Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,czy wy tez miałyscie na początku słabo widoczne kreski na testach?

Larisa lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 nie jesteś sama mnie też mdłości męczą strasznie. Ciagle zbiera mnie na wymioty. A na zapachy jestem tak wyczulona że wszystko mi przeszkadza. W pierwszej ciąży nie miałam takich mdłosci a przez cale 9 miesięcy zwymiitowalam tylko raz.

Dzisiaj czeka mnie 7 godzinna podróż, bo wracam z wczasów do domku mam nadzieję że jakoś dam radę. Ciekawe czy z rodzinnki ktos cos zauważy, bo 12 dni nas nie bylo.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:03

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nas choróbska dopadły katar i okropny kaszel na szczęście bez gorączki. Oby szybko nam przeszło bo mąż się jeszcze rozchoruje i będzie szpital domowy :/

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    dziewczyny,czy wy tez miałyscie na początku słabo widoczne kreski na testach?

Tak miałam cień kreski :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny nas choróbska dopadły katar i okropny kaszel na szczęście bez gorączki. Oby szybko nam przeszło bo mąż się jeszcze rozchoruje i będzie szpital domowy :/

Ja mam mega katar od kilku dni :( właśnie mąż mnie zaraził... jemu przeszło po lekach a ja dalej chusteczki :)

• Larisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, w obydwu ciążach cień kreski na początku i następnie robiłam betę. :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też choróbsko bo młody przytargał z przedszkola;/
    także wczoraj kanapka z czosnkiem, dzisiaj herbata majerankowa i lipowa ;/

w pierwszej ciązy w I trymestrze się dorobiłam prawie zapalenia płuc

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 12 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w pierwzzej ciazy i jeszcze czekam na wizyte u lekarza. W aptece kupilam Pharmaton Matruelle. Bralyscie to kiedys?
    Nie wiem czy to objaw ciazy, ale ostatnio meczy mnie zoladek.. Goraca herbata tylko na to pomaga..

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mogą być objawy takie jak mdłości jak najbardziej ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj tak hormony dają do wiwatu, że klękajcie narody;/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerefetka- w 4tygodniu, tj dwa tygodnie po owulacji kreska powinna być gruba i wyraźna. Sugeruję zrobić na właśną rękę badanie beta hcg żeby skontrolować poziom hormonów. W terminie spodziewanej @ nie powinno być cieni tylko normalna kreska podobna do kontrolnej.

Co do tematu seksu w ciąży- prawie 2 tygodnie już mąż mnie nie "ruszył" :P Wczoraj namawiałam, a jak już się rozochocił to ja się trochę zaczęłam zastanawiać czy nie za wcześnie ;) Jak dla mnie mega uczucie, jakoś inaczej było. Nie byliśmy ani ostożniejsi ani delikatniejsi, jak normalne przytulanko. Pozycje nie miały znaczenia, bałam się, ze cośtam może mnie pobolewać, a muszę pochwalić <3 w ciaży- miałam takie odczucie jakbym miała w środku wszystko miękkie, nie wiem jak to opisać :P
    Świetna sprawa, przed ciaża bywało, że coś mnie pobolewało, jajnik, albo szyjka jak była zbyt nisko, a teraz- nic nie boli i jakoś tak przyjemniej... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta nie strasz koleżanki ;) niektóre testy dopiero po terminie @ pokazują wyraźne kreski :)

• tiffi Koleżanka

Wysłany: 12 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No juz mogą być objawy takie jak mdłości jak najbardziej ;)

To wlasnie sa mdlosci.. To raczej takie uczucie ciezkosci na zoladku.. Strasznie meczace.:(

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee ja nie straszę, mówię jak powinno być :P

Co do straszenia, patrzcie tu... http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html

Na pierwszej wizycie jak mnie baba chciała zbadać zapytałam, czy to nie zagraża zarodkowi, odpowiedziała "trudno, muszę". Nie ufam już ginekologom starej daty. w Anglii NIE WOLNO, jest niezgodne z prawem wykonac kobiecie w ciaży cytologię, wogóle dotykać szyjki macicy czy też zrobić usg dopochwowe, czy jakiekolwiek usg bez wyraźnego powodu, nie mówiąc już o badaniu "macanym". Dlatego też ja czekam do ósmego tygodnia na jakiekolwiek badanie usg.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:44

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marieta jesli zagnieżdżenie bylo 12 dnia to nie ma możliwości zeby 14 dnia po owu byly grube wyraźne krechy.

anka418 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    w Anglii NIE WOLNO, jest niezgodne z prawem wykonac kobiecie w ciaży cytologię, wogóle dotykać szyjki macicy czy też zrobić usg dopochwowe, czy jakiekolwiek usg bez wyraźnego powodu, nie mówiąc już o badaniu "macanym". Dlatego też ja czekam do ósmego tygodnia na jakiekolwiek badanie usg.

Nawet nie wiedziałam że to zabronione :D
    Ja w poprzedniej miałam robione USG dopochwowe ale tylko dlatego że w nocy dostałam dość obfitego krwawienia w 7tyg ale fakt faktem pytali czy się zgadzam :)
    Takie typowo ginekologiczne w ogóle nie jest wykonywane w ciąży z czego akurat się cieszę :)

w7eM.png
    ozEK.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu,kiedy zaszłam w ciążę miałam wykonywane badanie cytologiczne. Tylko tego dnia moja beta wynosiła 27. Po tym czasie miałam także wykonywane USG dopochwowe. Z tym,ze w tak wczesnej ciąży jak moja innego i tak się chyba nie wykonuje...
    Mam nadzieję,że nic się z tego powodu nie stanie....

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzis zsypalo masakra :) Jak dojrzewajaca nastolatke... ;( Patrzec w lustro sie nie da.. temperatura ciala tez spadla-nie wiem czemu tak sie dzieje.. wszystkie dolegliwosci przeszly juz z 5dni temu pozostal tylko napompowany brzuch... Oby bylo wszystko ok ale czytam ze u was to samo... W piatek juz USG oby mi szybko zlecialo i okazalo sie ze wszystko ok :) :)

Dziewczynki nie wiecie moze co u Bree??? Cos ostatnio jej nie ma.. :(

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ