X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/10DABShqTJBPmTfs7udxEjjup0b_8otJCkRmTuK3uFuA/edit

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce, witamy! Ja mam ciąze o jeden dzień młodszą i też mam wizytę 28.09, to będzie już moja druga, lekarz mówi ze powinno być już coś wiecej widać, bo teraz to właściwie tylko pogrubione endometrium było widać i że coś się tworzy, chyba ciałko żółte.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczynki powiedzie mi czy wy cały czas macie objawy? przez ostatni tydzień nie byłam do zycia ciągłe mdłości i spanie a od wczoraj nic no może z dwa razy..i jakby więcej enerrgii, w nocy piersi bolały lekko ehh martwie się,że to może z ciążą coś nie tak wizyta dopiero za tydzień... tyle się naczytałam o nagłym braku objawów i poronieniu :(

NIE CZYTAJ TAKICH BZDUR!!!! Objawy raz są za chwile ich nie ma. A jak nie ma to sie trzeba cieszyć, że sie nie męczysz. Rozwój dziecka nie ma nic do objawów-oczywiście oprócz rosnącego brzucha, ale i to nie zawsze. Dziecko sobie, a Twój organizm sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:14

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak o tych domach piszecie to trochę mi zazdrość tyle ściska. My wynajmujemy a poza tym w Warszawie bez conajmniej 100000 wkładu własnego to nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Niestety chwilowo nie mamy a poza tym zdecydowaliśmy się ,z jednak wrócimy do Anglii (mój mąż jest anglikiem). Mam nadzieje,ze tam uda nam się uzbierać na dom i będzie super ;) w każdym razie oszczędzanie przy dziecku to trudna sprawa ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych objawów w pierwszej ciąży taż żadnych nie miałam a synek dyzy i zdrowy wiec nie ma co się nakręcać że coś jest nie tak ;)

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk ... mam nadzieje ze zobaczymy piekne serdunia :)

wpiszcie mnie do tabeleczki kochane - ja nie chce tam bałaganu narobić
    zresztą nawet nie sprawdzałam czy moge edytowac

ost @ 11.08
    termin 18.05

dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:19

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Oj dziewczyny jak o tych domach piszecie to trochę mi zazdrość tyle ściska. My wynajmujemy a poza tym w Warszawie bez conajmniej 100000 wkładu własnego to nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Niestety chwilowo nie mamy a poza tym zdecydowaliśmy się ,z jednak wrócimy do Anglii (mój mąż jest anglikiem). Mam nadzieje,ze tam uda nam się uzbierać na dom i będzie super ;) w każdym razie oszczędzanie przy dziecku to trudna sprawa ;)

My tez mieszkamy w UK jak naradzie tylko mąż pracuje wiec z oszczędzaniem ciężko ale po porodzie wybieram się do pracy jak najszybciej na weekendy wiec już budżet będzie lepszy :)

Larisa lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    NIE CZYTAJ TAKICH BZDUR!!!! Objawy raz są za chwile ich nie ma. A jak nie ma to sie trzeba cieszyć, że sie nie męczysz. Rozwój dziecka nie ma nic do objawów-oczywiście oprócz rosnącego brzucha, ale i to nie zawsze. Dziecko sobie, a Twój organizm sobie.

ja wiem tylko,że były nasilone objawy w teraz nie ma :(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alice gratuluję rozgość się zaraz dopisze Ciebie na pierwszą stronę ;)

Przerabia okrutny bunt 3 latka :o tak już omg nigdy nie byłam taka spokojna ten się darł bił a ja w dupie wszystkich wszystko i tylko zwracała mu uwagę ale z takim stoickim spokojem ze siebie nie poznaje :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam od miesiaca z teściami i powiem wam,że mam dość, remontujemy nasze mieszkanie aoni do wszystkiego się wtrącają, poza tym wkurza mnie brak prywatności no i jak tylko się położe żeby odpocząć w ciągu dnia to dla nich jest to nie do przyjęcia, normalnie odliczam dni do przeprowadzki i poganiam ekipę remontową nawet mój M ma już dość wtrącającej się mamuśki, ogólnie są spoko ale jak się ich widzi raz na jakiś czas :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej Alice gratuluję rozgość się zaraz dopisze Ciebie na pierwszą stronę ;)

Przerabia okrutny bunt 3 latka :o tak już omg nigdy nie byłam taka spokojna ten się darł bił a ja w dupie wszystkich wszystko i tylko zwracała mu uwagę ale z takim stoickim spokojem ze siebie nie poznaje :P

haha właśnie wyobraziłam sobie sytuację, hehe po kima Marcelek taki buntowniczy?:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pomyślmy :) No chyba nie po mamie :P Ludzie się śmieli na ulicy a on aż mi zachrypł idę ten za mną podbiega i krzyczy -mamo mamo stop stój w tej fili.. zatrzymuje się a ten
    -mamo kup mi joda
    -nie nie kupię bo nie zasłużyłeś
    to ten z lapami..
    A ja
    -synuś ręce przy sobie nie wolno się bić
    I idę dalej znowu powtórka to ja go za ręce i głaskać po dłoni mówię
    -synu patrz na mamę przestań płakać i posłuchaj mnie, mamusi jest baaaardzo przykro jak się tak zachowujesz nie wolno bić mamy bo to boli mamusia przecież Ciebie nie bije
    -pasiam mamo
    I tuli się 3 kroki dalej z owu powtórka i tak całe ok.300m.. zajęło nam to prawie pół godziny poki dotar listy do domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:01

Agnieszka0812, Eliana, Larisa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Badalam w poniedzialek betę i wyszla 770 dzisiaj po 76h jest 2304. Kalkulator pokazuje ze w normie ale wcześniej więcej przyrastala...jak myślcie dobra jest?

Eliana, hiacynta99 lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Tak się rozpisałyście, że musiałam mieć trzy podejścia, żeby przeczytać wszystko co się tu wydarzyło :)

Aniusia - nie martw sie, wiele dziewczyn u nas - w tym ja - przerabiałyśmy te same problemy, czułyśmy się fatalnie i nagle lepiej - ale spokojnie, przyjdzie na ciebie jeszcze ten czas gorszego samopoczucia :) Moja ciocia położna uspokoiła mnie mówiąc, że fale hormonalne, jak nazwa wskazuje przychodzą falami- raz się nasilają, raz ustępują :)

A wiesz co jeszcze jest pocieszające? Że są już u nas na wątku dziewczyny, którym ustały objawy/ nie miały silnych objawów, a na wizycie USG piękne bijące serduszko!:))

Głowa do góry:)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a ja skończyłam własnie 8 tydzień, wchodzę w dziewiąty (8+1 tydz.) i mojemu dziecku zaczyna zanikać ogonek - to jest powód conajmniej do radości, jak nie do jakiejś hucznej imprezy!:)))

Ps. My mamy mieszkanko, które remontujemy już od 3 miesięcy i końca nie widać, mieliśmy wprowadzać się już na koniec sierpnia, siedzimy częściowo na kartonach, a nasz majster jeszcze daaaaleko w polu! Ale może przeprowadzka przypadnie akurat na drugi trymestr, to będę miała więcej siły, energii itd:)

xpatiiix3, Agnieszka0812, Larisa lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, ja juz po pierwszej wizycie u pani gin ale jestem troche skolowana, otoz okazao sie ze moja ciaza byla blizniacza ale jedno jajo jest puste, drugie rozwija sie prawidlowo(zarodek ma 1,24cm i serduszko bije mocno). Martwie sie jednak bo pani doktor powiedziala ze moze nastapic poronienie tego pustego jaja i moga byc skurcze i krwawienie co niesie za soba ryzyko dla tego zdrowo rozwijajacego sie zarodka, lub tez moze sie wchlonac zupelnie bezobjawowo. No i zamiast sie cieszyc ze jest dzidzius i serduszko zamartwiam sie co bedzie dalej :-(

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jednak nie było żadnej pomyłki w laboratorium a hcg maleje. Czekam na poronienie samoistne, nie chcę zabiegu, chociaż skonsultuję się jeszcze w tej sprawie z lekarzem.
    Po dwóch latach starań taki finał...:(.
    Mimo to historie wielu z Was dają mi nadzieję, że po poronieniu szybko zachodziłyście znowu i tym razem ciąża donoszona.
    Oficjalnie już więc muszę wypisać się z majówek. Bardzo mi było tu u was miło, chociaż tak krótko.
    Pozdrawiam Was cieplutko i mocno kibicuje Wam i Waszym fasolkom!

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Dziewczyny! Tak się rozpisałyście, że musiałam mieć trzy podejścia, żeby przeczytać wszystko co się tu wydarzyło :)

Aniusia - nie martw sie, wiele dziewczyn u nas - w tym ja - przerabiałyśmy te same problemy, czułyśmy się fatalnie i nagle lepiej - ale spokojnie, przyjdzie na ciebie jeszcze ten czas gorszego samopoczucia :) Moja ciocia położna uspokoiła mnie mówiąc, że fale hormonalne, jak nazwa wskazuje przychodzą falami- raz się nasilają, raz ustępują :)

A wiesz co jeszcze jest pocieszające? Że są już u nas na wątku dziewczyny, którym ustały objawy/ nie miały silnych objawów, a na wizycie USG piękne bijące serduszko!:))

Głowa do góry:)

Eliana bardzo Ci dziękuję bardzo mnie uspokoiłaś...muszę wrzucić na luz ale ja niestety z tych stresowych jestem tym bardziej przytłacza mnie to,że ta moja ciąża to z zaskoczenia jest:)

Eliana, anka418 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizizi no przykro z powodu bliźniaka :/ teraz tylko myśl pozytywnie drugie jajo może się wchłonąć :) i tej wersji się trzymajmy ;) tulaski :)

Eliana gratuluję 9 tygodnia ;) u mnie pisze że już pazurki rosną i ma nadgarstki i 3-4cm w tym tyg :)

Mailo przykro Nam ale jesteśmy z Tobą i kibicujemy odwiedzaj Nas :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u lekarza maluszek ma 6 mm i widziałam pikajace serduszko <3 cudny widok :) następna wizyta 15 października
    Ciąża wg OM 6 tyg 5 dni
    Wg USG 6 tyg 3 dni :)

anka418, xpatiiix3, JusWik, monik, Eliana, Dariaaa88, hiacynta99, monilia84, Natala, Anna255 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ