X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciachooooo zeby tylko 7 days. 😂😂😂
    Tak tesknie za sernikiem mojej mamy takim wilgotnym bez ciasta i z rofzynkami i kandyzowana skorka pomarańczy jejuuuu jak bym juz zjadła

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi to niefajne co teraz zrobiłaś :D Gdzie ja teraz znajdę takiego sernika :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaMaMi to niefajne co teraz zrobiłaś :D Gdzie ja teraz znajdę takiego sernika :D :D

😂😂😂😂🤷‍♀️🤷‍♀️😋😜UPS

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to ciast mam serdecznie dosyć... codziennie teściowa coś kupuje w cukierni i przynosi ,dziś Tesciu pilnuje syna to przyniósł napoleonki i ja mówię czy oni chcą mnie utuczyc kurde czy co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata to robił pyszne śledzie z cebulą ❤❤ matko ile ja bym dała za te śledzie 😁 . Moja zaś kochana babcia ( mama mojego taty ) robiła najlepsze kluski i zupę pomidorową na świecie ❤❤ , a jeszcze lepsze były zimne nóżki codziennie bym jadła takie pyszne były całą taką miskę potrafiłam zjeść .

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro idziemy do teściowej na urodziny, jest mistrzem wypieków, będzie tort czekoladowy z wiśniami, chyba padnę z przejedzenia ale nie podaruje dwóch kawałków haha :D

Mamami, moja mama robi identyczny sernik ale ja akurat wolę takie zbite z ciastem haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:08

Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to moja sp babcia robila takie wypasione pierogi ruskie ktore siedzialy sobie caly czas wiecie w takim piecu jak byly na wioskach do gotowania w takim jakby piekarniku w bradurze byly caly czas cieple. Mozna bylo sobie caly czas podkradac.

Iwwk sory hihiih nie czytaj dzis moich wpisow hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:06

Szczęśliwa Mamusia, iwwk lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari - to nie jedz ;)

MaMaMi, widzisz :D mozna zadowoloną od diablo wyjść :D ja mam jeszcze jedną wizytę u mojej ale dopiero za 2 tyg. U mnie też cukry po posilkach 90-110, rzaaaadko jakiś wyskok powyzej 120. W sumie sądzę, że w moim przhpadku powtarzanie obciążenia glukozą nie ma w ogole sensu, skoro przekroczenia są tylko na czczo. W ciąży e obciążeniu mialam 93-98-99 więc wręcz nisko jak na siorbnięcie 75g czystej glukozy. A ja naprawdę się męczę thm badaniem, więc będę negocjować tam czy jest w ogole konieczne...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł
    Po ciązy walnięcie takiego kubeczka slodyczy to juz bedzie tylko przyjemnosc hahahahah
    Ja taka wyposzczona od cukru ze moze poprosze dokladke 😜😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:10

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - zrobię dziś test na ten wyciek- znalazłam w aptece i M kupi..
    Która z Was ma tak mokro cały czas? Czy tylko ja?? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, z maluszkiem wszystko dobrze, waży 2090g, wody przepływy itp w porządku, ale mam się zapisać na samo USG za 2 tygodnie, żeby sprawdzić łożysko bo jest lekko zwapnione :( mam się tym nie przejmować tylko po prostu skontrolować za 2 tyg
    No to teraz jadę do cukierni po sernik na osłodę ;)

iwwk, puszek369, MaMaMi83, Ciasteczko777, Nistera, Pestkkaa, Pani Moł, 4me, Veri, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, PatkaPP, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi hahaha nie da się, ale choć miło poczytać jak nie ma tego obok :D

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze są, plany porodu napisane ręcznie :) które zawierają coś innego jak standard :) miałam raz pacjentke po gwalcie w wywiadzie i napisaliśmy, że nie chce noworodka od razu na brzuch golaska tylko prosi o ubranie i dopiero wtedy jak ona będzie na sali, prosi o jak najmniejszą liczbe badań pochwowych i nie chce kp.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojapierniczek, zjadlabym takiego sernika!!! Ale ja lubie z ciastowym spodem <3 ooh.. kurde. Chyba rura do cukierni. :D

Widze ze zawsze wchodze na forum w dobrym momencie :P

MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, jak wszystkie o serniku to nie chcem, ale muszem dzisiaj zjeść, albo chociaż jutro ! :D O tak, jutro, mamy jutro dzień porządków w domu, po malowaniu, trzeba mebelki skręcić itd. to taki serniczek to będzie nieboooo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 13:28

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serniczek mm mm też bym zjadła 😍
    Niestety piec nie bardzo umiem A serników tu nie znają....
    Znaczy mają jakieś swoje takie ale nie umywa się to nawet do sklepowego polskiego A co dopiero domowego....
    Mamami jak będę w odwiedzinach u mamy to wpadnę tam do Ciebie na ten sernik 🤣🤣🤣

Jeśli chodzi o konto dla dziecka to my otworzyliśmy taka jakby skarbonkę, konto jest zablokowane do chyba 12 rz i co miesiąc wypłacany tam 30€ I do tego wpadają tam wszystkie końcówki z opłat kartą kredytową, czyli np jak coś kosztuje 2.99 to nam pobiera 3 a ten jeden cent leci od razu do skarbonki 🤣 Konto jest jakieś specjalne dla dzieci i ma większy procent . W każdej chwili możemy coś tam więcej wpłacić ale mój syn jest w takim wieku już że ma też zwykłą skarbonkę i jak dostaje jakieś pieniążki to tam sobie wkłada. Powiem wam że na tyle jest mądry że zbiera ta kasę cały rok i zawsze na święta idziemy do zabawkowego on bierze swoją skarbonkę i wybiera sobie zabawkę jedną dużą porządną i my mu do niej dokładamy 50€. Teraz zbiera na jakiś zestaw lego Mamuta czy coś, w każdym razie to coś kosztuje 100€ i mu powiedziałam żeby sobie z głowy wybił że mu tyle kasy na lego dam, więc uparcie zbiera do tej skarbonki żeby tego mamuta kupić. Wytrwały jest to mu trzeba przyznać. 🤣😍

Ciasteczko777, Pani Moł, Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk to moze jednak dzisiaj 😂😂😂😂🥧🥧🥧🥧🥧🍰

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zazdroszczę Wam- ja tu nawet śniadania nie moge zjeść ze stresu .. 😰😱😰😱

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera super podejście z synem, będzie wiedział, że pieniążki trzeba szanować :)

MaMaMi już mi chodzi po głowie żeby upiec sernika dzisiaj :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ktg i się trochę przestraszyłam. Wychodziły regularne skurcze,malutkie w sumie. Ja je mam od kilku dni, czuję przy nich bóle miesiączkowe. Może dziś są trochę mocniejsze, ale pewnie głowa pracuje i sobie wkręcam. Położna tak dziwnie przy nich patrzyła. Ale ze mnie panikara. Masakra...
    16anme0.jpg

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ