X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrzucam coś :) nie wiem ściągałam ale jakoś nie chciało pójść więc znalazłam gdzie indziej :P nieogladałam więc nie bijcie jak to jakiś szajs :P

http://vshare.io/d/5f44351/1

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jak zwykle rzadko się odzywa ale czytam co tam u was. Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Ja dzisiaj odebralam wyniki badan genetycznych i wynik mam ok - niskie ryzyko :) a poza tym mam totalną niemoc od kilku dni ale u mnie to zawsze jesienią tak jest :( a muszę ogarnąć mieszkanie bo jutro brat z dzieciakami nas nawiedza a mi się tak strasznie nic nie chce. Niech wróci słoneczko, może być mróz ale ja chcę słoneczko.
    Pokazywalyscie swoje superasne brzuszki a u mnie na razie oponka większa :-P ale może jak się ogarnę to też wam wrzuce ;)

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się u was wydarzyło przez te parę chwil. Jeszcze nie wszystko nadrobiłam. Ja się ostatnio stresuję czy z dzidzią wszystko ok. Dziś zrobiłam sobie krew i mocz. No i dziś pierwszy raz wzięłam z drżeniem APAP, bo już drugi dzień koszmarnie mnie bolała glowa.
    Ja mam wózki od znajomych, jakieś mc.lareny czy coś. Chciałam kupić używane bebe comfort (uwielbiam, są genialne z opcją przepinania siedziska przód, tył etc.)no ale jak są to nie wybrzydzam.
    Ale powiem wam, że się ostatnio martwię i daleka jestem od kupowania ciuszków czy innych rzeczy dla dzidzi :(. Byle do wizyty 18.11.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ile juz przybralyscie na wadze? Ja 1 kg, musze bardzo uważać bo mam duże BMI. Póki co jestem zadowolona :-)

3,5 kg :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez sie pochwale waga mam okolo 2kg na plusie z 1synem 15kg wychodzac ze szpitala odrazu -12 z plaskim brzuchem z drugim 8kg po wusciu ze szpitala -9 plaski brzuch ;) wiec chyba za bardzo nie musze sie martwic ale teraz moze byc albo +16 albo +30 8954b27113.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:41

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale macie wszystkie szczęście ja po pierwszym porodzie i 2 tyg po wygladalam jak w 7 miesiącu ciąży a po wyjściu ze szpitala po 3 dniach z tych 7kg spadły nie całe 2 :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    A ja tez sie pochwale waga mam okolo 2kg na plusie z 1synem 15kg wychodzac ze szpitala odrazu -12 z plaskim brzuchem z drugim 8kg po wusciu ze szpitala -9 plaski brzuch ;) wiec chyba za bardzo nie musze sie martwic ale teraz moze byc albo +16 albo +30 8954b27113.png

I czego drażnisz? :P Ja z Pierworodnym +15 kg, ale zaczynałam od wagi 48 kg. Zrzuciłam z tego w ciągu kilku tygodni jakieś 10. Reszta została forever. Z Margolą +15 kg ale do 32 tc. Ze szpitala wyszłam z wagą jakieś -4kg, a startowałam z wagą 61,5. Zrzucałam to wszystko rok. No ispadłam do 57,5. A teraz już znów lecę w górę jak strzała, hahaha.

A właśnie.... dzisiaj zaczynam 15 tc :D

Sylika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja 3 kg ;/ i tak na prawde tylko odkąd zaczełam brać dupka .

Mam pytanie bo może miałyście już posiew dostałam wyniki i nie wiem co z nimi :P
    Wyhodowano różnorodną florę bakteryjną 10^5 / ml moczu - 2 rodzaj
    e bakterii: ziarenkowce Gram(+)
    A na dole legenda w przypadku wystąpienia antybiogramu czyli chyba ok ?
    i co to kurde znaczy :P ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:04

• Sylika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiadomo czy tym razem tak bedzie ze zgubie moge nie miec takiej zdolnosci. ;)
    A ja dzis zaczelam 14tc :) i drugi trym. Przywital mnie fatalnie. Tak sie paskudnie dzis czuje a wlaanie zjadlam lody :)
    8954b27113.png

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    kurcze dziewczyny Wam tez tak się nic nie chce? nigdy nie byłam perfekcyjną panią domu ale teraz obawiam się, ze jak tak dalej pójdzie to będzie naprawdę źle...

a ja właśnie od rana robię się na perfekcyjną, szoruję pucuję przed jutrzejszą imprą :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę na niewielki przyrost ale co z tego jak na starcie miałabym co zrzucić. W sierpniu zaczęłam dietę udało się schudnąć 3kg a na początku wrzesnia dwie kreseczki na teście i koniec diety :) dodatkowo odstawiłam papierosy jak się dowiedziałam o dzidzi to i tak jestem w szoku z tą wagą, że na razie nic na plusie ale apetyt mam średni. Jem małe porcje bo szybko się najadam a dodatkowo zawsze uwielbiałam słodycze, które mnie gubiły a teraz jakoś mi nie wchodzą... no i dobrze :)

• olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    a ja właśnie od rana robię się na perfekcyjną, szoruję pucuję przed jutrzejszą imprą :D
    fajnie ,że masz siłę!!! ja w niedzielę też będę mieć gości - urodziny męża

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na zaproszenie na fb :)
    Mi dziś śnily sie placki ziemniaczane przychodze z pracy a tu tesciu caly talerz usmażył.

Negra, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    fajnie ,że masz siłę!!! ja w niedzielę też będę mieć gości - urodziny męża

oj nie mam Kochana :P co 15 minut przerwę robię ale ja mam bzika na punkcie czystości:D

a Ty pisałaś,że jesteś z Czewy ja pochodzę spod czewy około 30 km a teraz mieszkam w okolicy Kluczborka:)

ja nic nie przytyłam jeszcze:) ale tali nie mam już i brzuszek widać, nie umiem wciągać go:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M dzisiaj wieczorem będzie na kilka dni i nawet myślę czy nóg nie zrobić depilatorem zamiast maszynką z tej okazji ;)

pysk w pryszczach, włosy nie farbowane, ech...

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz trochę dalej Cię wywiało :) za pracą czy za facetem? bo to chyba najczęstsze dwa powody :)?

no ja ostatnio lodówkę na raty myłam bo musiałam robić odpoczynki, dziś też robię w kuchni porządki małymi kroczkami - zawsze dobre i to. W niedzielę to małe spotkanie ale w następną sobotę mam 3 latka córki i wtedy to już większa impreza mam nadzieję, że jakoś to ogarnę :)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można tak profilaktycznie provag kapsułki wziąć?Gdzieś pisałyście ale nie mogę teraz szukać,bo z córą lekcję odrabiam.Ja zawsze miałam tendencje to łapania wszystkiego :-(

relg3e5e9ky1omot.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    mój M dzisiaj wieczorem będzie na kilka dni i nawet myślę czy nóg nie zrobić depilatorem zamiast maszynką z tej okazji ;)

pysk w pryszczach, włosy nie farbowane, ech...

Hahahahaha. Ale jak dziś wraca, to za późno na debilator. Brzydkie kropki czerwone zostaną. To trzeba było wczoraj pojechać ;)

Palinas89, Madziuśka lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    to teraz trochę dalej Cię wywiało :) za pracą czy za facetem? bo to chyba najczęstsze dwa powody :)?

no ja ostatnio lodówkę na raty myłam bo musiałam robić odpoczynki, dziś też robię w kuchni porządki małymi kroczkami - zawsze dobre i to. W niedzielę to małe spotkanie ale w następną sobotę mam 3 latka córki i wtedy to już większa impreza mam nadzieję, że jakoś to ogarnę :)

na studiach byliśmy we wrocławiu a po ślubie wróciliśmy w strony męża:)

na pewno:) my kobiety zawsze damy radę:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko nie ogarniam ile napisałyście od wczoraj :D
    ja mam dzisiaj wolne, dlatego dopiero teraz coś piszę :P zajmuję się dzisiaj bardziej moim Rafałkiem :P

ogólnie specjalnie wpadłam sprawdzić, czy Hiacyntka dała nam znać :)))
    Myszko jak widzisz nie ma się czym przejmować- a propo brzucha- zobacz jaki ma np Malina :D ( swoją drogą Malina figurkę masz mistrzowską )

Bardzo się cieszę, że wróciłaś na forum,no i że dzidziuch rośnie jak na drożdzach <3

xpatiiix3, ma_lina lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ