Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj po wizycie u ginka z moim zapaleniem pęcherza Jutro na badania morfologia, mocz z posiewem, hcg. Narazie dała mi Zuravit. Do tego zrobiła mi usg, czego się nie spodziewałam, bo to bardzo wczesna ciąża( hcg z soboty 64,3) Zarodka oczywiście nie było jeszcze widać. Lekarka była niedelikatna, śmiała się gdy syczałam z bólu, badanie było bolesne i do tej pory pobolewa mnie macica. Po powrocie doczytałam, że do 8 tygodnia badanie usg wewnątrzmaciczne jest niebezpieczne dla zarodka i może prowadzić do poronienia i że pacjentka ma prawo odmówić badania. No i teraz się oczywiście martwię czy wszystko będzie ok i czy moja 2 lata wyczekiwana fasollka się utrzyma:(. Jedno jest pewne, że tą panią będę omijać szerokim łukiem.
-
Mailo- ja niestety miałam już 3 usg transwaginalne
Również w bardzo nieprzyjemny i złośliwy sposób. Pierwsza lekarka twierdziła, że napewno nie jestem w ciąży i szukała zarodka w 4tc! Druga straszyła ciążą pozamaciczną i też zrobiłą usg mimo moich wątpliwaości. Jak już wysłałą mnie do szpitala tam zrobiono mi trzecie. Mam mocny uraz teraz do pań ginekolog w starszym wieku. Ta druga zareagowała na mój wynik pierwszej bety: "ojej... beta za wysoka... jest ryzyko że pani jest w ciąży". Czułam się jak intruz, gówniara, nie wiem... dalej przeżywam. Całą wizytę powtarzała, jak jej przykro! Oczywiście wysmarowałam jej opinie na znanylekarz.pl, mam nadzieję, że straci resztę pacjentek, zanim one stracą swoje dzieci przez taką nieodpowiedzialnosć i zastraszanie pacjentek...
edit: dopiero jak powiedziałam, że mam męża, sprawdziła ile mam lat i jak zaznaczyłam, że to wyczekiwana ciąża, przestała na mnie patrzeć z pogardą. Chociaż nie jestem pewna, docinki leciały dopóki nie zamknęłam za sobą drzwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:10
Mailo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chodzę tylko do facetów, nigdy nie byłam u kobiety jakoś im nie ufam. Teraz mam młodego ginekologa jest jakoś po 30stce w trakcie specjalizacji. Pracuje w 2 szpitalach plus ma klinikę z tatą który też jest ginekologiem. Facet ma chęci, czas, ochotę, powołanie, cierpliwość i wiedzę. Wszystko to czego oczekuje od lekarza. Poprzedni był starszy bo po 50 tez dobry specjalista ale już bez takiego podejścia do pacjentki jak ten młody
Marietta, xpatiiix3, Mailo lubią tę wiadomość
-
Anka418 Ja byłam wcześniej u faceta jeszcze przed ciążą, ale też jakoś źle trafiłam. Nie chciał odpowiadać na żadne pytania i traktował mnie jak przygłupa, a jak spytałam o morfologię, która źle wyszła(sam mi dał na nią skierowanie) odpowiedział dość chamsko, że on się tym nie zajmuje i żebym sobie do hematologa poszłaXD. I on miał całkiem dobre opinie na znanylekarz.pl więc ciężko utrafić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:34
-
nick nieaktualnyOj to słabo... ja na szczęście nie mogę na lekarzy narzekać. Kilka razy byłam na nfz tez u takiego ok 50tki był spoko ale wiadomo warunki gorsze niż prywatnie i jednak to nie było to, ale moja przyjaciółka tez jest teraz w ciąży i chodzi właśnie do niego narazie jest zadowolona
ja zostaje przy wizytach prywatnych jakoś jestem spokojniejsza
Mailo lubi tę wiadomość
-
To widzę, że nie ja jedna mam takie przykre doświadczenia... Zdarzało mi się że ginekolog "obiła" mi jajniki przy usg dopochwowym. Znalazłam już sobie dobrą lekarkę, byłam u niej pół roku temu, bardzo się przejęła tym, ze mamy problem z zajściem. Młoda kobieta, ok 30-stki. Największym atutem jest to, że dużo gada nie pytana
Nie wszystkie pytania przyjdą mi od razu do głowy, gada i gada, wszystko mierzy liczy, tłumaczy. Jestem z Krakowa, w razie czego mogę polecić. Niestety nie było do niej teraz terminu, ale następna wizyta tylko!
Mailo lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Mam na imię Ola, i tak jak Wy, w maju zostanę mamą. Dziś mija 4t2d mojej ciąży.
Czy mogłybyście rzucić oczkiem na moje wyniki BHCG?
31.08 2mlU/ml
2.09 27,3mlU/ml
4.09 110,6mlU/ml
i 7.09 589mlU/ml
Pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy!Marietta, anka418, xpatiiix3, Mailo, Eliana, Paulisia, monik lubią tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola -
Ola gratulacje!
Mailo - przykra sprawa ja miałam kiedyś w pl super lekarza ale daleko od rodzinnego domu do którego jadę pod koniec września tez patrzyłam na znany lekarz i ciężko kogoś wybrać niby jak dobre komentarze to i tak parę bardzo negatywnych się znajdzie ciężka sprawaMailo, OlkaBdg lubią tę wiadomość