X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice Gratuluję :) mi też się marzy dom ale nie wiem czy kiedykolwiek te marzenie się spełni, poza tym jakoś mój mąż nie wyobraża sobie jeżdżenia np z łomianek do pracy :(

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trochę nie bardzo z tą przyspieszoną wizytą bo mam L4 do poniedziałku a do lekarza mam 40 km i nawet jak mnie umówi to ta wizyta będzie taka byle jaka bo ma zapisane inne pacjentki i wciśnie mnie ale nie lubie takich wizyt a i jeszcze może to wina antybiotyku że mam taki śluz w takiej ilości póki co mnie nic nie piecze i nie swędzi jakoś inaczej tylko tak jak do tej pory ale wyjść gdzie kolwiek to za majty się trzeba trzymać :( łeee...

co do mojego obwodu chyba mi się przybrało i śmiem twierdzić że na linii pępka bo tu brzuch jest największy to mam 99cm :O czyli 11cm mi przybyło w tym miejscu masakra jakaś te wymiary są głupie ..
    a my oboje w ciemnej dupie z mieszkaniem a co mówić z domem mój kredytu nie dostanie ja dostane ale musze mieć wkład własny bo inaczej kredyt niższy dupa zasrana innymi słowy ale może kiedyś się dociułamy czegoś własnego też marzę o własnym domku może być malutki ale dom :) sama mieszkałam tyle lat w domu i najlepiej w domu by mi się mieszkało ale cóż widać tak musi być :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:24

Carolq, FeliceGatto, Monikkk lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Felice Gratuluję :) mi też się marzy dom ale nie wiem czy kiedykolwiek te marzenie się spełni, poza tym jakoś mój mąż nie wyobraża sobie jeżdżenia np z łomianek do pracy :(

Carolq, to dom w Legionowie,na trasie SKMki S3 i KMek :) Dojazd do Centrum pół godziny.

Carolq, monaa lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Felice - gratuluje! Jak będziecie na etapie jedzenia gruzu daj znać, podeślemy Ci paczkę żywieniową hahaha :P

Sylika, a ten lekarz, który teraz Ciebie prowadzi to ten sam co poprzednią ciążę bliźniaczą? Może dla swojego spokoju wewnętrznego zadzwoń do niego, opisz co się dzieje i jedź szybciej, lub na IP jak dziewczyny polecają. Jak już miałaś taką sytuację to faktycznie nie ma co lekceważyć :* Trzymam mocno kciuki, będzie dobrze i daj znać co zdecydowałaś :*
    moją pierwszą ciążę i drugą prowadził jego ojciec i on robiła badania genetyczne i różnie ze mną było ale zawsze było dobrze zawsze jak coś się działo dzwoniłam i nie było problemu z wizytą czy szpitalem albo choćby dobrym słowem i nigdy nie korciło mnie prowadzić u dwóch a bliźniaczą też prowadził jego ojciec ale ja wtedy bezprzerwy byłam w rozjazdach i ta ciąża od początku chyba była skreślona ... bo ciągle miałam zapalenia pęcherza trafiłam do szpitala i odesłali mnie z niczym ale to był inny szpital w innym mieście poszłam do swojego na wizytę ale co już się poleczyłam byle czym i przeszło nie miałam antybiotyku i mój te mi nie wypisał bo zbadał stwierdził że wszystko ok później angina wykryta bakteria z gardła streptococus pyogenes CRP ponad 200 dostałam antybiotyk ale ja wtedy tyle wiedziałąm ze to wskaźnik stanu zapalnego dostałam metronidazol dżylnie w kroplówach żeby mnie wypłukać z tych bakterii i jakieś inne cefalosporyny myślałam ze zejde i z bólu i braku sił wyszłam ze szpitala z CRP 110 coś takiego i nie kazali sprawdzać zero zalecenia kiedy zadzwoniłam do mojego kazał przyjść zbadał wszystko niby ok ale natychmiast mocz i CRP i za dwa dni wizyta i uj ... źle CRP mało spadło i niewiadomo od czego z gardła nic już nie wyhodowano mocz ok ale wypisał proszek monural mówi doraźnie ... pomyślałąm ok niech będzie nic nie mówił ale już wtedy wiedział chyba że coś się dzieje nie tak bo powiedział że jak by coś było nie tak mam na IP leciec to mnie przyjmą ....i jak zwykle wyjazd i w iinym szpitalu przyjęli na oddział usg za dwa dni zrobili zginałam się z bólu aż wody mi odeszły .... w 16t5d i się wszystko skończyło stan zapalny tydzień po był 40 cyli spadał ale antybiotyk kontynuowałam dalej metronidazol i po sekcji zwłok wyszło że dzieci były zdrowe żadnych anomalii ale ogromny niaciek zapalny na błonach płodowych one były tak zniszczone i krawędzie łożyska były białe zjedzone od zapalenia z czerwono-zielonymi wybroczynami i od lekarza się nie dowiedziałam co było przyczyną ale kiedy poprosiłam panią z księgowości zaprowadziła mnie do prosektorium gdzie leżały moje dzieci bo chciałam je zobaczyć i akurat tam był patomorfolog z którym rozmawiałam po tym kiedy mnie pocieszał jak się rozwyłam i to on powiedział że tak po cichu mam kontrolować pęcherz bo to od niego wystąpiło zapalenie najprawdopodobniej ... ale lekarze ręce umywają udali że nic nie wiedzą i tak mi wyszlo prowadzenie ciąży u dwóch lekarzy ...
    a u mnie w mieście trzeba czekać kilka dni na to by się dostać do lekarza więc na to samo mi chyba wyjdzie poczekać do mojego zaaplikuje sobie multigyn i provag i wytrzymam jak nie oszaleje.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba poczułam pierwszy raz dziecko..nie wiem takie dziwne nisko po lewej stronie na pewno nie były to jelita czułam to jakby motyl zatrzepał w środku myślicie że to to? :)

Carolq, Madziaaaaa, i.am.chappie, luna91, pasia27, xpatiiix3, katarzyna_d, Eliana lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Przeglądam też allegro i cholerka nic ciekawego nie widzę... Sprzedawca askas77 ma kurtki ciążowe, ale na super ciepłe to mi nie wyglądają.. I kurde jaki rozmiar szukać? Ile urosnę? hmm...

Macie jakieś linki do kurtek? Fasony?

Ja kupiłam ten http://allegro.pl/plaszcz-ciazowy-czarny-42-xl-bella-bt462-i5818773210.html
    dopiero jutro przyjdzie. Nie wiedziałam jaki wziąć rozmiar, obawiam się że wzięłam trochę za duży. Ale najwyżej ciepły sweter pod spód się zmieści i ma też pasek więc można się związać. Miałam nie kupować wcale ale już ledwo się dopinam w moje płaszcze- miałam wszystkie bardzo dopasowane.

helutka lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze bebzok w płaszczu mieści. Chociaż popołudniu jest gorzej Koleżanka ma mi pożyczy ale nie wiem kiedy się będziemy widzieć.

Kurde jak ja lubię kolejki do lekarza. Dzisiaj juz mam listę pytan. Tez kurde mam chyba dalej mam infekcje i jak was czytam to jestem posikana ze strachu:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 15:07

Sylika lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:33

FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felce gratuluję, my w środę w pierwsze urodziny młodego kupiliśmy działkę 1300m mamy juz akt, teraz załatwiamy papierologie, musimy kupić projekt o mam nadzieje ze przed porodem zobaczę juz jakiś zarys na działce i nam nadzieje ze zimy nie będzie bo chce jak najszybciej zacząć .

FeliceGatto lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    czytam wyrywkowo tyle ile mogę w danej chwili.Rano zaczęłam teraz odpisuje chociaż nie doczytałam reszty dnia.Moje dziecko chyba jakiś skok przechodzi,nocki fatalne mam , jestem niewyspana mega i nie mam syndromu bezsenności w ciazy wręcz przeciwnie.Ruchow nie czuje poza paroma epizodami i nie mogę się doczekać wizyty,a tu cały tydzień i 2 dni matkooooo jak długo. Cały czas mam schizy czy to aby dziewczynka.
    A propos brzucha u mnie bez zmian od tygodnia

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38890bd2f1e5.jpg
    +1.5 kg czy idzie w górę.

pasia27, FeliceGatto, i.am.chappie, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, katarzyna_d, xpatiiix3, bereda11, Eliana lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Hej,
    czytam wyrywkowo tyle ile mogę w danej chwili.Rano zaczęłam teraz odpisuje chociaż nie doczytałam reszty dnia.Moje dziecko chyba jakiś skok przechodzi,nocki fatalne mam , jestem niewyspana mega i nie mam syndromu bezsenności w ciazy wręcz przeciwnie.Ruchow nie czuje poza paroma epizodami i nie mogę się doczekać wizyty,a tu cały tydzień i 2 dni matkooooo jak długo. Cały czas mam schizy czy to aby dziewczynka.
    A propos brzucha u mnie bez zmian od tygodnia
    Mam to samo, u nas też skok juz chyba 2 tygodnie nie śpię wnocy, masakra jakas. Brzuch mam duży mimo 2 kg na plusie. Też marzyłam o córci a bedzue drugi syn. Ruchów nie czuję, niestety m am łożysko z przodu

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Mam to samo, u nas też skok juz chyba 2 tygodnie nie śpię wnocy, masakra jakas. Brzuch mam duży mimo 2 kg na plusie. Też marzyłam o córci a bedzue drugi syn. Ruchów nie czuję, niestety m am łożysko z przodu
    Ja mam już 2 synów ;-)
    A nocki łącze się w bólu szczególnie ze codziennie rano prowadzę na zmianę spinning albo fitness... Lozysko tez z przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 15:48

dev139prs__.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    łeeee kibelek? z kfc? :P

Ja też jem bez opamiętania... 6 mandarynek, 4 kiwi, barszcz z fasolką, zaraz sobie coś jeszcze przyrządzę :P
    Hahaha no kubelek haha telefon zmęczony i słownik pisał co chcial ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moczy sie fasolka na jutro i będzie po bretońsku:-)

Ja nie mogę w ogóle spac..codziennie byla drzemka z synkiem godzinke a tu wieczorem spac nie mogę..dziś w nocy Kacus 2razy mnie zawolal bo co mu się snilo i gadal..pozniej usnac nie mogłam..a o 5juz nie spalam bo w brzuchu krecilooo chyba za dzmuzo glutaminianu chinol dorzucił do jedzenia hehe a o 8juz pobudka..maly śpi a ja mu zazdroszczę he
    Jutro wizyta wiec znowu noc z głowy pewnie..eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:02

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyliło mi sie na tym filmiku sie popłakałam :

https://www.youtube.com/watch?v=V6-0kYhqoRo

łzy jak grochy!

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moje dziecię jest chłopcem bezimiennym narazie;)
    Mam zwiększyć leki na ciśnienie. Dostalam pinafucin, a potem multigyn. Maz tez dostal leki.
    Lozysko sie podniosło. Takze przynajmniej to z glowy

kkasya, xpatiiix3, Negra, pasia27, Carolq, katarzyna_d, mejbi, Clio_99, Sylika, FeliceGatto, Agusia ;), kamisia88, i.am.chappie, Monikkk, migussia, klaudia1534, bereda11, luna91, eforts, monilia84, Alicce, Palinas89, Madziuśka, Jitka lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Carolq, to dom w Legionowie,na trasie SKMki S3 i KMek :) Dojazd do Centrum pół godziny.
    No to w maju na spacery będziemy mogły się umawiać ;-)

Agusia ;), FeliceGatto lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kochany skoczyl po pracy do apteki i kupil mi prenatal, strasznie boli mnie po bokach glowy katar i bol gardla masakra

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ