X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mam to samo haha, w obu kwestiach, szału dostaje wręcz, o chodzeniu bez stanika nie ma mowy nawet w domu, w łóżku nawet ledwo to toleruje, tylko pod prysznic haha :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha cieszę się że nie jestem sama z takimi schizami :D

Ja bez stanika akurat lubię chodzić ale o dotykaniu nie ma mowy, (a co dopiero masaż :O)
    To jest antypodniecajace na samą myśl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 22:07

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ,nie mam traumy :P
    Tzn boje sie chyba tylko indukcji porodu ,tymabrdziej ,ze dluzszy czas maly byl w poprzek ulozony i przyzwyczilam się do wizji cesarki ,a tu w 36 tc fiknal na glowke . Nie moge się nastawic jakos na ten porod.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję bólu bardzo. Może dlatego że w życiu mało go doświadczyłam.
    Zawsze myślałam, że jak zajdę w ciążę to tylko cesarka, ale potem mi się odmieniło i chcę spróbować sn.
    Najgorsza to chyba ta niewiedza KIEDY.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 08:23

Izka37 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    A co do sutkow, to w życiu nie dałabym ich masować :D nienawidzę tych miejsc najbardziej na świecie, to takie moje schizy, tak samo mam z pepkiem, ani ja ani mój K. Nie ma prawa ich dotykać :D nie wiem jak ja dziecko wykarmie :O :D :D :D

Mam to samo! W ogóle nawet bez ciąży piersi miałam zawsze wrażliwe, a jednak dawałam karmić młodego beż zadnej bólu czy niechęci. Nadwrażliwość na pępek też mam, a nie wiedzieć dlaczego małe dzieci mają fazę na wkładanie palca do pęka, szału dostawałam!

Agata :) lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Haha cieszę się że nie jestem sama z takimi schizami :D

Ja bez stanika akurat lubię chodzić ale o dotykaniu nie ma mowy, (a co dopiero masaż :O)
    To jest antypodniecajace na samą myśl :D

Mam dokładnie tak samo:). Zawsze myślałam że to tylko ja tak mam. Czyli nie jest ze mną aż tak żle:).

Dziewczyny wszystkiego dobrego w drugim dniu świąt!

Oleander, Agata :), 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj była taka piękna pogoda, nawet się opaliłam trochę na tarasie, a dziś obudziłam sie znów chora ehh ale nie przeszkodziło mi to zaskoczyć męża i szwagra 🌊🌊🌊 :D mokrego dyngusa! :)

Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem obawiam się porodu, wspominając pierwszy poród oraz połóg.
    Chcę rodzić sn, chociaż wiem jaka to ciężka praca, poród po angielski to "labour"...
    Ból jak ból ale potem dochodzenie do siebie mnie przeraża, bo nie da się leżeć mając dwoje dzieci ehh

• Pantera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze remont, który skończy się najwczesniej, gdy będę w 36tc :)
    Po remoncie dopiero możemy przygotować łóżeczko i miejsce dla Małego, także wszystko last minute :) a szyjka juz miękka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    U nas jeszcze remont, który skończy się najwczesniej, gdy będę w 36tc :)
    Po remoncie dopiero możemy przygotować łóżeczko i miejsce dla Małego, także wszystko last minute :) a szyjka juz miękka...

A kiedy skończysz 36 tygodni ? No remont na sam koniec to napewno stres.... ja wlasnie czekam na przyjecie do szpitala i w sumie to nawet nie wiem czy sie stresuje,wiem ze nie mam wyjscia jedyne co sie ciesze ze nie musze chodzic do 40 tc. Ale najwazniejsze ze udalo sie donosuc ciaze i dzis mamy 37+1 czyli wbrew pozorom wkroczylismy w 38 tydzien :)

Powodzenia,napewno wam sie uda ogarnac na cza s :)

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w drugim dniu świąt u nas wszystko dobrze pomału wpadamy w rytm karmienia więc Filip mało co płacze bo karmiony na czas ;)
    Matka dziś jak to w dyngusa przystało została pierwszy raz przez syna o(p)sikana ;)
    Mamy tyko problem z tym nieszczęsnym nawałem bo cycki jak kamień itak strasznie boli jak mam odciągnąć a i wtedy jeszcze się spina ją i chce mi je rozsadzić. Jutro muszę kupić kapustę i robić okłady. Ile to będzie trwało? Czy można sobie jakoś ulżyć przy odciaganiu bo jak się za to zabieram to czuję jakby wszystko zaczynało się od nowa bo od razu przyblokowane i muszę się nameczyc by się ruszyło.

Jak wam w ogóle święta mijają? Dziś widzę coś pogoda nieco gorsza niż wczoraj chociaż właśnie nawet słoneczko wyszło.

No i przedstawiam wam w końcu naszego synka Filipa
    IMG-20190421-093540.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 12:41

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Samari0702, Chusy, PatkaPP, kama2784, lipiec 2018, Milka1991, Biała Azlia, Agata :), Pani Moł, ago91, Nistera, Menka888, Pantera, puszek369, Rudzik1, Paula_071, slodka100, Kruszynka91, Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena slodziaczek 😍 <3
    Czytałam żeby polewać piersi ciepłą wodą przed karmieniem/odciaganiem, a po zimną wodą, ale wiesz ja nie mam kompletnie doświadczenia tylko przekazuję, na szkole rodzenia też położna to mówiła
    Haha to Ci maluszek prawdziwego dyngusa zafundował :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 12:49

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, cudowny Filipek <3 najważniejsze że jest pokarm i mały ładnie je, reszta się na pewno unormuje :)

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny chłopczyk, jeszcze raz ogromne gratulacje! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena jaki kochany ! ❤ i ma włoski:) najważniejsze że załapał o co chodzi z jedzeniem i chce jeść a za parę dni będzie to sama przyjemność;) miałaś zgage w ciąży?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam okropną zgagę a ostatnie 2 tygodnie to praktycznie non stop

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, śliczny 🥰

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena dobrze jest przed odcisganiem wziąść ciepły prysznic bo wtedy miekna piersi i trochę je pod prysznicem masuj delikatnie. Jakoś po 2 tygodniach się unormuje. Ciebie bolą skutki tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena śliczny chłopaczek 😍 niech się zdrowo chowa😊

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbana slodkosci! 😍

Co do cyckow. Przed kamieniem gorący prysznic na piersi z masazem. Po karmieniu zimny prysznic/zimne oklady z zamrażarki. Pomiędzy kapusta ponakluwana wcześniej widelcem oziebiona w lodowce. I nie tak, ze co chwile nowe liscie- jak leza ponakluowane w lodowce to lepiej dzialaja. Przed umyj piersi by dziecko nie czulo soku z kapusty ;)
    Podczas odciągania lekko masujesz miejsca, gdzie czujesz, ze masz guzki. Odciagasz tylko troszke do uczucia ulgi bo inaczej piersi pomysla, ze jest jeszcze wieksza potrzeba mleka i befa produkowac i produkowac ;) dwa, trzy dni i bedzie lepiej. Ale oklady cieple/zimne i kapusta to podstawa!

kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, Paula_071 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ