Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczynam 34 tydzien i witam sie z rozneglizowana :D
    Nie nawidze swojego pepka ale nie mam nad nim panowania :D sorry tylko takie zdjecia mam ;)

2mwsefn.jpg

2ed1tte.jpg

U mnie za wczesnie na eksperymenty ale slyszalam, ze te liscie z malin to właśnie ttrzeba pic kilka tygodni i to z 1.5 litra dziennie???

Agata :), puszek369, Ciasteczko777, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, iwwk, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, slodka100, ago91, kama2784, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja dzis zaczynam 34 tydzien i witam sie z rozneglizowana :D
    Nie nawidze swojego pepka ale nie mam nad nim panowania :D sorry tylko takie zdjecia mam ;)

2mwsefn.jpg

2ed1tte.jpg

U mnie za wczesnie na eksperymenty ale slyszalam, ze te liscie z malin to właśnie ttrzeba pic kilka tygodni i to z 1.5 litra dziennie???
    Też mam zamiar z taką ilością :) ale to po 10.05, wtedy będzie 37+0 to można będzie zacząć :) to będziemy razem się z liśćmi bujac :)

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś skończony 36 tydzień, za dwa tygodnie witamy Helenke 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ab3a89f23f9.jpg

puszek369, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, Agata :), 4me, iwwk, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, ago91, Pani Moł, Rudzik1, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was zgrabne szczypiorki :) ja jutro kończę.36 tygodni i jeśli nic nie będzie się dziać to.za 10 dni cc..

Oby ten ból brzucha przeszedł nie mam zamiaru w szpitalu jescze wyladowac

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me
    z tym pepkiem mam tak samo, smieja sie ze mnie w domu ze moge nim swiatlo wlączac 😂😂😂😂 ale z corka mialam taki sam i sid pieknie wchlonal wiec nienprzejmuje sie tym kompletnie. Wkurza mnie jedynie ze widac pod bluzka 🤷‍♀️🤦‍♀️

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy123 wrote:
    Puszku dowiadywałam się w szpitalu 2 st ref i powiedzieli,że jeżeli jest ułożony pośladkowo to z automatu cc i nie będą ryzykować sn. Nie wiem jak w drugim szpitalu.

Szczęśliwa mamusia, czyli jeszcze jest jakaś nadzieja, że maluszek się obróci 😊
    A pamiętasz w którym tc się Ania obróciła?
    Tak jak myślałam. To masz kilka wyjść
    1.będziesz mieć cc u siebie
    2.jeszcze jest czas na obrót zewnętrzny, możesz poprosić lekarza o skier na to i zadzwonić do Gda i przyjechac na jego próbę. Dość dużo się udaje, część nie i zostają pośladki
    3.na porod przyjechać do Gda i urodzić pośladki naturalnie
    Jest trochę tego :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę pić herbatkę z liści malin. Właściwie to od dziś. Filiżankę dziennie. Z tego co czytałam to nie przyśpiesza porodu, tylko uelastycznia szyjkę i pomaga skrócić drugą fazę porodu :) No zobaczymy jak to wyjdzie. Co prawda moja druga faza trwała 15 minut, ale chcę ładnie przygotować szyjkę ;)

slodka100 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 37 tygodniu szansę na obrót dziecka są nikłe... raz że nie ma już miejsca A drugie mógłby czasami się okrecic pepowina tak mi mówiła moja położna, niestety niektóre dzieci tak się ułoża i co zrobić. Kuzynka miała 2 cc bo oboje dzieci pośladkowo ułożone...

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    4me
    z tym pepkiem mam tak samo, smieja sie ze mnie w domu ze moge nim swiatlo wlączac 😂😂😂😂 ale z corka mialam taki sam i sid pieknie wchlonal wiec nienprzejmuje sie tym kompletnie. Wkurza mnie jedynie ze widac pod bluzka 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Jeeeeny ja nienawidze jak on wystaje przez bluzke. Bleee ale co zrobisz!? Nic!

Z synem tez mi wyszedl. Niestety schowal sie do srodka ale nie byl taki ladny jak wczesniej. Taki troche oklapniety, jednak mysle, ze to kwestia ćwiczeń i podniesienia miesni brzucha. No coz oby pepek byl moim jedenym problemem po ciazy to bylabym szczesliwa
    :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja też będę pić herbatkę z liści malin. Właściwie to od dziś. Filiżankę dziennie. Z tego co czytałam to nie przyśpiesza porodu, tylko uelastycznia szyjkę i pomaga skrócić drugą fazę porodu :) No zobaczymy jak to wyjdzie. Co prawda moja druga faza trwała 15 minut, ale chcę ładnie przygotować szyjkę ;)
    To trzeba z 1.5litra by dzialalo :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę pić herbatkę z liści malin, pewnie po skończonym 36 tc zaczne, a olej z wiesiołka za tydzień, ale ja butelkowany, a nie kapsułki, wcześniej tak piłam olej lniany. Codziennie też piję siemię lniane, bardziej pod kątem jelit, ale ostatnio gdzieś przeczytałam, że pomaga na poślizg przy porodzie, zaszkodzić nie zaszkodzi, a jak ma pomóc to czemu nie ;)

4me Ty chudzielcu piękny <3 Zakochałam się w Twoim brzuszku :D

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tyle to nie da rady :D ech, przemyśle to jeszcze, zresztą spróbuję najpierw czy dobre

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • mommy123 Nowa

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku, a czy obrót zewnętrzny jest bezpieczny? W którym szpitalu w Gdańsku go wykonują i do którego tc ?

Samari, pierwsza ciąża i w 24 tc był główka w dół ułożony. Może jeszcze sam zaskoczy maluszek i zrobi obrót 😊

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy123 wrote:
    Puszku, a czy obrót zewnętrzny jest bezpieczny? W którym szpitalu w Gdańsku go wykonują i do którego tc ?

Samari, pierwsza ciąża i w 24 tc był główka w dół ułożony. Może jeszcze sam zaskoczy maluszek i zrobi obrót 😊
    Uck na pewno robi obrót, nie wiem jak zaspa. Obrót jest robiony równocześnie z usg, w warunkach s por, gdyby cokolwiek się działo zrobią cc od razu, w 38 tc robi się ten obrót. Po obserwacji mama wychodzi do domu.
    Jest szansa, że maluch sam się obroci, jednak w 40 tc już nie zrobią obrotu.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wy chudzielce jedne, Tylko brzuszki urosły takie piękne <3 ja się wczoraj ze znajomymi widziałam po dłuższej przerwie, powiedzieli wprost że takiej grubej to mnie jeszcze nie widzieli hahah :D niestety moje ręce, nogi i buzia tez mega spuchły :D

Dołączę do Was, też będę jechać od 36 tygodnia z liśćmi malin zakładając że do niego dotrwam :D ale tego wiesiolka się boję trochę, z tego co wiem powoduje biegunki a ja mam już TAM tak niesamowite problemy ze nie chce pogarszac, krew niestety doszła przy każdej toalecie :/

4me lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my, jeszcze przed spuchnięciem, bo teraz wstyd pokazać :( w 3 tyg przybrałam 5-6kg i bardzo to widać :<

Maryjane ja to samo, policzki jak chomik :D

kurczę chyba dziś też skoczę po tę herbatkę :D nie zaszkodzi a może pomoże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:05

Oleander, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, ago91, Veri, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wow ale lasencje!! 😍😍😍
    U nas z rana był śnieg, stopniał i jest okropnie na dworze brrrr, a ja się biorę za porządki :) miłego dnia!

Veri lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 12kg na plusie! Wszystko schowane w udach pod spodniami 🤦‍♀️
    W pierwszej ciąży najwiecej mi pyklo na koniec wiec teraz tez sie tego spodziewam. Plus taki, ze nie puchlam wiec i teraz moze sie uda.

My dzis mamy gosci. Musze jakas kolacje przyrzadzic to troche sie poruszam przed obrzarstwem. Za 3 tygodnie sprzedajemy po raz ostatni mlodego do babci na noc i gdzies sobie wyjdziemy na dobre jedzenie. Przewiduje, ze to ostatnia wolnosc przez ponad rok bo dwojeczki za bardzo nikt nie bedzie chcial przygarnac :/

Jak ja zaluje, ze więcej nie wyjeżdżalismy sami gdzies na weekendy itp poki było tylko jedno. Nie popełnijcie tego bledu! -hehehe
    Jeździliśmy duzo razem ale nie sami a to sie jednak przydaje dla zwiazku

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na dluzsze wakacyjne wyjazdy zabieram moich rodzicow. Oni nigdzie nie jezdzili, czasy byly jakie były nie kazdego bylo stac.
    Teraz juz sami daleko boja sie jechac a ja mam w nich super pomoc. Oni sa nieinwazyjni, baedzo pomocni nie wtracaja sie, to my mamy dzieki temu luz i odpoczywamy podczas takiego wyjazdu bo mloda chetnie spedza czas z dziadkami. My mamy czas pojsc sami na kolacje, wschod slonca czy po prostu pobyc razem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już na pogodę do porodu nie zwracam uwagi bo i tak muszę leżeć plackiem bo nie mam siły z łóżka wylezc... zazdroszczę wam.ten siły i energii ale jescze ostatnie 10 dni ciąży i będę lżejsza to i ruchy będą sprytniejsze,oby tylko cesarke luksusowo znieść A reszta to.sie da:)

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ