Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinesska wrote:
    Ja też się przyłączam i witam wszystkie majóweczki:) chociaż póki co bardzo nieśmiało, żeby nie zapeszyć. Jest już nas trzy - też ostatni okres miałam 14 sierpnia. A widzę że objawy i obawy takie same :) Trochę lżej na sercu :)
    Pinesska gratulacje witamy w gronie Majóweczek spokojnych 9 miesiecy życzę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:21

hiacynta99 lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Majówki <3.

Mnie jutro czeka nudne wesele 3 godz drogi autostrada Boże daj mi siły :-/.

monilia84 lubi tę wiadomość

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki ja jestem co prawda na kwietniowkach ale własnie jestem po pierwszej wizycie u gina i wychodzi młodsza ciąża wiec pewnie dołącze do majóweczek - w sumie piękny miesiąc :)
    powiedzcie czy któras juz widziala serduszko swojej kruszynki, bo u mnie dzis z om 7t2d a serduszka jeszcze nie widać, jest zarodek ale jego rozmiar lekarz ocenił na 5-6 tydzień, w sumie to z moimi obliczeniami tez by się zgadzało bo mi wychodzi ze zapłodnienie było okolo 20-22 dnia cyklu wiec ponad tydzień po spodziewanej owulacji (cykle 28 dniowe)
    Przejmuję się i martwię tym wszystkim bo jestem po poronieniu, ale tym razem musi sie udać!!!

hiacynta99, anka418, Larisa lubią tę wiadomość

• tiffi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Gratuluje wszystkim majoweczkom:) to jest moja pierwsza ciaza i troszke z zaskoczenia bo udalo sie zajsc juz za pierwszym razem;) jestem zapisana na wizyte dopiero 21 wrzesnia. Bylam wczesniej zapytac czy moze dostane skierowanie na usg albo krew ale pani doktor powiedziala ze wszystko w swoim czasie. Tutaj czytam ze wiekszosc z Was jest juz po badaniach i zna wskazniki jakies ;) a dla mnie to czarna magia.
    Moje objawy to obolale piersi i ciagniecie w brzuchu. Nie mam mdlosci zadnych, ale wyproznianie uleglo zmianie.. Nie widzialam, aby ktoras z was miala tak samo dlatego z pewnoscia zapytam o to przy wizycie.
    Pozdrawiam Was!

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i gratuluję ;) Dzieciaki niedługo kładę spać teraz na kolacje pyzy heheh

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:21

tiffi lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • kasius Znajoma

Wysłany: 11 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis pierwszy raz pojawily sie mdlosci. Od rana ale na szczescie jak tylko zjadlam obiadek wszystko przeszlo. Piersi nadal bola i do tego od czasu do czasu kreci sie w glowie.
    Jesli chodzi o leki to biore luteine 2*1, dupka 2*1, euthyrox i jeszcze na epilepsje.
    A suplementy to tez femibion ale moja ginekolog powiedziala ze lepiej pregnaPlus bo niby nowsze i zawieraja do tego wit d3.

ckaiyx8dmfx6ct48.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych przyszłych majowych mam :)

Ja od zagnieżdżenia mam pobolewania podbrzusza takie "miesiączkowe", na początku rozregulował mi się układ pokarmowy. A poza tym,to nic szczególnie rzucającego się w oczy.
    Ja już jestem po USG i BETA HCG.
    BETA poniedziałkowa wynosiła 560, a dziś już prawie 3300. Pani Ginekolog znalazła pęcherzy o wielkości 5mm, ale ma taki "nieregularny kształt". Powiem Wam,że trochę mnie wystraszyła.. Niby powiedziała,że to jeszcze wcześnie i,że beta ładnie przyrasta,ale niepokój pozostał. Któraś z Was miała taki "nieregularny" pęcherzyk?

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    czesc dziewczynki ja jestem co prawda na kwietniowkach ale własnie jestem po pierwszej wizycie u gina i wychodzi młodsza ciąża wiec pewnie dołącze do majóweczek - w sumie piękny miesiąc :)
    powiedzcie czy któras juz widziala serduszko swojej kruszynki, bo u mnie dzis z om 7t2d a serduszka jeszcze nie widać, jest zarodek ale jego rozmiar lekarz ocenił na 5-6 tydzień, w sumie to z moimi obliczeniami tez by się zgadzało bo mi wychodzi ze zapłodnienie było okolo 20-22 dnia cyklu wiec ponad tydzień po spodziewanej owulacji (cykle 28 dniowe)
    Przejmuję się i martwię tym wszystkim bo jestem po poronieniu, ale tym razem musi sie udać!!!

Ja dzisiaj widziałam serce 7t4d ale troszkę młodsza ciąża. Na pewno wszystko będzie dobrze!!! Powodzenia.

anka418 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:03

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie biorę tylko kwas foliowy.
    i opycham się owocami :)

JusWik lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:43

hiacynta99, Larisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zgagę lekką i cycki obolałe i brzuch wzdęty szczególnie jak się najjem :), biorę kwas foliowy i magne B6, narazie więcej nic

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja sama w łóżku jeszcze mała właśnie wstała synek śpi jeszcze a K w pracy do 13 Także do przeżycia ;) hehe wieczorem byłam już tak wypompowana ze K mnie pyta co Ty robiłaś cały dzień dopiero 20 hehe a ja mówię tworzenie Naszego małego ideału tez zabiera dużo energii :)

Miłego dnia dziewczyny ;)

bimba, JusWik, Larisa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja też w łóżku mi cos nie dobrze tak się dziwnie odbija!!, nawet nie straszcie ze mi sie to cholerstwo tez przyplata :0) .
    Chciałam poruszyć temat sexu ?? Jak u was jest ? My z mezem tak delikatnie :D
    Pozdrawiam

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się boję i narazie dopóki nie odwiedzę lekarza to raczej się nie będziemy przytulać... Ale jak zdrowa ciąża to myślę że przeciwskazań nie ma, nawet słyszałam że działa dobrze na maluszka :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta hmm ja jak już nie chce albo nie mogę bo brzuchol się spina to przerywam i tyle ;) wczoraj taki numer dla K wywinelam że już kończył a ja mówię dobra musze siku biedny mówi nie mogłaś minute wytrzymać :P ahahah co zrobić tak mnie cisnelo że już nie mogłam :P Biedny K sobie odbije dzisiaj ale się nie obraża za takie numery ;) o córa już śpiąca tak patrzę zaraz pewnie na pierwszą drzemkę pójdzie tylko musze młodego zająć czymś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 08:48

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    222 dni do terminu :) hehehe jak to leci szybko ;) aby 200 minęło to już z górki :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie mamy przerwę :) zobaczymy po poniedziałku jak będzie

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ