X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Izizi, ja bym.powiedziała normalnie. Tak po prostu. Czy to Twoja wina, że koleżance się nie udaje? Może będzie jej przykro, że to Ty, nie ona, ale z drugiej strony jeśli jest Ci bliska, to za jakiś czas będzie się cieszyć razem z Tobą. Nie możesz przecież ukrywać ciąży i uważać na każde słowo, bo taka znajomość wtedy jest męcząca i mija się z celem.
    albo coś w stylu: że wiesz, że dla niej to może być cięzkie i rozumiesz jeśli będzie potrzebowała trochę czasu żeby się oswoić z tą wiadomością

izizizi lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię
    %25255BUNSET%25255D.jpg

w takim brzuchu mieszka ;)
    %25255BUNSET%25255D.jpg

xpatiiix3, Marietta, anka418, kw, josephinka84, izizizi, monaa, Madziuśka, kkasya, luna91, Alicce, Clio_99, FeliceGatto, Eliana, bereda11, Diabla85, Madziaaaaa, CassieMK, hiacynta99, Dariaaa88, JusWik, monilia84, klaudia1534, Palinas89 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kw Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*

Izizizi powiedz jej tak normalnie jak do tej koleżance wprost.Ja pamiętam gdy po porodzie większość koleżanek (nawet tych najlepszych jak mi się wtedy wydawało) mających dzieci się przestało do mnie odzywać, unikać mnie czy udawać na ulicy że mnie nie widzą, gdy te które zachodziły w ciążę nie mówiły mi o tym, jedynie mi żeby nie było mi przykro, a mnie wtedy naprawdę było źle, czułam się opuszczona, osamotniona i wykluczona.Ja nie ukrywałam przed nimi że widok małych dzieci czy kobiet w ciąży był po śmierci synka bolesny a nawet przez jakiś czas nie do zniesienia, mówiłam im to wszystko wprost.Tak jak moja siostra gdy zaszła w ciążę 7 miesięcy po śmierci mojego synka bała się mi powiedzieć, ale powiedziała odrazu dodając ze nie chce żeby mi było przykro.Ja tym które jednak powiedziały i tym o których się dowiedziałam od kogoś cały czas powtarzałam że nie boli mnie ich szczęście tylko śmierć mojego dziecka, to że ja nie mogę mieć go przy sobie. I dodawałam ze to nie ich wina że moje dziecko nie żyje i że mają prawo do szczęścia. Teraz moja lista koleżanek zmalała do minimum bo te które wtedy się odsunely teraz nie wiedzą nadal po takim czasie jak się odezwać a ja ich nie potrzebuje skoro radzę sobie jakoś bez nich....

Alicce lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuszek Barnonowa :) Widzę, że też masz łóżko obstawione butelkami z piciem :P

Co do żółtych/ pomaranczowych biedronek, u nas plaga była rok temu, nie do zabicia... na 4-te piętro wlatywało po 4-5 oknem. Nie do zabicia, pancerze twarde i uwaga- gryzą wywołując alergie :/

https://pl.wikipedia.org/wiki/Harmonia_axyridis

mają pancerz lekko pomaranczowy, polskie maja po 3 kropki około, te agresywne, chińskie dużo więcej i nieregularnego kształtu.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa śliczny brzuszek :) i widzę że już spodnie ciążowe zakładasz ;)

Kalendarz
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Baronowa śliczny brzuszek :) i widzę że już spodnie ciążowe zakładasz ;)
    już daaawno. Wszystkie moje jeansy są za ciasne, bo mam 20 cm wiecej w pasie niż przzed ciążą ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i w końcu mam wyznaczoną datę porodu według usg 10 maj. Także suwaczek też sobie zmieniłam

FeliceGatto, hiacynta99 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg w kółko 6tydzien 10 tydzień 12 tydzień i zdjęcia z usg a u mnie 16 i nikt dalej nie wie ahahahha :P w sumie też bym się pochwaliła tym najbliższym znajomym, ale najpierw rodzinka :P bo zaczyna mnie to trochę już drażnić ze bym z chęcią powiedziała komuś a nie w kółko wałek ze nie pije bo coś tam nie idę na imprezę bo nie mam z kim dzieci zostawić itp :P heheh ale ze względu na reakcję mamy i babci na ciążę z Nel wole się zbyt szybko nie wychyla ale kurde jak z tym mieszkaniem do dupy Kamila ojca mieszkanie stoi puste wrrr 3 pokoje duże i co foch z ojcem gadać nie chce i juz... nie wiem co ten ojciec mu zrobił coś tam mówił ale mówi ze nie chce go znać no naciskać nie mogę ale szkoda no... tak żebym się wyprowadziła to bym od razu powiedziała rodzince a tak to nie chce awantury miec znowu i foch będzie odzywać się nie będzie do mnie... babcia to wgl zawału jeszcze dostanie ;o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam moją dzidzię:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a30ae982a53.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:00

xpatiiix3, Marietta, anka418, josephinka84, Alicce, kkasya, kw, luna91, monaa, FeliceGatto, Diabla85, Eliana, bereda11, Madziaaaaa, hiacynta99, CassieMK, Dariaaa88, madziak2202, JusWik, monilia84, klaudia1534, Palinas89 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:57

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Baronowa - najbardziej mi się podoba ta butelka po bavarii przy łóżku hahahahha :D

Dziewczyny! Gratulacje dzisiejszych wizyt - super wieści!
    ;) 0,0 % zeby nie bylo. Dziwią rocznica, dziecko zdrowe. Trzeba opić:P

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:57

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wszystkich dobrych niusow dzisiaj i czekam na następne ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilka z nas ma genetyczne jutro chyba, więc tez będzie dużo dobrych wiadomości!

monilia84 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziekuje :)
    Jejku jakie piękne zdjatka :) baronowa , madziuska gratuluje super maluszków tez bym chciała takie foto :/ a tu jeszcze tydzien i 1 dzien :(
    No to wróciłam , w drodze juz płakałam , psiunia moja mnie wyprzytulala , poszliśmy na spacer rozśmieszala mnie bo ganiała za liśćmi jak wiatr wiał :) wróciłam zjadłam znów popłakałam i sie przespałam :) juz mi lepiej ale nadal zła na meża :/ wczoraj mi nie kupił lodzika z maca a wy jeszcze o tym pisaliście , sam podejmuje decyzje a ja sie dowiaduje na sam koniec , nie uwzględnia mnie nie pyta po prostu mnie wkurza.Luna co do wolnego ja kocham swoja prace ale nie nawidze siedzieć w biurze wole pracować w domku w piżamce i szlafroczki :P ale mamy ciężki projekt i klienta wiec sie ciagle z nim bujamy , poza tym chyba bym sie zanudziła :) takze puki będę miała sile to będę siedzieć , zreszta niech sie Kropek uczy fachu od Mamusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:25

luna91 lubi tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo...
    Prosze jeszcze kciuków nie puszczać... Zbieram sie na wizytę :)

Carolq, josephinka84, anka418, Paulisia, xpatiiix3, Madziuśka, FeliceGatto, Marietta, Eliana, bereda11, Madziaaaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Halo, halo...

OCZYWIŚCIE TRZYMAM KCIUKI :) powodzenia :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pozostałym wizytującym dziś GRATULUJĘ :) że wszystkie wieści są tak cudowne :) i maluszki takie śliczne :) <3

Paulisia lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Halo, halo...

trzymam mocno:)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Halo, halo...

Trzymam trzymam ;) Leć i wracaj z dobrymi wiadomościami ;)

Kalendarz
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ