Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie...jak mój kolega się dowiedział, że będzie mieć drugą córę, to lekarz do niego z hasłem "Pan się nie martwi, to wielka sztuka zrobić dziurę w dziurze!"
Carolq, pasia27, luna91, xpatiiix3, tola2014, izizizi, FeliceGatto, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:A wiecie...jak mój kolega się dowiedział, że będzie mieć drugą córę, to lekarz do niego z hasłem "Pan się nie martwi, to wielka sztuka zrobić dziurę w dziurze!"
CassieMK lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Negra - gratulacje
Dziewczyny wiem, ze smęcę, ale panicznie się bojęPanicznie...
JusWik, luna91 lubią tę wiadomość
-
właśnie listonosz przyniósł mi spodnie ciążowe z H&M już je wciągnęłam na dupe !! ale ekstra są wygodne mięciutki materiał super
zapłaciłam za nie 140zł z przesyłką
Carolq, tola2014, xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
CassieMK wrote:Dziewczyny, choróbsko mnie jakieś rozkłada, mam mega niską temperaturę (niecałe 35 st.
), dreszcze i zaczynam kaszleć i wtedy czuję, że coś mi siedzi na płucach. Mleka z miodem nie mogę, bo moje dziecię oddaje każdą szklankę mleka i każdą łyżkę miodu. Ratuję się herbatą z sokiem malinowym i kanapkami z czosnkiem, ale co jeszcze może mi pomóc zatrzymać rozwój choroby? Syrop z cebuli zawsze lubiłam, ale teraz mnie mdli na samą myśl
Pomagało mi zawsze moczenie nóg w gorącej wodzie z solą, no ale teraz nie mogę... Sama już nie wiem, jak się bronić...
Polecam sok z bzu, jest rewelacyjny! Wypocisz się i przejdzie!
-
CassieMK wrote:josephinka, a jakiś konkretnie? To się w aptece kupuje? nigdy nie spożywałam soku z bzu
Najlepiej w ziołowym, naturalne, ale możesz spróbować w aptece.. Ja ostatnio kupiłam po 8 zł, piłam na gorąco, do herbatki, pociłam się jak mops, ale przeszło!
Napar z czarnego bzu zwalcza przeziębienie i gorączkę
Napar z kwiatów lub sok z owoców to wszechstronny lek na przeziębienie. Ponieważ działa silnie napotnie, szybko obniża podwyższoną temperaturę ciała. Ma właściwości wykrztuśne, więc ułatwia oczyszczenie oskrzeli z zalegającej w nich wydzieliny. Wzmacnia błony śluzowe dróg oddechowych i uszczelnia naczynka krwionośne, co ogranicza rozprzestrzenianie się chorobotwórczych drobnoustrojów. Łagodne działanie przeciwbólowe pomaga uporać się np. z bólem głowy i gardła często towarzyszącym przeziębieniu, a właściwości przeciwwirusowe i przeciwzapalne ułatwiają ostateczne pokonanie infekcji.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czarny-bez-wlasciwosci-lecznicze-i-zastosowanie-w-kosmetyce_41757.htmlCassieMK lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Dziewczyny wiem, ze smęcę, ale panicznie się boję
Panicznie...
O której mamy trzymać kciuki?JusWik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olala4 wrote:Hej Dziewczyny
Witam się w ten deszczowy poniedziałek ( w Częstochowie właśnie pada). Córcia w przedszkolu ale po ponad dwutygodniowej przewie nie chciało jej się iść do przedszkola. Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach, szczególnie trzymam kciuki za te, które mają USG prenatalne- będzie dobrze!!!
Ja wizytę mam dopiero jutro i też mam już lekkiego stresa.....
Kochana do jakiego lekarza chodzisz? Ja też urzęduję na co dzień w Cze-wieteż jutro badanie
-
nick nieaktualny