X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:20

Larisa lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Poproszę o zapisanie mnie na 16 maja :)
    Ja jestem combos objawów mimo że wcześnie ;) cień wyszedł na teście już 7-8 dpo! :) także 10dpo jak pojawiły się 2 kreski jak w pysk strzelił ;) Beta pierwsza 14, po 48 godzinach 72 :) Jutro kolejna :)

Jak wasze bety? :)

izizizi, Tobima lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bimba, Marietta witam was serdecznie :-) oraz Gratuluję

Marietta ja też jutro wybieram się na bete tylko u mnie w mieście wyniki są dopiero następnego dnia :-/
    Moja pierwsza beta 12dpo 45 a po 48h 94,5 :-)

Miłej niedzieli życzę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 14:37

Marietta lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Hej dziewczyny można się do was w prosić ?:)

Jestem w 5t 1 d o ciąży wiem już od tygodnia :) do lekarza idę 17.09

Pozdrawiam ciepło wszystkie fasolki u przyszłe mamusie

Witamy serdecznie Kłosiu :) dużo zdróweczka życzymy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Konwalijka serdecznie. widzę że obie mamy tę samą datę porodu ehhehe :)

konwalijka lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) na pierwszej stronie jest tabelka,wpiszcie sie :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    Witam. Od kilku dni czytam wasze posty i czekałam czy będę mogła do was dołączyć.
    Wg kalkulatora termin mam na 13 maja. Dzisiejszy poranny test z rana z bladą ale obecną drugą kreseczka, dwa dni temu był cień cienia a w 10 dpo był negatywny.Mam już 8-letniego syna który niecierpliwie czeka na rodzeństwo.
    Z objawów to pobolewania podbrzusza i "ciężkie" piersi ;).

Witamy BIMBA :) U mnie test o czułości 10 wyszedł dopiero 11dpo a 25 13dpo miałam bladziocha :)

Moja córka też ma 8 lat i czeka aż wkońcu będzie miała siostrzyczkę albo braciszka :)
    Ze względu na poprzednią stratą córeczki którą straciłam późno na razie nic jej nie mówimy, dopiero jak będzie już widać po mnie to jej powiem. Bardzo przeżyła odejście siostry :(

Ale teraz na pewno będzie dobrze, Bóg czuwa nad nami i pomoże mi znowu zostać Majóweczką ale teraz ze szczęśliwym finałem <3

bimba lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Cześć dziewczyny! :)
    Poproszę o zapisanie mnie na 16 maja :)
    Ja jestem combos objawów mimo że wcześnie ;) cień wyszedł na teście już 7-8 dpo! :) także 10dpo jak pojawiły się 2 kreski jak w pysk strzelił ;) Beta pierwsza 14, po 48 godzinach 72 :) Jutro kolejna :)

Jak wasze bety? :)

Witamy Marietta :)

U mnie pierwsza beta 16dpo wynosiła 451,50 a w 18dpo 928 :)
    U mnie testy wychodziły długo bladę i czekałam długo z betą :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam nadzieje wszystkie dalej dobrze się czują ;-)

U mnie bez zmian za to spędziłam super parę godzin w pięknym parku z synkiem i przyjaciółka, mały.się wyszalal a teraz śpi to i jak odpoczywam po całym dniu latania za nim. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madziu i nas daremna pochmurna pogoda, nawet nic się nie chce robić eehhehe

Ja czuje się wyjątkowo dobrze, nie mam jakiś specjalnych dolegliwości, czasem zgada mnie pomęczy troszke ale tak to mam spokój z objawami, zobaczymy co będzie dalej, ja w obydwóch poprzednich ciążach objawów prawie żadnych nie miałam ciekawe jak będzie teraz.
    Akurat obie ciąże to były kobietki a sądzę że tym razem też będzie "Panienka " <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś bóle brzucha. Do wczoraj miałam typowo okresowe, te są już inne. Niby nic silnego, ale leżę w łóżku. Nie chce brać no-spy, bo wolę czuć, co się dzieje. Mam zaparcia, a od luteiny (chyba) kilka nitek brązowego śluzu.

Czy któraś z Was miała może od luteiny plamienia? Ja miałam, jak brałam w poprzednim cyklu, a teraz jakoś wizja plamienia by mi się nie podobała.

Dobrze, że jutro mam wizytę. Skoczę sobie jeszcze na betę i progesteron - zawsze gin będzie miał więcej badań do wysnuwania wniosków...

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja nie miałam nigdy plamień z luteiny ale brałam w wysokiej ciąży także nie pomogę, ale na pewno wszystko jest ok, może akurat to czas kiedy miałaś planowo dostać okres i stąd te plamienia, często tak jest. Mnie też w terminie @ bolał brzuch i jajniki a teraz jest spokój :)

Trzymam kciukasy za jutrzejsze badania i wizytkę, podglądniesz sobie troszkę małego robaczka :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę luteine od ok 2 tygodni i tez nie mam plamień. Jedynie dużo, bardzo dużo białych upławów, bez wkładki ani rusz :(

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie brałam żadnych lekarstw w ciąży to nie pomogę ;-)

Na szczęście u nas nie pada jak to zwykle bywa to moza bylo się do parku wybrać? ;-)

Dziewczyny tak mniej więcej jak chodźcie na usg to w którym tygodniu można płeć poznać.;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Cześć dziewczyny, nieśmiało do Was dołączam. Termin wstepnie wychodzi na 10.05.
    Jeszcze niedawno należałam do lutoweczek ale ciąża przestała się rozwijać, trafiłam z krwawieniami do szpitala i 03.07 miałam zabieg. Sama jestem w szoku ze się udało bo planowaliśmy dopiero za miesiąc zacząć starania. Poprzednia ciaza była po stymulacji clo i od samego początku czułam ze coś jest nie tak bo miałam plamienia na kilka dni przed terminem miesiączki, testy wychodzily z baaardzo słaba kreska w remoncie miesiączki i w ogóle przeczucie moje było na nie. Nawet podczas monitoringu zdecydowanie wolniej rosły pęcherzyki. A teraz kreska na teście gruba,ja się czuje fatalnie czyli tak jak powinno być :-)ardzo jestem zdziwiona ze się udało naturalnie i to bez statan bo mam już córeczkę poczeta w cyklu z clo i monitoringiem.We wtorek pojadę do lekarza ,trochę mi wstyd przed nim bo jasno powiedział ze jak wrzesień to druga połowa i boję się że może powiedzieć ze to lekkomyśne ale byłam na wizycie kontrolnej i mówił ze nie ma śladu po lyzeczkowaniu.
    Gratuluje kochana! !

konwalijka lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jeszcze nie plamienia na szczęście. Ale powoli wracają bóle okresowe, więc chyba wszystko w normie.

Moje koty już wiedzą, że jestem w ciąży. Starsza, Locia, prawie cały czas leży ze mną w łóżku (zazwyczaj przychodzi tylko wieczorem i kładzie się w nogach) i najchętniej kładzie się na moim brzuchu. A Polcia, która do tej pory nie spała w łóżku, zaczęła nas nawiedzać kilka razy dziennie. Początkowo dostawała burę od Lotki, ale wczoraj dostała pozwolenie i spały sobie ze mną razem (mąż w Kampinosie na noc, więc miały sporo miejsca w łóżku ;).

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    U mnie to jeszcze nie plamienia na szczęście. Ale powoli wracają bóle okresowe, więc chyba wszystko w normie.

Moje koty już wiedzą, że jestem w ciąży. Starsza, Locia, prawie cały czas leży ze mną w łóżku (zazwyczaj przychodzi tylko wieczorem i kładzie się w nogach) i najchętniej kładzie się na moim brzuchu. A Polcia, która do tej pory nie spała w łóżku, zaczęła nas nawiedzać kilka razy dziennie. Początkowo dostawała burę od Lotki, ale wczoraj dostała pozwolenie i spały sobie ze mną razem (mąż w Kampinosie na noc, więc miały sporo miejsca w łóżku ;).

A myślisz ze pies tez wyczuwa ? Bo ostatnio mnie moja suczka traktuje dziwnie :)

ma_lina lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!!! U mnie pogoda beznadziejna cały dzień pada :( Dzisiaj powtórzyłam test jeszcze raz i 2 piękne kreski o równym zabarwieniu :) bardzo się ciesze. W czwartek pojdę na bete to bede wiedziała w przybliżeniu który to tydz A 16 już pierwsza wizyta. Z Ovu podaja mi ze niby data porodu na 6 maj ale mi sie wydaje ze bliżej połowy bedzie. No i od jutra już na 5.30 do pracy masakra jak ja wstane to nie wiem. Milego popołudnia Wam życzę :*

xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia, czytałam gdzieś, że zwierzę wie, że będziesz miała młode, nie wie tylko jak duży miot.

Eliana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My już w domku dostałam wałówę od teściowej ;) No i dzisiaj mnie sprawdzała kupiła mi piwo i postawila na stole z otwieraczem i szklanką stala i czekała na to co zrobię chociaż mówiłam ,że nie chce wymigałam się tym że mnie brzuch boli jeszcze bo się przedwczoraj pizza przytrułam :P a wczoraj gadali że ja w ciąży jestem na pewno ,bo nie pije :P

Gratuluję i witam się z nowymi mamusiami ,rozgośćcie się ja po łebkach tylko przejrzałam bo nie mam jak doczytać, idę pobawić się chwilę z moim stęsknionym synkiem ,bo niedługo spać idą dzieci :)

Wczoraj i dzisiaj cały dzień muli na żołądku.. A mój ukochany spełniał moje zachcianki nie wszystkie ,ale większość ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ