X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wchłonęłam na drugie śniadanie dwie bułki (cztery połówki) z serkiem i pomidorem i wam powiem, ze nawet tego nie poczułam!:) Mam taki kozacki apetyt, że SZOK!:)

Ja bardzo chcę zostać z wami na forum po porodzie! Będzie super:)

trzymajcie się dziewczynki i dobrego dnia!

Ps. zazdraszczam tym, które znają już płeć!:)

Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3, FeliceGatto, Marietta, Madziaaaaa, JusWik lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Ale super wieści z dzisiejszych wizyt! :)

Aniu_leczko, to u Was grubszy temat, jak widzę. Ja bym popracowała nad tym, żeby się od teścia odciąć finansowo, jak tylko się da. Pod względem prawnym. Jak sobie robi długi, to jego sprawa. Myślę, że można to jakoś rozwiązać, trzeba tylko pogadać z dobrym prawnikiem.

No właśnie też o tym myślałam, bo jak tak dalej pójdzie to chyba zeświruję, masakra.Ale najpierw mój M musi podjąć decyzję.Poczekamy zobaczymy co da się zrobić.Trzeba myśleć pozytywnie, choćby dla maluchów moich kochanych :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Gratuluje udanych wizyt :)
    Ja siedzę u mamy od rana, po drodze byłam po znicze i jeszcze zakupiłam większe spodnie, bo wszystkie mnie juz uciskaja :P

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja z rana juz jeździłam na cmentarz, 4 odwiedziłam.. Oczywiście chodziłam jak małpa po cmentarzu z bananem :P glodna bylam hehe

Gratuluje zdrowych dzieciaczków i dobrych wieści z badan :-)

Agus trzymam kciuki za Ciebie i męża żeby wyzdrowiał!!! <3 :-*

witam nowa mamusie <3

Dzis pierwszy raz od tyg nie bylo biegunki :) ale za to wzdęcia mam mega

PS: WITAM SIE Z WAMI W 13 TYG *♡*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:18

xpatiiix3, FeliceGatto, Agnieszka0812, luna91, Madziaaaaa, bereda11 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ekstra newsy z wizyt :D super ogromnie się ciesze ;)

Witamy nowa mamusie ;)

hiacynta99, Agnieszka0812, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez codziennie podczytuje :) co prawda nie mam czasu aby caly czas pisac ale jak jest chwilka zawsze sie cos tam wyskrbie :) Jak pojde na zwolnienie to wtedy napewno bede sie bardiej udzielala :)
    Gratuluje wszystkim dziewczynka udanych wizyt i tego ze znacie juz plec :) Ja jestem strasznie opuzniona z tym wszystkim-wczoraj pierwsza wizyta u poloznej a USG mam w srode- niestety nie powiedza jaka plec bo mowia dopiero ok 20tc -ale nam sie wydaje z moim ze bedzie dziewczynka- siostra brat i szwagier mowia to samo :)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole zostala mi zaproponowana szczepionka na krztusca.. I jestem w kroce niby sie zgodzilam ale szwagier mi mowi ze moja siostra odwolala to w ostatniej chwili bo wyczytala bardzo duzo plodow po niej nie przetrwalo i nawet w 7-8msc ciazy kobiety poraniay??? Czy ktoras z was miala ta szczepionke??? Polecacie???

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszkO, a po co chcesz się zaszczepić na krztusiec? Myślę, że każda szczepionka w ciąży to ogromne ryzyko, którego nie warto podejmować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:34

Agnieszka0812, Negra, Marietta, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i pozania płci.. Ja mam wizyte 10.11 dopiero i ciekawa jestem czy bedzie coś widać czy nie... Miłego dnia :)

myszka2070 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    MyszkO, a po co chcesz się zaszczepić na krztusiec? Myślę, że każda szczepionka w ciąży to ogromne ryzyko, którego nie warto podejmować :/
    nie to ze chce poprostu zostala mi zapropowana.. i sie zastanawiam..

kazda szczepionka to ryzyko??? ja bylam szczepiona wczoraj na grype... no i teraz sie boje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka w ciąży zaszczepila się na grypę i 2 tyg później dostała grypę i zapalenie ucha. Była już wtedy w końcówce ciąży... młody jest zdrowy ale robili jej cc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm kobiety w ciąży jest osłabiony a szczepionka to choroba... w zdrowym organizmie się nie rozwinie a w ciąży właśnie nie wiadomo... juz i tak nic nie zrobisz musisz uważać żeby się nie przeziębic

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej, jak byłaś niedawno szczepiona, nie obciążaj juz organizmu kolejnymi szczepieniami :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten kto cie szczepił na grypę -wiedział,że jesteś w ciązy ... ?/

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też namawiano wczoraj na szczepionkę na grypę... hmmm
    ja się z zasady nie szczepię, przy tarczycy tez nie mogę, ale lekarka internistka mówiła że w ciąży się zaleca

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy ona w ciazy by się zaszczepila :) tzn ta internistka :) poza tym szczepionka na grypę nie zapobiega grypie tylko powikłaniom...

myszka2070, Madziuśka, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wlasnie dlatego ze jestem w ciazy zostalam zaszczepiona :) ja mieszkam w UK wiec moze inaczej tutaj podchodza niz w pl no coz nie bede raczej miala porownania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta koleżanka zaszczepiona właśnie też z UK o której pisałam wyżej

myszka2070 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko - co było już nie cofniesz zresztą, będzie dobrze :) może aż takiego znaczenia to nie ma.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam lekarza czy mogę się zaszczepić na grypę to mi zabronił pomimo że od paru lat szczepilam się regularnie.

Ja mam prenatalne 5.11 ostatni dzwonek na to badanie 13t5d :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ