Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dariaaa88 nie jesteś sama mnie też mdłości męczą strasznie. Ciagle zbiera mnie na wymioty. A na zapachy jestem tak wyczulona że wszystko mi przeszkadza. W pierwszej ciąży nie miałam takich mdłosci a przez cale 9 miesięcy zwymiitowalam tylko raz.
Dzisiaj czeka mnie 7 godzinna podróż, bo wracam z wczasów do domku mam nadzieję że jakoś dam radę. Ciekawe czy z rodzinnki ktos cos zauważy, bo 12 dni nas nie bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziaaaaa wrote:Cześć dziewczyny nas choróbska dopadły katar i okropny kaszel na szczęście bez gorączki. Oby szybko nam przeszło bo mąż się jeszcze rozchoruje i będzie szpital domowy
Ja mam mega katar od kilku dniwłaśnie mąż mnie zaraził... jemu przeszło po lekach a ja dalej chusteczki
-
u nas też choróbsko bo młody przytargał z przedszkola;/
także wczoraj kanapka z czosnkiem, dzisiaj herbata majerankowa i lipowa ;/
w pierwszej ciązy w I trymestrze się dorobiłam prawie zapalenia płuc -
Smerefetka- w 4tygodniu, tj dwa tygodnie po owulacji kreska powinna być gruba i wyraźna. Sugeruję zrobić na właśną rękę badanie beta hcg żeby skontrolować poziom hormonów. W terminie spodziewanej @ nie powinno być cieni tylko normalna kreska podobna do kontrolnej.
Co do tematu seksu w ciąży- prawie 2 tygodnie już mąż mnie nie "ruszył"Wczoraj namawiałam, a jak już się rozochocił to ja się trochę zaczęłam zastanawiać czy nie za wcześnie
Jak dla mnie mega uczucie, jakoś inaczej było. Nie byliśmy ani ostożniejsi ani delikatniejsi, jak normalne przytulanko. Pozycje nie miały znaczenia, bałam się, ze cośtam może mnie pobolewać, a muszę pochwalić
w ciaży- miałam takie odczucie jakbym miała w środku wszystko miękkie, nie wiem jak to opisać
Świetna sprawa, przed ciaża bywało, że coś mnie pobolewało, jajnik, albo szyjka jak była zbyt nisko, a teraz- nic nie boli i jakoś tak przyjemniej... -
nick nieaktualny
-
Eeeee ja nie straszę, mówię jak powinno być
Co do straszenia, patrzcie tu... http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html
Na pierwszej wizycie jak mnie baba chciała zbadać zapytałam, czy to nie zagraża zarodkowi, odpowiedziała "trudno, muszę". Nie ufam już ginekologom starej daty. w Anglii NIE WOLNO, jest niezgodne z prawem wykonac kobiecie w ciaży cytologię, wogóle dotykać szyjki macicy czy też zrobić usg dopochwowe, czy jakiekolwiek usg bez wyraźnego powodu, nie mówiąc już o badaniu "macanym". Dlatego też ja czekam do ósmego tygodnia na jakiekolwiek badanie usg. -
Marieta jesli zagnieżdżenie bylo 12 dnia to nie ma możliwości zeby 14 dnia po owu byly grube wyraźne krechy.
anka418 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:w Anglii NIE WOLNO, jest niezgodne z prawem wykonac kobiecie w ciaży cytologię, wogóle dotykać szyjki macicy czy też zrobić usg dopochwowe, czy jakiekolwiek usg bez wyraźnego powodu, nie mówiąc już o badaniu "macanym". Dlatego też ja czekam do ósmego tygodnia na jakiekolwiek badanie usg.
Nawet nie wiedziałam że to zabronione
Ja w poprzedniej miałam robione USG dopochwowe ale tylko dlatego że w nocy dostałam dość obfitego krwawienia w 7tyg ale fakt faktem pytali czy się zgadzam
Takie typowo ginekologiczne w ogóle nie jest wykonywane w ciąży z czego akurat się cieszę
-
Ja w tym cyklu,kiedy zaszłam w ciążę miałam wykonywane badanie cytologiczne. Tylko tego dnia moja beta wynosiła 27. Po tym czasie miałam także wykonywane USG dopochwowe. Z tym,ze w tak wczesnej ciąży jak moja innego i tak się chyba nie wykonuje...
Mam nadzieję,że nic się z tego powodu nie stanie....
Pozdrawiam,
Ola -
Ale mnie dzis zsypalo masakra
Jak dojrzewajaca nastolatke... ;( Patrzec w lustro sie nie da.. temperatura ciala tez spadla-nie wiem czemu tak sie dzieje.. wszystkie dolegliwosci przeszly juz z 5dni temu pozostal tylko napompowany brzuch... Oby bylo wszystko ok ale czytam ze u was to samo... W piatek juz USG oby mi szybko zlecialo i okazalo sie ze wszystko ok
Dziewczynki nie wiecie moze co u Bree??? Cos ostatnio jej nie ma..myszka2070