Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis zaczynam 34 tydzien i witam sie z rozneglizowana
Nie nawidze swojego pepka ale nie mam nad nim panowaniasorry tylko takie zdjecia mam
U mnie za wczesnie na eksperymenty ale slyszalam, ze te liscie z malin to właśnie ttrzeba pic kilka tygodni i to z 1.5 litra dziennie???Agata :), puszek369, Ciasteczko777, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, iwwk, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, slodka100, ago91, kama2784, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Ja dzis zaczynam 34 tydzien i witam sie z rozneglizowana
Nie nawidze swojego pepka ale nie mam nad nim panowaniasorry tylko takie zdjecia mam
U mnie za wczesnie na eksperymenty ale slyszalam, ze te liscie z malin to właśnie ttrzeba pic kilka tygodni i to z 1.5 litra dziennie???ale to po 10.05, wtedy będzie 37+0 to można będzie zacząć
to będziemy razem się z liśćmi bujac
4me lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś skończony 36 tydzień, za dwa tygodnie witamy Helenke 😍
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ab3a89f23f9.jpgpuszek369, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, Agata :), 4me, iwwk, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, ago91, Pani Moł, Rudzik1, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
4me
z tym pepkiem mam tak samo, smieja sie ze mnie w domu ze moge nim swiatlo wlączac 😂😂😂😂 ale z corka mialam taki sam i sid pieknie wchlonal wiec nienprzejmuje sie tym kompletnie. Wkurza mnie jedynie ze widac pod bluzka 🤷♀️🤦♀️2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
mommy123 wrote:Puszku dowiadywałam się w szpitalu 2 st ref i powiedzieli,że jeżeli jest ułożony pośladkowo to z automatu cc i nie będą ryzykować sn. Nie wiem jak w drugim szpitalu.
Szczęśliwa mamusia, czyli jeszcze jest jakaś nadzieja, że maluszek się obróci 😊
A pamiętasz w którym tc się Ania obróciła?
1.będziesz mieć cc u siebie
2.jeszcze jest czas na obrót zewnętrzny, możesz poprosić lekarza o skier na to i zadzwonić do Gda i przyjechac na jego próbę. Dość dużo się udaje, część nie i zostają pośladki
3.na porod przyjechać do Gda i urodzić pośladki naturalnie
Jest trochę tego
-
Ja też będę pić herbatkę z liści malin. Właściwie to od dziś. Filiżankę dziennie. Z tego co czytałam to nie przyśpiesza porodu, tylko uelastycznia szyjkę i pomaga skrócić drugą fazę porodu
No zobaczymy jak to wyjdzie. Co prawda moja druga faza trwała 15 minut, ale chcę ładnie przygotować szyjkę
slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo 37 tygodniu szansę na obrót dziecka są nikłe... raz że nie ma już miejsca A drugie mógłby czasami się okrecic pepowina tak mi mówiła moja położna, niestety niektóre dzieci tak się ułoża i co zrobić. Kuzynka miała 2 cc bo oboje dzieci pośladkowo ułożone...
-
MaMaMi83 wrote:4me
z tym pepkiem mam tak samo, smieja sie ze mnie w domu ze moge nim swiatlo wlączac 😂😂😂😂 ale z corka mialam taki sam i sid pieknie wchlonal wiec nienprzejmuje sie tym kompletnie. Wkurza mnie jedynie ze widac pod bluzka 🤷♀️🤦♀️
Z synem tez mi wyszedl. Niestety schowal sie do srodka ale nie byl taki ladny jak wczesniej. Taki troche oklapniety, jednak mysle, ze to kwestia ćwiczeń i podniesienia miesni brzucha. No coz oby pepek byl moim jedenym problemem po ciazy to bylabym szczesliwa
-
Milka1991 wrote:Ja też będę pić herbatkę z liści malin. Właściwie to od dziś. Filiżankę dziennie. Z tego co czytałam to nie przyśpiesza porodu, tylko uelastycznia szyjkę i pomaga skrócić drugą fazę porodu
No zobaczymy jak to wyjdzie. Co prawda moja druga faza trwała 15 minut, ale chcę ładnie przygotować szyjkę
-
Też będę pić herbatkę z liści malin, pewnie po skończonym 36 tc zaczne, a olej z wiesiołka za tydzień, ale ja butelkowany, a nie kapsułki, wcześniej tak piłam olej lniany. Codziennie też piję siemię lniane, bardziej pod kątem jelit, ale ostatnio gdzieś przeczytałam, że pomaga na poślizg przy porodzie, zaszkodzić nie zaszkodzi, a jak ma pomóc to czemu nie
4me Ty chudzielcu pięknyZakochałam się w Twoim brzuszku
4me lubi tę wiadomość
-
mommy123 wrote:Puszku, a czy obrót zewnętrzny jest bezpieczny? W którym szpitalu w Gdańsku go wykonują i do którego tc ?
Samari, pierwsza ciąża i w 24 tc był główka w dół ułożony. Może jeszcze sam zaskoczy maluszek i zrobi obrót 😊
Jest szansa, że maluch sam się obroci, jednak w 40 tc już nie zrobią obrotu.
-
O wy chudzielce jedne, Tylko brzuszki urosły takie piękne
ja się wczoraj ze znajomymi widziałam po dłuższej przerwie, powiedzieli wprost że takiej grubej to mnie jeszcze nie widzieli hahah
niestety moje ręce, nogi i buzia tez mega spuchły
Dołączę do Was, też będę jechać od 36 tygodnia z liśćmi malin zakładając że do niego dotrwamale tego wiesiolka się boję trochę, z tego co wiem powoduje biegunki a ja mam już TAM tak niesamowite problemy ze nie chce pogarszac, krew niestety doszła przy każdej toalecie
4me lubi tę wiadomość
-
a to my, jeszcze przed spuchnięciem, bo teraz wstyd pokazać
w 3 tyg przybrałam 5-6kg i bardzo to widać :<
Maryjane ja to samo, policzki jak chomik
kurczę chyba dziś też skoczę po tę herbatkęnie zaszkodzi a może pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:05
Oleander, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, ago91, Veri, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie 12kg na plusie! Wszystko schowane w udach pod spodniami 🤦♀️
W pierwszej ciąży najwiecej mi pyklo na koniec wiec teraz tez sie tego spodziewam. Plus taki, ze nie puchlam wiec i teraz moze sie uda.
My dzis mamy gosci. Musze jakas kolacje przyrzadzic to troche sie poruszam przed obrzarstwem. Za 3 tygodnie sprzedajemy po raz ostatni mlodego do babci na noc i gdzies sobie wyjdziemy na dobre jedzenie. Przewiduje, ze to ostatnia wolnosc przez ponad rok bo dwojeczki za bardzo nikt nie bedzie chcial przygarnac
Jak ja zaluje, ze więcej nie wyjeżdżalismy sami gdzies na weekendy itp poki było tylko jedno. Nie popełnijcie tego bledu! -hehehe
Jeździliśmy duzo razem ale nie sami a to sie jednak przydaje dla zwiazku
-
A ja na dluzsze wakacyjne wyjazdy zabieram moich rodzicow. Oni nigdzie nie jezdzili, czasy byly jakie były nie kazdego bylo stac.
Teraz juz sami daleko boja sie jechac a ja mam w nich super pomoc. Oni sa nieinwazyjni, baedzo pomocni nie wtracaja sie, to my mamy dzieki temu luz i odpoczywamy podczas takiego wyjazdu bo mloda chetnie spedza czas z dziadkami. My mamy czas pojsc sami na kolacje, wschod slonca czy po prostu pobyc razem.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa tam już na pogodę do porodu nie zwracam uwagi bo i tak muszę leżeć plackiem bo nie mam siły z łóżka wylezc... zazdroszczę wam.ten siły i energii ale jescze ostatnie 10 dni ciąży i będę lżejsza to i ruchy będą sprytniejsze,oby tylko cesarke luksusowo znieść A reszta to.sie da:)