Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciachooooo zeby tylko 7 days. 😂😂😂
    Tak tesknie za sernikiem mojej mamy takim wilgotnym bez ciasta i z rofzynkami i kandyzowana skorka pomarańczy jejuuuu jak bym juz zjadła

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi to niefajne co teraz zrobiłaś :D Gdzie ja teraz znajdę takiego sernika :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaMaMi to niefajne co teraz zrobiłaś :D Gdzie ja teraz znajdę takiego sernika :D :D

😂😂😂😂🤷‍♀️🤷‍♀️😋😜UPS

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to ciast mam serdecznie dosyć... codziennie teściowa coś kupuje w cukierni i przynosi ,dziś Tesciu pilnuje syna to przyniósł napoleonki i ja mówię czy oni chcą mnie utuczyc kurde czy co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata to robił pyszne śledzie z cebulą ❤❤ matko ile ja bym dała za te śledzie 😁 . Moja zaś kochana babcia ( mama mojego taty ) robiła najlepsze kluski i zupę pomidorową na świecie ❤❤ , a jeszcze lepsze były zimne nóżki codziennie bym jadła takie pyszne były całą taką miskę potrafiłam zjeść .

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro idziemy do teściowej na urodziny, jest mistrzem wypieków, będzie tort czekoladowy z wiśniami, chyba padnę z przejedzenia ale nie podaruje dwóch kawałków haha :D

Mamami, moja mama robi identyczny sernik ale ja akurat wolę takie zbite z ciastem haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:08

Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to moja sp babcia robila takie wypasione pierogi ruskie ktore siedzialy sobie caly czas wiecie w takim piecu jak byly na wioskach do gotowania w takim jakby piekarniku w bradurze byly caly czas cieple. Mozna bylo sobie caly czas podkradac.

Iwwk sory hihiih nie czytaj dzis moich wpisow hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:06

Szczęśliwa Mamusia, iwwk lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari - to nie jedz ;)

MaMaMi, widzisz :D mozna zadowoloną od diablo wyjść :D ja mam jeszcze jedną wizytę u mojej ale dopiero za 2 tyg. U mnie też cukry po posilkach 90-110, rzaaaadko jakiś wyskok powyzej 120. W sumie sądzę, że w moim przhpadku powtarzanie obciążenia glukozą nie ma w ogole sensu, skoro przekroczenia są tylko na czczo. W ciąży e obciążeniu mialam 93-98-99 więc wręcz nisko jak na siorbnięcie 75g czystej glukozy. A ja naprawdę się męczę thm badaniem, więc będę negocjować tam czy jest w ogole konieczne...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł
    Po ciązy walnięcie takiego kubeczka slodyczy to juz bedzie tylko przyjemnosc hahahahah
    Ja taka wyposzczona od cukru ze moze poprosze dokladke 😜😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:10

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - zrobię dziś test na ten wyciek- znalazłam w aptece i M kupi..
    Która z Was ma tak mokro cały czas? Czy tylko ja?? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, z maluszkiem wszystko dobrze, waży 2090g, wody przepływy itp w porządku, ale mam się zapisać na samo USG za 2 tygodnie, żeby sprawdzić łożysko bo jest lekko zwapnione :( mam się tym nie przejmować tylko po prostu skontrolować za 2 tyg
    No to teraz jadę do cukierni po sernik na osłodę ;)

iwwk, puszek369, MaMaMi83, Ciasteczko777, Nistera, Pestkkaa, Pani Moł, 4me, Veri, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, PatkaPP, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi hahaha nie da się, ale choć miło poczytać jak nie ma tego obok :D

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze są, plany porodu napisane ręcznie :) które zawierają coś innego jak standard :) miałam raz pacjentke po gwalcie w wywiadzie i napisaliśmy, że nie chce noworodka od razu na brzuch golaska tylko prosi o ubranie i dopiero wtedy jak ona będzie na sali, prosi o jak najmniejszą liczbe badań pochwowych i nie chce kp.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojapierniczek, zjadlabym takiego sernika!!! Ale ja lubie z ciastowym spodem <3 ooh.. kurde. Chyba rura do cukierni. :D

Widze ze zawsze wchodze na forum w dobrym momencie :P

MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, jak wszystkie o serniku to nie chcem, ale muszem dzisiaj zjeść, albo chociaż jutro ! :D O tak, jutro, mamy jutro dzień porządków w domu, po malowaniu, trzeba mebelki skręcić itd. to taki serniczek to będzie nieboooo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:28

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serniczek mm mm też bym zjadła 😍
    Niestety piec nie bardzo umiem A serników tu nie znają....
    Znaczy mają jakieś swoje takie ale nie umywa się to nawet do sklepowego polskiego A co dopiero domowego....
    Mamami jak będę w odwiedzinach u mamy to wpadnę tam do Ciebie na ten sernik 🤣🤣🤣

Jeśli chodzi o konto dla dziecka to my otworzyliśmy taka jakby skarbonkę, konto jest zablokowane do chyba 12 rz i co miesiąc wypłacany tam 30€ I do tego wpadają tam wszystkie końcówki z opłat kartą kredytową, czyli np jak coś kosztuje 2.99 to nam pobiera 3 a ten jeden cent leci od razu do skarbonki 🤣 Konto jest jakieś specjalne dla dzieci i ma większy procent . W każdej chwili możemy coś tam więcej wpłacić ale mój syn jest w takim wieku już że ma też zwykłą skarbonkę i jak dostaje jakieś pieniążki to tam sobie wkłada. Powiem wam że na tyle jest mądry że zbiera ta kasę cały rok i zawsze na święta idziemy do zabawkowego on bierze swoją skarbonkę i wybiera sobie zabawkę jedną dużą porządną i my mu do niej dokładamy 50€. Teraz zbiera na jakiś zestaw lego Mamuta czy coś, w każdym razie to coś kosztuje 100€ i mu powiedziałam żeby sobie z głowy wybił że mu tyle kasy na lego dam, więc uparcie zbiera do tej skarbonki żeby tego mamuta kupić. Wytrwały jest to mu trzeba przyznać. 🤣😍

Ciasteczko777, Pani Moł, Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk to moze jednak dzisiaj 😂😂😂😂🥧🥧🥧🥧🥧🍰

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zazdroszczę Wam- ja tu nawet śniadania nie moge zjeść ze stresu .. 😰😱😰😱

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera super podejście z synem, będzie wiedział, że pieniążki trzeba szanować :)

MaMaMi już mi chodzi po głowie żeby upiec sernika dzisiaj :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg i się trochę przestraszyłam. Wychodziły regularne skurcze,malutkie w sumie. Ja je mam od kilku dni, czuję przy nich bóle miesiączkowe. Może dziś są trochę mocniejsze, ale pewnie głowa pracuje i sobie wkręcam. Położna tak dziwnie przy nich patrzyła. Ale ze mnie panikara. Masakra...
    16anme0.jpg

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ