X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

NT 1,7 w 12t0d Crl 5,4
    jeśli norma jest do 2,5-3 to się Magdalena nie martw :)

Zaczynamy dziś 5 miesiąc :) od 6-tego planuje zakupy :) juuupi!
    Śniło mi się że dostałam porządnego kopniaka od Córuchny :)
    Mam nadzieję, że niebawem poczuję ją w realu :)

kkasya lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka doskonale Cię rozumiem.. niestety po stracie ostry schiz ciąży wiecznie na naszej głowie - że coś nie tak..
    Ja też się boję. Boję się, że znowu nic z tego nie wyjdzie, ale staram się myśleć pozytywnie, zająć czymś swoje myśli..

a mi się śniło jeszcze przed testowaniem, że idziemy z Rafałem i różowym(!) wózkiem, który był paskudny zresztą :P

Szukałam dziecka,bo cala gondola była jakby zasunięta, a tutaj jakby na przodzie takie okienko było w materiale, a tam taka mała dzidzia na brzuchu leżu i się patrzy przez tą dziurę i cieszy! haha

I ja mówię kurna, co się tak cieszysz, uważaj bo wypadniesz! i bach ją na plecy do wózka normalnie żeby leżała i wtedy się obudziłam :P

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Witam wszystkie :)

Paulina - masakra! Ale wiesz mojego też kiedyś zaatakowali, mój jak się napije to ma czasem takie akcje, że się obraża i wraca do domu sam. I raz się wybrał w sylwka i ja pojechałam taxą do domu a jego nie było, okazało się, ze go gazem spryskali i nie mógł trafić do domu :( Tragedia.

Paris, Baronowa - ślicznie brzuchy! :)

Dziewczyny muszę Wam pomarudzić. Już 2 noc z rzędu śni mi się, że straciłam ciążę. Takie sny mam całą noc, męczą mnie a rano wstaję z bólem głowy takim wielkim, że teraz leżę i nie mogę nawet wstać. Nie mam brzucha takiego jak Wy, martwię się i panicznie boję, przecież tydzień temu byłam na wizycie i malec skakał i było wszystko ok. Ale mnie wzięło.

Luna mi się niedawno śniło że poronilam, w tym samym czasie ustały mdłości i nawet sobie wkręciłam ze brzuch mam coraz mniejszy...usg mam dopiero 30-tego i tez trochę panikuję...Chyba nie jesteśmy jedyne :)

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego, że dziś miałam termin porodu :( Muszę przestać przeżywać w końcu, bo tak się zapętliłam, ze jakaś deprecha mnie dopadła :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Luna mi się niedawno śniło że poronilam, w tym samym czasie ustały mdłości i nawet sobie wkręciłam ze brzuch mam coraz mniejszy...usg mam dopiero 30-tego i tez trochę panikuję...Chyba nie jesteśmy jedyne :)

Ja mam 28.11 wizytę. No może to taka nasza wspólna ciążowa przypadłość, ze się martwimy.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja mam 28.11 wizytę. No może to taka nasza wspólna ciążowa przypadłość, ze się martwimy.
    Trochę tak,pewnie będziemy się martwić do końca ciąży.
    Ale postarajmy się, aby więcej było radości i cieszmy się tym, że wszystko do tej pory jest dobrze tam w naszych brzuszkach ;)
    LUNA bardzo współczuję straty i tym bardziej rozumiem skąd te sny itp.
    Ale nosisz pod sercem Dziecko i 28-go pewnie pokaże jakie jest zdrowe, cudne i radosne :) Wszystko będzie dobrze :) trzymam za Was kciuki x

luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna spokojnie bo dzidzi zaszkodzisz tym stresem a maleństwo napewno chciałoby mieć mamusie szczęśliwa ;) wszystko będzie dobrze zobaczysz. Ja po wczorajszych urodzinach kuzynki taka zmęczona i bez siły a na 13 mamy obiad u siostry mego a ja jeszcze w piżamach pod kocem.. Zimno i pada :( wolałabym zostać w domu :(

luna91 lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:44

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:07

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zauważyłam ze mam na lewej lydce z boju zylaka...fakt pojawił sie w ciazy z Alkiem ale teraz jakby sie wiekszy robil... Nie poryczalam a maz mnie wysmial. Ja wizyte mam 9 grudnia jakos ta ciaze mam spokojniejsza i nawet podnosze dziecko no czasem trzeba choc piorkiem ti nie jest i sie ciesze z tego stanu. Wiecej dzieci nie myslimy miec wiec mysze brac jak najwiecwj poki moge

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:09

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekendy tu zawsze tak spokojnie :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 16 jedziemy na urodziny do mojej siostrzenicy, kończy całe 5 lat ! :P

Miłego wieczoru! A raczej popołudnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 15:13

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    pokaże Wam swoją depresję, czyli foto z sierpnia i obecne... płakać mi się chce, bo mój brzuch jest typowo spożywczy :/

d5bc338fb3ef5087med.png

Daria, to nie jest tłuszcz :) Mnie podobnie "u góry" brzucha przybywa, głównie dlatego, że rozstępują się mięśnie brzucha, ja już wsadzę spokojnie dłoń między mięśnie. Ktoś wcześniej wrzucił, jak się przesuwają organy wewnętrzne. Tak ma być, nie załamuj się :)

Luna- to nie ten etap, głowa do góry, czytałam statystyki wczoraj, mnie pocieszają ;) utrata ciąż w 1 trymestrze to 30% poronień, teraz jest może 1-2% ryzyka że coś się wydarzy. Nie masz żadnych złych objawów, nic się nie stanie złego!

luna91 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

odnośnie tej mojej umowy ...hmmm hmmm
    no wiecie ja sie tak ciesze ze szok

i pomyslałam o jakims fajnym gescie z mojej strony ;)
    fajnie ze samo swieta idą

no wiec kierownika rejonowego nawet nie widzialam nie znam nie wiem jak wyglada poniewaz ja poszłam na l4 a on do nas przyszedł bo poprzedni odszedł ... więc ja jakto ja chciałam podziekować - przez telefon to głupio , alkohol kupować to tez nie fajnie no bo z jakiej racji ... ciasto jakies tez tak jakos nie zrecznie - bo co weźmie na wynos :P pomyslałam o kartce swiąteczno -dziękczynnej ;) /Cassie mogłabym zamówić u Ciebie??? / oj tam kilka fajnych słów do kierownika ... zapewne sie z nim nie zobacze wiec fajnie by bylo gdyby wiedział ze jestem mu szalenie wdzieczna :)

no i druga sprawa jak jemu to i kierowniczce sklepu ... ale jej co ??? też to samo? czy moze upiec pierniczki -udekorowac swiatecznie i im wszystkim zaniesc ... doradźcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo np cos takiego
    http://www.pakamera.pl/scrapbooking-kartki-okolicznosciowe-kartka-dziekczynna-nr949628.htm

albo ta tylko z napisem Dziękuję

http://www.pakamera.pl/scrapbooking-kartki-okolicznosciowe-kartka-swiateczna-bombka-nr1369821.htm

Cassie - odezwij się kochana moze by ci sie udało do 7 grudnia coś takiego wykombinować ... odezwij sie :)

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny pomysł z tymi kartkami, a ludziom w pracy upiecz pierniczki :)))

Alicce, FeliceGatto lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:19

cd9bskjojgq3qzff.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Mięśnie czuję na swoim miejscu, przestrzeń jeszcze się nie zrobiła. Ale tyję na całym ciele :/ ramię też już mam wielkie :/ odstawiłam luteinę, zobaczę jak waga będzie teraz się zachowywać. Z młodym taki brzuch miałam w 7mieciącu...
    daria ty masz chyba zakrzywiony obraz siebie , wygladasz super . szczupła dalej tylko brzuszek juz ladnie wystaje ...jest naprawde super

Palinas89, konwalijka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta chyba kazda z nas ma teraz zakrzywiony obraz siebie ;-)

FeliceGatto, bimba, Palinas89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ