X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zbieram na dr. Szczyta :D Bo nie dość, że zwisy,to jeszcze małe, buahahahahaha. A kiedyś myślałam, że tylko duże cycki zjeżdżają na dół. Jakże się myliłam.....

A w ogóle, to spieszę tylko donieść, żebyście się czasem nie stresowały, bo nie każde cycki zrobią Was w kulki, jak moje. A nawet jest to mało prawdopodobne. U mnie tak się stało, ponieważ z małego A, w ciągu doby, zrobiło mi się wielkie D. Taki nawał pokarmu. Skóra nie wytrzymała i.... no efekt jest, jaki jest. Ale serio, mleka miałam tyle, ze przez pół roku trojaczki by się najadały. Natomiast żadna z moich koleżanek z małymi piersiami nie miała tego aż tyle, i żadnej te piersi aż tak nie ucierpiały. Za to te z dużymi piersiami też nic nie straciły, bo ich piersi pokarm tylko jakby wypełnił, napęcznił, a nie rozciągnąl. I po karmieniu jakiejś zpecjalnej różnicy nie ma. Więc będzie dobrze i po ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:01

Marietta, Palinas89 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie stresuje pierwsze karmienie, czy w ogóle coś poleci. Wiem, że to jeszcze dalekie plany ale nie mam sterczących sutków jak normalne kobiety tylko wklęsłe . Dzidziol się namęczy żeby w ogóle cyca złapać...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ciotki z b zostało a i to puste płaskie worki sutki wiszą na kawałku skóry normalnie lekko wypełnionym samymi gruczolami mlecznym a teraz ma ładne bo karmi córkę 6.5 msc ma moja siostra :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ty w ta a ja w druga stronę ja musiałam palcem dopychać Nelce sutka do buzi bo nie mogła złapać takie wentyle mi po karmieniu zostały hahahah powaga a tak poza tym wszystko ok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:19

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ty to przynajmniej masz wentyle a ja wklęsłe korki.. będzie problem :P

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A mnie właśnie stresuje pierwsze karmienie, czy w ogóle coś poleci. Wiem, że to jeszcze dalekie plany ale nie mam sterczących sutków jak normalne kobiety tylko wklęsłe . Dzidziol się namęczy żeby w ogóle cyca złapać...

No możesz mieć problem :/ Moja koleżanka bardzo chciała karmić piersią, ale ma właśnie wklęsłe sutki. Była u niejednej laktacyjnej, ale prawda jest taka, że jednej z czasem te sutki wyjdą, innej nie. Jej nie wyszły. Próbowała karmić przez kapturki, ale i to nie pomagało. Koleżanka się zawziela i.... zaczęła ściągać pokarm. Podawała go w butelce, ale swój. Karmiła tak prawie rok i nie żałuje. Jedyne, o co ma żal i to sama do siebie, to że nie mogła się tak długo pogodzić z tym, że "nie potrafi karmić" i miała nawet przez to depresję. Przy drugim dziecku chce ściągać od razu i mieć w nosie. I myślę, że to jest najlepszy sposób, jeśli ktoś chce karmić piersią. Bo nie o te piersi tu chodzi najbardziej, ale o samo mleko :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pati ty to przynajmniej masz wentyle a ja wklęsłe korki.. będzie problem :P

Od tego są nakładki ;) Nie martw się z czasem się wyciągną jeszcze są takie dynksy do wyciągania sutek i chyba można to już przed porodem używać takie korki jakieś xD Najważniejsze być dobrej myśli a jak się nie da to się nie poddawać ;) tak jak Felice pisze jak się chce to można ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:26

Marietta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto dzięki, też myślę, że jak się nie uda karmić cyckiem to będę ściągać i do butelki. Oby mnie tylko deprecha nie dopadła, ja się spodziewam , że z karmieniem może być problem właśnie :/

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    FeliceGatto dzięki, też myślę, że jak się nie uda karmić cyckiem to będę ściągać i do butelki. Oby mnie tylko deprecha nie dopadła, ja się spodziewam , że z karmieniem może być problem właśnie :/

Jak nie będziesz mierzyć swojej kobiecości i tego, jaką jesteś matką, poprzez to, czy karmisz dziecko z piersi, czy nie, to będzie ok. Bo możesz być najlepsza na świecie mamąi karmić z butli albo w ogóle mm,a możesz być do dupy, ale np karmić cyckiem. Także bez stresu :)

Cigaretta, xpatiiix3, Madziuśka, Palinas89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, widzę zapomniałyście o moim istnieniu :P

Miałam depreche i problemy ze zdrowiem ! :-\

Dzisiejsze badanie prenatalne poprawiło mi humor.

Maly ma 6 cm i jest zdrowy jak ryba i chyba cos miedzy nogami było.
    Pozdrawiam

Marietta, FeliceGatto, luna91, josephinka84, Baronowa_83, Carolq, bereda11, xpatiiix3, Madziaaaaa, monilia84, Negra, kkasya, ma_lina, Madziuśka, Eliana, Palinas89, myszka2070, Anjaa lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, nie bój żaby :) Pamiętamy. Zmieniłaś avatar :P

Super news :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta! :) Skąd depresja? :( Dobrze, że już lepiej... SYNEK poprawił nastrój? ;) Masz już w profilowym widzę zdjęcie usg 3D :) Wrzucisz nam powiększone?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy. Dzidziol ma 3,5 cm i wszystko z nim ok.
    A dla mnie antybiotyk na ten pęcherz niestety...
    Dobrej nocy :)

FeliceGatto, hiacynta99, josephinka84, anka418, bereda11, luna91, xpatiiix3, Marietta, Madziaaaaa, JusWik, Negra, ma_lina, Alicce, klaudia1534, Eliana, Palinas89 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Hiacynta! :) Skąd depresja? :( Dobrze, że już lepiej... SYNEK poprawił nastrój? ;) Masz już w profilowym widzę zdjęcie usg 3D :) Wrzucisz nam powiększone?

Poprawił bardzo czytałam was na bierz co !
    Doszukiwałam sie samych zmartwień

Dodam fotki, lekarka mi dala 9 zdj
    zaskoczyła mnie tymi fotkami 3 D.

xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bo mam 11,5. Tc. A na usg 12,3 chyba maly nadrobił troche :P 2 tyg temu bylo 2,87

xpatiiix3, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta super wieści, gratuluję synka! Niczym się nie martw, bo Ci się smutasek urodzi :P
    Limia gratki, mam nadzieję, że problemy z pęcherzem szybko miną ! Dobrze, że z dzieckiem wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta ale zarąbista fotka z tego 3d :) super ze wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f18c4f1adde.jpg

Carolq, bereda11, FeliceGatto, josephinka84, luna91, xpatiiix3, Marietta, Madziaaaaa, CassieMK, Dariaaa88, Clio_99, madziak2202, JusWik, monilia84, Negra, Monikkk, Monikkk, Madziuśka, Baronowa_83, Eliana, Palinas89, myszka2070, Anjaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b4f0fa33ed9.jpg

tutaj widok z góry ćwiczy raczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:08

Carolq, bereda11, FeliceGatto, xpatiiix3, Dariaaa88, monilia84, Baronowa_83, Palinas89, myszka2070 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/114d4dd8d0c9.jpg

Carolq, bereda11, FeliceGatto, luna91, xpatiiix3, Madziaaaaa, Dariaaa88, monilia84, Baronowa_83, Palinas89, myszka2070 lubią tę wiadomość

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ