X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mnie tez czasem za kłuje;)

Wizyta o 16. Ciekawe czy z usg ;)
    Najgorsze to czekanie, ja bym chciała, żeby mój gin od rana przyjmował, a przyjmuje zawsze od 14

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja też dosyć długo miałam takie bóle, mnie lekarz mówił, że niepokojące są bóle nagłe, ostre, jakiego rodzaju miałaś tak tylko Cię ćmiło czy zerwałaś się i od razu w pół Cię zgięło? Może faktycznie jak masz wątpliwości to zadzwoń do gina

No właśnie w ciągu dnia miewam takie delikatne kilkusekundowe i tymi się nie martwię, ale ten w nocy to mnie aż obudził :( ale teraz jest ok... Wizytę mam w weekend, miałam mieć w niedzielę, ale chyba nie doczekam i polecę już w sobotę!

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Najgorsze to czekanie, ja bym chciała, żeby mój gin od rana przyjmował, a przyjmuje zawsze od 14

Mój gin przyjmuje od 15, a o 14 przed Jego gabinetem jest już kolejka na 3 godziny czekania... Nie ma zapisów ;-) Ja jak do Niego jadę to koczuję od 13:45 , bo wtedy wiem, że poczekam tylko godzinę z hakiem ;-) Ale jak zadzwoniłam do Niego i powiedziałam, że wyszedł mi pozytywny test ciążowy to kazał mi przyjść w tym samym dniu i sam przyszedł wtedy o 14:30, żebym nie musiała długo czekać :)) teraz kazał mi podejść na dyżur do szpitala i mam tylko ogromną nadzieję, że nie trafię na jakiś nagły przypadek typu cesarka i nie będę tam czekać kilka godzin :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 16 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    No właśnie w ciągu dnia miewam takie delikatne kilkusekundowe i tymi się nie martwię, ale ten w nocy to mnie aż obudził :( ale teraz jest ok... Wizytę mam w weekend, miałam mieć w niedzielę, ale chyba nie doczekam i polecę już w sobotę!
    Może poczekaj do końca dnia, poobserwuj te bóle i będziesz wiedziała czy dzwonić do niego czy nie, choć może sam telefon Cię uspokoi

CassieMK lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 16 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Mój gin przyjmuje od 15, a o 14 przed Jego gabinetem jest już kolejka na 3 godziny czekania... Nie ma zapisów ;-) Ja jak do Niego jadę to koczuję od 13:45 , bo wtedy wiem, że poczekam tylko godzinę z hakiem ;-) Ale jak zadzwoniłam do Niego i powiedziałam, że wyszedł mi pozytywny test ciążowy to kazał mi przyjść w tym samym dniu i sam przyszedł wtedy o 14:30, żebym nie musiała długo czekać :)) teraz kazał mi podejść na dyżur do szpitala i mam tylko ogromną nadzieję, że nie trafię na jakiś nagły przypadek typu cesarka i nie będę tam czekać kilka godzin :P
    hahha no mój kiedyś też tak przyjmował, prawo buszu królowało :P po kilku awanturach pod jego drzwiami robi zapisy, jednak nie raz jest spory poślizg bo po porodzie i zabiegach przyjmuje bez kolejki i zapisow, no i czasem ktoś przychodzi po samą receptę, po zwolnienie, ale ogólnie jest ok. W szpitalu na dyżurze też kiedyś byłam, fajnie, bo tam kasy nie bierze :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj bole miesiczkowe w nocy i dzis nie sa juz silne, ale ide na wizyte alarmowa do gina. Do tego pojawilo sie bardzo delikatne plamienie brazowe. U mnie to 7tydzien (6t2d). Bralam nospe, od poczatku biore luteine i duphaston, a brzuch i tak twardnieje. Do tego od 2tyg leze, wiec to nawet nie od przemeczenia.

Ostatnia ciaze stracilam w 6t5d. Sama juz nie wiem co myslec.

8zctp1.png
    sF2up2.png

Wysłany: 16 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Ja mialam wczoraj bole miesiczkowe w nocy i dzis nie sa juz silne, ale ide na wizyte alarmowa do gina. Do tego pojawilo sie bardzo delikatne plamienie brazowe. U mnie to 7tydzien (6t2d). Bralam nospe, od poczatku biore luteine i duphaston, a brzuch i tak twardnieje. Do tego od 2tyg leze, wiec to nawet nie od przemeczenia.

Brązowe plamienie to jest stara krew, nie świeża żywa. Gorzej jak jest świeża. Będzie dobrze <3 poprzednią ciążę straciłaś to wcale nie znaczy, że teraz też tak będzie! Ja poprzednią straciłam 4 mce temu, zazwyczaj ciąża stracona przygotowuje do następnej zdrowej! Trzymam kciuki, musisz mieć pozytywne nastawienie! Trzymam kciuki <3 <3 <3

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Może poczekaj do końca dnia, poobserwuj te bóle i będziesz wiedziała czy dzwonić do niego czy nie, choć może sam telefon Cię uspokoi

Tak chyba zrobię, jeśli nie zaobserwuję nic niepokojącego, to zaczekam do wizyty, a jeśli sytuacja się powtórzy, to zadzwonię do lekarza. Dzięki :)

oar89jcgzipdaets.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez w ciagu dnia czesto boli jak na okres tylko lzej i trochę sie marwie. Ale biore lutki i mam nadzieje ze do 3 pazdziernika wsystko bedzie dobrze i zobacze moje kochane serduszko.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

Wysłany: 16 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Mnie tez w ciagu dnia czesto boli jak na okres tylko lzej i trochę sie marwie. Ale biore lutki i mam nadzieje ze do 3 pazdziernika wsystko bedzie dobrze i zobacze moje kochane serduszko.
    Musi być dobrze, innej opcji nie ma! <3

JusWik lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo rzadko boli ale od początku biorę 2x magne b6 na skurcze

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę lutkę 2 x dzienie i dupka raz dziennie... ehh grunt to doczekać do wizyty i zobaczyć, że wszystko jest ok...

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 16 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ja biorę lutkę 2 x dzienie i dupka raz dziennie... ehh grunt to doczekać do wizyty i zobaczyć, że wszystko jest ok...
    Dokładnie :) ja dupek 3x1, Wit.C 1000, Wit.D3 2000 i 2x kwas foliowy,czasem jeszcze asparganinian a i jeszcze provag :P trochę jest tego

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki ale duzo piszecie ;) Nie wyrabiam normalnie:) po 5stron mam zaleglosci ;) witam nowe dziewczynki i gratuluje zyczac 9nudnych miesiecy-w sumie to juz 8 :) Trzymam kciuki za wizytujace dziaiaj-oby wasze babelki byly duze i zdrowiutkie ;) Mi zostalo jeszcze 2dni <3 <3 <3 ale naszczescie mam wizyte z rana wiec nie bedzie duzo stresu-mam nadzieje :) :)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bóle @ zdarzają się często ostatnio stres przemęczenie to syna musze ponieść bo jest wisk i mamo na rąksi syna weźmie :P albo wskakuje mi na nogach się buja i krzyvzy mamo sibko sibko hutać ale jest ok bo to nie jakieś straszne bóle tylko ćmienie a musze się z młodym pobawić też tylko ze to 15kg prawie żywej wagi :P przeważnie takie kłucia u mnie to więzadła macicy

Mi 7 zostało :P w sumie to 31tyg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:32

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dokładnie :) ja dupek 3x1, Wit.C 1000, Wit.D3 2000 i 2x kwas foliowy,czasem jeszcze asparganinian a i jeszcze provag :P trochę jest tego

Hehe ja na szczęście do progesteronu mam jeszcze tylko Omega Med Optima Start - tam jest już wszystko, kwas foliowy biorę osobno jeszcze tylko po to, żeby mi się zaczęte opakowanie nie zmarnowało :D ale coś czuję, że z czasem tych leków dojdzie :P

oar89jcgzipdaets.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:

Bądz dobrej myśli. Ja też mam bardzo delikatne plamienia a w sumie tylko widze je na aplikatorze od luteiny i wmawiam sobie że to przez niego bo podrażnia mi śluzówkę przy wkładaniu luteiny. Mam nadzieje że u ciebie plamienie jest tym samym spowodowane. I bardzo cię proszę nie miej złych myśli i się nie stresuj.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny :-) cały czas was czytam ale jakoś rozgadana nie jestem :-)

• baśka86 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś wizyta o 12,45 trzymajcie kciuki :*

Agnieszka0812, xpatiiix3, myszka2070, klaudia1534, monilia84, konwalijka, kasius, JusWik lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko rozchmurz się będzie wszystko dobrze grunt to dobre nastawienie chociaż znam siebie i mam ostatnio burze hormonalna jakaś :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak pozbyc sie wzdetego brzucha????

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ