X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majóweczki:)
    Podczytuję Was długo ale dopiero dziś wychodzę z "krzaczorów" :)

Krótko o sobie, lat 35+, ciąża nr 3, pierworodny lat prawie trzy , druga ciąża zakończona zabiegiem (puste jajo), teraz 1,5 roku starań i spodziewam się przywitać potomka z początkiem maja, wg OM termin 01.05.2016 :)

Dziś byłam na genetycznych(z racji wieku) i pomimo rozczarowania tempem i sposobem przekazywania informacji przez lekarza stwierdzam że jest chyba ok. Oczywiście za wynikiem usg+ krew poczekam ze dwa tygodnie.

Póki co wiem że młody ma ponad 6 cm, NT 1 i coś, (chyba 1,6) , tętno 156, nogi ręce są. Wymiary jak na 12tc (+4 dni ) w normie :)

Carolq, Madziaaaaa, anka418, hiacynta99, FeliceGatto, luna91, Sasza20, Palinas89, Madziuśka, bimba, Anjaa lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:45

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Kamisia88 a ja spadlam z wagi 2 kg i mąż się dziwi jak to możliwe skoro brzuszek jest, też mnie to dziwi , może dziecko ze mnie wysysa? :D

luna mogę wstawić ale wieczorem dopiero, nie wiem czy na fotce będzie dobrze widać ale spróbuję :)

Madzia widzę właśnie, że jesteśmy na tym samym etapie :)
    Ja dopiero w 11 tyg coś nabrałam, wcześniej też -2kg. Chyba wysysaja jednak:-)

Cigaretta lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa tyg temu ważyłam 56 kg i jak tak pisałyście o tych wagach, to weszłam teraz na wage i 55,7 dziwne :/ nie wymiotuje no miałam mdłości ale jem w miare normalnie

zaczynam się martwić, wy już brzuszki macie a ja nic, a powinnam mieć bo juz drugie dziecko będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta- ja z 3 w ciazy i tez brzucha nie mam -spokojnie ;)
    majóweczka - witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hiacynta- ja z 3 w ciazy i tez brzucha nie mam -spokojnie ;)
    majóweczka - witaj :)

Dzieki uspokoiłaś mnie :P z nerwów zrobiłam sobie kisiel :)
    Witam nowa mamusie <3

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta kisze tego ogórka cały czas bo mam ochote jak cholera ahahah :D zaraz Ci wybije ale zobaczysz jak z dnia na dzień wyskoczy to wszystko za ciasne będzie :P

Alicce kochana tylozgiecie zmienia się w ciąży w przodozgiecie do 12tygodnia super wieści ;)

Witaj majóweczka zaraz Ciebie dopisze hehe ludzie znowu całą listę numerkow a może jeszcze jakaś się zgłosi żeby za raz to zrobić :P mój też prawie 3 letni w lutym 3 skończy ;) gratuluję ;) zdrowej ciąży już konkretny maluszek u Ciebie ;)hmm ale się najadlam :)

A ja w 11tc miałam na plusie 2kg wcześniej 3 tez kilo schudłam teraz w piątek ważenie i już się boje :P hehehe tylko ja na samym początku od dupka wody nabrałam :o

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hiacynta kisze tego ogórka cały czas bo mam ochote jak cholera ahahah :D zaraz Ci wybije ale zobaczysz jak z dnia na dzień wyskoczy to wszystko za ciasne będzie :P

Alicce kochana tylozgiecie zmienia się w ciąży w przodozgiecie do 12tygodnia super wieści ;)

Witaj majóweczka zaraz Ciebie dopisze hehe ludzie znowu całą listę numerkow a może jeszcze jakaś się zgłosi żeby za raz to zrobić :P mój też prawie 3 letni w lutym 3 skończy ;) gratuluję ;) zdrowej ciąży już konkretny maluszek u Ciebie ;)hmm ale się najadlam :)

A ja w 11tc miałam na plusie 2kg wcześniej 3 tez kilo schudłam teraz w piątek ważenie i już się boje :P hehehe tylko ja na samym początku od dupka wody nabrałam :o

Tzn w spodnie mam problem sie zapiac bo podbrzuszu czuje macice jak jest powiększona. 2 trymestrze kieruje sie ku górze :P u mnie nadal jest nisko :P ciekawe jak z moim.tyłozgięciem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dziewczyny - czasem te dodatkowe kiloski na pocz ciazy - to jedynie woda - opuchlizna od tego dupka czy luteiny - one zatrzymuja wode ... i powoduja zaparcia - nie martwcie sie .

pati -przyznam szczerze ze nie mialam pojecia ze macica moze byc az tak elastyczna -raz do tyłu raz do przodu --- gin na brzuchu najczesciej kazał mi lezec - no i troche to praktykowałam ,ale bez przesady ,,a tu proszę 'jak nam sie maciczka ładnie sprostowała'-slowa gina ;)

xpatiiix3, Palinas89, Carolq lubią tę wiadomość

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja Was też od jakiegoś czasu podczytuje i najwyższy czas się ujawnić :)
    Date porodu mam na 3 maja więc u mnie będzie niecałe 2 lata różnicy między maluchami bo syn też jest z maja

hiacynta99, Madziaaaaa, kamisia88, Palinas89, FeliceGatto, izizizi, luna91, Anjaa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam ja Was też od jakiegoś czasu podczytuje i najwyższy czas się ujawnić :)
    Date porodu mam na 3 maja więc u mnie będzie niecałe 2 lata różnicy między maluchami bo syn też jest z maja

Witaj :)

• kkasya Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:45

Madziaaaaa, hiacynta99, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Ja nie biorę ani dupka ani luteiny, więc nie wiem od czego te +3kg :P ale zaparcia mam więc może dlatego :P
    A ja biorę dupka i luteine mam ogromne zaparcia i wzdęcia i waga na - nie wiem czym to idzie :P

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzięki kochane bo 100 razy numerki przestawiać to cholery bym dostała ;)
    Saszka witaj i gratuluję ;) to może chwile zaczekam jeszcze ktoś chętny zlitujcie się :*

Oooo dzidziusiowi posmakowało to co na obiad zjadlam ;) słodki lekki kopniak tak kopniaczek nie pukniecie :D juuuuupi ;) mile uczucie hehehe <3 <3 >3

Hiacynta w takim sensie za male ze mi już cześć koszulek do pępka tylko sięga :o hahaha czas wymienić garderobę Kamil mówi ze zabierze mnie na zakupy żebym miała w czym chodzić ;)

Bosz moje dziecko tańczy na stole ;o hahahah tancerka mała :P a drugi tabletomaniak siedzi w pokoju na łóżku :P

Bam drugi kop <3 ahh jak ja to kocham jak daje mi znać ze żyję ;) jutro 15 tydzien zaczniemy już :D

Madziaaaaa, Palinas89, hiacynta99, FeliceGatto, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Ja nie biorę ani dupka ani luteiny, więc nie wiem od czego te +3kg :P ale zaparcia mam więc może dlatego :P
    Niechcący polubiłam ;-)
    Ogólnie e ciąży często zatrzynaje się woda nawet nie będąc w ciąży jak ktoś mało pije wody to się mu zatrzymuje. Spróbuj dużo pić min 2l czystej wody powinnaś się poczuć lepiej ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam mamuśki ;) ale numerki potem bo coś czuje może ktoś jeszcze się namyśli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:34

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Niechcący polubiłam ;-)
    Ogólnie e ciąży często zatrzynaje się woda nawet nie będąc w ciąży jak ktoś mało pije wody to się mu zatrzymuje. Spróbuj dużo pić min 2l czystej wody powinnaś się poczuć lepiej ;-)

Ja bardzo dużo pije :) muszla to mój drugi dom :) czuje caly czas jak sie przelewa cos w brzuchu dziwaczne odgłosy :P az się boje słuchać :D

Madziaaaaa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah ahahahahahha mi się przypomniało jebniecie ze śmiechu ja raz siedziałam w szkole i wiecie końcówka to te jelita posciskane nie wiadomo gdzie ahahahaha coś mi w plecach trochę pod łopatkami pierdzieć zaczęło tzn tak w jelitach i takie odgłosy kurde w plecach :o łahahahaahaha

kamisia88, hiacynta99, Madziaaaaa, FeliceGatto, luna91 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Bo z nimi to tylko terapia szokowa !!! Mam w latarce paralizator jak by co :P hahaha to go popieszczę jak nie będzie posłuszny :D
    ha ha uwielbiam twoje teksty hiacynta...ja dostalam list ze szpitala ze mam przyjsc na skan 9 listopada tu w UK bedzie pierwszy i mowie mojemu P czy idzie ze mna a ON spojrzal na list i mowi: mnie nie zaprosili , ja: ale ja Ciebie zapraszam a On no ale gdyby chcieli zebym byl to by napisali ...no trzymajcie mnie ...

xpatiiix3, hiacynta99, Madziaaaaa, Carolq lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie tam 3l jak ćwiczyłam i czasami ponad 4 wypijalam. ;-)
    Hiacynta to pewno dlatego masz te kg na - woda ci się nie zatrzymuje :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:41

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ