Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Eliana- myślę, że warto to sprawdzić. Żałuję, że nie zrobiłam jeszcze ft4, ale pewnie jutro dostanę skierowanie. Niedoczynność to podstępne chorobsko... Ja też ostatnio czułam się taka ospala, a do tego zdarzało mi się kołatanie serducha- jak wiele lat temu, zanim zaczęłam leczyć tarczyce. Intuicja mnie nie zawiodła.
Sylika, Palinas89, Eliana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:Mamy, które sie udzielają:
Magenta
Anniusia
JusWik
Dariaaa88
Madziaaaaa
Clio_99
Carolq
Sylika
FeliceGatto
Katarzyna_d
Cigaretta
Anka418
Madziuśka
Baronowa_83
migussia
Myszka2070
Kkasya
Luna91
Różyczka
Monaa
Eliana
Izizizi
Klaudia1534
Paulinas89 - reaktywacja
Jitka
Malvva
Helutka
Malmama
Szarywróbel
Kamisia88
Gosiax89x
Kłosia
Kw
Monilia84
Monikkk
Williams1
Pasia27
Olala4
OlkaBdg
Bimba
Bereda11
CassieMK
La-mia
Mejbi
Asmee
Agusia
Marietta
Efendis
Milka_89
Owieczka29
Aniu_leczka
I.am.chappie
Baśka86
Żabuszka
Aniesiack
Ma_lina
Paulisia
Patkaaxx90
Konwalijka
Negra
Alicce
Anjaa
Tak listę przeglądam tyle mam co się ostatnio udziela przynajmniej raz na parę dnijak kogoś pominę to z góry przepraszam na bieżąco dorzucam
Pati jeszcze ja:) -
Sylika wrote:chleb ze smalcem i ogór albo cebula ... weźcie mi nie róbcie smaka bo smalcu brak ...
skończył mi się a miałam taki dobry od mamy a ogórki w piwnicy ... a kołtuna już mam
zachciało mi się a to było moje ulubione jedzenie jak w ciąże zaszłam do póki smalec mi się nie skończył najpierw kanapki a na deser woda ze słoika hahahhaha pychooota !!!
dziewczyny co to jest ten piasek kinetyczny??? patrzyłam ostatnio ale pojęcia nie mam co to takiego... Czy można go w domu mieć? -
nick nieaktualnyDariaaa88 wrote:Tarczyca najważniejsza jest w I trymestrze, później się uspokaja
ja w I trymestrze miałam kontrole co 2 tyg teraz mam co 1,5 miesiąca i ft4 stoi w miejscu. Mi endo powiedział, że TSH nie sprawdza się w ciąży bo hormony które są teraz w organiźmie mogą fałszować i TSH może być ok 1 lub 2 ale ft4 np 10 a powinno być minimum 16. Ja ufam swojemu endo bo on mi wszystkie hormony reguluje i jak na razie wszystko pięknie
To dziwne bo I trym miałam idealną, a w poniedziałek jak odebrałam wyniki to się zdziwiłam!!! skoczyła do góry i nawet po sobie czuje że cos nie tak jest bo mi strasznie zimno i senna się zrobiłam.
Na szczęście Endo mi dawkę zwiększyłmi mówił lekarz ze II trymestrze mozę szaleć i u mnie się to sprawdziło
Negra, Palinas89 lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:łoj u mnie też smalcu brak ;-(
dziewczyny co to jest ten piasek kinetyczny??? patrzyłam ostatnio ale pojęcia nie mam co to takiego... Czy można go w domu mieć?
luknij na link, który przesłałam.... tam jest cosik o tym piasku:)
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,14631170,Kinetyczny_piasek___plaza_na_kuchennym_stole.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:29
JusWik lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
katarzyna_d wrote:To dziwne bo I trym miałam idealną, a w poniedziałek jak odebrałam wyniki to się zdziwiłam!!! skoczyła do góry i nawet po sobie czuje że cos nie tak jest bo mi strasznie zimno i senna się zrobiłam
.
Na szczęście Endo mi dawkę zwiększyłmi mówił lekarz ze II trymestrze mozę szaleć i u mnie się to sprawdziło
Pamietam, że w pierwszej ciąży fo końca miałam hormony tarczycy kontrolowane co 4 tyg i systematycznie zwiększaną dawkę. Z dawki 25 na początku ciąży doszłam do 125 pod koniec...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:32
-
JusWik- piasek kinetyczny to coś w rodzaju ciastoliny, ale ma więcej plusów: pozostawiony bez zamkniecia nie twardnieje i nie wysycha. Jeśli dotykasz go delikatnie, to przypomina miękki drobny piasek, natomiast zgnieciony mocniej daje się formować- dlatego robi się z niego super babki
i łatwo go sprzątać- zwykłą zmiotką, albo odkurzaczem (nie przykleja się np do dywanów tak jak plastelina)
Palinas89, FeliceGatto, JusWik lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mysle o prezetach bede kiedys na miescie to zaczne. Malemu to pasuje kurtke kupic zabawek i tak ma pelno po kuzynach i tylko sie walaja pid nogami.
Brakuje wam smalcu ? Ja mam ze 3 wiaderka na dole leża ale bym sie tego za chiny ludowe nie chycila no ale smaki sa rozne tak jak i kaszanki salcesonu czy pasztetu.... Nie lubie i juz chyba za bardzo na swiniaki sie napatrzylam poza tym jak widzisz produkcje to sie potem odechciewa.
Zaraz moj wroci z pracy w koncu... Tesciowa standardowo tak mi dziecko rozpieszcza ze sie plakac chce musze sobie z kims pogadac padnie na niego. Tyle ze on nie lubi jak siedze przy tel i pisze .
Ja ide wszamac pieczareczki marynowaneEliana lubi tę wiadomość
-
Palinas89 wrote:Matko kiedy ja zaloże takie ledżajnsy ciążowe
jak u mnie tyłozgięcie, pewnie będę miala brzuch w 4 miesiącu dopiero
Tez mam tyłozgięcieA na genetycznym lekarz mi napisał na opisie przodozgięcie - nie wiem czy to nie Pati mówiła, że macica się wychodzi do przodu do 12 tc)
W 4 miesiącu to wcześnie na brzuch
Mi w 4 teraz wystaje tak, że rodzina jest w stanie poznać a tak bym jeszcze mogła ukryć pod luźną bluzką
Palinas89 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Mamy, które sie udzielają:
Magenta
Anniusia
JusWik
Dariaaa88
Madziaaaaa
Clio_99
Carolq
Sylika
FeliceGatto
Katarzyna_d
Cigaretta
Anka418
Madziuśka
Baronowa_83
migussia
Myszka2070
Kkasya
Luna91
Różyczka
Monaa
Eliana
Izizizi
Klaudia1534
Paulinas89 - reaktywacja
Jitka
Malvva
Helutka
Malmama
Szarywróbel
Kamisia88
Gosiax89x
Kłosia
Kw
Monilia84
Monikkk
Williams1
Pasia27
Olala4
OlkaBdg
Bimba
Bereda11
CassieMK
La-mia
Mejbi
Asmee
Agusia
Marietta
Efendis
Milka_89
Owieczka29
Aniu_leczka
I.am.chappie
Baśka86
Żabuszka
Aniesiack
Ma_lina
Paulisia
Patkaaxx90
Konwalijka
Negra
Alicce
Anjaa
Paris
Tak listę przeglądam tyle mam co się ostatnio udziela przynajmniej raz na parę dnijak kogoś pominę to z góry przepraszam na bieżąco dorzucam
Marietta, Aniu_leczka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
luna91 wrote:Tez mam tyłozgięcie
A na genetycznym lekarz mi napisał na opisie przodozgięcie - nie wiem czy to nie Pati mówiła, że macica się wychodzi do przodu do 12 tc)
W 4 miesiącu to wcześnie na brzuch
Mi w 4 teraz wystaje tak, że rodzina jest w stanie poznać a tak bym jeszcze mogła ukryć pod luźną bluzką
Tak. Ok. 12 tc zaczyna się prostować i robi się z czasem przodozgiecie mi teraz dosyć szybko się podniosła a z kolei z Nel ok 12 miałam takie ze wręcz prostopadle do kręgosłupaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:44
Livia
Nela
Marcel
-
Dariaaa88 wrote:Ja brałam przed 50, w ciąży dostałam od razu 100 a teraz biorę naprzemiennie 75 i 100. Być może miałyście za niską dawkę na początku i trzeba zwiększyć. Ale teraz tarczyca nie jest jakoś bardzo niebezpieczna, najgorszy I trymestr.
W pierwszej ciąży podnosiło mi się systematycznie, po trochę i tak miałam zwiększaną stopniowo dawkę.