X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra najważniejsze że spokój u Was z podwoziem :) ahh te bunty.. kiedyś im przejdzie...

JusWik telefon jak druga ręka heheheh czy gotuje czy usypiam ew.odpoczywam albo jem to zaglądam i skrobne niestety laptop zepsuty miał niecałe 2 lata (dzieci pozbawił go życia szklanka wody)...

JusWik, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Witam :)

Ja tez po usg połówkowym, z dzidziusiem wszystko Ok !! No i moje przeczucie zawiodło hehe okazało się, że będzie synek Kacperek i termin cofnął mi się na 7 maja:)
    Gratulacje!

Anjaa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Wiesz co wydaje mi się, ze mam podobnie. Od kiedy zaszłam w ciążę czuję przy podmywaniu tam na dole, że wszystko mam rozpulchnione - takie uczucie jak po seksie - powiększone narządy. I ogólnie wizualnie wargi mam takie większe - nic nie boli, nie jest to opuchlizna, ale takie czasami rozpychanie :) Nie mówiłam ginowi, ale oglądał mnie już tyle razy i nic nie stwierdził :)
    To nie jest rozpulchnione, tylko jakby wiecej miejsca sie tam zrobilo, dodatkowa przestrzen, powietrze ;)
    Na szczescie tfu tfu przeszlo wczoraj.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie :) Dzidzia zdrowiutka i ruchliwa strasznie byla.. No ale tylko na poczatku niestety :) potem zwinela sie w klebek i nie chciala sie pokazac w calej okazalosci ;) ;) Az musze isc jeszcze raz na polowkowe :) bo tak samo nie bylo opcji zmierzyc kregoslupa niestety :( Ale wszystko co zdazylo sie zobaczyc jest ok :) glowka troszke mala ale brzuszek duuuzy :) no i wazy az 363g :) :) :) Ale prawdopodobnie bd dziewczynka bo midwife powiedziala ze nie widzi nic miedzy nogami i zabrzmialo to dwuznacznie :) :) :) Ale plci nie okreslila konkretnie-ma powiedziec 30grudnia jak bd usg powtarzala bo musza zobaczyc szyje,kregoslup i skore wiec mam nadzieje ze mi wtedy wszysciutko pokaze :) W 80% dziewczynka pati mozesz zapisac mi jak bd miala czas :) :) Najwyzej sie zmieni -ale watpie ;)

xpatiiix3, bereda11, FeliceGatto, i.am.chappie, Clio_99, luna91, migussia lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamiśka wrote:
    Hej dziewczyny :) Podczytuje Was od jakiegoś czasu i dzis sie dopisałam. Jak tak czytam wasze wpisy to tylko zazdrościć :( Mieszkam w Szwecji a tu opieka nad ciężarnymi to jakieś średniowiecze i trzęsę sie o wszystko. Pierwsze usg miałam w 13 tyg teraz muszę czekać do 20 tyg na połówkowe. Masakra pierwsza ciąże prowadziłam w Pl i w głowie mi sie nie mieści jak tu to wyglada. Na całe szczęście poznałam polskiego gin który tyle mi pomaga ze wypisuje mi zwolnienia. Bo jako ze mam prace fizyczna mogę sie dopiero ubiegać o zwolnienie w 7 miesiącu. A tak mnie krzyż ze aż mi nogę lewa odbiera i chodzić nie mogę. Co gorsze miałam krwawienia wielokrotnie to usłyszałam ze co ma byc to będzie :( We wtorek tez jadę na wizytę do tego Polaka może uprosze go o usg żeby zobaczył czy wszystko dobrze. Pozdrawiam wszystkie
    hej to podobnie jest jak w UK ,my tez tu mamy 2 usg tylko ..mam nadzieje ze wszystko dobrze sie u Ciebie skonczy ..powodzenia

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie :) Dzidzia zdrowiutka i ruchliwa strasznie byla.. No ale tylko na poczatku niestety :) potem zwinela sie w klebek i nie chciala sie pokazac w calej okazalosci ;) ;) Az musze isc jeszcze raz na polowkowe :) bo tak samo nie bylo opcji zmierzyc kregoslupa niestety :( Ale wszystko co zdazylo sie zobaczyc jest ok :) glowka troszke mala ale brzuszek duuuzy :) no i wazy az 363g :) :) :) Ale prawdopodobnie bd dziewczynka bo midwife powiedziala ze nie widzi nic miedzy nogami i zabrzmialo to dwuznacznie :) :) :) Ale plci nie okreslila konkretnie-ma powiedziec 30grudnia jak bd usg powtarzala bo musza zobaczyc szyje,kregoslup i skore wiec mam nadzieje ze mi wtedy wszysciutko pokaze :) W 80% dziewczynka pati mozesz zapisac mi jak bd miala czas :) :) Najwyzej sie zmieni -ale watpie ;)
    myszka super , gratuluje i z jednej strony to moze i dobrze bo bedziesz miala kolejne usg dodatkowe super , w tym samym dniu co ja :-)

myszka2070 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hej to podobnie jest jak w UK ,my tez tu mamy 2 usg tylko ..mam nadzieje ze wszystko dobrze sie u Ciebie skonczy ..powodzenia
    no z tymi 2 scanami to troche przesada, szczegolnie dla tych co maja ciaze po przejsciach...

bereda11 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam
    poki co masa roboty nie mam kiedy czytac / jutro przeprowadzka czyt 1 noc w nowym domu yupiiii :)

a i podpisałam dzis umowę na stałe :) /dzięki Cassie /

buźka :*

Negra, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chyba wreszcie poczulam ruchy :-) jeeeee ale nie takie kopniaczki ale sie juz zdarzaja tylko takie powolne ruchy takie wooolne przeplywy rybki ;-) i przewaznie po lewej stronie jeju wreszcie malenstwo sie odzywa ;-) to tak nawiasem....

A tym czasem gartulacje wiztyt dziewczyny ;-)

Witam nowe mojoweczki :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się zabrałam za szukanie wózka i znalazłam stronę, na której są mega tanie nowe wózki camarelo (jest moim faworytem)i wiele innych.
    link: http://4baby24.pl/c/133/wozki-camarelo-wozki-dzieciece.html,1.html

Nowe modele za nie cały tysiąc można dostać, a carera już za 1240zł.
    Dziewczyny słyszałyście o tej stronie? A może któraś już z niej koorzystała, tak się zastanawiam czy się nie skusić na nowy, bo na olx takie używane stoją w tych cenach, a nawet drożej.

Gratuluje wizyt i poznania płci:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhhh męża rozłożyła grypa, leży plackiem i zdycha.. gorączka, oczy przekrwione, 2 kołdry i gruby dres :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris ja słyszałam o tej stronie, polecały ja mamuśki z mojego miasta ,jestem na fb w grupie mamysiek i właśnie pisały, że warto ;)

paris lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Yhhh męża rozłożyła grypa, leży plackiem i zdycha.. gorączka, oczy przekrwione, 2 kołdry i gruby dres :-/
    u mnie to samo przyszedl rano z pracy ledwo zywy poszedl dzisiaj ale to ostatnia nocka i 2 dni wolnego wiec bedzie lezal w lozku tyle pozytku bede miala
    , czekam az mnie wezmie tzn mam nadzieje ze nie wezmie ...szok

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to jak będziesz miała czas to mi dopisz dziewczynkę..

myszka2070, bereda11, Negra, xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    obstawiam ptaszka :-)

juz nie moge sie doczekc co tam ;) Tym bardziej ze mnie ciagle meczy tesciowa i mama ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Pati to jak będziesz miała czas to mi dopisz dziewczynkę..

Ojj tak faktycznie czasem mi umyka, wybacz :)
    juz dopisuje ;)
    PS. Juz wiem czemu na fejsie widziałam ze pisałaś i miałam sprawdzić jaki masz nick żeby dopisać tutaj i z głowy wypadło :P

..i lecę spać, dobrej nocki mamuśki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko,
    Dzielę się z wami podnietą wynikającą z tego, że jutro jadę do ikei po meble dla mojego kropka, będą białe więc pasuja do chłpaka i dziewuchy. Najbardziej podoba mi się przewijak hensvik, bajeczny bo to półka z przewijakiem taki regał, no i mnóstwo drobiazgów tez kupię....i'm so glad :P
    buziaczki

tola2014, luna91 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia ja też jutro jade do ikei :P

kamisia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia my tez planujemy kupić ten przewijak plus szafę z tej seri dla Alutki :)

kamisia88 lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kurczak wy tak do przodu a ja jeszcze nawet nie umuwiona na polowkowe

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ