X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizizi mi się wydaje ze nie zaszkodzi jak pozwalają na rowerach jeździć itd po drugie dzidziusia tylko lekko kołysze w brzuszku to tak jak z przytulankami jest jak jest wszystko w porządku to aktywność fizyczna jak najbardziej a przede wszystkim spytaj o zdanie lekarza ja bym pojechała :)

Te ciągnięcia to na bank więzadła y mnie też już ciągnie w podbrzuszu po bokach i w pachwinach ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Monilia fajne ;) zaraz oblukam :P

Cigaretta podaj tp to edytuje post a na pierwszej str jest link do tabelki to tam dopisz się ;)
    TP wg of 14 maj :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana już edytuje post na pierwszej stronie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Czesc dziewczyny, ale nas tu majowek przybywa ze az milo :-). Ja dzis zero energii, mialam w planie silownie i sprzatanie a wyszlo na to ze od rana siedze na kanapie i zajadam sie kanapkami z szynka i serem :-) jedynie na to mam ostatnio ochote od reszty mnie odrzuca.
    Mam maly problem, za dwa tygodnie wybieramy sie z mezem w dlugo oczekiwana podroz poslubna :-) Mieszkamy w RPA, no i postanowilismy pozwiedzac poludniowe wybrzeze w tym Safari, niestety tesciowa wczoraj mnie przestraszyla ze na safari jazda takim Jeppem po wybojach przez kilka godzin moze byc niebezpieczna w ciazy bo strasznie trzesie a maz twierdzi ze wymyslam i napewno nic sie nie stanie. Nie wiem co robic, juz za pozno zeby wszystko odwolac a wizyte u lekarza mam dopiero przed wyazdem ;-/
    ja dzis samochodem echalam normallna droga i mnie strasznie wytrzeslo a moj jechal normalnie i wolno a i tak mi siue wszystko podnosilo.. ja bym nie ryzykowala.. ale to kazda ciaza jest inna i decyzja jest twoja jesli dobrze sie czujesz to mozesz jechac.. no ale chyba nie musisz na to safari.. najwyzej maz sam pojedzie a ty sie zrelaksujesz :)
    A tak wogole cwiczysz??? Slyszalam ze w 1 trymestrze lepiej odpuscic-ja odpuscilam..

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • perkla Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to sie mowi strzeżonego pan Bóg strzeże:)) wiadomo ze ciaza to nie coroba ze trzeba normalnie funkcjonowac ale z pewnych rzeczy warto zrezygnowac. to tylko moje zdanie:)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

perkla
  • monik Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi gdzie cię tam wywiało :-) Rpa :-)
    Z wyjazdem zrobisz jak uważasz ale ja bym nie pojechała. Jak bylam na wycieczce w egipcie to pojechaliśmy na jeep safari i jazda jeepem po pustyni istny koszmar niby pustynia prosta :-) a jednak dziury,wyboje,wydmy wytrzęsło mnie za wszystkie czasy i nie wspomnę że zbierało mnie na wymioty(choroba lokomocyjna)
    Rower czy samochód to sama przyjemność z porównaniem z tamtym :-)

Myszka 2070 ja piję kawę codziennie i smakuje mi wyśmienicie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:51

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę w miarę normalnie wiadomo intensywność ćwiczeń jest mniejsza przed ciążą byłam mega aktywna wiec jeżeli teraz dobrze się czuje i nic mi nie jest przez ćwiczenia to nie zamierzam rezygnować ;-)

A co do jazdy samochodem to chyba noc raczej złego a na tym safari to Zależy co będziesz robić ;-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije dwie kawy dziennie :)
    Muszę mięć siłę na spacery nad morze :)
    Jak wrócę to pewnie ograniczę się do jednej kawki.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiłam przedwczoraj to źle się czułam po kawie no i nie smakowała mi ,ale ja to już byłam taki neptyk i K mi kupił taką mrożona

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam zajrzeć co u xpatii :) i przeczytałam o Jeep Safari.
    Izizizizi mam znajomą która też sobie coś takiego zafundowała w 9tyg ciąży - efekt KRWIAK mąż przez pozostałe 7 miesięcy ciąży nosił ją na rękach nawet do kibla, miała wyłącznie leżeć bo inaczej straciłaby ciążę. Nie polecam...

nxbhnwz.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:34

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jestem prawie 24/7 z listopadowkami na fejsie :P

Konwalijka przysiady schylanie się i bieganie i noszenie mam na porządku dziennym przy dwójce dzieci prawie 15kg dwulatek i prawie roczna 8kg córka robią swoje oprócz tego nie ćwiczę w ciągu dnia i tak się uwijam z dwójką :P Nieraz nawet na autobus biegłam syna pod pachy córką w wózku :P i wszystko ok jest z dużym brzuchem też nie raz syna musiałam nieść także no nic tego czasami nie uniknie się w moim przypadku gdybym miała leżeć całą ciążę nawet niestety nie ma takiej możliwości i w takim wypadku liczyć tylko na opatrzność ;)

konwalijka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5t2d serducho i 4mm zarodek ale ciąża według usg była 6t1d także myślę że będzie widać już ;)

Cigaretta, konwalijka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, faktycznie troche sie przestraszylam po tym co mi tesciowa powiedziala w razie czego kazala zabrac poduszke pod tylek ahah ale zapytam lekarza jak bedzie mial jakies przeciwskazania to wysle meza samego.
    Jak narazie dalej chodze na silownie 3 razy w tygodniu, jezdze na rowerku stacjonarnym, macham wioselkami i robie przysiady, ruch w ciazy jest raczej wskazany wiec poki dobrze sie czuje to nie bede z niego rezygnowac :-)

xpatiiix3, Madziaaaaa, konwalijka lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ćwiczyć każda partie ciała oprócz brzucha wiec brzuszki nie wskazane :-)
    Ja codziennie na rowerku godzinę do tego siłowe na poszczególne partie ciała :-)

xpatiiix3, konwalijka lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:20

16udgywl4g9leeec.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:02

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- nie bój się bety, myślę, że uspokoiłyby Cię wyniki ;) Plus to, ze jak wolniej przyrasta zawsze można zareagować ;)

Ja mam karnet multisportu, zastanawiałam się czy na czas ciąży nie zrezygnować... ale w sumie może jakiś basen, czy lekka siłownia...
    Dariaaa88- rozumiem, że Ty z tych wysportowanych ;) Doradzicie mi może jakieś ćwiczenia coby się nie roztyć " w biedrach :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:02

Marietta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Znalazłam już u siebie na siłowni zajęcia dla kobiet w ciąży ale dopiero od drugiego trymestru... w takim razie póki co skupię sie na diecie ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ