Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykw wrote:Cigaretta a jeśli chodzi o zajady w kacikach ust to niezawodna jest maść z Wit.B 12 ja ze względu na niedokrwistość mam z nimi problem i ta maść sprawia że znikają w kilka dni
Ja leczę całą dolną wargę od opryszczeknawet gorączki z bólu dostałam ostatnio
-
łooo kochane to widzę ze sama nie jestem bo też mam pełno pryszczy na plecach, masakra jakaś. Też jestem ciekawa czy w piątek mi ginek coś powie czy nie.
Mam przeczucie na chłopca ale moje przeczucia też odwrotnie się sprawdzają. A tak szczerze to mi wszystko jedno. Byle by szczęśliwie i zdrowo.
Alicee poleżałam i przeszło. U mnie pogoda do du... leje deszcz... Nic tylko spać cały dzień... -
Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???myszka2070
-
Ja pryszczy jakoś specjalnie nie mam, ale super przesuszoną skórę na twarzy...
Jak się nie posmaruję jakimś tłustym kremem to oblezę zaraz
Co do włosów, ja zawsze byłam ubogo owłosionaNa nogach na dobrą sprawę gdybym nie wydepilowała łydek mało kto by się zorientował
A teraz koło pępka mi jakieś czarne włoski wyrosły
Siedzę z pensetą i rwe
Nie wiedziałam, że jest grupa na FB, ktoś do tej grupy konkretnie zaprasza/ dodaje?izizizi lubi tę wiadomość
-
CassieMK wrote:no właśnie początkowo miałam przeczucie na chłopca, ale ostatnio ono osłabło... Ciekawość mnie zżera...
W takim razie soda i cera wskazują na dziewczynkę, owłosienie i pryszcze na chłopca... zwariować można
CassieMK lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny.
Czytam Was już od dłuższego czasu(nie nadążam), tak jak niektóre dziewczyny i również stwierdziłam, że się przywitam. Tym bardziej, że w tym tygodniu będę miała więcej luzu.
Termin mam pomiędzy 6 a 8 maja, badania prenatalne robiłam, wyszły ok, ale dzidzia ułożona była w miednicy i tyłem i mało co widzieliśmy. Na szczęście ginekolog na wizycie 30 października zrobił mi usg i dzidzia była już boczkiem więc ją całą wyglądałam. Nawet Pan doktor, powiedział, że na podstawie kości łonowej (czy czegoś tamjuż dokładnie nie pamiętam) wydaje mu się, że dziewczynka będzie, ale powiedział, że to nic pewnego i, że na kolejnej wizycie może okazać się, że chłopiec , a następna 27 listopada i już nie mogę się doczekać, bo wymyśliłam, że powiem rodzince jaka to płeć kupując ubranko odpowiednie do płci
To moja pierwsza ciąża.
Na chwilę obecną boli mnie kręgosłup i brzuch (być może przez rozciągającą się macicę). Dodatkowo doszedł mi ból głowy i gardła, tak więc poprosiłam dzisiaj telefonicznie lekarza o l4 na tydzień, bo chyba nie dałabym rady wysiedzieć w pracy cały dzień. Pracę mam przy komputerze, ale nie doniosłam zaświadczenia o ciąży bo kazałaby mi szefowa iść na l4. Dlatego też, na chwile obecną pracuję po 7 godzin a na 8 wypisuje sobie urlop. Ale tak myślałam, że może popracuje jeszcze tak do końca grudnia i pójdę na l4 ... hmmm...
Czy, któraś z Was jest może z Krakowa ?
A tak dodatkowo powiem Wam, że moja kuzynka kilka dni temu urodziła i że jak napatrzyłam się na to małe cudo, to teraz nie mogę się mojego doczekać, ale trzeba cierpliwie czekaćNiech rośnie i się rozwija
Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
myszka2070 wrote:Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???myszka2070
-
Cześć Jitka!
W końcu jakas mama z KrakowaJa również
Co do bólu brzucha- mniej męczy mnie niż na początku, ale bywa że boli dalej. Zmorą jest dopiero kręgosłup. Jak leżę na plecach, nie mogę wstać od razu, bo wszystko strzyka i przeskakuje w dole kręgosłupa... dopiero jak na bok się obrócę spuszczam nogi pierwsze z łóżka i wstaję -
ja to zawsze mialam problemy z owłosieniem jak nie wasik to krecha jak u faceta na brzuchu i do tego nawet ciąży mi nie trzeba .Za nastki głupia raz na brzuchu zgoliłam chyba przed basenem no i teraz mam ciul wie co z tym zrobić. Więc to chyba ne zalezy od płci chyba że ja miałlam być chłopcem;)
A jeśli chodzi o sodę na początku się pieniło jak diabli tak w 6 tc no ale teraz zrobiłam jak tam mówione było po 10 tyg no i nic tam nie bulgotało tak że nie mam pojęcia co i jak . włosy mi wypadją strasznie chyba jak nigdy . coś na czole mi wyskoczyło takie jakieś potówki czy cos , paznokcie mi nie rosną takie jakieś dziadowskie łamią sie jak chcą.
I nawet mega wstydliwe nie zgadniecie gdzie mi włosy potrafią rosnąć???
grube i czarne pojedyncze kłaki w okół sutków..... brawo ja .... ciężko sama siebie zaakceptować . No ale S twierdzi że tego nie widzi - kochany mój -
Marietta - mnie kręgosłup pobolewa w różnych pozycjach, nie ma znaczenia. Ale jeszcze przed ciążą miałam z nim problemy, więc teraz mogło się to nasilić.
Chodzicie jeszcze do pracy?
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
nick nieaktualny
-
klaudia1534 wrote:Ja nie chodzę do gina w Częstochowie, ale co do porodu myślałam o Parkitce, bo kilka osób polecało mi ją ale jeszcze na 100% się nie zdecydowałam. A Ty jakie masz plany?
ja chodzę do lekarza, który pracuję na Mickiewicza więc jeśli rodziłabym w Częstochowie to pewnie tam. Pierwszy poród miałam w Poznaniu i cały czas myślę czy aby nie chciałabym tam znowu- mamy tam znajomego ginekologa tylko po pierwsze drugie dziecko może być przed terminem a po drugie ciężej to byłoby zorganizować bo co z córcią? zobaczymy jeszcze mamy trochę czasu. Za pierwszym razem miałam CC -
zabuszka wrote:ja to zawsze mialam problemy z owłosieniem jak nie wasik to krecha jak u faceta na brzuchu i do tego nawet ciąży mi nie trzeba .Za nastki głupia raz na brzuchu zgoliłam chyba przed basenem no i teraz mam ciul wie co z tym zrobić. Więc to chyba ne zalezy od płci chyba że ja miałlam być chłopcem;)
A jeśli chodzi o sodę na początku się pieniło jak diabli tak w 6 tc no ale teraz zrobiłam jak tam mówione było po 10 tyg no i nic tam nie bulgotało tak że nie mam pojęcia co i jak . włosy mi wypadją strasznie chyba jak nigdy . coś na czole mi wyskoczyło takie jakieś potówki czy cos , paznokcie mi nie rosną takie jakieś dziadowskie łamią sie jak chcą.
I nawet mega wstydliwe nie zgadniecie gdzie mi włosy potrafią rosnąć???
grube i czarne pojedyncze kłaki w okół sutków..... brawo ja .... ciężko sama siebie zaakceptować . No ale S twierdzi że tego nie widzi - kochany mój
No ja też mam na cyckachi na szyi
Takie pojedyncze, czarne. Ogólnie peseta, maszynka i plastry z woskiem,to moi dobrzy kumple juz z czasów przedciążowych
Hej JitkaJa do pracy nie chodzę, bo po pierwszej ciąży, po macierzyńskim poszłam na wychowawczy i po dwóch miesiącach wychowawczego wróciłam do pracy od razu na L4
http://szogunowmatka.blogspot.com/