Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie moje drogie jesteście piękne ❤❤.

Ja tak dziś na szybko , dopiero co dotarliśmy do domu mieliśmy małą przygodę , jak chcieliśmy wracać do domu to akumulator nam padł i musieliśmy czekać , aż brat cioteczny mojego męża przywiezie drugi akumulator od nas z domu .

Więc tak Dominik ma się dobrze słyszałam serduszko ❤❤,
    powiedziałam o wszystkim co mnie nurtuje zbadał mnie gin, nic tam się nie dzieje szyjka zamknięta wiec jak coś mogę spać spokojnie no i trochę u nas sytuacja co do porodu SN stoi pod znakiem zapytania ,
    Dominik ma położenie pośladkowe głowę czuję po mojej lewej stronie pod sercem , kolejna wizyta za 2 tygodnie powiedział że będzie to ciąża donoszona i zobaczymy jak jest ułożony , jak nadal będzie źle to czeka mnie CC , nadal mam bakterie w moczu tam przepisał leki .

Ciasteczko777, slodka100, 4me, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same chudzinki tu :P idzie dola złapać ! No nieeeeee
    4me- lasencjo Ty ! Super figura a brzuch Extra :) pępka zazdroszczę / ja mam w środku schowany - tzn dziurę mam..

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Same chudzinki tu :P idzie dola złapać ! No nieeeeee
    4me- lasencjo Ty ! Super figura a brzuch Extra :) pępka zazdroszczę / ja mam w środku schowany - tzn dziurę mam..

Nie martw się ja do.chudych nie należę waże 94 kg przytylam już 15-16 kg... A co by było gdybym miała chodzić do 40 tygodnia wolę nie myśleć hehe w dodatku nie cierpię swojego pępka tak samo.bo wykaz do wierzchu wystaje spod koszulki i jest bleeeeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

O to ci zaskoczenie z tym ulozeniem młodego,no nie ukrywam że po cc z 4 dzieci to ciekawie nie brzmi,ale mam nadzieję że jescze się obroci pozatym to dobre wieści najważniejsze że rośnie zdrowy ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namowilyscie mnie na te liście malin w przyszłym tyg kupię

Puszek a jak 1,5l dziennie to ile łyżek tych malin dać do dzbanka? Rozumiem że zimne też można pić hehe

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach dla malej 200zl poszło ale nadal wanienki nie mam więc może dziś albo jutro Jeszcze się gdzieś wybiorę
    No idę robić już te mizerie co mi tak smaka narobilyscie ostatnio

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusia

O to ci zaskoczenie z tym ulozeniem młodego,no nie ukrywam że po cc z 4 dzieci to ciekawie nie brzmi,ale mam nadzieję że jescze się obroci pozatym to dobre wieści najważniejsze że rośnie zdrowy ;)

No wiadomo teraz czeka mnie 2 tygodnie stresu, jestem trochę zawiedziona , bo mieliśmy mierzyć małego a było tylko słuchanie serca nawet nie wiem ile waży.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:) ja ostatnio 3 dni jadłam mizeria z ziemniakami z koperkiem bez żadnego mięsa i dodatków tak mi smakowało poczułam taką wiosnę:D ja pospałam za wszystkie czasy teraz z psem i jadę w końcu ten oddział mój zobaczyć bo zacznę rodzić i pogubie się w okolicy:P

slodka100, Izka37 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Namowilyscie mnie na te liście malin w przyszłym tyg kupię

Puszek a jak 1,5l dziennie to ile łyżek tych malin dać do dzbanka? Rozumiem że zimne też można pić hehe
    No chce tak 3 razy więcej jak na kubek sugerują, można też dodać miodu, taki orzeźwiający napój zrobić :) zrobimy konkurs na najciekawszy dzbanek :p

slodka100 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A ja na dluzsze wakacyjne wyjazdy zabieram moich rodzicow. Oni nigdzie nie jezdzili, czasy byly jakie były nie kazdego bylo stac.
    Teraz juz sami daleko boja sie jechac a ja mam w nich super pomoc. Oni sa nieinwazyjni, baedzo pomocni nie wtracaja sie, to my mamy dzieki temu luz i odpoczywamy podczas takiego wyjazdu bo mloda chetnie spedza czas z dziadkami. My mamy czas pojsc sami na kolacje, wschod slonca czy po prostu pobyc razem.
    To jest super rozwiazanie ale ja z moja mama bym nie dala rady. Ona zawsze wszystko wie najlepiej i skonczyloby sie tak, ze zamiast nam pomagac to my bysmy skakali kolo niej bo jest mocno wygodna. No way! Moi rodzice teraz, na stare lata, bardzo duzo jezdza i pewnie by nawet nie chcieli bo bysmy ich ograniczali :D
    Za to tesciowa za mloda i biega wszedzie jak szalona wiec tez by za dlugo z mlodym nie usiedziala i czesciej by wychodzila wieczorami niz my ;) poza tym tak jak na początku ja uwielabialam, tak po latach troche jestem zmeczona pewnymi cechami charakteru ;)

Tak czy siak-jak ktos ma taka opcje to super plan. Tez nam kiedys przeszedl przez glowe ;)

Dla nas najlepsza opcja to znajomy z innymi dziecmi, wowczas mlody kuz w takim wieku, ze potrafi przepasc na kilka godzin w zabawie z nimi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:13

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jaka laska jesteś! <3 śliczne macie brzuszki wszystkie:* 4me masz taki maleńki, a to mnie wszyscy mówią że mam malutki.. :)

Agata :) lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

No to faktycznie kiepsko jak nie dowiedziałaś się to co Ciebie interesowało ale to pewnie przez to że lekarz się na ułożeniu dziecka skupił ale i tak prywatnie żeby nawet dziecka nie pomierzyl bez sensu :/

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak zrezygnuje z tego naparu z liści malin bo właśnie wyczytałam że nie pije się go jeśli poprzedni poród był sprawny i szybki a ja taki miałam jak już mnie złapał bóle parte to położna musiała mi trzymać rękę przy pipi i mnie hamowac żebym nie parla bo lekarza Jeszcze nie było a ja już nie mogłam wytrzymać

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naparu z liści malin nie stosuje się, jeśli:

ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka,
    poprzedni poród był sprawny i szybki,
    planowane jest zakończenie ciąży przez cesarskie cięcie,
    kobieta przeszła wcześniej cesarskie cięcie,
    kobieta urodziła przedwcześnie,
    pojawiło się krwawienie z dróg rodnych w drugiej połowie ciąży,
    w rodzinie kobiety występował rak piersi, jajników, endometrioza lub mięśniaki macicy,
    kobieta cierpi na nadciśnienie,
    wystąpi ciąża mnoga.

Zaczerpnięte z bloga gdzie fajnie opisane jest wsyztsko

https://oczekujac.pl/2012/07/herbata-z-lisci-malin-przed-porodem.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pije/ nie chce wgl ingerować, czy nawet wywołać .. a jednak są info, że kobiety dostawały skurczy itp. Nigdy nie wiesz czy to nie od tego.. :) a że mnie tak te bóle męczą, a śluzu tyle to ani liści ani wiesiołka.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja planuje na dniach zacząć pić ta herbatkę kosztuje grosze najwyżej jak mi smak nie podejdzie to odpuszczę a z tego co wiem to ona pomaga macicy w efektywniejszych skurczach i chętnie podejmę wyzwania najlepszego dzbanka;D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,109896348,109896348,Herbata_z_lisci_malin_powodowala_skurcze.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na tym blogu jest napisane i w innych źródłach że maksymalnie filiżankę dziennie ,nie widzialam nigdzie informacji żeby pić aż 1.5 litra....

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja słyszałam od położnej z kilkudziesięcio letnim stażem na kursie środowiskowym, żeby taki dzbanek popijać, więc spróbuję, olej z wiesiołka też. Na pewno taka herbata będzie mniej szkodliwa niż taka sama ilość coli, która cześć kobiet pije litrami. Nie będę z rycynowym próbować.

Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam informacje o 1,5 litra od poloznej ze szkoly rdzenia. Starej poloznej, czytaj z kilkunastoletnim doświadczeniem. Powiedziala, ze takie pitu jedna filizanka nie pomoze.
    No a jesli kobieta dostanie skurczy, no o to chyba chodzi :D
    Ja nie wiem czy bede pic. Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:34

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ