X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja w ogóle na razie nie chcę poznawać płci, choć się domyślam ;)
    dziś babcia mojego męża obudziła mnie z rana i mówi, że przyniosła mi sniadanie. ja patrzę a tu kurczak z rożna! jak powąchałam to mnie prawie odrzuciło. udawałam, że się cieszę i zjem na obiad... masakra, coraz lepsze pomysły rodzinka ma ;)

Eliana, xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    i jeszcze ja mam w ten dzien genetyczne! :P boje sieeeeeee, a Wy?

też się boję. wiem, poprostu wiem że moje dziecko jest zdrowiuteńkie a i tak się boję

Agnieszka0812, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z ta wróżba to chyba i ja spróbuje bo cos mi się kojarzy ze babcia robiła to dla mojej mamy jak była z moja siostra w ciazy i się chyba sprawdziło ;) u mnie pierwsze dziecko to aby zdrowe było chociaż ja myśle ze może być dziewczynka ;) u mnie dalej rano mdłości ale popołudniu już wszystko dobrze. Dziś siostra mojego robi urodziny na 30 osób u mnie w domu wiec pewnie już wszyscy bedą wiedzieć o ciazy.. A pierwsze usg dopiero 19.10... Miłego dnia!!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana- Eliasz to piękne imię :) Mnie się wogóle bardzi podobają biblijne imiona, ale mąż naciska na standardowe typu Kasia, Ania, Marysia. Chłopiec napewno będzie Wojtek, dla dziewczynki nie mamy pomysłu. No i nie mam żadnego przeczucia czy będzie on czy ona ;)

Agnieszka0812, nick nieaktualny, Eliana lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:35

Marietta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana bardzo ładne imię ;) my wybraliśmy dla dziewczynki Lena a dla chłopca Alan ;) ze względu na to ze narzeczony jest Francuzem wybraliśmy takie imiona zeby w obu językach były takie same ;)

nick nieaktualny, Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:34

Eliana, Marietta lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Franka i Wojtka, dla chłopaka mam Maksymilian, a dla dziewczynki jeszcze nie :-P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a wam tez jest tak strasznie zimno ? ręce stopy i nawet nos mam taki zimny no jak już sie rozgrzeje to chwile ciepło trzyma...
    A co do badan genetycznych one sa piękne nic sie nie bójcie ja swoje robiłam w profamili w Rzeszowie (w poprzedniej ciąży) obraz dużo lepszy i mam kilka zdjęć 3 d z tego badania j już widać bardzo duzo no i wtedy byl ze mna maz i dowiedzieliśmy sie o plci . Ja miałam je darmowe ze względu na wcześniejsze poronienie . Teraz tez o ile wszystko będzie dobrze chce tam rodzic osobne sale do rodzenia super personel i jedzenie bylo mniam;D hehe

My mamy dużo chłopczyków w rodzinie i żeby sie nie powtarzać wybraliśmy dla chłopca Błażej;D o ile sie nie zmieni i ewentualnie choc watpię ze bedzie dziewuszka będzie Zuzanna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 13:22

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Eliana- Eliasz to piękne imię :) Mnie się wogóle bardzi podobają biblijne imiona, ale mąż naciska na standardowe typu Kasia, Ania, Marysia. Chłopiec napewno będzie Wojtek, dla dziewczynki nie mamy pomysłu. No i nie mam żadnego przeczucia czy będzie on czy ona ;)

Haha Kasia ładne imię bo moje :) ja mam juz wybrane albo będzie Lena albo Mikołaj

williams1, monilia84 lubią tę wiadomość

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Haha Kasia ładne imię bo moje :) ja mam juz wybrane albo będzie Lena albo Mikołaj
    To jak będzie dziewczynka u ciebie i u mnie to bedą dwie Lenki ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    To jak będzie dziewczynka u ciebie i u mnie to bedą dwie Lenki ;)

Wiem wiem bardzo mi sie to podoba oby byly Lenki <3. Ale jak będzie Mikołaj tez sie uciesze :) i mąż z synkiem bardziej haha:P

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej a wam tez jest tak strasznie zimno ? ręce stopy i nawet nos mam taki zimny no jak już sie rozgrzeje to chwile ciepło trzyma...
    A co do badan genetycznych one sa piękne nic sie nie bójcie ja swoje robiłam w profamili w Rzeszowie (w poprzedniej ciąży) obraz dużo lepszy i mam kilka zdjęć 3 d z tego badania j już widać bardzo duzo no i wtedy byl ze mna maz i dowiedzieliśmy sie o plci . Ja miałam je darmowe ze względu na wcześniejsze poronienie . Teraz tez o ile wszystko będzie dobrze chce tam rodzic osobne sale do rodzenia super personel i jedzenie bylo mniam;D hehe

My mamy dużo chłopczyków w rodzinie i żeby sie nie powtarzać wybraliśmy dla chłopca Błażej;D o ile sie nie zmieni i ewentualnie choc watpię ze bedzie dziewuszka będzie Zuzanna

Ja mam w domu 23 stopnie i nos zimny, dreszcze już sama nie wiem jak się rozgrzać.Kołderka łóżeczko i leniuchowanie.W tej ciąży to kompletnie nic się nie chce.

Ja z córą wybrałyśmy dla chłopca Natan i Iwo ale mąż nosem kręci.Śmieje się,że pójdzie i zarejestruje jak sam będzie chciał

relg3e5e9ky1omot.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie że ciężko nadrobić zaległości ;-) ja też zaliczam się do starszych, 29 lat i jak będę rodzić to też jeszcze 29 :-) widzę że naprawdę dużo się tu dzieje, imiona,płeć.. :-)
    Ja na razie nic nie kupuję, jestem z tych które nie chcą zapeszac. Poza tym mam 4 rodzeństwa i tam jest w sumie 4 chłopców i 3 dziewczynki, więc ja dużo rzeczy dostanę ;-)
    Pisalyscie o genetycznym też mam w przyszłym tygodniu, ale staram się myśleć pozytywnie. :-)

monilia84 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Tyle piszecie że ciężko nadrobić zaległości ;-) ja też zaliczam się do starszych, 29 lat i jak będę rodzić to też jeszcze 29 :-) widzę że naprawdę dużo się tu dzieje, imiona,płeć.. :-)
    Ja na razie nic nie kupuję, jestem z tych które nie chcą zapeszac. Poza tym mam 4 rodzeństwa i tam jest w sumie 4 chłopców i 3 dziewczynki, więc ja dużo rzeczy dostanę ;-)
    Pisalyscie o genetycznym też mam w przyszłym tygodniu, ale staram się myśleć pozytywnie. :-)

Na pewno będzie ok:-)Mi jak byłam w ciąży z córą nie dało rady zbadać przezierności karku a urodziła się cała i zdrowa.Rozdarty ideał

monaa, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Wy już o imionach :) U mnie będzie Aleksander a dla dziewczynki nie potrafię za nic w świecie wybrać... Kornelia, Helenka, Hania, Zuzia... i żadne z tych do końca mi nie podchodzi, mojej mamie się podoba Lenka, ale to takie popularne wśród moich znajomych i nie chcę powtarzać :) I Lilien ładne, ale też co druga to Lilien :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziewczynki podoba mi się Aleksandra lub właśnie Lena ;)
    dla chłopaczka Antek ,Franek ,Staś ...

nick nieaktualny, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,

oczywiście nie wytrzymałam i pobiegłam dziś na usg:)

uspokoił mnie dr:) wszystko ok, a mój bąbelek ma już 29,3 mm:) serduszko bije 162 /min:)

Jestem prze szczęśliwa!:)

nick nieaktualny, luna91, monaa, bimba, xpatiiix3, Agnieszka0812, Eliana, Aniu_leczka, monilia84, kasius lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    dla dziewczynki podoba mi się Aleksandra lub właśnie Lena ;)
    dla chłopaczka Antek ,Franek ,Staś ...
    U nas miala byc Aleksandra ale kuzynka dala imię córce właśnie to, nie chcemy powtarzac

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    cześć,

oczywiście nie wytrzymałam i pobiegłam dziś na usg:)

uspokoił mnie dr:) wszystko ok, a mój bąbelek ma już 29,3 mm:) serduszko bije 162 /min:)

Jestem prze szczęśliwa!:)

Gratulacje <3 widzisz wszystko jest w porządku :) proszę o pozytywne nastawienie ;-)

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ