Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aniesiack wrote:Dziewczyny jak boli Was jeszcze brzuch to bierzcie magnez. Mnie gin kazała kupić sobie czysty magnez Magnesium Comfort i powiedziała, żebym brała 3x dziennie jak boli. I rzeczywiście działa
-
Mnie również magnez pomaga
Co do kręgosłupa- też miałam problemy już przed ciążą, ale bałam się, że będzie gorzejZobaczymy, jak to będzie jak kilogramy dojdą
Ja od miesiąca na zwolnieniu lekarskim.
Cześć Tola, fajnie, że jesteściebędę miała z kim o szpitalu podyskutować
-
Cześć dziewczyny!
Wróciłam z usg. Byłam z synkiem, bo jeszcze pokasluje i nie miałam go z kim zostawić. Ale dostał Marsa od pana doktora i siedział grzecznie
Znowu położenie dziecka nie było idealne, ale widać było o wiele więcej, niż poprzednimi 2razami.
Dzisiejszy termin był już na maksa naciągany, bo z OM dziś weszłam w 14 tydzień, ale dziecko nie przekroczyło 84 mm, wiec powiedział, że parametry są miarodajne.
Powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie miałam aż tak szczegółowego badania. Trwało 50 min. Mierzył nawet przeziernosc wewnatrzczaszkowa (podobno mierzy się to dopiero od 2 lat) i długość kości nosowej, oczywiście wszytskie przepływy itd. Wszystko na szczęście świetnie
I na 99% DZIEWCZYNKA! AAAaaale się ciesze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:23
Carolq, AniaMW, JusWik, aniesiack, Anjaa, CassieMK, Marietta, Cigaretta, pasia27, luna91, Magenta, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, FeliceGatto, Madziuśka, Agusia ;), patkaaxx90, bereda11, kkasya, monaa, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Mnie również magnez pomaga
Co do kręgosłupa- też miałam problemy już przed ciążą, ale bałam się, że będzie gorzejZobaczymy, jak to będzie jak kilogramy dojdą
Ja od miesiąca na zwolnieniu lekarskim.
Cześć Tola, fajnie, że jesteściebędę miała z kim o szpitalu podyskutować
Hehe może będziemy razem na porodówce
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, choróbsko mnie jakieś rozkłada, mam mega niską temperaturę (niecałe 35 st.
), dreszcze i zaczynam kaszleć i wtedy czuję, że coś mi siedzi na płucach. Mleka z miodem nie mogę, bo moje dziecię oddaje każdą szklankę mleka i każdą łyżkę miodu. Ratuję się herbatą z sokiem malinowym i kanapkami z czosnkiem, ale co jeszcze może mi pomóc zatrzymać rozwój choroby? Syrop z cebuli zawsze lubiłam, ale teraz mnie mdli na samą myśl
Pomagało mi zawsze moczenie nóg w gorącej wodzie z solą, no ale teraz nie mogę... Sama już nie wiem, jak się bronić...
-
Hej!
Widzę ze ujawniają sie kolejne dziewczyny wiec i ja się ujawnie
Jestem kolejna Patrycja lat 30jeszczez Częstochowy.
To moja druga ciąż z zaskoczenia haha mam syna Kacperka którego karmiłam cycem 2lata i dokladnie w sierpniu go odstawilam i zaszlam ..wiec i roznica będzie 2latka9mc suuper!
Co do ciąży pierwszej to udalo się za pierwszym razem ,no ale leżenie plackiem pierwsze 3mc dupki nie dupki ale udalo się donosić Kacpeszka i w 39tyg wyskoczył silami natury.3190 a ja ptzytylam 16kg..co przy moim wzrosci 155bylo masakra hehe a po drodze jeszcze bylo podejrzenie cukrzycy ale na szczęści po profilu okazalo sie ze po prostu lubię sobie dogodzić ha
Nie wróciłam do pracy bo mieszkamy ze starym sami..on z małopolski a ja raczej nie mam rodziny..wymarli..
Teraz oczywiście plemienia i krwawienia od samego początku..w 7tyg pojechalam na Ip by zerkneli to tylko sie wkurzylam bo lekarka stwierdzila ze serduszko slabo bije itp..dala dupka i wizyta dopiero za tydzień..na wizycie dalej plemienia ale dzidziol byl
Zmieniłam w tej ciąży lekarza z względu na szpital(rodzilam na parkitce a teraz chce na Mickiewicza) lekarza mam zajebistego pomimo ze na nfz
Dzis na 17ide na usg a jestem 12+3..mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Co do plci to sama nie wiem..moj stary nie umie zrobić dziewczynki wiec podejrzewam drugiego syncia ale olec nie jest dla mnie wazna
A ha .oczywiscie od poczatku zalecone leżenie..no ale przy malym ciężko..nie ma litości hehe
Marietta, Magenta, Kłosia, Agusia ;), monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Hej!
Widzę ze ujawniają sie kolejne dziewczyny wiec i ja się ujawnie
Jestem kolejna Patrycja lat 30jeszczez Częstochowy.
To moja druga ciąż z zaskoczenia haha mam syna Kacperka którego karmiłam cycem 2lata i dokladnie w sierpniu go odstawilam i zaszlam ..wiec i roznica będzie 2latka9mc suuper!
Co do ciąży pierwszej to udalo się za pierwszym razem ,no ale leżenie plackiem pierwsze 3mc dupki nie dupki ale udalo się donosić Kacpeszka i w 39tyg wyskoczył silami natury.3190 a ja ptzytylam 16kg..co przy moim wzrosci 155bylo masakra hehe a po drodze jeszcze bylo podejrzenie cukrzycy ale na szczęści po profilu okazalo sie ze po prostu lubię sobie dogodzić ha
Nie wróciłam do pracy bo mieszkamy ze starym sami..on z małopolski a ja raczej nie mam rodziny..wymarli..
Teraz oczywiście plemienia i krwawienia od samego początku..w 7tyg pojechalam na Ip by zerkneli to tylko sie wkurzylam bo lekarka stwierdzila ze serduszko slabo bije itp..dala dupka i wizyta dopiero za tydzień..na wizycie dalej plemienia ale dzidziol byl
Zmieniłam w tej ciąży lekarza z względu na szpital(rodzilam na parkitce a teraz chce na Mickiewicza) lekarza mam zajebistego pomimo ze na nfz
Dzis na 17ide na usg a jestem 12+3..mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Co do plci to sama nie wiem..moj stary nie umie zrobić dziewczynki wiec podejrzewam drugiego syncia ale olec nie jest dla mnie wazna
A ha .oczywiscie od poczatku zalecone leżenie..no ale przy malym ciężko..nie ma litości hehe
Witaj pasia27 w gronie majpweczek. Nie obraz się , ale troszkę się uśmiałam czytając Twój wpis))) a co to znaczy mój stary nie umie zrobić dziewczynki? To jak się robi ta dziewczynkę?
)
pasia27, Marietta lubią tę wiadomość
-
tola2014 wrote:Witaj pasia27 w gronie majpweczek. Nie obraz się , ale troszkę się uśmiałam czytając Twój wpis
))) a co to znaczy mój stary nie umie zrobić dziewczynki? To jak się robi ta dziewczynkę?
)
Teściu ma brata a mój stary ma 2 braci..moj jest najstarszy mamy synka i jego brat tez ma syna..
A ha ja jestem jedynaczką ale mam 3braci przyrodnich!masakra..same siusiaki takze na dziewczynkę nie liczę bo tam same męskie plemniory.. -
Witaj pasia27!
Skąd pomysł, że Twój "stary" nie umie robić dziewczynek?Szanse fifty fifty przecież
a z tego co czytam, macie dopiero jednego synka
edit- doczytałam Twój drugi post
Negra- GRATULACJEWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:48
pasia27, Negra lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:O ie mamusiek poem ogarnę i dopisze bo dzisiaj jestem jakaś wymóżdżona :)apasia ciebie kojarzę z po narodzinach że starałaś się o drugie wiec gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:51
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki
Zdjęć mam sporo, ale wszystkie przedstawiają poszczególne organy dziecka z odpowiednimi pomiarami.
Tylko na pierwszym widać trochę więcej: http://zapodaj.net/9b7864e065eac.jpg.html
mała jest na nim niestety obroconaCassieMK, Carolq, luna91, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość