X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamamiśka rozgość się no co do opieki w Szwecji to słyszałam ,że tragedia opowiedz coś więcej o sobie widzę ze synka masz :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy mamamiśka ;) Fajnie, że się ujawniłaś u nas :)

Ja po usg dzisiaj, opisałam w dwóch słowach na fb ;) A wiec pobieranie krwi tak mi zrobili elegancko że się krwią zalałam w poczekalni do gina później :P Ręka przypuchnięta, ale ani pół siniaczka ;)

Dziecko długonogie mam, narazie bezpłciowe :P Z tendencją do chłopaka chyba, bo maż dwa metry wzrostu niemalże, to po nim takie długie kończyny, ja mała :)

nick nieaktualny, Negra, Madziuśka, nick nieaktualny, FeliceGatto, Różyczka, josephinka84, luna91, migussia lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez po usg.u mnie dzidzius leżał jak na wczasach . ręka na brodzie a druga za głowa i nogi skrzyżowane :) wszystko w porządku się rozwija. dodatkowo tez pobrał mi wymazy: czystość pochwy, mycoplasma i ureaplasma. ależ się wykosztowalam...
    aa i na 100% chłopak. jajeczka i siusiak był widoczny .

xpatiiix3, Negra, Marietta, Madziuśka, nick nieaktualny, FeliceGatto, maimama, bimba, kkasya, Kłosia, Idgie, bereda11, josephinka84, Dariaaa88, luna91, monilia84, migussia, monaa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ekstra wiesci ; )

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, tola super wieści ! :)

Ja odpoczywam po obiedzie... mąż przed chwila czyta ulotke na kartonie z mandarynkami z biedronki i samo E, E, E.. jestem w szoku, futrowałam się chemią i to z mandarynek :P

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja tez po usg połówkowym, z dzidziusiem wszystko Ok !! No i moje przeczucie zawiodło hehe okazało się, że będzie synek Kacperek i termin cofnął mi się na 7 maja:)

xpatiiix3, Negra, Marietta, Madziuśka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, FeliceGatto, JusWik, maimama, helutka, Różyczka, bimba, kkasya, Clio_99, pasia27, Dariaaa88, Kłosia, Idgie, bereda11, josephinka84, nick nieaktualny, luna91, monilia84, migussia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa teraz dzieci rosną w swoim tempie wiec nie sugeruje się już terminem z usg ;) u mnie ostatnio był już 2 dni w tył :P gratuluję ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra jak u Ciebie sprawy podwozia.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Anjaa teraz dzieci rosną w swoim tempie wiec nie sugeruje się już terminem z usg ;) u mnie ostatnio był już 2 dni w tył :P gratuluję ;)

No pewnie, że tak,,,, przy następnym usg pewnie znowu się termin zmieni hehe
    teraz miałam usg połówkowe na nfz, a 28 grudnia jadę prywatnie bo już byłam wcześniej zapisana ;) tak więc w grudniu widzimy się z maluszkiem 2 razy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:31

Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za wsparcie i rady, już jestem w domu we własnym łóżku :) Rozmawiałam też z moją gin, która kazała obiecać, że do wizyty 21.12 będę leżeć i się nie męczyć a później już ona mnie skontroluje porządnie. Niestety nie mam jej cały następny tydzień, więc zostaje tylko ewentualny telefon. Mam też brać luteine 2 razy dziennie po 100 mg.

Gratuluję wszystkich wizyt i zdrowych dzieciątek :) Resztę doczytam później albo jutro a teraz muszę troszkę odespać ostatnią noc..

Marietta, kkasya lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak będziesz wpisywać zmiany wpisz mi Mikołaja :gratuluje wizyt i zdrowych maluszków !!! Juz zaczynają sie usg połówkowe

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Negra jak u Ciebie sprawy podwozia.?
    A dziękuję, już lepiej. Biorę nospe 2xdziennie, staram się nie przeginać z chodzeniem i nie forsować się zbytnio i dzięki temu sama czuję, że brzuch jest miękki. W szyjce czasem czuję klucie, ale delikatne. Wszystko wskazuje na to, że narazie rozkurczowych nie odstawie.

Poczytałam sobie wasze historie o synkach i solidaryzuje się w mękach :-)
    Mój od poniedziałku nie chodzi do przedszkola, bo znowy jest chory i tym siedzeniem w domu daje mi trochę w kość... Albo jest marudny i beczy z byle powodu, albo krzyczy i bije, jak tylko coś mu się nie spodoba... Ehhh... i tak na zmianę...
    Do września miał opiekunkę- kobietę-anioła, która miała nieograniczone pokłady cierpliwości. I wtedy był takim zlotym, ułożonym dzieckiem... A od kiedy chodzi do przedszkola- jakby diabeł w niego wstąpił :-( A ja w ciąży jakaś nerwowa się zrobiłam i niestety potrafię czasem krzyknąć- a wtedy on też zaczyna swoje wrzaski i koło się zamyka :-( Gdzie się podziała moja cierpliwość? Czy ciąża pada na mózg? :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Pati możesz mi dopisać dziewczynkę ? Amelia Anna.
    Dzięki

Ale ładnie :)

Kłosia lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super :) Ale potraktuj zalecenia poważnie <grozi palcem>

Cześć mamomiśka :) Napisz nam coś więcej o sobie.

Dziewczyny, wieści świetne. Uwielbiam takie dni,jak ten (mimo,że mam akurat wizytę teściowej :P )

klaudia1534 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt i poznania płci maluszków!
    Klaudia-super, że jesteś już w domu. Nie ma to, jak własne łóżko :-) Zdrówka Ci życzę :-)

Ja miałam mieć połówkowe przed świętami, ale zwolnienie mam do 29.12, więc przełożyłam na po świętach.

A tymczasem leżę z laptopem i uskuteczniam świąteczne zakupy. Sporą część prezentów juz kupiłam. W tym roku daruję sobie lazenie po sklepach, bo boję się, że skończyło by sie to znowu szpitalem- a bardzo dziękuję za święta w szpitalu!

W sklepach internetowych jest dużo promocji- jeśli któraś z Was nie zrobiła wszystkich prezentów, to na Matrasie, Smyku i Empiku można się oblowic :-) Przynajmniej mi nieźle idzie :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    I JA WE WTOREK USG :) cipeczka czy ptaszek bedzie ? hmmm
    obstawiam ptaszka :-)

dziewczyny gratulacjeeeee!!!!!!!! No weekend pięknie się zaczyna!!!!

Pati dzięki za dopisanie mi synusia. Podziwiam Cię jak to ogarniasz wszystko. Szacun!!!

kurna a ja kupiłam farbę do włosów i okazuje się że z amoniakiem i boję się farbować teraz

xpatiiix3, FeliceGatto, malvva lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:01

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wypoczywaj ;*

My już pokój pomalowany, zostało tylko urządzanie i dodatki ! Jutro zakupy w ikei :)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt dziewczyny :)
    Ja jeszcze nie wyszłam z tej wielkiej wczorajszej radości, że tam facet jest w środku ;) :D

JusWik lubi tę wiadomość

• mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje słonca za powitanie ☺ No to trochę o mnie. Jestem mamą też trzylatka takze kochane wiem co to za ból. Moj Mikołaj potrafi być kochany a za chwilę bije mnie ze złosci po brzuchu. System edukacyjny w przedszkolu to jakaś porażka. Czasem zostawiam go tam ze łzami w oczach jak widze ze paplają się w deszczu na dworze bo akurat taki plan dzis mają. Rodzilam Mikolaja w Pl , calą ciąze znosilam kiepsko non stop szpital, krwawienia . Jak juz sie uspokoilo to mialam wczesne skurcze i uciskal mi mały na wątrobe. Takze wegetowalam do 37 tygodnia by juz tylko malego ze mnie wyjęli. No i tak boję sie tu o moje drugie malenstwo bo mam takie bóle krzyza i brzucha ze nie moge wystac na nogach jednej godziny przy gotowaniu obiadu. Przyjechalismy do SE dwa lata temu za lepszym zyciem, ale szwedzkiej mentalnosci i sposobu zycia chyba nigdy sie nie nauczę.
    Dariaaa88 mieszkam 40 km od Stkhlm.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

ganndqk37higo3kl.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ