Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
ja biorę magnez od bardzo dawna, jeszcze przed ciążą zaczęłam. Czasami mnie poboli ale to nie jest jakiś straszny ból, bardziej ciągnięcie właśnie w pachwinach. W piątek idę na Usg i mam nadzieję że wszystko ok będzie.aniesiack wrote:Dziewczyny jak boli Was jeszcze brzuch to bierzcie magnez. Mnie gin kazała kupić sobie czysty magnez Magnesium Comfort i powiedziała, żebym brała 3x dziennie jak boli. I rzeczywiście działa

-
Mnie również magnez pomaga

Co do kręgosłupa- też miałam problemy już przed ciążą, ale bałam się, że będzie gorzej
Zobaczymy, jak to będzie jak kilogramy dojdą
Ja od miesiąca na zwolnieniu lekarskim.
Cześć Tola, fajnie, że jesteście
będę miała z kim o szpitalu podyskutować
-
Cześć dziewczyny!
Wróciłam z usg. Byłam z synkiem, bo jeszcze pokasluje i nie miałam go z kim zostawić. Ale dostał Marsa od pana doktora i siedział grzecznie
Znowu położenie dziecka nie było idealne, ale widać było o wiele więcej, niż poprzednimi 2razami.
Dzisiejszy termin był już na maksa naciągany, bo z OM dziś weszłam w 14 tydzień, ale dziecko nie przekroczyło 84 mm, wiec powiedział, że parametry są miarodajne.
Powiem Wam, że w poprzedniej ciąży nie miałam aż tak szczegółowego badania. Trwało 50 min. Mierzył nawet przeziernosc wewnatrzczaszkowa (podobno mierzy się to dopiero od 2 lat) i długość kości nosowej, oczywiście wszytskie przepływy itd. Wszystko na szczęście świetnie
I na 99% DZIEWCZYNKA! AAAaaale się ciesze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:23
Carolq, AniaMW, JusWik, aniesiack, Anjaa, CassieMK, Marietta, Cigaretta, pasia27, luna91, Magenta, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, FeliceGatto, Madziuśka, Agusia ;), patkaaxx90, bereda11, kkasya, monaa, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Mnie również magnez pomaga

Co do kręgosłupa- też miałam problemy już przed ciążą, ale bałam się, że będzie gorzej
Zobaczymy, jak to będzie jak kilogramy dojdą
Ja od miesiąca na zwolnieniu lekarskim.
Cześć Tola, fajnie, że jesteście
będę miała z kim o szpitalu podyskutować 
Hehe może będziemy razem na porodówce
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, choróbsko mnie jakieś rozkłada, mam mega niską temperaturę (niecałe 35 st.
), dreszcze i zaczynam kaszleć i wtedy czuję, że coś mi siedzi na płucach. Mleka z miodem nie mogę, bo moje dziecię oddaje każdą szklankę mleka i każdą łyżkę miodu. Ratuję się herbatą z sokiem malinowym i kanapkami z czosnkiem, ale co jeszcze może mi pomóc zatrzymać rozwój choroby? Syrop z cebuli zawsze lubiłam, ale teraz mnie mdli na samą myśl
Pomagało mi zawsze moczenie nóg w gorącej wodzie z solą, no ale teraz nie mogę... Sama już nie wiem, jak się bronić...

-
Hej!
Widzę ze ujawniają sie kolejne dziewczyny wiec i ja się ujawnie
Jestem kolejna Patrycja lat 30jeszcze
z Częstochowy.
To moja druga ciąż z zaskoczenia haha mam syna Kacperka którego karmiłam cycem 2lata i dokladnie w sierpniu go odstawilam i zaszlam ..wiec i roznica będzie 2latka9mc suuper!
Co do ciąży pierwszej to udalo się za pierwszym razem ,no ale leżenie plackiem pierwsze 3mc dupki nie dupki ale udalo się donosić Kacpeszka i w 39tyg wyskoczył silami natury.3190 a ja ptzytylam 16kg..co przy moim wzrosci 155bylo masakra hehe a po drodze jeszcze bylo podejrzenie cukrzycy ale na szczęści po profilu okazalo sie ze po prostu lubię sobie dogodzić ha
Nie wróciłam do pracy bo mieszkamy ze starym sami..on z małopolski a ja raczej nie mam rodziny..wymarli..
Teraz oczywiście plemienia i krwawienia od samego początku..w 7tyg pojechalam na Ip by zerkneli to tylko sie wkurzylam bo lekarka stwierdzila ze serduszko slabo bije itp..dala dupka i wizyta dopiero za tydzień..na wizycie dalej plemienia ale dzidziol byl
Zmieniłam w tej ciąży lekarza z względu na szpital(rodzilam na parkitce a teraz chce na Mickiewicza) lekarza mam zajebistego pomimo ze na nfz
Dzis na 17ide na usg a jestem 12+3..mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Co do plci to sama nie wiem..moj stary nie umie zrobić dziewczynki wiec podejrzewam drugiego syncia ale olec nie jest dla mnie wazna
A ha .oczywiscie od poczatku zalecone leżenie..no ale przy malym ciężko..nie ma litości hehe
Marietta, Magenta, Kłosia, Agusia ;), monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Hej!
Widzę ze ujawniają sie kolejne dziewczyny wiec i ja się ujawnie
Jestem kolejna Patrycja lat 30jeszcze
z Częstochowy.
To moja druga ciąż z zaskoczenia haha mam syna Kacperka którego karmiłam cycem 2lata i dokladnie w sierpniu go odstawilam i zaszlam ..wiec i roznica będzie 2latka9mc suuper!
Co do ciąży pierwszej to udalo się za pierwszym razem ,no ale leżenie plackiem pierwsze 3mc dupki nie dupki ale udalo się donosić Kacpeszka i w 39tyg wyskoczył silami natury.3190 a ja ptzytylam 16kg..co przy moim wzrosci 155bylo masakra hehe a po drodze jeszcze bylo podejrzenie cukrzycy ale na szczęści po profilu okazalo sie ze po prostu lubię sobie dogodzić ha
Nie wróciłam do pracy bo mieszkamy ze starym sami..on z małopolski a ja raczej nie mam rodziny..wymarli..
Teraz oczywiście plemienia i krwawienia od samego początku..w 7tyg pojechalam na Ip by zerkneli to tylko sie wkurzylam bo lekarka stwierdzila ze serduszko slabo bije itp..dala dupka i wizyta dopiero za tydzień..na wizycie dalej plemienia ale dzidziol byl
Zmieniłam w tej ciąży lekarza z względu na szpital(rodzilam na parkitce a teraz chce na Mickiewicza) lekarza mam zajebistego pomimo ze na nfz
Dzis na 17ide na usg a jestem 12+3..mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Co do plci to sama nie wiem..moj stary nie umie zrobić dziewczynki wiec podejrzewam drugiego syncia ale olec nie jest dla mnie wazna
A ha .oczywiscie od poczatku zalecone leżenie..no ale przy malym ciężko..nie ma litości hehe
Witaj pasia27 w gronie majpweczek. Nie obraz się , ale troszkę się uśmiałam czytając Twój wpis
))) a co to znaczy mój stary nie umie zrobić dziewczynki? To jak się robi ta dziewczynkę?
)
pasia27, Marietta lubią tę wiadomość
-
No bo zrobić dzoewczynke to jest sztuka a u nich w rodzinie sie to jeszcze nie udalo ostatniotola2014 wrote:Witaj pasia27 w gronie majpweczek. Nie obraz się , ale troszkę się uśmiałam czytając Twój wpis
))) a co to znaczy mój stary nie umie zrobić dziewczynki? To jak się robi ta dziewczynkę?
)
Teściu ma brata a mój stary ma 2 braci..moj jest najstarszy mamy synka i jego brat tez ma syna..
A ha ja jestem jedynaczką ale mam 3braci przyrodnich!masakra..same siusiaki takze na dziewczynkę nie liczę bo tam same męskie plemniory..
-
Witaj pasia27!

Skąd pomysł, że Twój "stary" nie umie robić dziewczynek?
Szanse fifty fifty przecież
a z tego co czytam, macie dopiero jednego synka 
edit- doczytałam Twój drugi post
Negra- GRATULACJE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:48
pasia27, Negra lubią tę wiadomość
-
No ja się starałam ale stary się nie chciał zgodzić ..to lobuz jeden hehexpatiiix3 wrote:O ie mamusiek poem ogarnę i dopisze bo dzisiaj jestem jakaś wymóżdżona :)apasia ciebie kojarzę z po narodzinach że starałaś się o drugie wiec gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:51
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki

Zdjęć mam sporo, ale wszystkie przedstawiają poszczególne organy dziecka z odpowiednimi pomiarami.
Tylko na pierwszym widać trochę więcej: http://zapodaj.net/9b7864e065eac.jpg.html
mała jest na nim niestety obrocona
CassieMK, Carolq, luna91, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

Panicznie...