Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kw Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta a jeśli chodzi o zajady w kacikach ust to niezawodna jest maść z Wit.B 12 ja ze względu na niedokrwistość mam z nimi problem i ta maść sprawia że znikają w kilka dni ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test z sody wyszedł na dziewczynke czyli nic się nie działo, zero banki, zero piany nic zupełnie, na prenatalnych lekarz tez widział dziewczynke :-) Wiec jest duża szansa i tego się będę trzymać

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ja czytałam tylko o włosach na brzuchu :P i nadmiernym owłosieniu :) ja nie mam w ogóle pryszczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Cigaretta a jeśli chodzi o zajady w kacikach ust to niezawodna jest maść z Wit.B 12 ja ze względu na niedokrwistość mam z nimi problem i ta maść sprawia że znikają w kilka dni ;)

Ja leczę całą dolną wargę od opryszczek :/ nawet gorączki z bólu dostałam ostatnio

• JusWik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo kochane to widzę ze sama nie jestem bo też mam pełno pryszczy na plecach, masakra jakaś. Też jestem ciekawa czy w piątek mi ginek coś powie czy nie.
    Mam przeczucie na chłopca ale moje przeczucia też odwrotnie się sprawdzają. A tak szczerze to mi wszystko jedno. Byle by szczęśliwie i zdrowo. :-)

Alicee poleżałam i przeszło. U mnie pogoda do du... leje deszcz... Nic tylko spać cały dzień...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos testu z sody... mi się bez sody tak mocz pieni że hohoho
    Jutro jadę do labo zrobić jego badanie bo kazał na piątek ponownie zrobić.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• myszka2070 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Marietta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pryszczy jakoś specjalnie nie mam, ale super przesuszoną skórę na twarzy... :/ Jak się nie posmaruję jakimś tłustym kremem to oblezę zaraz :/

Co do włosów, ja zawsze byłam ubogo owłosiona :P Na nogach na dobrą sprawę gdybym nie wydepilowała łydek mało kto by się zorientował :P A teraz koło pępka mi jakieś czarne włoski wyrosły :P Siedzę z pensetą i rwe ;)

Nie wiedziałam, że jest grupa na FB, ktoś do tej grupy konkretnie zaprasza/ dodaje?

izizizi lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • aniesiack Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:12

luna91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta napisz na pw do pati :)

oar89jcgzipdaets.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    no właśnie początkowo miałam przeczucie na chłopca, ale ostatnio ono osłabło... Ciekawość mnie zżera... :D W takim razie soda i cera wskazują na dziewczynkę, owłosienie i pryszcze na chłopca... zwariować można ;)
    cassie mam to samo. Moja znajoma była w ubiegłym tygodniu na usg i dr chciała jej powiedzieć płeć a ona nie chciała heheheh Szalona.

CassieMK lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Jitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Czytam Was już od dłuższego czasu(nie nadążam :P), tak jak niektóre dziewczyny i również stwierdziłam, że się przywitam. Tym bardziej, że w tym tygodniu będę miała więcej luzu.

Termin mam pomiędzy 6 a 8 maja, badania prenatalne robiłam, wyszły ok, ale dzidzia ułożona była w miednicy i tyłem i mało co widzieliśmy. Na szczęście ginekolog na wizycie 30 października zrobił mi usg i dzidzia była już boczkiem więc ją całą wyglądałam. Nawet Pan doktor, powiedział, że na podstawie kości łonowej (czy czegoś tam :P już dokładnie nie pamiętam) wydaje mu się, że dziewczynka będzie, ale powiedział, że to nic pewnego i, że na kolejnej wizycie może okazać się, że chłopiec , a następna 27 listopada i już nie mogę się doczekać, bo wymyśliłam, że powiem rodzince jaka to płeć kupując ubranko odpowiednie do płci :)

To moja pierwsza ciąża.

Na chwilę obecną boli mnie kręgosłup i brzuch (być może przez rozciągającą się macicę). Dodatkowo doszedł mi ból głowy i gardła, tak więc poprosiłam dzisiaj telefonicznie lekarza o l4 na tydzień, bo chyba nie dałabym rady wysiedzieć w pracy cały dzień. Pracę mam przy komputerze, ale nie doniosłam zaświadczenia o ciąży bo kazałaby mi szefowa iść na l4. Dlatego też, na chwile obecną pracuję po 7 godzin a na 8 wypisuje sobie urlop. Ale tak myślałam, że może popracuje jeszcze tak do końca grudnia i pójdę na l4 ... hmmm...

Czy, któraś z Was jest może z Krakowa ? :)

A tak dodatkowo powiem Wam, że moja kuzynka kilka dni temu urodziła i że jak napatrzyłam się na to małe cudo, to teraz nie mogę się mojego doczekać, ale trzeba cierpliwie czekać :) Niech rośnie i się rozwija :)

Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/52115ad006c331ee

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jitka! :)
    W końcu jakas mama z Krakowa ;) Ja również :)
    Co do bólu brzucha- mniej męczy mnie niż na początku, ale bywa że boli dalej. Zmorą jest dopiero kręgosłup. Jak leżę na plecach, nie mogę wstać od razu, bo wszystko strzyka i przeskakuje w dole kręgosłupa... dopiero jak na bok się obrócę spuszczam nogi pierwsze z łóżka i wstaję ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to zawsze mialam problemy z owłosieniem jak nie wasik to krecha jak u faceta na brzuchu i do tego nawet ciąży mi nie trzeba .Za nastki głupia raz na brzuchu zgoliłam chyba przed basenem no i teraz mam ciul wie co z tym zrobić. Więc to chyba ne zalezy od płci chyba że ja miałlam być chłopcem;)

A jeśli chodzi o sodę na początku się pieniło jak diabli tak w 6 tc no ale teraz zrobiłam jak tam mówione było po 10 tyg no i nic tam nie bulgotało tak że nie mam pojęcia co i jak . włosy mi wypadją strasznie chyba jak nigdy . coś na czole mi wyskoczyło takie jakieś potówki czy cos , paznokcie mi nie rosną takie jakieś dziadowskie łamią sie jak chcą.

I nawet mega wstydliwe nie zgadniecie gdzie mi włosy potrafią rosnąć???
    grube i czarne pojedyncze kłaki w okół sutków..... brawo ja .... ciężko sama siebie zaakceptować . No ale S twierdzi że tego nie widzi - kochany mój

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - mnie kręgosłup pobolewa w różnych pozycjach, nie ma znaczenia. Ale jeszcze przed ciążą miałam z nim problemy, więc teraz mogło się to nasilić.

Chodzicie jeszcze do pracy?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem przyszła mamuśka z Krakowa :)

Marietta lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak boli Was jeszcze brzuch to bierzcie magnez. Mnie gin kazała kupić sobie czysty magnez Magnesium Comfort i powiedziała, żebym brała 3x dziennie jak boli. I rzeczywiście działa :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Ja nie chodzę do gina w Częstochowie, ale co do porodu myślałam o Parkitce, bo kilka osób polecało mi ją ale jeszcze na 100% się nie zdecydowałam. A Ty jakie masz plany? :)

ja chodzę do lekarza, który pracuję na Mickiewicza więc jeśli rodziłabym w Częstochowie to pewnie tam. Pierwszy poród miałam w Poznaniu i cały czas myślę czy aby nie chciałabym tam znowu- mamy tam znajomego ginekologa tylko po pierwsze drugie dziecko może być przed terminem a po drugie ciężej to byłoby zorganizować bo co z córcią? zobaczymy jeszcze mamy trochę czasu. Za pierwszym razem miałam CC

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ja to zawsze mialam problemy z owłosieniem jak nie wasik to krecha jak u faceta na brzuchu i do tego nawet ciąży mi nie trzeba .Za nastki głupia raz na brzuchu zgoliłam chyba przed basenem no i teraz mam ciul wie co z tym zrobić. Więc to chyba ne zalezy od płci chyba że ja miałlam być chłopcem;)

A jeśli chodzi o sodę na początku się pieniło jak diabli tak w 6 tc no ale teraz zrobiłam jak tam mówione było po 10 tyg no i nic tam nie bulgotało tak że nie mam pojęcia co i jak . włosy mi wypadją strasznie chyba jak nigdy . coś na czole mi wyskoczyło takie jakieś potówki czy cos , paznokcie mi nie rosną takie jakieś dziadowskie łamią sie jak chcą.

I nawet mega wstydliwe nie zgadniecie gdzie mi włosy potrafią rosnąć???
    grube i czarne pojedyncze kłaki w okół sutków..... brawo ja .... ciężko sama siebie zaakceptować . No ale S twierdzi że tego nie widzi - kochany mój

No ja też mam na cyckach :P i na szyi ;) Takie pojedyncze, czarne. Ogólnie peseta, maszynka i plastry z woskiem,to moi dobrzy kumple juz z czasów przedciążowych ;)

Hej Jitka :) Ja do pracy nie chodzę, bo po pierwszej ciąży, po macierzyńskim poszłam na wychowawczy i po dwóch miesiącach wychowawczego wróciłam do pracy od razu na L4 ;)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ