X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Dziewczyny jak boli Was jeszcze brzuch to bierzcie magnez. Mnie gin kazała kupić sobie czysty magnez Magnesium Comfort i powiedziała, żebym brała 3x dziennie jak boli. I rzeczywiście działa :)
    ja biorę magnez od bardzo dawna, jeszcze przed ciążą zaczęłam. Czasami mnie poboli ale to nie jest jakiś straszny ból, bardziej ciągnięcie właśnie w pachwinach. W piątek idę na Usg i mam nadzieję że wszystko ok będzie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Marietta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również magnez pomaga :)
    Co do kręgosłupa- też miałam problemy już przed ciążą, ale bałam się, że będzie gorzej :) Zobaczymy, jak to będzie jak kilogramy dojdą ;) Ja od miesiąca na zwolnieniu lekarskim.

Cześć Tola, fajnie, że jesteście ;) będę miała z kim o szpitalu podyskutować ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • olala4 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA już odpoczywam od pracy, w sumie od razu byłam na l4 - praca trochę stresująca, cały czas przed komputerem albo za kierownicą dodatkowo w lutym poroniłam więc wiele czynników było za L4

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wróciłam z usg. Byłam z synkiem, bo jeszcze pokasluje i nie miałam go z kim zostawić. Ale dostał Marsa od pana doktora i siedział grzecznie :)
    Znowu położenie dziecka nie było idealne, ale widać było o wiele więcej, niż poprzednimi 2razami.
    Dzisiejszy termin był już na maksa naciągany, bo z OM dziś weszłam w 14 tydzień, ale dziecko nie przekroczyło 84 mm, wiec powiedział, że parametry są miarodajne.
    Powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie miałam aż tak szczegółowego badania. Trwało 50 min. Mierzył nawet przeziernosc wewnatrzczaszkowa (podobno mierzy się to dopiero od 2 lat) i długość kości nosowej, oczywiście wszytskie przepływy itd. Wszystko na szczęście świetnie :D
    I na 99% DZIEWCZYNKA! AAAaaale się ciesze! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:23

Carolq, AniaMW, JusWik, aniesiack, Anjaa, CassieMK, Marietta, Cigaretta, pasia27, luna91, Magenta, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, FeliceGatto, Madziuśka, Agusia ;), patkaaxx90, bereda11, kkasya, monaa, monilia84 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Mnie również magnez pomaga :)
    Co do kręgosłupa- też miałam problemy już przed ciążą, ale bałam się, że będzie gorzej :) Zobaczymy, jak to będzie jak kilogramy dojdą ;) Ja od miesiąca na zwolnieniu lekarskim.

Cześć Tola, fajnie, że jesteście ;) będę miała z kim o szpitalu podyskutować ;)

Hehe może będziemy razem na porodówce
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra cieszymy się razem z Tobą czekamy na fotkę Małej :) Gratulację :)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:12

f2w3rjjg9i651cla.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra cuuuudowne wieści!!! Gratulacje!!!!!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, choróbsko mnie jakieś rozkłada, mam mega niską temperaturę (niecałe 35 st. :/), dreszcze i zaczynam kaszleć i wtedy czuję, że coś mi siedzi na płucach. Mleka z miodem nie mogę, bo moje dziecię oddaje każdą szklankę mleka i każdą łyżkę miodu. Ratuję się herbatą z sokiem malinowym i kanapkami z czosnkiem, ale co jeszcze może mi pomóc zatrzymać rozwój choroby? Syrop z cebuli zawsze lubiłam, ale teraz mnie mdli na samą myśl :/ Pomagało mi zawsze moczenie nóg w gorącej wodzie z solą, no ale teraz nie mogę... Sama już nie wiem, jak się bronić...

oar89jcgzipdaets.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Widzę ze ujawniają sie kolejne dziewczyny wiec i ja się ujawnie ;-)

Jestem kolejna Patrycja lat 30jeszcze ;-) z Częstochowy.
    To moja druga ciąż z zaskoczenia haha mam syna Kacperka którego karmiłam cycem 2lata i dokladnie w sierpniu go odstawilam i zaszlam ..wiec i roznica będzie 2latka9mc suuper!
    Co do ciąży pierwszej to udalo się za pierwszym razem ,no ale leżenie plackiem pierwsze 3mc dupki nie dupki ale udalo się donosić Kacpeszka i w 39tyg wyskoczył silami natury.3190 a ja ptzytylam 16kg..co przy moim wzrosci 155bylo masakra hehe a po drodze jeszcze bylo podejrzenie cukrzycy ale na szczęści po profilu okazalo sie ze po prostu lubię sobie dogodzić ha
    Nie wróciłam do pracy bo mieszkamy ze starym sami..on z małopolski a ja raczej nie mam rodziny..wymarli..
    Teraz oczywiście plemienia i krwawienia od samego początku..w 7tyg pojechalam na Ip by zerkneli to tylko sie wkurzylam bo lekarka stwierdzila ze serduszko slabo bije itp..dala dupka i wizyta dopiero za tydzień..na wizycie dalej plemienia ale dzidziol byl :-)
    Zmieniłam w tej ciąży lekarza z względu na szpital(rodzilam na parkitce a teraz chce na Mickiewicza) lekarza mam zajebistego pomimo ze na nfz ;-)
    Dzis na 17ide na usg a jestem 12+3..mam nadzieje ze wszystko jest ok.
    Co do plci to sama nie wiem..moj stary nie umie zrobić dziewczynki wiec podejrzewam drugiego syncia ale olec nie jest dla mnie wazna :-)
    A ha .oczywiscie od poczatku zalecone leżenie..no ale przy malym ciężko..nie ma litości hehe

Marietta, Magenta, Kłosia, Agusia ;), monilia84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuwza ale esej :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra gratulacje !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Hej!
    Widzę ze ujawniają sie kolejne dziewczyny wiec i ja się ujawnie ;-)

Jestem kolejna Patrycja lat 30jeszcze ;-) z Częstochowy.
    To moja druga ciąż z zaskoczenia haha mam syna Kacperka którego karmiłam cycem 2lata i dokladnie w sierpniu go odstawilam i zaszlam ..wiec i roznica będzie 2latka9mc suuper!
    Co do ciąży pierwszej to udalo się za pierwszym razem ,no ale leżenie plackiem pierwsze 3mc dupki nie dupki ale udalo się donosić Kacpeszka i w 39tyg wyskoczył silami natury.3190 a ja ptzytylam 16kg..co przy moim wzrosci 155bylo masakra hehe a po drodze jeszcze bylo podejrzenie cukrzycy ale na szczęści po profilu okazalo sie ze po prostu lubię sobie dogodzić ha
    Nie wróciłam do pracy bo mieszkamy ze starym sami..on z małopolski a ja raczej nie mam rodziny..wymarli..
    Teraz oczywiście plemienia i krwawienia od samego początku..w 7tyg pojechalam na Ip by zerkneli to tylko sie wkurzylam bo lekarka stwierdzila ze serduszko slabo bije itp..dala dupka i wizyta dopiero za tydzień..na wizycie dalej plemienia ale dzidziol byl :-)
    Zmieniłam w tej ciąży lekarza z względu na szpital(rodzilam na parkitce a teraz chce na Mickiewicza) lekarza mam zajebistego pomimo ze na nfz ;-)
    Dzis na 17ide na usg a jestem 12+3..mam nadzieje ze wszystko jest ok.
    Co do plci to sama nie wiem..moj stary nie umie zrobić dziewczynki wiec podejrzewam drugiego syncia ale olec nie jest dla mnie wazna :-)
    A ha .oczywiscie od poczatku zalecone leżenie..no ale przy malym ciężko..nie ma litości hehe

Witaj pasia27 w gronie majpweczek. Nie obraz się , ale troszkę się uśmiałam czytając Twój wpis :)))) a co to znaczy mój stary nie umie zrobić dziewczynki? To jak się robi ta dziewczynkę? :))

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czuje?od poczatku jak trup..żywię sie bulami i od pewnego czasu jem zupy..ale zrobienie mięsnego obiadu dla moich to dalej wyzwanie..no i dalej mycie zębów to horror..
    Termin mam na 20maja :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Witaj pasia27 w gronie majpweczek. Nie obraz się , ale troszkę się uśmiałam czytając Twój wpis :)))) a co to znaczy mój stary nie umie zrobić dziewczynki? To jak się robi ta dziewczynkę? :))
    No bo zrobić dzoewczynke to jest sztuka a u nich w rodzinie sie to jeszcze nie udalo ostatnio :-)
    Teściu ma brata a mój stary ma 2 braci..moj jest najstarszy mamy synka i jego brat tez ma syna..
    A ha ja jestem jedynaczką ale mam 3braci przyrodnich!masakra..same siusiaki takze na dziewczynkę nie liczę bo tam same męskie plemniory..;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pasia27! :)

Skąd pomysł, że Twój "stary" nie umie robić dziewczynek? :P Szanse fifty fifty przecież ;) a z tego co czytam, macie dopiero jednego synka :)

edit- doczytałam Twój drugi post ;)

Negra- GRATULACJE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:48

pasia27, Negra lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ie mamusiek poem ogarnę i dopisze bo dzisiaj jestem jakaś wymóżdżona :)apasia ciebie kojarzę z po narodzinach że starałaś się o drugie wiec gratuluję ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - gratulacje :)

Dziewczyny wiem, ze smęcę, ale panicznie się boję :( Panicznie...

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O ie mamusiek poem ogarnę i dopisze bo dzisiaj jestem jakaś wymóżdżona :)apasia ciebie kojarzę z po narodzinach że starałaś się o drugie wiec gratuluję ;)
    No ja się starałam ale stary się nie chciał zgodzić ..to lobuz jeden hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:51

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)
    Zdjęć mam sporo, ale wszystkie przedstawiają poszczególne organy dziecka z odpowiednimi pomiarami.
    Tylko na pierwszym widać trochę więcej: http://zapodaj.net/9b7864e065eac.jpg.html

mała jest na nim niestety obrocona

CassieMK, Carolq, luna91, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ