X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja w ogóle na razie nie chcę poznawać płci, choć się domyślam ;)
    dziś babcia mojego męża obudziła mnie z rana i mówi, że przyniosła mi sniadanie. ja patrzę a tu kurczak z rożna! jak powąchałam to mnie prawie odrzuciło. udawałam, że się cieszę i zjem na obiad... masakra, coraz lepsze pomysły rodzinka ma ;)

Eliana, xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    i jeszcze ja mam w ten dzien genetyczne! :P boje sieeeeeee, a Wy?

też się boję. wiem, poprostu wiem że moje dziecko jest zdrowiuteńkie a i tak się boję

Agnieszka0812, Anna255, monilia84 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z ta wróżba to chyba i ja spróbuje bo cos mi się kojarzy ze babcia robiła to dla mojej mamy jak była z moja siostra w ciazy i się chyba sprawdziło ;) u mnie pierwsze dziecko to aby zdrowe było chociaż ja myśle ze może być dziewczynka ;) u mnie dalej rano mdłości ale popołudniu już wszystko dobrze. Dziś siostra mojego robi urodziny na 30 osób u mnie w domu wiec pewnie już wszyscy bedą wiedzieć o ciazy.. A pierwsze usg dopiero 19.10... Miłego dnia!!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana- Eliasz to piękne imię :) Mnie się wogóle bardzi podobają biblijne imiona, ale mąż naciska na standardowe typu Kasia, Ania, Marysia. Chłopiec napewno będzie Wojtek, dla dziewczynki nie mamy pomysłu. No i nie mam żadnego przeczucia czy będzie on czy ona ;)

Agnieszka0812, hiacynta99, Eliana lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:35

Marietta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana bardzo ładne imię ;) my wybraliśmy dla dziewczynki Lena a dla chłopca Alan ;) ze względu na to ze narzeczony jest Francuzem wybraliśmy takie imiona zeby w obu językach były takie same ;)

hiacynta99, Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:34

Eliana, Marietta lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Franka i Wojtka, dla chłopaka mam Maksymilian, a dla dziewczynki jeszcze nie :-P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a wam tez jest tak strasznie zimno ? ręce stopy i nawet nos mam taki zimny no jak już sie rozgrzeje to chwile ciepło trzyma...
    A co do badan genetycznych one sa piękne nic sie nie bójcie ja swoje robiłam w profamili w Rzeszowie (w poprzedniej ciąży) obraz dużo lepszy i mam kilka zdjęć 3 d z tego badania j już widać bardzo duzo no i wtedy byl ze mna maz i dowiedzieliśmy sie o plci . Ja miałam je darmowe ze względu na wcześniejsze poronienie . Teraz tez o ile wszystko będzie dobrze chce tam rodzic osobne sale do rodzenia super personel i jedzenie bylo mniam;D hehe

My mamy dużo chłopczyków w rodzinie i żeby sie nie powtarzać wybraliśmy dla chłopca Błażej;D o ile sie nie zmieni i ewentualnie choc watpię ze bedzie dziewuszka będzie Zuzanna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 13:22

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Eliana- Eliasz to piękne imię :) Mnie się wogóle bardzi podobają biblijne imiona, ale mąż naciska na standardowe typu Kasia, Ania, Marysia. Chłopiec napewno będzie Wojtek, dla dziewczynki nie mamy pomysłu. No i nie mam żadnego przeczucia czy będzie on czy ona ;)

Haha Kasia ładne imię bo moje :) ja mam juz wybrane albo będzie Lena albo Mikołaj

williams1, monilia84 lubią tę wiadomość

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Haha Kasia ładne imię bo moje :) ja mam juz wybrane albo będzie Lena albo Mikołaj
    To jak będzie dziewczynka u ciebie i u mnie to bedą dwie Lenki ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    To jak będzie dziewczynka u ciebie i u mnie to bedą dwie Lenki ;)

Wiem wiem bardzo mi sie to podoba oby byly Lenki <3. Ale jak będzie Mikołaj tez sie uciesze :) i mąż z synkiem bardziej haha:P

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej a wam tez jest tak strasznie zimno ? ręce stopy i nawet nos mam taki zimny no jak już sie rozgrzeje to chwile ciepło trzyma...
    A co do badan genetycznych one sa piękne nic sie nie bójcie ja swoje robiłam w profamili w Rzeszowie (w poprzedniej ciąży) obraz dużo lepszy i mam kilka zdjęć 3 d z tego badania j już widać bardzo duzo no i wtedy byl ze mna maz i dowiedzieliśmy sie o plci . Ja miałam je darmowe ze względu na wcześniejsze poronienie . Teraz tez o ile wszystko będzie dobrze chce tam rodzic osobne sale do rodzenia super personel i jedzenie bylo mniam;D hehe

My mamy dużo chłopczyków w rodzinie i żeby sie nie powtarzać wybraliśmy dla chłopca Błażej;D o ile sie nie zmieni i ewentualnie choc watpię ze bedzie dziewuszka będzie Zuzanna

Ja mam w domu 23 stopnie i nos zimny, dreszcze już sama nie wiem jak się rozgrzać.Kołderka łóżeczko i leniuchowanie.W tej ciąży to kompletnie nic się nie chce.

Ja z córą wybrałyśmy dla chłopca Natan i Iwo ale mąż nosem kręci.Śmieje się,że pójdzie i zarejestruje jak sam będzie chciał

relg3e5e9ky1omot.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie że ciężko nadrobić zaległości ;-) ja też zaliczam się do starszych, 29 lat i jak będę rodzić to też jeszcze 29 :-) widzę że naprawdę dużo się tu dzieje, imiona,płeć.. :-)
    Ja na razie nic nie kupuję, jestem z tych które nie chcą zapeszac. Poza tym mam 4 rodzeństwa i tam jest w sumie 4 chłopców i 3 dziewczynki, więc ja dużo rzeczy dostanę ;-)
    Pisalyscie o genetycznym też mam w przyszłym tygodniu, ale staram się myśleć pozytywnie. :-)

monilia84 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Tyle piszecie że ciężko nadrobić zaległości ;-) ja też zaliczam się do starszych, 29 lat i jak będę rodzić to też jeszcze 29 :-) widzę że naprawdę dużo się tu dzieje, imiona,płeć.. :-)
    Ja na razie nic nie kupuję, jestem z tych które nie chcą zapeszac. Poza tym mam 4 rodzeństwa i tam jest w sumie 4 chłopców i 3 dziewczynki, więc ja dużo rzeczy dostanę ;-)
    Pisalyscie o genetycznym też mam w przyszłym tygodniu, ale staram się myśleć pozytywnie. :-)

Na pewno będzie ok:-)Mi jak byłam w ciąży z córą nie dało rady zbadać przezierności karku a urodziła się cała i zdrowa.Rozdarty ideał

monaa, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Wy już o imionach :) U mnie będzie Aleksander a dla dziewczynki nie potrafię za nic w świecie wybrać... Kornelia, Helenka, Hania, Zuzia... i żadne z tych do końca mi nie podchodzi, mojej mamie się podoba Lenka, ale to takie popularne wśród moich znajomych i nie chcę powtarzać :) I Lilien ładne, ale też co druga to Lilien :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziewczynki podoba mi się Aleksandra lub właśnie Lena ;)
    dla chłopaczka Antek ,Franek ,Staś ...

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,

oczywiście nie wytrzymałam i pobiegłam dziś na usg:)

uspokoił mnie dr:) wszystko ok, a mój bąbelek ma już 29,3 mm:) serduszko bije 162 /min:)

Jestem prze szczęśliwa!:)

hiacynta99, luna91, monaa, bimba, xpatiiix3, Agnieszka0812, Eliana, Aniu_leczka, monilia84, kasius lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    dla dziewczynki podoba mi się Aleksandra lub właśnie Lena ;)
    dla chłopaczka Antek ,Franek ,Staś ...
    U nas miala byc Aleksandra ale kuzynka dala imię córce właśnie to, nie chcemy powtarzac

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    cześć,

oczywiście nie wytrzymałam i pobiegłam dziś na usg:)

uspokoił mnie dr:) wszystko ok, a mój bąbelek ma już 29,3 mm:) serduszko bije 162 /min:)

Jestem prze szczęśliwa!:)

Gratulacje <3 widzisz wszystko jest w porządku :) proszę o pozytywne nastawienie ;-)

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ