X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wolumenu :) byłam po orzechy :P i akurat zdążyłam :)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Hej :)
    Za chwilę w dzień dobry tvn będzie temat o dziecku w 11 tc :)

Dzieki, zdążyłam wlączyć ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się :D słodko ;) Ten cykl idzie równo z moją ciążą :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten cykl pokazują co 2 tyg ? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :)

luna tez jestem w szoku, tyle z was już zna płeć, może i mi się uda pojutrze. Mam nadzieję, że ten lekarz ma dobry sprzęt, choć ta przychodnia zajmuje się tylko takimi badaniami, więc napewno mają dobry sprzęt :P

monilia84, luna91, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,witam sie w 12 tc życzę udanych wizyt i od razu sie żegnam na jakiś czas,jestem tego samego zdania co mona,czas odpocząć od forum przynajmniej na kilka miesięcy...może wróce,ale nie sądze,nie chce aby ktorakolwiek z Was poczuła sie urażona,ale niektre wypowiedzi sądla mnie stresujące co nie wpływa kozystnie na bąbelka :( rośnijcie zdrowo! ;)

candles - jesli masz byc spokojniejsza to ok
    oddzywaj sie czasem

a ja zostaję :)
    mam przynajmniej z kim pogadac i wyzalic sie :)
    co ma byc i tak bedzie ...
    a z Wami raźniej :)

monilia84, luna91, Palinas89, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I równo z moja ciąża :) ja w suknie oglądałam to od jakiegoś 3 tygodnia :) fajnie szkoda tylko ze tak krótko

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles, ale please, zajrzyj tak raz na dwa tygodnie, tak wpadnij "z dupy" po prostu i powiedz: heja, u nas dobrze, buziaki :)

hiacynta99, luna91 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A tak wogole to w dzien dobry TVN dzis moje słodkie 40 tygodni , o 10-11 tygodniu ciąży :)

Też oglądałam. Co 2 tygodnie to puszczaja od początku ciąży. Akurat idą równa że mną bo jutro zaczynam 11 tydzień :)

Wyniki miałam w ten sam dzień. HIV 2 dni. Na grupę krwi czekała! Ok 5 dni. Niestety wyszła mi Orh- a całe życie myslalam, że mam +.

Carolq lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie stresuje na forum wiec zostaje myślę że nie ma czym, nawet nie będąc w ciąży nie raz słyszymy różne przykre opowieści wiec każda z nas chyba zdaje sobie z tego sprawę a tak naprawdę będzie co ma być ;-)

Ja mam jutro wizytę i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maleństwo ;-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty na pewno będzie dobrze ;-)

FeliceGatto pisałas chyba kilka postów wcześniej ze możliwe ze plemniki twojego mężczyzny te Xx są silniejsze i same dziewczynki w rodzinie. To ja mam samych facetów mąż ma 4 braci a ja 2 wiec wcale się nie zdziwię jak będzie kolejny syn. Może coś jest w tej teorii ;-)

FeliceGatto, monilia84, Carolq, ma_lina, bereda11, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice ma rację z tymi plemnikami - mój brat cioteczny - ma brata TYLKO jego brat dwóch synów - choć celowali w córeczkę - on też celował w córkę - niestety dwóch synów ma /znaczy stety ciesza sie bardzo - ale o córke bardzo trudno w tej rodzinie ... wiec jesli facet ma silniejsze i wiecej jakich tam plemników to bardzo ciezko by była np parka i dzien stosunku ma bardzo słabe znaczenie.

• Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu.
    Planowałam, że na L4 porobię tyle rzeczy, a mam takiego lenia że nawet posprzątanie to ogromny wysiłek...

Ech i jeszcze dziś pawika zaliczyłam , dopiero drugiego w tej ciąży, ale i tak w szoku jestem bo za pierwszym razem były tylko mdłości.

Miłego dnia

monilia84 lubi tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na forum i nie mam zamiaru nigdzie uciekać :P

Mimo, że wykształcenie mam medyczne, to jeśli chodzi o ciążę, wózki, pieluchy itd to jestem zielona w temacie :D
    a tak to mimo utraty naszego robaczka, będąc z wami tutaj przygotowuję się na kolejną ciążę i bardzo dużo mogę się od was nauczyć( zwłaszcza od już doświadczonych mam).

Ps na pewno nic tutaj mnie bardziej nie zeschizuje niż to, czego dowiedziałam się na studiach o powikłaniach ciąży itp i czego doświadczyłam podczas pracy z niepełnosprawnymi dziećmi ;)
    Mieszkałam do tego z koleżanką, która jest położną, to już w ogóle, stwierdziłyśmy, że będziemy "posrane" będąc w ciąży :P
    Czasem lepiej wiedzieć mniej niż więcej ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

monilia84, Madziaaaaa, hiacynta99, anka418, kkasya, xpatiiix3, FeliceGatto, ma_lina, bereda11, Marietta, konwalijka lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy juz synka traz bardzo chciałabym córeczkę ale się nie nastawiam bardzo bo patrząc na nasze rodziny to będzie problem ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze strony mojego męża to mój mąż i jego brat mają tylko córki. Także zawsze się do niego śmieje że nie potrafią chłopczyków robić :)
    Zobaczymy co teraz mu wyszło, ale stawiam że zasilimy listę w kolorze różowym :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jesli tak to córki nie bedzie . maz ma 8 braci
    1 nie ma dzieci
    2 parka
    3 3 synów
    4 4synow i corka
    5 parka
    6 Syn i 2 corki
    7 syn
    8 syn
    I moj 9 syn i kropek

Ale co tam chlopczyki tez sa fajne

xpatiiix3, Carolq, Palinas89, monilia84, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie gotowa jestem jeszcze tylko wysuszyć włosy i pomalować się hehhe tylko jak na złość kuwa na biedronkę się załatwiłam gorsza lipa niż wcale się nie ogolić :P ale co zrobić jak co chwila za Nel biegałam z żyletką bo my same we dwie :P nogi nawet pozacinałam :o aby kazał dzisiaj odsłonić tylko brzucha kolczyka z pepka tez juz wyciagnelam bo opierdziel mialam ostatnio ,Kamil niedługo będzie jechał do mnie ale się ciesze jak cholera takie emocje :P

Madziaaaaa, Carolq, Palinas89, monilia84, FeliceGatto, bereda11, Eliana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:47

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci u mnie mieszanie strony mamy dziewuchy góra :D babka dwie córki ciotka 2 córki prababka 3 córki i rodzynek
    A od ojca tzn mój ojciec ma 4 synów i jedna mnie jego matka 3 synów dalszej rodziny nie znam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasya mam nadzieję, że ujdzie bez dowcipnego :) dzięki kochana ja już jak na szpilkach siedzę mała zasnęła idę ja odłożyć i się malować także chwila spokoju bez kłótni o malowidła :P

milka_89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) po powrocie dawajcie znać :) a ja znów gotuję barszczyk :)podobno to dobre na krwinki, więc staram się przynajmniej raz na 2 tygodnie :) i co prawka w wyniki krwinek rewelacyjne :)

xpatiiix3, monilia84, luna91, Eliana lubią tę wiadomość

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ