X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizizi mi się wydaje ze nie zaszkodzi jak pozwalają na rowerach jeździć itd po drugie dzidziusia tylko lekko kołysze w brzuszku to tak jak z przytulankami jest jak jest wszystko w porządku to aktywność fizyczna jak najbardziej a przede wszystkim spytaj o zdanie lekarza ja bym pojechała :)

Te ciągnięcia to na bank więzadła y mnie też już ciągnie w podbrzuszu po bokach i w pachwinach ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Monilia fajne ;) zaraz oblukam :P

Cigaretta podaj tp to edytuje post a na pierwszej str jest link do tabelki to tam dopisz się ;)
    TP wg of 14 maj :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana już edytuje post na pierwszej stronie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Czesc dziewczyny, ale nas tu majowek przybywa ze az milo :-). Ja dzis zero energii, mialam w planie silownie i sprzatanie a wyszlo na to ze od rana siedze na kanapie i zajadam sie kanapkami z szynka i serem :-) jedynie na to mam ostatnio ochote od reszty mnie odrzuca.
    Mam maly problem, za dwa tygodnie wybieramy sie z mezem w dlugo oczekiwana podroz poslubna :-) Mieszkamy w RPA, no i postanowilismy pozwiedzac poludniowe wybrzeze w tym Safari, niestety tesciowa wczoraj mnie przestraszyla ze na safari jazda takim Jeppem po wybojach przez kilka godzin moze byc niebezpieczna w ciazy bo strasznie trzesie a maz twierdzi ze wymyslam i napewno nic sie nie stanie. Nie wiem co robic, juz za pozno zeby wszystko odwolac a wizyte u lekarza mam dopiero przed wyazdem ;-/
    ja dzis samochodem echalam normallna droga i mnie strasznie wytrzeslo a moj jechal normalnie i wolno a i tak mi siue wszystko podnosilo.. ja bym nie ryzykowala.. ale to kazda ciaza jest inna i decyzja jest twoja jesli dobrze sie czujesz to mozesz jechac.. no ale chyba nie musisz na to safari.. najwyzej maz sam pojedzie a ty sie zrelaksujesz :)
    A tak wogole cwiczysz??? Slyszalam ze w 1 trymestrze lepiej odpuscic-ja odpuscilam..

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • perkla Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to sie mowi strzeżonego pan Bóg strzeże:)) wiadomo ze ciaza to nie coroba ze trzeba normalnie funkcjonowac ale z pewnych rzeczy warto zrezygnowac. to tylko moje zdanie:)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

perkla
  • monik Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi gdzie cię tam wywiało :-) Rpa :-)
    Z wyjazdem zrobisz jak uważasz ale ja bym nie pojechała. Jak bylam na wycieczce w egipcie to pojechaliśmy na jeep safari i jazda jeepem po pustyni istny koszmar niby pustynia prosta :-) a jednak dziury,wyboje,wydmy wytrzęsło mnie za wszystkie czasy i nie wspomnę że zbierało mnie na wymioty(choroba lokomocyjna)
    Rower czy samochód to sama przyjemność z porównaniem z tamtym :-)

Myszka 2070 ja piję kawę codziennie i smakuje mi wyśmienicie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:51

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę w miarę normalnie wiadomo intensywność ćwiczeń jest mniejsza przed ciążą byłam mega aktywna wiec jeżeli teraz dobrze się czuje i nic mi nie jest przez ćwiczenia to nie zamierzam rezygnować ;-)

A co do jazdy samochodem to chyba noc raczej złego a na tym safari to Zależy co będziesz robić ;-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije dwie kawy dziennie :)
    Muszę mięć siłę na spacery nad morze :)
    Jak wrócę to pewnie ograniczę się do jednej kawki.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiłam przedwczoraj to źle się czułam po kawie no i nie smakowała mi ,ale ja to już byłam taki neptyk i K mi kupił taką mrożona

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam zajrzeć co u xpatii :) i przeczytałam o Jeep Safari.
    Izizizizi mam znajomą która też sobie coś takiego zafundowała w 9tyg ciąży - efekt KRWIAK mąż przez pozostałe 7 miesięcy ciąży nosił ją na rękach nawet do kibla, miała wyłącznie leżeć bo inaczej straciłaby ciążę. Nie polecam...

nxbhnwz.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:34

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jestem prawie 24/7 z listopadowkami na fejsie :P

Konwalijka przysiady schylanie się i bieganie i noszenie mam na porządku dziennym przy dwójce dzieci prawie 15kg dwulatek i prawie roczna 8kg córka robią swoje oprócz tego nie ćwiczę w ciągu dnia i tak się uwijam z dwójką :P Nieraz nawet na autobus biegłam syna pod pachy córką w wózku :P i wszystko ok jest z dużym brzuchem też nie raz syna musiałam nieść także no nic tego czasami nie uniknie się w moim przypadku gdybym miała leżeć całą ciążę nawet niestety nie ma takiej możliwości i w takim wypadku liczyć tylko na opatrzność ;)

konwalijka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5t2d serducho i 4mm zarodek ale ciąża według usg była 6t1d także myślę że będzie widać już ;)

Cigaretta, konwalijka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, faktycznie troche sie przestraszylam po tym co mi tesciowa powiedziala w razie czego kazala zabrac poduszke pod tylek ahah ale zapytam lekarza jak bedzie mial jakies przeciwskazania to wysle meza samego.
    Jak narazie dalej chodze na silownie 3 razy w tygodniu, jezdze na rowerku stacjonarnym, macham wioselkami i robie przysiady, ruch w ciazy jest raczej wskazany wiec poki dobrze sie czuje to nie bede z niego rezygnowac :-)

xpatiiix3, Madziaaaaa, konwalijka lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ćwiczyć każda partie ciała oprócz brzucha wiec brzuszki nie wskazane :-)
    Ja codziennie na rowerku godzinę do tego siłowe na poszczególne partie ciała :-)

xpatiiix3, konwalijka lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:20

16udgywl4g9leeec.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:02

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- nie bój się bety, myślę, że uspokoiłyby Cię wyniki ;) Plus to, ze jak wolniej przyrasta zawsze można zareagować ;)

Ja mam karnet multisportu, zastanawiałam się czy na czas ciąży nie zrezygnować... ale w sumie może jakiś basen, czy lekka siłownia...
    Dariaaa88- rozumiem, że Ty z tych wysportowanych ;) Doradzicie mi może jakieś ćwiczenia coby się nie roztyć " w biedrach :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:02

Marietta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Znalazłam już u siebie na siłowni zajęcia dla kobiet w ciąży ale dopiero od drugiego trymestru... w takim razie póki co skupię sie na diecie ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ