Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Jestem tu nowa:). Dołączam się do majówek, według ovu termin na 6 maja:D. Po dwóch latach starań w końcu zobaczyłam dwie kreseczki! Staram się nie cieszyć za bardzo. Jutro pierwsza wizyta u ginka. Troszkę za wcześnie na usg, ale męczy mnie okropne zapalenie pęcherza, a w aptece nie chcieli mi nic na to sprzedać jak powiedziałąm,że jestem w ciąży(hm myślałam, że jest coś bez recepty bezpiecznego w ciązy typu urosept czy coś?), więc idę się jutro skonsultować co i jak żeby sobie nie zaszkodzić. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 22:18
izizizi, anka418 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMailo wrote:Witam. Jestem tu nowa:). Dołączam się do majówek, według ovu termin na 6 maja:D. Po dwóch latach starań w końcu zobaczyłam dwie kreseczki! Staram się nie cieszyć za bardzo. Jutro pierwsza wizyta u ginka. Troszkę za wcześnie na usg, ale męczy mnie okropne zapalenie pęcherza, a w aptece nie chcieli mi nic na to sprzedać jak powiedziałąm,że jestem w ciąży(hm myślałam, że jest coś bez recepty bezpiecznego w ciązy typu urosept czy coś?), więc idę się jutro skonsultować co i jak żeby sobie nie zaszkodzić. Pozdrawiam
Na początku nie można bo płód może źle się rozwijać i mieć wady , najlepiej jak bys jadla żurawinę i brała wit.C ewentualnie lekarz poleci tabletki zuravitMailo lubi tę wiadomość
-
Witam my zaraz z łóżka wychodzimy
Tak mi się przypomniało ze któraś pytała kiedy płeć no na pewno po 16 tygodniu coś tam można zobaczyć już wcześniej nie uwierzę bo mnie w 15 w ciula zrobili z córką ze syn będzie ,ale najbardziej wiarygodne jest jak się określa po 20tyg wtedy wszystko widaćNo i najlepiej jak robi to dobry lekarz
ja na polowkowym byłam u gina który ma 100% sprawdzalnosci się jest bezbłędny ale mówi tylko po 20tc; ) i wielu lekarzy u mnie tak robi
chociaż nie powiem tez jestem ciekawa co się kryje w brzuszku chociażby ze względu na wyprawkę bo nie wiem czy pozbyć się worków ubrań po córce czy zacząć ogarniać coś po synku bo sporo już oddałam tych na pierwszy rok po synku
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Maili - ja w poprzedniej ciąży miałam ciągle problemy z pecherzem, teraz tez juz się zaczynają wiec biorę codziennie regularnie zurawine i na szczęście gorzej nie jest
Moje dziecko lata po domu a mi się z łóżka wstać nie chceMMoże w końcu uda mi się dzisiaj umówić do lekarza
-
Tobima wrote:Witajcie ponownie
póki @ nie nadejdzie to będę zyć nadzieją że się załapię na majóweczkę
Powiedzcie prosze - kiedy najszybciej testowałyście i ujrzałyście cień-cienia ??
bo ja raczej nie dam rady wyczekać do dnia miesiączki - planuję testować 8dpo
Wiem - chyba troszkę za wcześnie ale w pierwszej ciąży cień cienia ujrzałam w 9dpo.
Jestem ciekawa czy którejkolwiek z was wyszedł pozytywnie tent tak szybko, a może nawet szybciej ??
Tombia ja widziałam bladziutki cień już 7dpo, ósmego kreska była widoczna, ale lekka, 9 już wyraźne, grube kreski. U mnie HCG skoczyło szybciutko, notabene beta chyba też nieźleLekarz mówił o przyroście co dwa dni podwojenie. Pierwsza beta 13,65 a za 2 dni 72
Jak u Was wygląda przyrost bety? Normalny taki gwałtowny skok? Gdzieś czytałam że przy bliźniakach beta tak rośnie gwałtownieTobima lubi tę wiadomość