Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Verbena wrote:Tak, miałam okropną zgagę a ostatnie 2 tygodnie to praktycznie non stop
Czyli może być coś z ta zależności że jak jest zgaga to dzidzia ma włosy po urodzeniu:D
Ale zwariowana pogoda poszliśmy na lody zlalo nas teraz znowu słońce .co chwile innaczej -
nick nieaktualny
-
Verbena cudo!!!
To my w takim razie będziemy mieć afro na głowie, bo od 7 miesiąca zgaga nie daje mi żyćSzczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Verbena wrote:Witamy w drugim dniu świąt u nas wszystko dobrze pomału wpadamy w rytm karmienia więc Filip mało co płacze bo karmiony na czas
Matka dziś jak to w dyngusa przystało została pierwszy raz przez syna o(p)sikana
Mamy tyko problem z tym nieszczęsnym nawałem bo cycki jak kamień itak strasznie boli jak mam odciągnąć a i wtedy jeszcze się spina ją i chce mi je rozsadzić. Jutro muszę kupić kapustę i robić okłady. Ile to będzie trwało? Czy można sobie jakoś ulżyć przy odciaganiu bo jak się za to zabieram to czuję jakby wszystko zaczynało się od nowa bo od razu przyblokowane i muszę się nameczyc by się ruszyło.
Jak wam w ogóle święta mijają? Dziś widzę coś pogoda nieco gorsza niż wczoraj chociaż właśnie nawet słoneczko wyszło.
No i przedstawiam wam w końcu naszego synka Filipa
Samari0702, kama2784, Oleander, Asiul, Ciasteczko777, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy kłucie w szyjce plus duże upławy (przeciekają majtki z wkładką) mogą oznaczać skracanie się szyjki? Strasznie słabo że wizytę mam dopiero za 2,5 tygodnia nie wiem co tam się u mnie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 20:23
-
Asiul mnie często kłuję szyjka, ale to dlatego, że młoda smyra łapkami, potwierdzone u ginekolog. Mokro też czasem się zdarza. Jednak u każdego pewne objawy mogą być czymś zupełnie innym, jeżeli tylko Cie to niepokoi to warto dla świętego spokoju podjechać na IP.
Asiul lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zjadłam dużo za dużo ale co zrobić jak to wszystko takie pyszne? Dużo czasu spędziłam z mężem w końcu, bo bardzo dużo pracuje ostatnio. Było domowo i bardzo miło mam nadzieję że wszystkim tak pogoda dopisała w te święta jak nam
kama2784 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi od jakiegoś czasu Dzidziutek mocno się pcha w szyjkę i w srodę na wizycie byla o 1,5cm krótsza niż 2 tygodnie wcześniej ale nadal dosc długa - w usg miala 3 cm.
Teraz to wpychanie w szyjkę przybralo na intensywnosci plus trochę mam skurczykow - jutro ktg to zobaczymy co jest grane choc ostatnio tez przed wizytą skurcze (raczej b-h) mialam a jak lezalam pod ktg to brzuch calkowicie wyluzowany heheh.
Sciski poświąteczne -
Asiul u mnie takie samo klucie dzisiaj wlasnie, jestem pewna ze to maluszek lapkami jezdzi, a boli jakby mi ktos masaz szyjki robil od srodka :< Bylam z mezem na spacerze i co chwile mi tam smyrala, a ja sie zginam w pol i sycze "tssss" i tak co drugi krok. Musialo to z zewnatrz wygladac komicznie.
Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Asiul, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość
-
Witam my w szpitalu, bysmy normalnie wychodzili jutro ale niestety moja noga ..
Nie pisalam bo nie mialam wogole zasiegu.
Po cc jeszcze troszke ciagna mnie szwy ale nie jest zle najgorsze byly dwa dni po niej.
Co stosujecie na rane brzucha oprocz octaniseptu?
Przyszedl dzis chirurg kazal zwiekszyc dawke clexanu i bezwzglednie lezec badz siedziec z konczyna lewa w gorze przez tydzien i zobaczymy co dalej , ponac zaczyna sie udrazniac . Przedtem nie moglam przez bol w pachwinie i miednicy usiasc normalnie teraz nie mam z tym problemu , tylko ze teraz skrzepy pojawily sie i w lydce, szkoda ze jak urodzilam to kazali mi lekarze duzo chodzic . Modle sie o to by jak najszybciej wrocic do zdrowia . Maly jest ze mna caly czas , wszystko mam na tyle ogarniete ze daje sobie rade i leze czy siedze z uniesiona konczyna w gorze i sobie robie przy nim . Malego przewine zje i spi wiec tfu tfu jest grzeczny Leze z kobieta co jest po cc ktore miala wczoraj o 14 i do dzis nie wstaje z lozka probowala ale zaraz sie polozyla polozne chodza prosza , mala caly czas na neonatologii a kobiety na drugi dzien po cc juz dostają malenstwo na caly dzien li sie nim same zajmuja no ale jak ona przyjechala w 41 na wywolanie i lezala plackiem doslownie naadt z balonikiem i mowila ze jej sie nie chce i nigdzie wstawac nie bedzie wiec co by tu duzo mowic . -
nick nieaktualnyVerbena- kciuki za laktację grunt, że jesteście już w domku!
Skarb - dużo zdrówka dla Ciebie!! Dobrze, że tak ładnie ogarniasz w takim stanie !! Zdrowiej!!
Samari - kciuki gigant za dziś! Oby poszło szybko i wszystko dobrze!!U mnie dalej objawy wiec nie ma co pisać nawet.. -
Skarb, dużo zdrówka. Jeszcze troszkę i będziecie w domku.. jesteś niesamowita że w takim stanie wszystko udaje się Tobie ogarnąć.
Samari, kciuki zaciśnięte, powodzenia.
U mnie kolejną nocka z nocną zgagą..eh..
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Skarb na rane super goi solcoseryl:)
Super, że sobie radzicie i że jest poprawa z nogą, dziwne, że sąsiadka nie chce chodzić, bo szybka piomizacja to profilaktyka pzakrzepowa właśnie.
Samari kciuki za dziś!!
Ja jadę na gbs zarazCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Witamy po świętach ale się tu pusto zrobiło mam nadzieję że to chwilowe bo święta hehe
Samari trzymam kciuki za dzisiaj
Ktoś wizytuje? Jak tak to czekam na newsy
U nas święta fajnie minęły no szkoda ze tak szybko bo ja uwielbiam takie rodzinne zgromadzenia no ale może w weekend jeszcze na urodziny pojedziemy
Wogole WITAM w skończonym 37tc czy ciąża uff Donoszona ale się cieszę że wczesniak już mi nie grozi teraz tylko chciałabym aby udało mi się zacisnąć nogi do końca kwietnia
Miała któraś z was ból z jednej strony brzucha zaraz po stosunku? Ja chyba już tak mam drugi raz co prawda trwało to może z minute lub dwie no ale dość mocno a nie wariowalam jakoś hehe tylko w miarę delikatnie może Puszek coś wiesz? -
nick nieaktualnySkarb super, że sobie tak radzisz z maleństwem
Hej! Ale super nocka za mną, odpukać ostatnio nie budzę się za często jak pogoda dopisze popołudniu to może pójdziemy w końcu na sesję do lasu
Jak u was z rozstępami? Ja nie mam i tak myślę, że jeśli jeszcze mi się nie pojawiły to już chyba się nie pojawią?
Slodka mnie raczej boli całe podbrzusze tak okresowoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 07:08
-
Verbena śliczny maluszek
Ja to zgage ciągle mam od popołudnia to u nas też full włosów będzie hehe nie no serio to raczej takie uroki moich ciąż no może teraz z dziewczynka mam mocniejsza zgage no ale zobaczymy czy będzie miała więcej włosów niż jej bracia
Skarb mam nadzieję że ta noga szybko cię przejdzie i będziecie w domku niedlugoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 07:09
-
nick nieaktualnyDzien dobry wszystkim ! U nas noc juz w stresie co chwila sie budzilam...od 6 juz mialam ktg, teraz czekam na dalsze instrukcje co jak i kiedy.
Trzymajcie kciuki za pomyslna cc ogromny stres mam i rece sliskie jak slimak aaaa!
Miłego Dnia i powodzenia na wizytachSzczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość