X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i gratuluję 14 tygodnia i rozpoczęcia 4 miesiąca i 2 trym :D

dziękuję :)

pytanie do dziewczyny które już rodziły: w pierwszej ciąży kiedy poczułyście ruchy?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a002dab518fd.jpg

Mój brzuchol

xpatiiix3, Carolq, Anniusia, monaa, monilia84, Marietta, FeliceGatto, Eliana, Agnieszka0812, hiacynta99, Madziuśka, Madziaaaaa, Baronowa_83, bereda11 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Musiał Was troszkę nadrobić , wczoraj sie godziliśmy z mężem
    :P hehe skoczyliśmy do macka pogadaliśmy poprzytulalisny i juz mi lepiej :)

Agnieszka - mam nadzieje ze sie uda z dofinansowaniem

Dziewczyny fajne foteczki maluszków i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Bierzcie Babki bo ja chce syneczka :) :P

Luna - wizyta w czwartek o 15:40 :/ opóźnili mi o 4 godziny :/
    Co do Wawy było trzeba sie zebrać i wpadać powcinalibysmy żelki i pogadały :P

luna91, FeliceGatto, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

pytanie do dziewczyny które już rodziły: w pierwszej ciąży kiedy poczułyście ruchy?

Ja jakoś ok.19 tc łożysko na przedniej ścianie, ale od razu kopniaki były lekkie ;)

Anniusia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co prawda w drugiej, ale pierwszą straciłam zanim poczułam ruchy, wiec w 2 to coś na przełomie 18/19 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:14

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko ostatnio piszę bo jakiegoś doła złapałam.Martwię się, że coś będzie źle 04 mam wizytę i jakoś nie umiem się cieszyć, taką mam rezerwę.

Taki mnie wkurw złapał dziś na M i teścia, że bym ich rozwaliła obu jak bym mogła.Otóż mój M wyszedł rano i przychodzi jakieś pół godziny później mówi, że był po kasę ze starym i tamten wypłacił żeby dać pieniądze pracownikom i mówi do niego, że został tysiąc na czarną godzinę.Oni się pocieli o to że M dokładał ze swoich do firmy a teraz nie ma z czego odebrać.Ja zła pytam czemu nie ukróci mu decydowania o wszystkim?Tak od słowa do słowa i płacz.Wyszedł, córa do mnie po co brałaś z nim ślub, ja jej na to bo go Kocham, a ona że jak byś ślubu nie brała to byś się nie denerwowała i ja przy okazji(łobuziara skończy 6 lat).Wrócił, przeprosił i mnie i ją, tylko kurwa co z tego jak my jesteśmy przez teściunia w takiej ciemnej dupie że szok.Nie wiem czy kiedykolwiek to się zmieni.

Przepraszam,że wylewam żale ale tak naprawdę nawet nie mam z kim porozmawiać.

Super wieści od Was.Trzymam kciuki za wizytujące i wszystkie dzidziusie

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

Ja jakoś w 4 miesiącu nie pamiętam dokładnie.Leżałam w wannie i ze cztery takie walnięcia były,od środka aż brzuch podskakiwał.Super uczucie

relg3e5e9ky1omot.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy w 15w6d.

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka- jeśli wrócił i przeprosił, myślę, że dałaś mu odczuć, że miarka się przebrała. Ma swoją rodzinę, rodzice to tylko rodzina wyjściowa, najważniejsi jesteście Wy. Myślę, że dobro swojej żony/ dzieci ma na pierwszym miejscu, ja też często ulegam rodzicom jeśli chodzi o "pożyczanie" pieniędzy i wtedy mój mąż się wścieka, a czasami nawet nie wie... Teraz, kiedy coraz bardziej sobie uświadamiam, że my też już stworzyliśmy rodzinę zaczynam się troszczyć o siebie.
    Będzie dobrze :*

FeliceGatto, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już po wizycie. Wszystko w porządku, lekarz zadowolony z pomiarów (nawet serce zmierzył które ma 4mm i bije 156/min) i na 90% dziewczynka i ma 5,6 cm :)
    Tak piszecie o jedzeniu a ja nadal średnio mam ochotę na cokolwiek :( może dlatego że jestem padnie ta i ciągle bym spała ale od poniedziałku idę na zwolnienie to może się wyspie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:38

Marietta, anka418, Monikkk, Dariaaa88, Aniu_leczka, izizizi, josephinka84, kkasya, luna91, FeliceGatto, Eliana, Agnieszka0812, monilia84, hiacynta99, Madziuśka, Madziaaaaa, klaudia1534, Baronowa_83, bereda11 lubią tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam pytanko czy wy nadal śpicie na brzuchu? Bo ja bardzo lubię spać na brzuchu ale niestety już teraz czuje dyskomfort i zastanawiam sie czy to normalne? Zbuszka ja mam badania 16 listopada... Także tylko 3 dni przed tobą.. Tak już mi sie dłuzy.. :( no i ciagle liczę ze starczy mi dziewuszek ;) miłego dnia!!!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Bobasek ma 6,1cm. Serducho bije, mozg rozwija sie dobrze. Kosc nosowa jest, Przyziernosc 1,3. Pokazywal raczki, nozki, palce. Plec nieznana. Ale jak pokazal nozki to ja nie widzialam zeby cos dyndalo.

Mimo ze zjadlam rogala i herbatniki przed wejsciem, to bobas nie skakal. Leniwe dziecko - oby dobrze spalo po urodzeniu ;)

milka_89, bimba, Carolq, Marietta, anka418, Monikkk, monaa, Dariaaa88, Aniu_leczka, izizizi, josephinka84, luna91, kkasya, Eliana, Agnieszka0812, monilia84, hiacynta99, Madziuśka, Negra, Madziaaaaa, klaudia1534, Baronowa_83, bereda11 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    I po wizycie. Bobasek ma 6,1cm. Serducho bije, mozg rozwija sie dobrze. Kosc nosowa jest, Przyziernosc 1,3. Pokazywal raczki, nozki, palce. Plec nieznana. Ale jak pokazal nozki to ja nie widzialam zeby cos dyndalo.

Mimo ze zjadlam rogala i herbatniki przed wejsciem, to bobas nie skakal. Leniwe dziecko - oby dobrze spalo po urodzeniu ;)
    Gratuluje!!! Kiedy następna wizyta? Może pokaże co tam sie skrywa ;)

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale juz od jakiegoś czasu nie daje rady. Został mi lewy bok,ale zdarza się, że poleze na moim bebenku z 5 min☺

milka_89 lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Aniu_leczka- jeśli wrócił i przeprosił, myślę, że dałaś mu odczuć, że miarka się przebrała. Ma swoją rodzinę, rodzice to tylko rodzina wyjściowa, najważniejsi jesteście Wy. Myślę, że dobro swojej żony/ dzieci ma na pierwszym miejscu, ja też często ulegam rodzicom jeśli chodzi o "pożyczanie" pieniędzy i wtedy mój mąż się wścieka, a czasami nawet nie wie... Teraz, kiedy coraz bardziej sobie uświadamiam, że my też już stworzyliśmy rodzinę zaczynam się troszczyć o siebie.
    Będzie dobrze :*

Tylko u Nas to się długo nie skończy, bo M założył firmę a tatuś ma sporo do powiedzenia i decydowania niestety.To osoba ok 60 lat a sama nie wiem jak on przeżył tyle lat.Brzydko mówiąc z gęby d..ę robi, jest nieodpowiedzialny .Jeszcze do tego pakuje nas w długi.Mam nadzieję, że się ułoży jakoś.Dziękuję za wsparcie to dużo dla mnie znaczy

relg3e5e9ky1omot.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina,super ze wszystko jest ok ☺

• NatiB Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dołączam do Was, termin na 15 maja ;D Buziaki!

izizizi, anka418, luna91, Monikkk, Marietta, FeliceGatto, Carolq, myszka2070, Eliana, monilia84, hiacynta99, Madziuśka, Madziaaaaa, JusWik lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Owieczka29 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Gratuluje zdrowych maluchów i trzymam kciuki za udane wizyty.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Owieczka29
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam zupę ogórkową i zagryzłam bułką z nutelką ;)
    Chłopiec czy dziewczynka ? ;););)

Carolq, Aniu_leczka, Eliana, Agnieszka0812, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wieści z dzisiejszych wizyt! :)

Aniu_leczko, to u Was grubszy temat, jak widzę. Ja bym popracowała nad tym, żeby się od teścia odciąć finansowo, jak tylko się da. Pod względem prawnym. Jak sobie robi długi, to jego sprawa. Myślę, że można to jakoś rozwiązać, trzeba tylko pogadać z dobrym prawnikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:50

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ