Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWszystkie moje drogie jesteście piękne ❤❤.
Ja tak dziś na szybko , dopiero co dotarliśmy do domu mieliśmy małą przygodę , jak chcieliśmy wracać do domu to akumulator nam padł i musieliśmy czekać , aż brat cioteczny mojego męża przywiezie drugi akumulator od nas z domu .
Więc tak Dominik ma się dobrze słyszałam serduszko ❤❤,
powiedziałam o wszystkim co mnie nurtuje zbadał mnie gin, nic tam się nie dzieje szyjka zamknięta wiec jak coś mogę spać spokojnie no i trochę u nas sytuacja co do porodu SN stoi pod znakiem zapytania ,
Dominik ma położenie pośladkowe głowę czuję po mojej lewej stronie pod sercem , kolejna wizyta za 2 tygodnie powiedział że będzie to ciąża donoszona i zobaczymy jak jest ułożony , jak nadal będzie źle to czeka mnie CC , nadal mam bakterie w moczu tam przepisał leki .Ciasteczko777, slodka100, 4me, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Same chudzinki tu
idzie dola złapać ! No nieeeeee
4me- lasencjo Ty ! Super figura a brzuch Extrapępka zazdroszczę / ja mam w środku schowany - tzn dziurę mam..
Nie martw się ja do.chudych nie należę waże 94 kg przytylam już 15-16 kg... A co by było gdybym miała chodzić do 40 tygodnia wolę nie myśleć hehe w dodatku nie cierpię swojego pępka tak samo.bo wykaz do wierzchu wystaje spod koszulki i jest bleeeeee -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Mamusia
O to ci zaskoczenie z tym ulozeniem młodego,no nie ukrywam że po cc z 4 dzieci to ciekawie nie brzmi,ale mam nadzieję że jescze się obroci pozatym to dobre wieści najważniejsze że rośnie zdrowy
No wiadomo teraz czeka mnie 2 tygodnie stresu, jestem trochę zawiedziona , bo mieliśmy mierzyć małego a było tylko słuchanie serca nawet nie wiem ile waży. -
Hej dziewczyny!
ja ostatnio 3 dni jadłam mizeria z ziemniakami z koperkiem bez żadnego mięsa i dodatków tak mi smakowało poczułam taką wiosnę
ja pospałam za wszystkie czasy teraz z psem i jadę w końcu ten oddział mój zobaczyć bo zacznę rodzić i pogubie się w okolicy:P
slodka100, Izka37 lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Namowilyscie mnie na te liście malin w przyszłym tyg kupię
Puszek a jak 1,5l dziennie to ile łyżek tych malin dać do dzbanka? Rozumiem że zimne też można pić hehezrobimy konkurs na najciekawszy dzbanek :p
slodka100 lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:A ja na dluzsze wakacyjne wyjazdy zabieram moich rodzicow. Oni nigdzie nie jezdzili, czasy byly jakie były nie kazdego bylo stac.
Teraz juz sami daleko boja sie jechac a ja mam w nich super pomoc. Oni sa nieinwazyjni, baedzo pomocni nie wtracaja sie, to my mamy dzieki temu luz i odpoczywamy podczas takiego wyjazdu bo mloda chetnie spedza czas z dziadkami. My mamy czas pojsc sami na kolacje, wschod slonca czy po prostu pobyc razem.
Za to tesciowa za mloda i biega wszedzie jak szalona wiec tez by za dlugo z mlodym nie usiedziala i czesciej by wychodzila wieczorami niz mypoza tym tak jak na początku ja uwielabialam, tak po latach troche jestem zmeczona pewnymi cechami charakteru
Tak czy siak-jak ktos ma taka opcje to super plan. Tez nam kiedys przeszedl przez glowe
Dla nas najlepsza opcja to znajomy z innymi dziecmi, wowczas mlody kuz w takim wieku, ze potrafi przepasc na kilka godzin w zabawie z nimiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:13
-
nick nieaktualny
-
Chyba jednak zrezygnuje z tego naparu z liści malin bo właśnie wyczytałam że nie pije się go jeśli poprzedni poród był sprawny i szybki a ja taki miałam jak już mnie złapał bóle parte to położna musiała mi trzymać rękę przy pipi i mnie hamowac żebym nie parla bo lekarza Jeszcze nie było a ja już nie mogłam wytrzymać
-
nick nieaktualnyNaparu z liści malin nie stosuje się, jeśli:
ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka,
poprzedni poród był sprawny i szybki,
planowane jest zakończenie ciąży przez cesarskie cięcie,
kobieta przeszła wcześniej cesarskie cięcie,
kobieta urodziła przedwcześnie,
pojawiło się krwawienie z dróg rodnych w drugiej połowie ciąży,
w rodzinie kobiety występował rak piersi, jajników, endometrioza lub mięśniaki macicy,
kobieta cierpi na nadciśnienie,
wystąpi ciąża mnoga.
Zaczerpnięte z bloga gdzie fajnie opisane jest wsyztsko
https://oczekujac.pl/2012/07/herbata-z-lisci-malin-przed-porodem.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Samari ja słyszałam od położnej z kilkudziesięcio letnim stażem na kursie środowiskowym, żeby taki dzbanek popijać, więc spróbuję, olej z wiesiołka też. Na pewno taka herbata będzie mniej szkodliwa niż taka sama ilość coli, która cześć kobiet pije litrami. Nie będę z rycynowym próbować.
Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702 lubią tę wiadomość
-
Ja mam informacje o 1,5 litra od poloznej ze szkoly rdzenia. Starej poloznej, czytaj z kilkunastoletnim doświadczeniem. Powiedziala, ze takie pitu jedna filizanka nie pomoze.
No a jesli kobieta dostanie skurczy, no o to chyba chodzi
Ja nie wiem czy bede pic. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:34