X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy patrze tez macie niemiłe doświadczenia ja na NFZ tez z córką poszłam do starszej babki to mi w 12 tyg powiedziała ze ciąża wygląda na 9 ze się bardzo słabo rozwija a zmierzyla od połowy pleców do połowy głowy :o hahahha ok ale tym się nie zmartwilam na następny dzień miałam plamienia po tym usg i wyszło ze kretynka mi krwiaka zrobiła tak obiła macice.. bo miałam dzień po dniu usg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super przyrost ;) gratuluję i witamy ;)

OlkaBdg lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam Wasze przeżycia to aż ciarki przechodzą.
    Mi przy ostnim plamieniu jeden z lekarzy nie chciał przepisać niczego na podtrzymanie gdyż "nie widać pęcherzyka". A był to koniec 3 tygodnia:/
    Na szczęście drugi receptę wypisał mi od ręki i tylko dzięki temu moja mała Fasolka jest jeszcze z nami.
    Kiedy wybieracie się na pierwsze USG?

Larisa lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie!

Mailo lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego się obawiam xpatiiix3, że mogła mi coś uszkodzić, bo od badania już 8 godzin, a ból nie mija. Ale staram się sobie wmawiać, że będzie wszystko ok..

• Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaBdg Ja na następne usg wybiorę się koło 10 tygodnia. Drugi raz mi się nie spieszy chyba, że będzie się coś dziać w międzyczasie(odpukać).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Mam na imię Ola, i tak jak Wy, w maju zostanę mamą. Dziś mija 4t2d mojej ciąży.
    Czy mogłybyście rzucić oczkiem na moje wyniki BHCG?
    31.08 2mlU/ml
    2.09 27,3mlU/ml
    4.09 110,6mlU/ml
    i 7.09 589mlU/ml
    Pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy!

Witaj ja tez robiłam 31 pierwsza betę miałam 12 a 2 miałam 51 wiecej nie robiłam bo się stresuje bardzo!! Ale u ciebie pięknie przyrasta <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:11

OlkaBdg lubi tę wiadomość

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hiacynto!

Ja właśnie z powodu tego stresu powtarzałam BHCG. Z tym,że więcej już chyba nie będę.
    W labo już się ze mnie śmieją :) U Ciebie też ładny przyrościk! Mam wielką nadzieję,że to będą najpiękniejsze 9 miesięcy naszego życia.

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo, ja pierwsze będę miała najprawdopodobniej w środę. Czy jest szansa,że zobaczę już pęcherzyk?

Mailo lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już jedno było serduszkowe następne w 10+5 29.09 ;) Myślę że pęcherzyk będzie na pewno ;)

Mailo obolałe może być ,bo wszystko teraz mocno ukrwione i td obserwuj czy nie ma żadnych plamień tylko i nie stresuj się ;) Musi być dobrze tamta była wyjątkowo niedelikatna...

Mailo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny nowe! !moje usg za 4 dni :)

Mailo, hiacynta99 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wydaję mi się że już powinno być widać pęcherzyk:). Dzięki xpatiiix3 Też jestem zdania że musi być dobrze..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:33

xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo wrote:
    OlkaBdg wydaję mi się że już powinno być widać pęcherzyk:). Dzięki xpatiiix3 Też jestem zdania że musi być dobrze..:)

Bo będzie dobrze :) i żadna ma tu nie myśleć negatywnie !!! Wspieramy sie wszystkie <3

xpatiiix3, Mailo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Witaj Hiacynto!

Ja właśnie z powodu tego stresu powtarzałam BHCG. Z tym,że więcej już chyba nie będę.
    W labo już się ze mnie śmieją :) U Ciebie też ładny przyrościk! Mam wielką nadzieję,że to będą najpiękniejsze 9 miesięcy naszego życia.

Ja robiłam betę i w pewnym momencie byl slaby przyrost i stres przez dwa dni nic nie jadłam później powtórzyłam i niestety byl spadek no jak zobaczyłam wynik to jak by mi ktos nogi podciął :-( załamanie, płacz, schudłam w tedy dużo, a poronilam dopiero za tydz, w tym 2 pobyty w szpitalu i kolejne bety. Tak ze mi te bety więcej nerwów zjadły!! I tak stalo sie co miala sie stać i po co mi bylo tym wczesniej jeszcze płakać i wiedzieć ze i tak nic z ciąży .... Czekałam na poronienie a chyba z tego co ja przeszłam wolała bym nie wiedzieć wczesniej :(:( .. Dlatego czasem lepiej nie wiedzieć ... Przynajmniej jak dla mnie.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja pierwsza wizytę mam 17 września :) juz się nie mogę doczekać żeby zobaczyć fasoleczke.
    Ja pierwsza beta robiłam 31 dc i wyszła 243 a następna 33 i juz 621 :)
    Pozdrawiam

xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosiu dopisz się do listy na pierwszej stronie :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisze się jak tylko dorwe komputer popołudniu miałam to zrobić wczoraj a zapomniałam :)

monilia84 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam z rana. ;-)

Kurcze jakaś bezsenność mam w tej ciąży zasypiam z trudnościami o 24 a budzę się przed 7 nawet Wiktor jeszcze śpi :-)
    W poprzedniej mogłam spać 24/h zupełna odwrotnosc :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja też zaczynam mieć problemy ze spaniem w nocy. Budzę się o tej 4:30 do pracy to jestem półprzytomna. Czuje że się nie wysypiam. Po południu mówię sobie że się wyśpie ale nie wychodzi mi to :(
    Od rana mam jakieś takie mdłości nie wiem czy to maluszek daje o sobie znać :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam kiszke mam lot do polski na 25 września to będzie 8 tydzień, wiem nie powinno się latać samolotem w 1 trymestrze. Lecę ściągnąć aparat na przełożenie tego aktualnie nie ma szans bo na kolejny bilet nas nie stać. Juz sama nie wiem co robić...
    Tak się cieszyłam ale zupełnie mi z głowy wyleciało ze to przecież samolotem.

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ