Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciacho, przestań proszę panikować
coś sobie coraz więcej wkręcasz
u mnie non stop wydzielina sama woda ale ja mam pessar to pewnie on się przyczynia
Glendolina, słabo widać na zdjęciu, do jakiego poziomu sa skurcze? Nam mówili w szpitalu że dopiero zwracają uwagę na nie jak sa regularnie koło setki, inaczej klasyczny tekst 'nic się nie dzieje' haha
Puszku, Tylko ja właśnie nie wiem co jest standardemgodzić się na szczepienie w pierwszej dobie juz? Czy łożysko chce rodzić z podaniem jakichś tam środków skurczowych czy coś takiego? Dziecko ma być od razu ważone i mierzone czy dopiero lepiej po tych 2h?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 14:08
-
Jeeeny czlowiek troche pomaluje, troche pogotuje a tu tyle naskrobia
Ktoa pytal o chuste- fajna sprawa ale wprawy tez potrzeba. Ja jestem fanka nosidelek. Teraz sa juz takie imitujace chuste, bezpieczne dla noworodkow, a zaklada sie jednym ruchem. Co prawda swoje kosztuja. Jednak dobra chusta tez niestety kosztuje majatek. Plus warte uwagi tez sa uzywane chusty. Podobno niektorzy uwazaja, ze lepsze bo juz "zlamane" i latwiej sie mota.
-
nick nieaktualny
-
Ciacho uwazaj z tymi testami. Ktoa tu pisal, chyba nawet Puszek, ze one potrafia pokazac PH jak na wody płodowe a to wcale nie wody tylko mozemy miec takie ph w pochwie a panika murowana przy takim wyniku.
Ja tez ostatnio miewalam mokro bardziej niz wcześniej ale na badaniu poziom wod byl ok wiec zakladam, ze to normalny objaw. Zwlaszcza, ze nie jedna z nas tu pisala.
I jedz! Jak mozna nie miec apetytu! Chcialabym tak czasami
Wlasnie robie na obiad biala kielbase tego przepisu-dziewczyny jest meeega. Zwlaszcza na swieta. (dla mnie wersja bez piwa jakby co) Naprawde polecam- zaimponujecie teściowym 😂
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/biala-kielbasa-z-gruszkami-zurawina-i-swiezym-rozmarynem-duszona-w-sosie-piwnym/
-
Izka37 wrote:Mamami-a diabetolog powiedziała może Ci co warto ewentualnie zjeść przy porodzie:)? Wtedy już można coś słodkiego czy jak to wygląda?
Przy cesarce nic, a sn mnie nie interesuje, wiec nie pytalam. A nawet jak mnie zmusza rodzic sn to wiem ze nie bede wstanie nic zjesc. Ja w stresowych sytuacjach nie jestem wstanie nic przełknac. Wiec niestety ci nie pomoge. Ale powiem ci ze pewnie juz diety sie nie trzyma bo porod to mega wysilek.
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyOne są na poziomie 60-70 i są regularnie co ok. 5-7 min. Mam nadzieję, że to o niczym nie świadczy. Że macica ladnie ćwiczy i tyle. Po prostu pierwsze ktg i musiałam narobic dymu;D wszystkie koleżanki po cesarkach na zimno i ktg zawsze płaskie. Ja się do tego maja psychicznie wykoncze;)
-
Ciasteczko777 wrote:No dobra - to spadam i już nic nie piszę.
bye
Napisałabym, zebys "zjadla snickersa" ale nie wiem czy wypada przy cukrzycy 😋❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 14:14
Milka1991, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Czy w czasie okołoporodowym muszę mieć juz wybranego pediatrę? W sensie czy muszę podać adres przychodni i pediatrę bo tam są wysyłane dokumenty ze szpitala ?
Właśnie mnie ktoś oświecił, ze powinnam już być zaznajomiona mocno z tym tematem -
Ciasteczko mi tez coś tam mam wrażenie więcej leci. Kupiłabym te wkładki ale ciężko je znaleźć a zamawianie i czekanie na przesyłkę nie ma sensu. wczoraj miałam lekki kryzys, ze chyba już się coś zaczyna ale dzisiaj jest o niebo lepiej także uszy do góry i Relax. Mam 2 książki niemowlakowe do przeczytania do poniedziałku i nic innego nie zamierzam robić
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Alicja-33 wrote:Czy w czasie okołoporodowym muszę mieć juz wybranego pediatrę? W sensie czy muszę podać adres przychodni i pediatrę bo tam są wysyłane dokumenty ze szpitala ?
Właśnie mnie ktoś oświecił, ze powinnam już być zaznajomiona mocno z tym tematem
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Tak samo w szpitalu trzeba podać dane położnej która przyjdzie dogladac maluszka do domu
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Samari właśnie napisałam do M że ma pojechać po pracy do jakiejś cukierni i kupić mi napoleonke albo kremówkę
tylko gdzie On znajdzie takie ciacho o tej porze. Cholera oby Mu się udało
Alicja po porodzie trzeba podać placówkę gdzie mają być wysłane dokumenty dziecka. Ja też wybrałam najbliższą miejsca zamieszkania.
Ciacho daj znać co tam wytestowałaś bo jestem ciekawaSamari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:No dobra - to spadam i już nic nie piszę.
bye
Ciasteczko,no coś ty ! Pewnie że pisz jak masz potrzebę masz prawo się martwić i denerwować jak każda z nas. Myślę że jak maz przywiezie ci ten test to zrób to na spokojnie - mogę ci powiedzieć że ja taki wodnisty śluz mam już kilka tygodni jak dotknie ręką wkładki to jak by woda nalana tak mokro jest , ale pod koniec ciąży to jest normalne tydzień temu lekarz sprawdzał wody i są w normie. U Ciebie też napewno tak jest.
Daj znać co ten test pokazał , uszy do góry będzie dobrze 😘😘 -
MaryJane wrote:Ciacho, przestań proszę panikować
coś sobie coraz więcej wkręcasz
u mnie non stop wydzielina sama woda ale ja mam pessar to pewnie on się przyczynia
Glendolina, słabo widać na zdjęciu, do jakiego poziomu sa skurcze? Nam mówili w szpitalu że dopiero zwracają uwagę na nie jak sa regularnie koło setki, inaczej klasyczny tekst 'nic się nie dzieje' haha
Puszku, Tylko ja właśnie nie wiem co jest standardemgodzić się na szczepienie w pierwszej dobie juz? Czy łożysko chce rodzić z podaniem jakichś tam środków skurczowych czy coś takiego? Dziecko ma być od razu ważone i mierzone czy dopiero lepiej po tych 2h?
który nijak ma się do planu porodu:)
Standardy są w standard opieki okoloporodowej z 2019😊ogólnie lekarz kwalifikuje dziecko po badaniu itp, jeżeli chce pobrać najpierw crp czy coś to najpierw to zrobinatomiast możesz poprosić o szczepienie w ostatni dzień
Łożysko rodzi się samo to jest 3 okres porodu, jeżeli w trakcie porodu była podawana oxy to nawet na czas rodzenia łożyska się ja skręca, co by się nam nie zamknęla szyja, pod wpływem oxy. Teraz jest do 1h na łożysko, wcześniej było pół h. Po tym czasie gdyby nie chciało się urodzić trzeba zrobić ręczne wydobycie, w znieczuleniu ogólnym. Zdaza się, jednak rzadko. Ogólnie to czy podać leki, czy nie zawsze lekarz decyduje i pyta się Ciębie czy się zgadzasz.
Lekarz i tak planu porodu nie czyta, ew czasami, żeby się pośmiać, bo jest czasem absurdalny np chce by mój porod przebiegał naturalnie, zaraz obok chce mieć znieczulenie zewnętrzoponowe. Chcę chodzić w 1,2,3 i 4 okresie porodu. Gdzie 3 to porod łożyska, a 4 to 2 h obserwacja po porodzie i ostatnie o czym te kobiety myślą to o chodzeniu
Dziecko po porodzie jest kladzione na brzuch mamy golasyna czas przejścia na łóżko poporodowe w celu bezpieczeństwa bierzemy malucha i zazwyczaj wtedy od razu wazymy i mierzymy i robimy ten zabieg credego za zgodą rodziców. Potem oddajemy w pampersie co mamie golaska i leżą 2h dalej
Ja zaznaczę na s por, że chce mieć nacięcie krocza, proszę o podanie znieczulenia miejscowego do nacięcia, ale u nas i tak go używamy i bardzo chce uniknąć cewnika do opróżniania pęcherza, czasami wiem, że to niezbędne bo głowa nie chce zejść, albo łożysko nie chce się urodzić to trudno 😜
-
Hej!
A my już w domku tak się cieszę
Malutka waży 2700, wszystko z nią w porządku,
Mamy leki na nadciśnienie i jakies hiper kapsułki do picia na anemie bo ponoć armagedon oraz leżing do końca. W 39 tyg rodzimy czy się zacznie czy nie mamy zgłosić się do szpitala i nie czekać do terminu ☺️ to będę cudowne 2 ostatnie leniwe tygodnie
A puchnac będę już do porodu i pewnie potem jakiś czas teżWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 15:04
4me, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Milka1991, kama2784 lubią tę wiadomość
-
Alicja-33 wrote:Czy w czasie okołoporodowym muszę mieć juz wybranego pediatrę? W sensie czy muszę podać adres przychodni i pediatrę bo tam są wysyłane dokumenty ze szpitala ?
Właśnie mnie ktoś oświecił, ze powinnam już być zaznajomiona mocno z tym tematemmusisz podać adres przychodni i nazwisko położnej środowiskowej na s por, do zaświadczenia o urodzeniu + karta szczepień też musi być wysłana, bo jak nie podasz to wyślą do sanepidu