X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczynam 34 tydzien i witam sie z rozneglizowana :D
    Nie nawidze swojego pepka ale nie mam nad nim panowania :D sorry tylko takie zdjecia mam ;)

2mwsefn.jpg

2ed1tte.jpg

U mnie za wczesnie na eksperymenty ale slyszalam, ze te liscie z malin to właśnie ttrzeba pic kilka tygodni i to z 1.5 litra dziennie???

Agata :), puszek369, Ciasteczko777, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, iwwk, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, slodka100, ago91, kama2784, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja dzis zaczynam 34 tydzien i witam sie z rozneglizowana :D
    Nie nawidze swojego pepka ale nie mam nad nim panowania :D sorry tylko takie zdjecia mam ;)

2mwsefn.jpg

2ed1tte.jpg

U mnie za wczesnie na eksperymenty ale slyszalam, ze te liscie z malin to właśnie ttrzeba pic kilka tygodni i to z 1.5 litra dziennie???
    Też mam zamiar z taką ilością :) ale to po 10.05, wtedy będzie 37+0 to można będzie zacząć :) to będziemy razem się z liśćmi bujac :)

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś skończony 36 tydzień, za dwa tygodnie witamy Helenke 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ab3a89f23f9.jpg

puszek369, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, Agata :), 4me, iwwk, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, ago91, Pani Moł, Rudzik1, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was zgrabne szczypiorki :) ja jutro kończę.36 tygodni i jeśli nic nie będzie się dziać to.za 10 dni cc..

Oby ten ból brzucha przeszedł nie mam zamiaru w szpitalu jescze wyladowac

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me
    z tym pepkiem mam tak samo, smieja sie ze mnie w domu ze moge nim swiatlo wlączac 😂😂😂😂 ale z corka mialam taki sam i sid pieknie wchlonal wiec nienprzejmuje sie tym kompletnie. Wkurza mnie jedynie ze widac pod bluzka 🤷‍♀️🤦‍♀️

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy123 wrote:
    Puszku dowiadywałam się w szpitalu 2 st ref i powiedzieli,że jeżeli jest ułożony pośladkowo to z automatu cc i nie będą ryzykować sn. Nie wiem jak w drugim szpitalu.

Szczęśliwa mamusia, czyli jeszcze jest jakaś nadzieja, że maluszek się obróci 😊
    A pamiętasz w którym tc się Ania obróciła?
    Tak jak myślałam. To masz kilka wyjść
    1.będziesz mieć cc u siebie
    2.jeszcze jest czas na obrót zewnętrzny, możesz poprosić lekarza o skier na to i zadzwonić do Gda i przyjechac na jego próbę. Dość dużo się udaje, część nie i zostają pośladki
    3.na porod przyjechać do Gda i urodzić pośladki naturalnie
    Jest trochę tego :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę pić herbatkę z liści malin. Właściwie to od dziś. Filiżankę dziennie. Z tego co czytałam to nie przyśpiesza porodu, tylko uelastycznia szyjkę i pomaga skrócić drugą fazę porodu :) No zobaczymy jak to wyjdzie. Co prawda moja druga faza trwała 15 minut, ale chcę ładnie przygotować szyjkę ;)

slodka100 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 37 tygodniu szansę na obrót dziecka są nikłe... raz że nie ma już miejsca A drugie mógłby czasami się okrecic pepowina tak mi mówiła moja położna, niestety niektóre dzieci tak się ułoża i co zrobić. Kuzynka miała 2 cc bo oboje dzieci pośladkowo ułożone...

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    4me
    z tym pepkiem mam tak samo, smieja sie ze mnie w domu ze moge nim swiatlo wlączac 😂😂😂😂 ale z corka mialam taki sam i sid pieknie wchlonal wiec nienprzejmuje sie tym kompletnie. Wkurza mnie jedynie ze widac pod bluzka 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Jeeeeny ja nienawidze jak on wystaje przez bluzke. Bleee ale co zrobisz!? Nic!

Z synem tez mi wyszedl. Niestety schowal sie do srodka ale nie byl taki ladny jak wczesniej. Taki troche oklapniety, jednak mysle, ze to kwestia ćwiczeń i podniesienia miesni brzucha. No coz oby pepek byl moim jedenym problemem po ciazy to bylabym szczesliwa
    :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja też będę pić herbatkę z liści malin. Właściwie to od dziś. Filiżankę dziennie. Z tego co czytałam to nie przyśpiesza porodu, tylko uelastycznia szyjkę i pomaga skrócić drugą fazę porodu :) No zobaczymy jak to wyjdzie. Co prawda moja druga faza trwała 15 minut, ale chcę ładnie przygotować szyjkę ;)
    To trzeba z 1.5litra by dzialalo :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę pić herbatkę z liści malin, pewnie po skończonym 36 tc zaczne, a olej z wiesiołka za tydzień, ale ja butelkowany, a nie kapsułki, wcześniej tak piłam olej lniany. Codziennie też piję siemię lniane, bardziej pod kątem jelit, ale ostatnio gdzieś przeczytałam, że pomaga na poślizg przy porodzie, zaszkodzić nie zaszkodzi, a jak ma pomóc to czemu nie ;)

4me Ty chudzielcu piękny <3 Zakochałam się w Twoim brzuszku :D

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tyle to nie da rady :D ech, przemyśle to jeszcze, zresztą spróbuję najpierw czy dobre

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • mommy123 Nowa

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku, a czy obrót zewnętrzny jest bezpieczny? W którym szpitalu w Gdańsku go wykonują i do którego tc ?

Samari, pierwsza ciąża i w 24 tc był główka w dół ułożony. Może jeszcze sam zaskoczy maluszek i zrobi obrót 😊

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommy123 wrote:
    Puszku, a czy obrót zewnętrzny jest bezpieczny? W którym szpitalu w Gdańsku go wykonują i do którego tc ?

Samari, pierwsza ciąża i w 24 tc był główka w dół ułożony. Może jeszcze sam zaskoczy maluszek i zrobi obrót 😊
    Uck na pewno robi obrót, nie wiem jak zaspa. Obrót jest robiony równocześnie z usg, w warunkach s por, gdyby cokolwiek się działo zrobią cc od razu, w 38 tc robi się ten obrót. Po obserwacji mama wychodzi do domu.
    Jest szansa, że maluch sam się obroci, jednak w 40 tc już nie zrobią obrotu.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wy chudzielce jedne, Tylko brzuszki urosły takie piękne <3 ja się wczoraj ze znajomymi widziałam po dłuższej przerwie, powiedzieli wprost że takiej grubej to mnie jeszcze nie widzieli hahah :D niestety moje ręce, nogi i buzia tez mega spuchły :D

Dołączę do Was, też będę jechać od 36 tygodnia z liśćmi malin zakładając że do niego dotrwam :D ale tego wiesiolka się boję trochę, z tego co wiem powoduje biegunki a ja mam już TAM tak niesamowite problemy ze nie chce pogarszac, krew niestety doszła przy każdej toalecie :/

4me lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my, jeszcze przed spuchnięciem, bo teraz wstyd pokazać :( w 3 tyg przybrałam 5-6kg i bardzo to widać :<

Maryjane ja to samo, policzki jak chomik :D

kurczę chyba dziś też skoczę po tę herbatkę :D nie zaszkodzi a może pomoże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:05

Oleander, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, ago91, Veri, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wow ale lasencje!! 😍😍😍
    U nas z rana był śnieg, stopniał i jest okropnie na dworze brrrr, a ja się biorę za porządki :) miłego dnia!

Veri lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 12kg na plusie! Wszystko schowane w udach pod spodniami 🤦‍♀️
    W pierwszej ciąży najwiecej mi pyklo na koniec wiec teraz tez sie tego spodziewam. Plus taki, ze nie puchlam wiec i teraz moze sie uda.

My dzis mamy gosci. Musze jakas kolacje przyrzadzic to troche sie poruszam przed obrzarstwem. Za 3 tygodnie sprzedajemy po raz ostatni mlodego do babci na noc i gdzies sobie wyjdziemy na dobre jedzenie. Przewiduje, ze to ostatnia wolnosc przez ponad rok bo dwojeczki za bardzo nikt nie bedzie chcial przygarnac :/

Jak ja zaluje, ze więcej nie wyjeżdżalismy sami gdzies na weekendy itp poki było tylko jedno. Nie popełnijcie tego bledu! -hehehe
    Jeździliśmy duzo razem ale nie sami a to sie jednak przydaje dla zwiazku

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na dluzsze wakacyjne wyjazdy zabieram moich rodzicow. Oni nigdzie nie jezdzili, czasy byly jakie były nie kazdego bylo stac.
    Teraz juz sami daleko boja sie jechac a ja mam w nich super pomoc. Oni sa nieinwazyjni, baedzo pomocni nie wtracaja sie, to my mamy dzieki temu luz i odpoczywamy podczas takiego wyjazdu bo mloda chetnie spedza czas z dziadkami. My mamy czas pojsc sami na kolacje, wschod slonca czy po prostu pobyc razem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już na pogodę do porodu nie zwracam uwagi bo i tak muszę leżeć plackiem bo nie mam siły z łóżka wylezc... zazdroszczę wam.ten siły i energii ale jescze ostatnie 10 dni ciąży i będę lżejsza to i ruchy będą sprytniejsze,oby tylko cesarke luksusowo znieść A reszta to.sie da:)

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ