X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zrobię jutro ta bete dla własnego spokoju, obiecałam sobie, że wytrzymam do wizyty ale jednak przyrost mnie uspokoi. Oby tylko był... ;)

Marietta lubi tę wiadomość

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:20

16udgywl4g9leeec.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadłam obiadek i wzdęło mnie tak strasznie jakbym niewiadomo ile zjadła ;/

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta przyrost będzie i na to na pewno wysoki, trzymam kciuki :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj po wizycie u ginka z moim zapaleniem pęcherza Jutro na badania morfologia, mocz z posiewem, hcg. Narazie dała mi Zuravit. Do tego zrobiła mi usg, czego się nie spodziewałam, bo to bardzo wczesna ciąża( hcg z soboty 64,3) Zarodka oczywiście nie było jeszcze widać. Lekarka była niedelikatna, śmiała się gdy syczałam z bólu, badanie było bolesne i do tej pory pobolewa mnie macica. Po powrocie doczytałam, że do 8 tygodnia badanie usg wewnątrzmaciczne jest niebezpieczne dla zarodka i może prowadzić do poronienia i że pacjentka ma prawo odmówić badania. No i teraz się oczywiście martwię czy wszystko będzie ok i czy moja 2 lata wyczekiwana fasollka się utrzyma:(. Jedno jest pewne, że tą panią będę omijać szerokim łukiem.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo- ja niestety miałam już 3 usg transwaginalne :/ Również w bardzo nieprzyjemny i złośliwy sposób. Pierwsza lekarka twierdziła, że napewno nie jestem w ciąży i szukała zarodka w 4tc! Druga straszyła ciążą pozamaciczną i też zrobiłą usg mimo moich wątpliwaości. Jak już wysłałą mnie do szpitala tam zrobiono mi trzecie. Mam mocny uraz teraz do pań ginekolog w starszym wieku. Ta druga zareagowała na mój wynik pierwszej bety: "ojej... beta za wysoka... jest ryzyko że pani jest w ciąży". Czułam się jak intruz, gówniara, nie wiem... dalej przeżywam. Całą wizytę powtarzała, jak jej przykro! Oczywiście wysmarowałam jej opinie na znanylekarz.pl, mam nadzieję, że straci resztę pacjentek, zanim one stracą swoje dzieci przez taką nieodpowiedzialnosć i zastraszanie pacjentek...

edit: dopiero jak powiedziałam, że mam męża, sprawdziła ile mam lat i jak zaznaczyłam, że to wyczekiwana ciąża, przestała na mnie patrzeć z pogardą. Chociaż nie jestem pewna, docinki leciały dopóki nie zamknęłam za sobą drzwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:10

Mailo lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo myślę że badania usg na wczesnym etapie nie mają aż takiego znaczenia jak np rtg ;) nie warto martwić się na zapas :)

Mailo lubi tę wiadomość

• Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł Marietta. Też opiszę co mi się przytrafiło pod jej profilem na znanylekarz.pl może dzięki temu choć kilka kobiet uniknie bólu. W moim przypadku również to była starsza pani.

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko do facetów, nigdy nie byłam u kobiety jakoś im nie ufam. Teraz mam młodego ginekologa jest jakoś po 30stce w trakcie specjalizacji. Pracuje w 2 szpitalach plus ma klinikę z tatą który też jest ginekologiem. Facet ma chęci, czas, ochotę, powołanie, cierpliwość i wiedzę. Wszystko to czego oczekuje od lekarza. Poprzedni był starszy bo po 50 tez dobry specjalista ale już bez takiego podejścia do pacjentki jak ten młody :)

Marietta, xpatiiix3, Mailo lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w Polsce pod koniec września.i jak mam okazję to tez wybieram się do ginekologa sama nie wiem gdzie pójść żeby bylo ok :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 Ja wiem, staram się nie nakręcać, ale ciężko się nie martwić gdy od badania cały czas mnie jeszcze boli. Po jutrzejszym hcg na pewno się trochę uspokoję..

• Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 Ja byłam wcześniej u faceta jeszcze przed ciążą, ale też jakoś źle trafiłam. Nie chciał odpowiadać na żadne pytania i traktował mnie jak przygłupa, a jak spytałam o morfologię, która źle wyszła(sam mi dał na nią skierowanie) odpowiedział dość chamsko, że on się tym nie zajmuje i żebym sobie do hematologa poszłaXD. I on miał całkiem dobre opinie na znanylekarz.pl więc ciężko utrafić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to słabo... ja na szczęście nie mogę na lekarzy narzekać. Kilka razy byłam na nfz tez u takiego ok 50tki był spoko ale wiadomo warunki gorsze niż prywatnie i jednak to nie było to, ale moja przyjaciółka tez jest teraz w ciąży i chodzi właśnie do niego narazie jest zadowolona :) ja zostaje przy wizytach prywatnych jakoś jestem spokojniejsza :)

Mailo lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie ja jedna mam takie przykre doświadczenia... Zdarzało mi się że ginekolog "obiła" mi jajniki przy usg dopochwowym. Znalazłam już sobie dobrą lekarkę, byłam u niej pół roku temu, bardzo się przejęła tym, ze mamy problem z zajściem. Młoda kobieta, ok 30-stki. Największym atutem jest to, że dużo gada nie pytana ;) Nie wszystkie pytania przyjdą mi od razu do głowy, gada i gada, wszystko mierzy liczy, tłumaczy. Jestem z Krakowa, w razie czego mogę polecić. Niestety nie było do niej teraz terminu, ale następna wizyta tylko! :)

Mailo lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Mam na imię Ola, i tak jak Wy, w maju zostanę mamą. Dziś mija 4t2d mojej ciąży.
    Czy mogłybyście rzucić oczkiem na moje wyniki BHCG?
    31.08 2mlU/ml
    2.09 27,3mlU/ml
    4.09 110,6mlU/ml
    i 7.09 589mlU/ml
    Pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy!

Marietta, anka418, xpatiiix3, Mailo, Eliana, Paulisia, monik lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem też wybiorę się prywatnie. Podobno nawet ten sam lekarz, którego się źle wspomina z nfz, potrafi być aniołem jak mu się zapłaci;)

anka418 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola- śliczny, książkowy przyrost! Gratulacje! Na kiedy termin wstępnie? :)

hiacynta99, OlkaBdg lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marietta!

Wstępnie na 15 maja :) Cieszę się,że przyrost wydaje się ok, poprzednie 2 ciąże niestety poroniłam. W tej także pojawiły się plamienia, jednak dostałam luteinę i do tej pory wszystko ok :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ola!. Dzięki Marietta :), ja jestem z Wrocławia, ale mam nadzieję, że znajdę w końcu jakiegoś dobrego ginekologa. Jak ktoś jest z Wrocławia i może kogoś polecić to będę wdzięczna!:)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje! ;-)

Mailo - przykra sprawa ja miałam kiedyś w pl super lekarza ale daleko od rodzinnego domu do którego jadę pod koniec września tez patrzyłam na znany lekarz i ciężko kogoś wybrać niby jak dobre komentarze to i tak parę bardzo negatywnych się znajdzie ciężka sprawa :|

Mailo, OlkaBdg lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ