Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrzucam coś :) nie wiem ściągałam ale jakoś nie chciało pójść więc znalazłam gdzie indziej :P nieogladałam więc nie bijcie jak to jakiś szajs :P

http://vshare.io/d/5f44351/1

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jak zwykle rzadko się odzywa ale czytam co tam u was. Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Ja dzisiaj odebralam wyniki badan genetycznych i wynik mam ok - niskie ryzyko :) a poza tym mam totalną niemoc od kilku dni ale u mnie to zawsze jesienią tak jest :( a muszę ogarnąć mieszkanie bo jutro brat z dzieciakami nas nawiedza a mi się tak strasznie nic nie chce. Niech wróci słoneczko, może być mróz ale ja chcę słoneczko.
    Pokazywalyscie swoje superasne brzuszki a u mnie na razie oponka większa :-P ale może jak się ogarnę to też wam wrzuce ;)

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się u was wydarzyło przez te parę chwil. Jeszcze nie wszystko nadrobiłam. Ja się ostatnio stresuję czy z dzidzią wszystko ok. Dziś zrobiłam sobie krew i mocz. No i dziś pierwszy raz wzięłam z drżeniem APAP, bo już drugi dzień koszmarnie mnie bolała glowa.
    Ja mam wózki od znajomych, jakieś mc.lareny czy coś. Chciałam kupić używane bebe comfort (uwielbiam, są genialne z opcją przepinania siedziska przód, tył etc.)no ale jak są to nie wybrzydzam.
    Ale powiem wam, że się ostatnio martwię i daleka jestem od kupowania ciuszków czy innych rzeczy dla dzidzi :(. Byle do wizyty 18.11.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ile juz przybralyscie na wadze? Ja 1 kg, musze bardzo uważać bo mam duże BMI. Póki co jestem zadowolona :-)

3,5 kg :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez sie pochwale waga mam okolo 2kg na plusie z 1synem 15kg wychodzac ze szpitala odrazu -12 z plaskim brzuchem z drugim 8kg po wusciu ze szpitala -9 plaski brzuch ;) wiec chyba za bardzo nie musze sie martwic ale teraz moze byc albo +16 albo +30 8954b27113.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:41

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale macie wszystkie szczęście ja po pierwszym porodzie i 2 tyg po wygladalam jak w 7 miesiącu ciąży a po wyjściu ze szpitala po 3 dniach z tych 7kg spadły nie całe 2 :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    A ja tez sie pochwale waga mam okolo 2kg na plusie z 1synem 15kg wychodzac ze szpitala odrazu -12 z plaskim brzuchem z drugim 8kg po wusciu ze szpitala -9 plaski brzuch ;) wiec chyba za bardzo nie musze sie martwic ale teraz moze byc albo +16 albo +30 8954b27113.png

I czego drażnisz? :P Ja z Pierworodnym +15 kg, ale zaczynałam od wagi 48 kg. Zrzuciłam z tego w ciągu kilku tygodni jakieś 10. Reszta została forever. Z Margolą +15 kg ale do 32 tc. Ze szpitala wyszłam z wagą jakieś -4kg, a startowałam z wagą 61,5. Zrzucałam to wszystko rok. No ispadłam do 57,5. A teraz już znów lecę w górę jak strzała, hahaha.

A właśnie.... dzisiaj zaczynam 15 tc :D

Sylika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja 3 kg ;/ i tak na prawde tylko odkąd zaczełam brać dupka .

Mam pytanie bo może miałyście już posiew dostałam wyniki i nie wiem co z nimi :P
    Wyhodowano różnorodną florę bakteryjną 10^5 / ml moczu - 2 rodzaj
    e bakterii: ziarenkowce Gram(+)
    A na dole legenda w przypadku wystąpienia antybiogramu czyli chyba ok ?
    i co to kurde znaczy :P ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:04

• Sylika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiadomo czy tym razem tak bedzie ze zgubie moge nie miec takiej zdolnosci. ;)
    A ja dzis zaczelam 14tc :) i drugi trym. Przywital mnie fatalnie. Tak sie paskudnie dzis czuje a wlaanie zjadlam lody :)
    8954b27113.png

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    kurcze dziewczyny Wam tez tak się nic nie chce? nigdy nie byłam perfekcyjną panią domu ale teraz obawiam się, ze jak tak dalej pójdzie to będzie naprawdę źle...

a ja właśnie od rana robię się na perfekcyjną, szoruję pucuję przed jutrzejszą imprą :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę na niewielki przyrost ale co z tego jak na starcie miałabym co zrzucić. W sierpniu zaczęłam dietę udało się schudnąć 3kg a na początku wrzesnia dwie kreseczki na teście i koniec diety :) dodatkowo odstawiłam papierosy jak się dowiedziałam o dzidzi to i tak jestem w szoku z tą wagą, że na razie nic na plusie ale apetyt mam średni. Jem małe porcje bo szybko się najadam a dodatkowo zawsze uwielbiałam słodycze, które mnie gubiły a teraz jakoś mi nie wchodzą... no i dobrze :)

• olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    a ja właśnie od rana robię się na perfekcyjną, szoruję pucuję przed jutrzejszą imprą :D
    fajnie ,że masz siłę!!! ja w niedzielę też będę mieć gości - urodziny męża

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na zaproszenie na fb :)
    Mi dziś śnily sie placki ziemniaczane przychodze z pracy a tu tesciu caly talerz usmażył.

Negra, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    fajnie ,że masz siłę!!! ja w niedzielę też będę mieć gości - urodziny męża

oj nie mam Kochana :P co 15 minut przerwę robię ale ja mam bzika na punkcie czystości:D

a Ty pisałaś,że jesteś z Czewy ja pochodzę spod czewy około 30 km a teraz mieszkam w okolicy Kluczborka:)

ja nic nie przytyłam jeszcze:) ale tali nie mam już i brzuszek widać, nie umiem wciągać go:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M dzisiaj wieczorem będzie na kilka dni i nawet myślę czy nóg nie zrobić depilatorem zamiast maszynką z tej okazji ;)

pysk w pryszczach, włosy nie farbowane, ech...

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz trochę dalej Cię wywiało :) za pracą czy za facetem? bo to chyba najczęstsze dwa powody :)?

no ja ostatnio lodówkę na raty myłam bo musiałam robić odpoczynki, dziś też robię w kuchni porządki małymi kroczkami - zawsze dobre i to. W niedzielę to małe spotkanie ale w następną sobotę mam 3 latka córki i wtedy to już większa impreza mam nadzieję, że jakoś to ogarnę :)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można tak profilaktycznie provag kapsułki wziąć?Gdzieś pisałyście ale nie mogę teraz szukać,bo z córą lekcję odrabiam.Ja zawsze miałam tendencje to łapania wszystkiego :-(

relg3e5e9ky1omot.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    mój M dzisiaj wieczorem będzie na kilka dni i nawet myślę czy nóg nie zrobić depilatorem zamiast maszynką z tej okazji ;)

pysk w pryszczach, włosy nie farbowane, ech...

Hahahahaha. Ale jak dziś wraca, to za późno na debilator. Brzydkie kropki czerwone zostaną. To trzeba było wczoraj pojechać ;)

Palinas89, Madziuśka lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    to teraz trochę dalej Cię wywiało :) za pracą czy za facetem? bo to chyba najczęstsze dwa powody :)?

no ja ostatnio lodówkę na raty myłam bo musiałam robić odpoczynki, dziś też robię w kuchni porządki małymi kroczkami - zawsze dobre i to. W niedzielę to małe spotkanie ale w następną sobotę mam 3 latka córki i wtedy to już większa impreza mam nadzieję, że jakoś to ogarnę :)

na studiach byliśmy we wrocławiu a po ślubie wróciliśmy w strony męża:)

na pewno:) my kobiety zawsze damy radę:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko nie ogarniam ile napisałyście od wczoraj :D
    ja mam dzisiaj wolne, dlatego dopiero teraz coś piszę :P zajmuję się dzisiaj bardziej moim Rafałkiem :P

ogólnie specjalnie wpadłam sprawdzić, czy Hiacyntka dała nam znać :)))
    Myszko jak widzisz nie ma się czym przejmować- a propo brzucha- zobacz jaki ma np Malina :D ( swoją drogą Malina figurkę masz mistrzowską )

Bardzo się cieszę, że wróciłaś na forum,no i że dzidziuch rośnie jak na drożdzach <3

xpatiiix3, ma_lina lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ