X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra ma laktator elektryczny mówi że mi da, szwagierka ma po swoich chłopcach ubranka, huśtawkę i jakieś pierdoły podrzucić, na wózek teście mają dorzucić i po cichu liczę ze na łóżeczko dorzucą moi rodzice i jakoś damy radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:57

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• malvva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie niby tyle czasu a ja aobie mysle ze tylko 4 wyplaty na zrobienie pelnej wyprawki wiec poleci

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:55

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva śliczne mebelki :)ja myślę kupić łóżeczko w styczniu ale zastanawiam się czy to nie zawczesnie, chciałabym mieć takie podejście jak ty.

• malvva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie za wczesnie nie uciekna postoja ;) a ja moge myslec o nastepnych potrzebnych rzeczach, poluje na rozne okazje te mebelki kosztowaly na allegro 300 zl uzywane ale w bardzo dobrym stanie żadnych oznak zużycia :) a łozeczko nieuzywane bo dziecko nie chcialo w nim spac i spalo z rodzicami 200 zl na nowiutkie bielutkie z materacem :)
    a z jednego boku jest mis takze sliczne jest ale zloze pozniej,

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak tak Was czytam to mi się szkoda robi, że nic jeszcze dla Iwusia nie kupiłam :-(

Piękne te Wasze meble wózki i rzeczy, no aż się buźka sama uśmiecha :-)

malvva lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Boże jak tak Was czytam to mi się szkoda robi, że nic jeszcze dla Iwusia nie kupiłam :-(

Piękne te Wasze meble wózki i rzeczy, no aż się buźka sama uśmiecha :-)

ja też nic nie mam, nie przejmuj się. dopiero w lutym remont pokoju i wtedy coś pewnie ruszę. na razie też jakoś się jeszcze boję

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myslicie ze kremem na rozstępy na brzuchu mogę smarowac piersi ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie się skapnęłam, że przez cały dzień żywię się kanapkami i drożdżówką.

A gdzie tu 5 porcji świeżych warzyw i owoców, z którymi zaczyałam ciążę? Gdzie stosowanie wszystkich zasad, piramida żywieniowa i te wszystkie rady z mądrych książek?

Też tak macie, że czasami łapiecie się, że inaczej chciałyście się odżywiać... A inaczej to wychodzi?

:)

Carolq lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dziewczyny myslicie ze kremem na rozstępy na brzuchu mogę smarowac piersi ?

Ja mam lotion z babydream fur mama i na nim pisze, że stosować na brzuch, piersi, uda i pośladki.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Polecam balsam albo mleczko z neutrogeny, przestało siedzieć momentalnie. Ja wczoraj cały Dzień wymioty i biegunka, lekarz chciał do szpitala ale dal mi tabletki na wymioty i jakoś żyje...masakra
    jak to mleczko wyglada bo nie wiem nawet czego szukac...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was miała paciorkowca zieleniejacego w pochwie? Jak sie go pozbyć, i czy może zagrażać dziecku?

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Tak u nas tez paliwo, ja mam tylkp meble lozeczko i pare ubranek wiec tak samo ubrania wozek lezaczek przewijak wanienka posciel do lozka karuzela nad lozeczko do odciagania pokarmu cos smoczki butelki maaaasaaa
    Dziewczyny- jeśli mogę coś doradzić z doświadczenia, to nie kupujcie wszystkiego na raz, żeby mieć na początek maja full wyprawkę i wszystkie gadżety. Po narodzinach na pewno ktoś z rodziny i przyjaciół odwiedzi maluszka i będzie chciał kupić jakiś prezent. Na pewno bedziecie wypytywani, co kupić? Wtedy najłatwiej poprosić o rzeczy z przedziału 100-200 zł, które jednoczenie nie są rzeczami pierwszej potrzeby, np karuzela czy leżaczek czy łóżeczko turystyczne. Te rzeczy nie muszą być w domu od razu po porodzie, bo są raczej polecane dla maluchów po pierwszym miesiącu - wiec spokojnie mogą być sprezentowane przez najbliższych, którzy przyjdą, gdy już zaczniecie przyjmować gości. W ten sposób my z synem dostaliśmy właśnie leżaczek i karuzele (drugą, bo z pierwszą się pospieszylismy i kupiliśmy sami- i później mieliśmy 2). Jeśli dla kogoś z najbliższych taki prezent to za duzo, to zawsze mogą się zrzucić np w 2 rodziny.

Dzięki temu odciążycie swoj budżet, a i znajomi będą wiedzieć, co kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:58

JusWik, FeliceGatto, bimba, Alicce, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Dziewczyny, właśnie się skapnęłam, że przez cały dzień żywię się kanapkami i drożdżówką.

A gdzie tu 5 porcji świeżych warzyw i owoców, z którymi zaczyałam ciążę? Gdzie stosowanie wszystkich zasad, piramida żywieniowa i te wszystkie rady z mądrych książek?

Też tak macie, że czasami łapiecie się, że inaczej chciałyście się odżywiać... A inaczej to wychodzi?

Też mam problem z żywieniem. Na wiele rzeczy po prostu nie mogę patrzeć... Np na widok surowego mięsa mam dreszcze na calym ciele i odruch wymiotny... Wiec nawet za mięsne obiady się nie biorę.... Mój jadłospis to głównie tosty z szynką u serem, pomarańcze, czekolada i sporadycznie pizza... Więc bardzo zdrowo i odżywczo. O piramidzie żywieniowej w ogóle nie pamiętam.... :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:

Ja się łapie na tym codziennie! W sumie przed ciąża jadlam lepiej niż teraz ;( ale co mam zrobić jak mam warzywo i mięso wstręt. Póki wyniki dobre to się nie przejmuje bardzo.

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:55

OlkaBdg lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dopadły głupie dziwne leki. Dziś widziałam się z 2 koleżankami. jednej ciaza jest o 2 tyg starsza od mojej drugiej o trzy. i wiecie jakie one mają duże brzuchy. a ja nic.....i mam leki , zw ten brzuch mi nie urośnie nigdy...a tak czekam na niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch z dnia na dzień coraz większy, tola nie martw się każdej rośnie w swoim tempie ! :-) niektóre maja małą piłeczke, niektóre już wielki brzuch a niektóre dopiero widać w 7 miesiacu..

Czy moge zażyć rennie na zgage ?

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ale ja przed ciążą miałam malutkie oponki na brzuchu a teraz wyglądam jakbym sporo przytyla bo pod ubraniem brzuch tak nierownomiernie wygląda :(

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, nadszedł ten dzień. No nadszedł ten dzień, że nie ogarniam Belly. Na FB jeszcze jak Cię mogę, ale Belly mnie przerasta. Głównie dlatego,ze na FB mogę odpisać osobno pod każdym postem,a na Belly czytam, mam tyle do odpisania każdej z Was, jak dojeżdżam do końca, to zapominam co komu :( Także ja przepraszam, ale chyba będę mało pisać. Chociaż czytam codziennie wszystko.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ