byłam wczoraj na wizycie serduszko bije, termin mamy na 19 maja :) martwi mnie kwestia że lekarz powiedział, że zarodek jest mniejszy o 5 dni niż wychodziło by to z miesiączki. Ale ze nadrobi. Natomiast martwi mnie bardziej kwestia wielkości pęcherzyka w którym jest zarodek, bo on też jest za ciut za mały. Bierzemy luteine. Czy wielkośc pęcherzyk może jakoś zagrażać ciąży? Dzidzius praktycznie zajmuje już połowę wielkości pęcherzyka. Czy on urośnie przy braniu luteiny? Bardzo się boję :(

hiacynta99, anka418 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zrobilam dzis powtorke badania na mocz:

- badanie ogolne moczu: tu wszystko ok, juz bez tych leukocytow co mi poprzednio wyszly, ze 500. Wyszlo na to, ze zle sie do toego zabralam i zle ten mocz pobralam ostatnim razem. Widac teraz roznice w wynikach.

- osad moczu:
    nablonki plaskie: pojedyncze wpw
    leukocyty 1-3 wpw
    bakterie pojedyncze wpw

nie za bardzo kumam czy w tym osadzie wszystko wyszlo ok, jakby ktoras mogla zerknac, bede wdzieczna :)

no i odebralam juz wynik na cytolegalowirus:

IgG 0,15

norma:
    <0,5 niereaktywny
    >0,5-1 niejednoznaczny
    >1.0 reaktywny

IgM 0,24

norma:
    <0,7 niereaktywny
    >0,7-1 niejednoznaczny
    >1.0 reaktywny

wynik niejednoznaczny? dziwnie mi to wyszlo :/ ale ponoc i tak sie nic z tym wirusem w ciazy nie robi, tez tak slyszalyscie?

Pozdrawiam <3 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem;) jesteś już zapisana na pierwszej stronie na 24 ale jeszcze ze starym nickiem..

Mnie znowu wymioty dopadły, a już od rana było dobrze :(

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny ,a kiedy ciąża dorównuje do danego tygodnia licząc od @ ???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wogole nie wiadomo każdy kalkulator podaje inną datę porodu, ale najważniejszy jest ten termin który gin mi powie:)

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny ,a kiedy ciąża dorównuje do danego tygodnia licząc od @ ???
    Tym bym się nie sugerowała w ogóle, bo co z tego , że np miałyśmy @ tego samego dnia jak jedna miała ovu 9dc, a druga 19dc, stąd te róznice

CassieMK lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Cassie bylas już na wizycie?

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Tym bym się nie sugerowała w ogóle, bo co z tego , że np miałyśmy @ tego samego dnia jak jedna miała ovu 9dc, a druga 19dc, stąd te róznice

Czyli nie ma się tym co przejmować tak???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem niuniek ma już 4.2cm ;) Potem fotkę wyślę chociaż trochę słaba ale widać a na usg na żywo no tak rączkami macha i kopał się skakał wiercił kręcił fikołki robił szok zmierzyć się nie dał :P i się śmiał ginek ze taki ruchliwy to pewnie niedługo poczuje te kopniaki :D Nerki ok szyjka 3cm miałam i takie i takie usg ;) dopytywalam jak się czuje apropo wyników moczu i ogólnie no i mówił ze faktycznie troszkę nisko i ta szyjka taka średnia czy nie plamie to tam powiedziałam mówił odpoczywać kiedy tylko dzieci dadzą :P

Agnieszka0812, hiacynta99, CassieMK, Magdalena91, bereda11, Kłosia, ma_lina, luna91, Efendis, konwalijka, williams1, Foto_Anna, Eliana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 29 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Czyli nie ma się tym co przejmować tak???
    Ja mam 3dni młodszą, wg usg. Gin powiedział, że jak dzieciątko będzie większe to będziemymyśleć, na razie nawet do karty ciąży nie wpisał mi terminu porodu

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na dwóch :D w 3 tc, gdy zrobiłam test i wyszedł pozytywny oraz równo w 5 tc i był pęcherzyk z zaczątkiem zarysu zarodka :P Dziś mam wizytę wieczorem i mam nadzieję zobaczyć zarodek w pełnej krasie, z pięknie bijącym serduszkiem :)

Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3, bereda11, Eliana lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 29 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Już jestem niuniek ma już 4.2cm ;) Potem fotkę wyślę chociaż trochę słaba ale widać a na usg na żywo no tak rączkami macha i kopał się skakał wiercił kręcił fikołki robił szok zmierzyć się nie dał :P i się śmiał ginek ze taki ruchliwy to pewnie niedługo poczuje te kopniaki :D Nerki ok szyjka 3cm miałam i takie i takie usg ;) dopytywalam jak się czuje apropo wyników moczu i ogólnie no i mówił ze faktycznie troszkę nisko i ta szyjka taka średnia czy nie plamie to tam powiedziałam mówił odpoczywać kiedy tylko dzieci dadzą :P
    Super! Świetnie! <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

No widzisz! Super wieści :)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati extra:P. Pozazdrościć takiego maluszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super wieści! :) :*
    Ja mam wizyte w 10t2 więc może też już będzie widać jak młody fika;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasłania się rączkami tak jakby mu światło raziło.. :P

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ