Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicce, witamy! Ja mam ciąze o jeden dzień młodszą i też mam wizytę 28.09, to będzie już moja druga, lekarz mówi ze powinno być już coś wiecej widać, bo teraz to właściwie tylko pogrubione endometrium było widać i że coś się tworzy, chyba ciałko żółte.Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Anniusia wrote:dziewczynki powiedzie mi czy wy cały czas macie objawy? przez ostatni tydzień nie byłam do zycia ciągłe mdłości i spanie a od wczoraj nic no może z dwa razy..i jakby więcej enerrgii, w nocy piersi bolały lekko ehh martwie się,że to może z ciążą coś nie tak wizyta dopiero za tydzień... tyle się naczytałam o nagłym braku objawów i poronieniu
NIE CZYTAJ TAKICH BZDUR!!!! Objawy raz są za chwile ich nie ma. A jak nie ma to sie trzeba cieszyć, że sie nie męczysz. Rozwój dziecka nie ma nic do objawów-oczywiście oprócz rosnącego brzucha, ale i to nie zawsze. Dziecko sobie, a Twój organizm sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:14
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Oj dziewczyny jak o tych domach piszecie to trochę mi zazdrość tyle ściska. My wynajmujemy a poza tym w Warszawie bez conajmniej 100000 wkładu własnego to nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Niestety chwilowo nie mamy a poza tym zdecydowaliśmy się ,z jednak wrócimy do Anglii (mój mąż jest anglikiem). Mam nadzieje,ze tam uda nam się uzbierać na dom i będzie super
w każdym razie oszczędzanie przy dziecku to trudna sprawa
-
nick nieaktualnyMonikk ... mam nadzieje ze zobaczymy piekne serdunia
wpiszcie mnie do tabeleczki kochane - ja nie chce tam bałaganu narobić
zresztą nawet nie sprawdzałam czy moge edytowac
ost @ 11.08
termin 18.05
dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:19
-
Larisa wrote:Oj dziewczyny jak o tych domach piszecie to trochę mi zazdrość tyle ściska. My wynajmujemy a poza tym w Warszawie bez conajmniej 100000 wkładu własnego to nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Niestety chwilowo nie mamy a poza tym zdecydowaliśmy się ,z jednak wrócimy do Anglii (mój mąż jest anglikiem). Mam nadzieje,ze tam uda nam się uzbierać na dom i będzie super
w każdym razie oszczędzanie przy dziecku to trudna sprawa
My tez mieszkamy w UK jak naradzie tylko mąż pracuje wiec z oszczędzaniem ciężko ale po porodzie wybieram się do pracy jak najszybciej na weekendy wiec już budżet będzie lepszyLarisa lubi tę wiadomość
-
Monikkk wrote:NIE CZYTAJ TAKICH BZDUR!!!! Objawy raz są za chwile ich nie ma. A jak nie ma to sie trzeba cieszyć, że sie nie męczysz. Rozwój dziecka nie ma nic do objawów-oczywiście oprócz rosnącego brzucha, ale i to nie zawsze. Dziecko sobie, a Twój organizm sobie.
ja wiem tylko,że były nasilone objawy w teraz nie ma -
Hej Alice gratuluję rozgość się zaraz dopisze Ciebie na pierwszą stronę
Przerabia okrutny bunt 3 latka :o tak już omg nigdy nie byłam taka spokojna ten się darł bił a ja w dupie wszystkich wszystko i tylko zwracała mu uwagę ale z takim stoickim spokojem ze siebie nie poznaje
Livia
Nela
Marcel
-
ja mieszkam od miesiaca z teściami i powiem wam,że mam dość, remontujemy nasze mieszkanie aoni do wszystkiego się wtrącają, poza tym wkurza mnie brak prywatności no i jak tylko się położe żeby odpocząć w ciągu dnia to dla nich jest to nie do przyjęcia, normalnie odliczam dni do przeprowadzki i poganiam ekipę remontową nawet mój M ma już dość wtrącającej się mamuśki, ogólnie są spoko ale jak się ich widzi raz na jakiś czas
-
xpatiiix3 wrote:Hej Alice gratuluję rozgość się zaraz dopisze Ciebie na pierwszą stronę
Przerabia okrutny bunt 3 latka :o tak już omg nigdy nie byłam taka spokojna ten się darł bił a ja w dupie wszystkich wszystko i tylko zwracała mu uwagę ale z takim stoickim spokojem ze siebie nie poznaje
haha właśnie wyobraziłam sobie sytuację, hehe po kima Marcelek taki buntowniczy? -
Hmm pomyślmy
No chyba nie po mamie
Ludzie się śmieli na ulicy a on aż mi zachrypł idę ten za mną podbiega i krzyczy -mamo mamo stop stój w tej fili.. zatrzymuje się a ten
-mamo kup mi joda
-nie nie kupię bo nie zasłużyłeś
to ten z lapami..
A ja
-synuś ręce przy sobie nie wolno się bić
I idę dalej znowu powtórka to ja go za ręce i głaskać po dłoni mówię
-synu patrz na mamę przestań płakać i posłuchaj mnie, mamusi jest baaaardzo przykro jak się tak zachowujesz nie wolno bić mamy bo to boli mamusia przecież Ciebie nie bije
-pasiam mamo
I tuli się 3 kroki dalej z owu powtórka i tak całe ok.300m.. zajęło nam to prawie pół godziny poki dotar listy do domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:01
Agnieszka0812, Eliana, Larisa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny! Tak się rozpisałyście, że musiałam mieć trzy podejścia, żeby przeczytać wszystko co się tu wydarzyło
Aniusia - nie martw sie, wiele dziewczyn u nas - w tym ja - przerabiałyśmy te same problemy, czułyśmy się fatalnie i nagle lepiej - ale spokojnie, przyjdzie na ciebie jeszcze ten czas gorszego samopoczuciaMoja ciocia położna uspokoiła mnie mówiąc, że fale hormonalne, jak nazwa wskazuje przychodzą falami- raz się nasilają, raz ustępują
A wiesz co jeszcze jest pocieszające? Że są już u nas na wątku dziewczyny, którym ustały objawy/ nie miały silnych objawów, a na wizycie USG piękne bijące serduszko!)
Głowa do góry:) -
No, a ja skończyłam własnie 8 tydzień, wchodzę w dziewiąty (8+1 tydz.) i mojemu dziecku zaczyna zanikać ogonek - to jest powód conajmniej do radości, jak nie do jakiejś hucznej imprezy!
))
Ps. My mamy mieszkanko, które remontujemy już od 3 miesięcy i końca nie widać, mieliśmy wprowadzać się już na koniec sierpnia, siedzimy częściowo na kartonach, a nasz majster jeszcze daaaaleko w polu! Ale może przeprowadzka przypadnie akurat na drugi trymestr, to będę miała więcej siły, energii itd:)
xpatiiix3, Agnieszka0812, Larisa lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie, ja juz po pierwszej wizycie u pani gin ale jestem troche skolowana, otoz okazao sie ze moja ciaza byla blizniacza ale jedno jajo jest puste, drugie rozwija sie prawidlowo(zarodek ma 1,24cm i serduszko bije mocno). Martwie sie jednak bo pani doktor powiedziala ze moze nastapic poronienie tego pustego jaja i moga byc skurcze i krwawienie co niesie za soba ryzyko dla tego zdrowo rozwijajacego sie zarodka, lub tez moze sie wchlonac zupelnie bezobjawowo. No i zamiast sie cieszyc ze jest dzidzius i serduszko zamartwiam sie co bedzie dalej
nasza dziewczynusia -
Hej dziewczyny. Jednak nie było żadnej pomyłki w laboratorium a hcg maleje. Czekam na poronienie samoistne, nie chcę zabiegu, chociaż skonsultuję się jeszcze w tej sprawie z lekarzem.
Po dwóch latach starań taki finał....
Mimo to historie wielu z Was dają mi nadzieję, że po poronieniu szybko zachodziłyście znowu i tym razem ciąża donoszona.
Oficjalnie już więc muszę wypisać się z majówek. Bardzo mi było tu u was miło, chociaż tak krótko.
Pozdrawiam Was cieplutko i mocno kibicuje Wam i Waszym fasolkom! -
Eliana wrote:Dziewczyny! Tak się rozpisałyście, że musiałam mieć trzy podejścia, żeby przeczytać wszystko co się tu wydarzyło
Aniusia - nie martw sie, wiele dziewczyn u nas - w tym ja - przerabiałyśmy te same problemy, czułyśmy się fatalnie i nagle lepiej - ale spokojnie, przyjdzie na ciebie jeszcze ten czas gorszego samopoczuciaMoja ciocia położna uspokoiła mnie mówiąc, że fale hormonalne, jak nazwa wskazuje przychodzą falami- raz się nasilają, raz ustępują
A wiesz co jeszcze jest pocieszające? Że są już u nas na wątku dziewczyny, którym ustały objawy/ nie miały silnych objawów, a na wizycie USG piękne bijące serduszko!)
Głowa do góry:)
Eliana bardzo Ci dziękuję bardzo mnie uspokoiłaś...muszę wrzucić na luz ale ja niestety z tych stresowych jestem tym bardziej przytłacza mnie to,że ta moja ciąża to z zaskoczenia jest:)
Eliana, anka418 lubią tę wiadomość
-
Izizizi no przykro z powodu bliźniaka
teraz tylko myśl pozytywnie drugie jajo może się wchłonąć
i tej wersji się trzymajmy
tulaski
Eliana gratuluję 9 tygodniau mnie pisze że już pazurki rosną i ma nadgarstki i 3-4cm w tym tyg
Mailo przykro Nam ale jesteśmy z Tobą i kibicujemy odwiedzaj Nas :*Livia
Nela
Marcel
-
Jestem po wizycie u lekarza maluszek ma 6 mm i widziałam pikajace serduszko
cudny widok
następna wizyta 15 października
Ciąża wg OM 6 tyg 5 dni
Wg USG 6 tyg 3 dnianka418, xpatiiix3, JusWik, monik, Eliana, Dariaaa88, hiacynta99, monilia84, Natala, Anna255 lubią tę wiadomość