X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamamiśka rozgość się no co do opieki w Szwecji to słyszałam ,że tragedia opowiedz coś więcej o sobie widzę ze synka masz :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy mamamiśka ;) Fajnie, że się ujawniłaś u nas :)

Ja po usg dzisiaj, opisałam w dwóch słowach na fb ;) A wiec pobieranie krwi tak mi zrobili elegancko że się krwią zalałam w poczekalni do gina później :P Ręka przypuchnięta, ale ani pół siniaczka ;)

Dziecko długonogie mam, narazie bezpłciowe :P Z tendencją do chłopaka chyba, bo maż dwa metry wzrostu niemalże, to po nim takie długie kończyny, ja mała :)

tola2014, Negra, Madziuśka, i.am.chappie, FeliceGatto, Różyczka, josephinka84, luna91, migussia lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez po usg.u mnie dzidzius leżał jak na wczasach . ręka na brodzie a druga za głowa i nogi skrzyżowane :) wszystko w porządku się rozwija. dodatkowo tez pobrał mi wymazy: czystość pochwy, mycoplasma i ureaplasma. ależ się wykosztowalam...
    aa i na 100% chłopak. jajeczka i siusiak był widoczny .

xpatiiix3, Negra, Marietta, Madziuśka, i.am.chappie, FeliceGatto, maimama, bimba, kkasya, Kłosia, Idgie, bereda11, josephinka84, Dariaaa88, luna91, monilia84, migussia, monaa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ekstra wiesci ; )

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, tola super wieści ! :)

Ja odpoczywam po obiedzie... mąż przed chwila czyta ulotke na kartonie z mandarynkami z biedronki i samo E, E, E.. jestem w szoku, futrowałam się chemią i to z mandarynek :P

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja tez po usg połówkowym, z dzidziusiem wszystko Ok !! No i moje przeczucie zawiodło hehe okazało się, że będzie synek Kacperek i termin cofnął mi się na 7 maja:)

xpatiiix3, Negra, Marietta, Madziuśka, katarzyna_d, i.am.chappie, FeliceGatto, JusWik, maimama, helutka, Różyczka, bimba, kkasya, Clio_99, pasia27, Dariaaa88, Kłosia, Idgie, bereda11, josephinka84, tola2014, luna91, monilia84, migussia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa teraz dzieci rosną w swoim tempie wiec nie sugeruje się już terminem z usg ;) u mnie ostatnio był już 2 dni w tył :P gratuluję ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra jak u Ciebie sprawy podwozia.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Anjaa teraz dzieci rosną w swoim tempie wiec nie sugeruje się już terminem z usg ;) u mnie ostatnio był już 2 dni w tył :P gratuluję ;)

No pewnie, że tak,,,, przy następnym usg pewnie znowu się termin zmieni hehe
    teraz miałam usg połówkowe na nfz, a 28 grudnia jadę prywatnie bo już byłam wcześniej zapisana ;) tak więc w grudniu widzimy się z maluszkiem 2 razy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:31

Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za wsparcie i rady, już jestem w domu we własnym łóżku :) Rozmawiałam też z moją gin, która kazała obiecać, że do wizyty 21.12 będę leżeć i się nie męczyć a później już ona mnie skontroluje porządnie. Niestety nie mam jej cały następny tydzień, więc zostaje tylko ewentualny telefon. Mam też brać luteine 2 razy dziennie po 100 mg.

Gratuluję wszystkich wizyt i zdrowych dzieciątek :) Resztę doczytam później albo jutro a teraz muszę troszkę odespać ostatnią noc..

Marietta, kkasya lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak będziesz wpisywać zmiany wpisz mi Mikołaja :gratuluje wizyt i zdrowych maluszków !!! Juz zaczynają sie usg połówkowe

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Negra jak u Ciebie sprawy podwozia.?
    A dziękuję, już lepiej. Biorę nospe 2xdziennie, staram się nie przeginać z chodzeniem i nie forsować się zbytnio i dzięki temu sama czuję, że brzuch jest miękki. W szyjce czasem czuję klucie, ale delikatne. Wszystko wskazuje na to, że narazie rozkurczowych nie odstawie.

Poczytałam sobie wasze historie o synkach i solidaryzuje się w mękach :-)
    Mój od poniedziałku nie chodzi do przedszkola, bo znowy jest chory i tym siedzeniem w domu daje mi trochę w kość... Albo jest marudny i beczy z byle powodu, albo krzyczy i bije, jak tylko coś mu się nie spodoba... Ehhh... i tak na zmianę...
    Do września miał opiekunkę- kobietę-anioła, która miała nieograniczone pokłady cierpliwości. I wtedy był takim zlotym, ułożonym dzieckiem... A od kiedy chodzi do przedszkola- jakby diabeł w niego wstąpił :-( A ja w ciąży jakaś nerwowa się zrobiłam i niestety potrafię czasem krzyknąć- a wtedy on też zaczyna swoje wrzaski i koło się zamyka :-( Gdzie się podziała moja cierpliwość? Czy ciąża pada na mózg? :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Pati możesz mi dopisać dziewczynkę ? Amelia Anna.
    Dzięki

Ale ładnie :)

Kłosia lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super :) Ale potraktuj zalecenia poważnie <grozi palcem>

Cześć mamomiśka :) Napisz nam coś więcej o sobie.

Dziewczyny, wieści świetne. Uwielbiam takie dni,jak ten (mimo,że mam akurat wizytę teściowej :P )

klaudia1534 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt i poznania płci maluszków!
    Klaudia-super, że jesteś już w domu. Nie ma to, jak własne łóżko :-) Zdrówka Ci życzę :-)

Ja miałam mieć połówkowe przed świętami, ale zwolnienie mam do 29.12, więc przełożyłam na po świętach.

A tymczasem leżę z laptopem i uskuteczniam świąteczne zakupy. Sporą część prezentów juz kupiłam. W tym roku daruję sobie lazenie po sklepach, bo boję się, że skończyło by sie to znowu szpitalem- a bardzo dziękuję za święta w szpitalu!

W sklepach internetowych jest dużo promocji- jeśli któraś z Was nie zrobiła wszystkich prezentów, to na Matrasie, Smyku i Empiku można się oblowic :-) Przynajmniej mi nieźle idzie :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    I JA WE WTOREK USG :) cipeczka czy ptaszek bedzie ? hmmm
    obstawiam ptaszka :-)

dziewczyny gratulacjeeeee!!!!!!!! No weekend pięknie się zaczyna!!!!

Pati dzięki za dopisanie mi synusia. Podziwiam Cię jak to ogarniasz wszystko. Szacun!!!

kurna a ja kupiłam farbę do włosów i okazuje się że z amoniakiem i boję się farbować teraz

xpatiiix3, FeliceGatto, malvva lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:01

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wypoczywaj ;*

My już pokój pomalowany, zostało tylko urządzanie i dodatki ! Jutro zakupy w ikei :)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt dziewczyny :)
    Ja jeszcze nie wyszłam z tej wielkiej wczorajszej radości, że tam facet jest w środku ;) :D

JusWik lubi tę wiadomość

• mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje słonca za powitanie ☺ No to trochę o mnie. Jestem mamą też trzylatka takze kochane wiem co to za ból. Moj Mikołaj potrafi być kochany a za chwilę bije mnie ze złosci po brzuchu. System edukacyjny w przedszkolu to jakaś porażka. Czasem zostawiam go tam ze łzami w oczach jak widze ze paplają się w deszczu na dworze bo akurat taki plan dzis mają. Rodzilam Mikolaja w Pl , calą ciąze znosilam kiepsko non stop szpital, krwawienia . Jak juz sie uspokoilo to mialam wczesne skurcze i uciskal mi mały na wątrobe. Takze wegetowalam do 37 tygodnia by juz tylko malego ze mnie wyjęli. No i tak boję sie tu o moje drugie malenstwo bo mam takie bóle krzyza i brzucha ze nie moge wystac na nogach jednej godziny przy gotowaniu obiadu. Przyjechalismy do SE dwa lata temu za lepszym zyciem, ale szwedzkiej mentalnosci i sposobu zycia chyba nigdy sie nie nauczę.
    Dariaaa88 mieszkam 40 km od Stkhlm.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

ganndqk37higo3kl.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ