Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Malva, współczucie, też czasami zdarza mi się taki fatalny dzień! Kiedy od rana nic nie wychodzi
Ja nadal przejmuję się wagą, od początku grudnia, czyli w ciągu 10 dni przytyłam 2,5 kg i wcale nie jadłam więcej niż wcześniej, wcale nie objadałam się jakimiś MCDonaldami, pizzą itd, wcale nie jadłam czekolady - ale oczywiście, jakieś ciastko od czasu do czasu tak, co więcej, wreszcie zaczęłam się ruszać i robiam sobie takie 40 minutowe spacery. I co?A moje dziecko, według podręcznika powinno teraz ważyć dopiero 300 g.
Dziewczyny z 20, 21 tygodnia ciąży, też zauważacie u siebie teraz taki skok czy to tylko ja mam taki słaby metabolizm?
PS. Dodam, że według podręczników na tym etapie ciąży możemy tyć ok 0,5 kg tygodniowo, bo takie są potrzeby dziecka. Więc... 2,5 kg w 2 tygodnie to za dużo!
Nie ma tragedii, bo mam teraz od początku ciąży na plusie 5,5 kg, ale... przez całą ciążę chciałam przytyć 13... A czuję, że mój cel się chyba szybko oddala!
PS2. Generalnie cieszę się, że moje dziecko jest zdrowe, ciąża spokojna i nie mam większych problemów, więc chociaż poużalam się na tą wagę
malvva, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylika ale super ze wychodzisz :* kurde z tym buntem to tak w sklepie nie ale zazwyczaj na przejściu jak za rękę go biorę nie za każdym rażem ale raz na parę spacerów się zdarza.. z tym mówieniem ze idę sobie to identyko wisk mamo czekaj na mnie krzyczy ja mówię nie będę czekać bo nie idziesz ze mną idę sama to on dopiero biegnie z płaczem ze go zostawiłam samego ehh najgorsze jak ktoś podejdzie i uwagę zwraca ze ja dziecka wychować nie umieć no mam ochotę oczy wydrapać... Wiem ze przejdzie tak jak bunt 2latka bardzo podobnie przechodził trwało to u Nas ok.2 góra 3 msc, mam nadzieje ze ten równie szybko się skończy, bo najgorsze to jak babka się wtrąca.. a i jak siada na chodniku albo się kładzie to tylko odwrócenie uwagi samoloty mnie ratują bo mnie patrz rakieta leci i on się cieszy i zapomina o całej sprawie ale oczywiście nie ma tak wchodzimy do domu jest rozmowa tlumscze ze byl niegrzeczny mamie jest przykro z powodu jego zachowania i kara nie ma tv nie ma tableta nie ma słodyczy i koniec powoli po tej największej burzy mam nadzieje ze dojdziemy do porozumienia...
Jeszcze babka kibel zajęła ,Marcel sie dobijał zeby nocnik mu dała, bo nie wytrzyma no i mi się zesrał w majtki ja się nie zamykam ,bo jak chce to wchodzi i obok na nocniku robi a tu przybiegł i mamo mam ogon dupskiem pomachal i efekt klocek na podłodze przez nogawki wypadł ,bo on w bokserkach był.. eeee całe szczęście nie na dywan...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 10:48
Idgie lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Różyczka wrote:No właśnie łożysko mam na tylnej ścianie a moja waga mieści sie chyba w granicy normy. Choć przyznaję, że mam trochę tkanki tłuszczowej na brzuchu
Jeśli nic sie nie zmieni w poniedziałek zadzwonie do mojej ginki.
Czuję w brzuchu przelewanie i bulgotanie, ale nie odbieram tego jako coś nadzwyczajnego....w nocy też nic, choć batdzo bym chciała ...
Różyczko ja jestem w 18t6d i powiem Ci że wczoraj dopiero dostałam pierwszego kopniaczka od synka. Łożysko mam na ściance tylnej, tkanki tłuszczowej hohoo, także każdy w innym czasie odczuwa ruchy. Będzie kochana dobrze, ja dlugo miałam bulgotanie.Różyczka lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Ej wiecie co dziewczyny... Tak sobie teraz myślę, że to może trochę od tarczycy, bo robiłam sobie dwa dni temu wyniki i z 1.7 niedoczynność podskoczyła mi do 3,3, miałam akurat wczoraj wizytę u endo i przypisała mi już dawkę euthyroxu 100!
I pamietam, że zanim zaczęłam brać tabletki to też szybko tyłam. Może to pogorszenie się wyniku też mi trochę spowolniło metabolizm, czy coś. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.
Krzywej cukrowej jeszcze nie robiłam, a wynik glukozy sprzed 2 dni to 86.
Cigaretta słodkie te buciki!)))
Dobrego dnia dziewczyny, spadam z forum, może uda mi się coś dzisiaj popracować!
ps. ALe w sumie dzisiaj piatek, to nie wiem czy warto się brać do roboty)))
Cigaretta, Carolq lubią tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Cześć wam sorki że wbijam ale mam pytanko.
Czy wasze dzieci się ruszają na usg??
Ja właśnie jestem po wizycie i moj synek nic się nie chciał ruszyć nawet jak go lekarz "pukał". Wg lekarza wszystko jest ok ale mnie to troszkę martwi, a no i ruchów w brzuchu też jeszcze nie czuje.
Pozdrawiam
Malena u mnie było to samo, synek położył się i poszedł spać i nic go nie ruszało, nawet głowica USG. Na początku tylko się troszkę poruszał a później dobranoc. Lekarz nic mi nie powiedział, dopiero na karcie z badania połówkowego doczytałam ruchy rzadkie, ale myślę że to nie ma znaczenia, że nasze dzieci jeszcze rozwiną skrzydła. Mój dzisiaj mnie tak kopie w pracy, może mu nie wygodnia bo siedzę i się nie ruszamMalena91 lubi tę wiadomość
-
Sylika super że wychodzicie
Cigaretta buciki przecudne
Klaudia ja chyba też wyszłabym na własne życzenie, bo leżenie przez weekend nic nie da, bo i tak pewnie nic innego niż aplikacja luteiny u Ciebie nie będzie. Super że z maluszkiem wszystko ok, że to tylko fałszywy alarm.Cigaretta, Malena91 lubią tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Cześć wam sorki że wbijam ale mam pytanko.
Czy wasze dzieci się ruszają na usg??
Ja właśnie jestem po wizycie i moj synek nic się nie chciał ruszyć nawet jak go lekarz "pukał". Wg lekarza wszystko jest ok ale mnie to troszkę martwi, a no i ruchów w brzuchu też jeszcze nie czuje.
Pozdrawiam
Nie zawsze się ruszało. Wtedy pytałam, czy bije serce. Zawsze waliło jak młotMalena91, Różyczka lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Po wizycie.BEDZIE DZIEWCZYNKA! !!!Juhuuu
Udało się :-)wszystko u mnie i dziecka idealnie Teraz poczytam co u WasCigaretta, katarzyna_d, Anniusia, xpatiiix3, Carolq, FeliceGatto, Madziuśka, maimama, myszka2070, bimba, i.am.chappie, Różyczka, Marietta, Dariaaa88, JusWik, storczyk, Negra, Anjaa, tiffi, helutka, kkasya, Clio_99, Idgie, bereda11, josephinka84, luna91, monilia84, migussia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny