Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Majóweczki:)
Podczytuję Was długo ale dopiero dziś wychodzę z "krzaczorów"
Krótko o sobie, lat 35+, ciąża nr 3, pierworodny lat prawie trzy , druga ciąża zakończona zabiegiem (puste jajo), teraz 1,5 roku starań i spodziewam się przywitać potomka z początkiem maja, wg OM termin 01.05.2016
Dziś byłam na genetycznych(z racji wieku) i pomimo rozczarowania tempem i sposobem przekazywania informacji przez lekarza stwierdzam że jest chyba ok. Oczywiście za wynikiem usg+ krew poczekam ze dwa tygodnie.
Póki co wiem że młody ma ponad 6 cm, NT 1 i coś, (chyba 1,6) , tętno 156, nogi ręce są. Wymiary jak na 12tc (+4 dni ) w normie
Carolq, Madziaaaaa, anka418, hiacynta99, FeliceGatto, luna91, Sasza20, Palinas89, Madziuśka, bimba, Anjaa lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Kamisia88 a ja spadlam z wagi 2 kg i mąż się dziwi jak to możliwe skoro brzuszek jest, też mnie to dziwi , może dziecko ze mnie wysysa?
luna mogę wstawić ale wieczorem dopiero, nie wiem czy na fotce będzie dobrze widać ale spróbuję
Madzia widzę właśnie, że jesteśmy na tym samym etapieCigaretta lubi tę wiadomość
Kazik :* -
nick nieaktualnyJa dwa tyg temu ważyłam 56 kg i jak tak pisałyście o tych wagach, to weszłam teraz na wage i 55,7 dziwne
nie wymiotuje no miałam mdłości ale jem w miare normalnie
zaczynam się martwić, wy już brzuszki macie a ja nic, a powinnam mieć bo juz drugie dziecko będzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hiacynta kisze tego ogórka cały czas bo mam ochote jak cholera ahahah
zaraz Ci wybije ale zobaczysz jak z dnia na dzień wyskoczy to wszystko za ciasne będzie
Alicce kochana tylozgiecie zmienia się w ciąży w przodozgiecie do 12tygodnia super wieści
Witaj majóweczka zaraz Ciebie dopisze hehe ludzie znowu całą listę numerkow a może jeszcze jakaś się zgłosi żeby za raz to zrobićmój też prawie 3 letni w lutym 3 skończy
gratuluję
zdrowej ciąży już konkretny maluszek u Ciebie ;)hmm ale się najadlam
A ja w 11tc miałam na plusie 2kg wcześniej 3 tez kilo schudłam teraz w piątek ważenie i już się bojehehehe tylko ja na samym początku od dupka wody nabrałam :o
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Hiacynta kisze tego ogórka cały czas bo mam ochote jak cholera ahahah
zaraz Ci wybije ale zobaczysz jak z dnia na dzień wyskoczy to wszystko za ciasne będzie
Alicce kochana tylozgiecie zmienia się w ciąży w przodozgiecie do 12tygodnia super wieści
Witaj majóweczka zaraz Ciebie dopisze hehe ludzie znowu całą listę numerkow a może jeszcze jakaś się zgłosi żeby za raz to zrobićmój też prawie 3 letni w lutym 3 skończy
gratuluję
zdrowej ciąży już konkretny maluszek u Ciebie ;)hmm ale się najadlam
A ja w 11tc miałam na plusie 2kg wcześniej 3 tez kilo schudłam teraz w piątek ważenie i już się bojehehehe tylko ja na samym początku od dupka wody nabrałam :o
Tzn w spodnie mam problem sie zapiac bo podbrzuszu czuje macice jak jest powiększona. 2 trymestrze kieruje sie ku górzeu mnie nadal jest nisko
ciekawe jak z moim.tyłozgięciem
-
nick nieaktualnydokładnie dziewczyny - czasem te dodatkowe kiloski na pocz ciazy - to jedynie woda - opuchlizna od tego dupka czy luteiny - one zatrzymuja wode ... i powoduja zaparcia - nie martwcie sie .
pati -przyznam szczerze ze nie mialam pojecia ze macica moze byc az tak elastyczna -raz do tyłu raz do przodu --- gin na brzuchu najczesciej kazał mi lezec - no i troche to praktykowałam ,ale bez przesady ,,a tu proszę 'jak nam sie maciczka ładnie sprostowała'-slowa ginaxpatiiix3, Palinas89, Carolq lubią tę wiadomość
-
Witam ja Was też od jakiegoś czasu podczytuje i najwyższy czas się ujawnić
Date porodu mam na 3 maja więc u mnie będzie niecałe 2 lata różnicy między maluchami bo syn też jest z majahiacynta99, Madziaaaaa, kamisia88, Palinas89, FeliceGatto, izizizi, luna91, Anjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No dzięki kochane bo 100 razy numerki przestawiać to cholery bym dostała
Saszka witaj i gratulujęto może chwile zaczekam jeszcze ktoś chętny zlitujcie się :*
Oooo dzidziusiowi posmakowało to co na obiad zjadlamsłodki lekki kopniak tak kopniaczek nie pukniecie
juuuuupi
mile uczucie hehehe
>3
Hiacynta w takim sensie za male ze mi już cześć koszulek do pępka tylko sięga :o hahaha czas wymienić garderobę Kamil mówi ze zabierze mnie na zakupy żebym miała w czym chodzić
Bosz moje dziecko tańczy na stole ;o hahahah tancerka małaa drugi tabletomaniak siedzi w pokoju na łóżku
Bam drugi kopahh jak ja to kocham jak daje mi znać ze żyję
jutro 15 tydzien zaczniemy już
Madziaaaaa, Palinas89, hiacynta99, FeliceGatto, Carolq lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
kkasya wrote:Ja nie biorę ani dupka ani luteiny, więc nie wiem od czego te +3kg
ale zaparcia mam więc może dlatego
Ogólnie e ciąży często zatrzynaje się woda nawet nie będąc w ciąży jak ktoś mało pije wody to się mu zatrzymuje. Spróbuj dużo pić min 2l czystej wody powinnaś się poczuć lepiej
-
nick nieaktualnyMadziaaaaa wrote:Niechcący polubiłam
Ogólnie e ciąży często zatrzynaje się woda nawet nie będąc w ciąży jak ktoś mało pije wody to się mu zatrzymuje. Spróbuj dużo pić min 2l czystej wody powinnaś się poczuć lepiej
Ja bardzo dużo pijemuszla to mój drugi dom
czuje caly czas jak sie przelewa cos w brzuchu dziwaczne odgłosy
az się boje słuchać
Madziaaaaa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Hahahahah ahahahahahha mi się przypomniało jebniecie ze śmiechu ja raz siedziałam w szkole i wiecie końcówka to te jelita posciskane nie wiadomo gdzie ahahahaha coś mi w plecach trochę pod łopatkami pierdzieć zaczęło tzn tak w jelitach i takie odgłosy kurde w plecach :o łahahahaahaha
kamisia88, hiacynta99, Madziaaaaa, FeliceGatto, luna91 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
hiacynta99 wrote:Bo z nimi to tylko terapia szokowa !!! Mam w latarce paralizator jak by co
hahaha to go popieszczę jak nie będzie posłuszny
xpatiiix3, hiacynta99, Madziaaaaa, Carolq lubią tę wiadomość