X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kama i Ciasteczko, sliczni chłopcy ♥️♥️

U mnie zgaga się zaczęła od dwóch dni, dziwne że tak na końcówce, na ostatnim badaniu było ułożenie glowkowe. Może już tak urosła albo ma nóżki na moim żołądku?

kama2784 lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka

Ty juz jestes w szpitalu ? Bo pisalas raz ze masz termin przesuniety na 28 cc ,to wychodzi ze to juz jutro ?🤗🤗🤗🤗🤗

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama-czyli wywoływanie nie było az tak złe? A powiedz ten balonik to boli czy jakie to uczucie?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Kama-czyli wywoływanie nie było az tak złe? A powiedz ten balonik to boli czy jakie to uczucie?
    Założenie balonik niezbyt przyjemne ale nie bolesne. Kilka godzin po założeniu zaczęły i mi skurcze i po nocy przeszły. Baloniki nie wypadły i bałam się, że nie spowodowały rozwarcie. Ale jak lekarz je wyjął to okazało się, że rozwarcie na 6. U mnie to ładnie poszło chociaż bałam się, że oksytocyne nie pomoże, bo dopiero po połowie pompy jak to położne nazywały zaczęły się skurcze. Lekarz mnie przygotowal, że może się nic nie wydarzyć i wtedy kolejna próba za 2 dni. Ale na szczęście poszło. Bolało bardzo. Jak Wam zaproponują gaz to korzystaj ie. Mi bardzo pomógł.

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kama za info.
    Twój maluszek jest cudny, wart tego wszystkiego. Dałaś mi kopa że ja też dam rade:) bo pewnie też mnie to czeka.
    Miłego dnia wam życze-ale fajnie że już macie siebie!

kama2784 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Dzięki Kama za info.
    Twój maluszek jest cudny, wart tego wszystkiego. Dałaś mi kopa że ja też dam rade:) bo pewnie też mnie to czeka.
    Miłego dnia wam życze-ale fajnie że już macie siebie!
    Pewnie, że dasz radę. Nawet jak przychodzi kryzys i się traci wiarę, że się uda. O wszystkim się zapomina w momencie jak się zobaczy swoje szczęście.
    PS owinieta szyję miał pepowina. Aż mnie zmrozilo jak to zobaczyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-ciele/Leki/Ostrzezenia/Ostrzezenie-przed-uzytkowaniem-lezaczkow-Fischer-Price?fbclid=IwAR0rPhQUWHNaP9JkvWi_JF6CoTqeSo0Q37N5gw928dD1c9ANbkfEA9BDSdY

Dziewczyny info o leżaczkach z Fisher-Price

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ufff faktycznie pomyliłam z ciachem
    A ty z tym balonikiem spalas? Ja też miałam balonik ale kazali mi ciągle z nim chodzić by on wypadł no i chodziłam z nim parę godzin i wyleciał w kibelku

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, Kama ogromne gratulacje dla Was ❤❤❤, witajcie słoneczka na tym świecie ❤❤❤.

Ja jestem już po wizycie oj się na siedziałam , więc tak Dominik jest ułożony główką w dół 💪💪💪❤❤ całe szczęście , serduszko bije jak dzwon i szykuje mi się dorodny synek waży 3400 gram 😱❤ , GBS mi mój Pan gin już na poprzedniej wizycie pobrał wynik ujemny 💪💪 , a ja nawet o tym nie wiedziałam kolejna wizyta w urodziny mojej córeczki Marysi 4 Maja ❤❤, będziemy patrzeć jak tam przepływy ciąża donoszona , żadnych badań nie muszę już robić , zapomniałam się o KTG zapytać , ale sam mi pewnie powie no i czekać jak coś na poród SN 😊 .

MaMaMi83, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Pani Moł, slodka100, Nistera, Samari0702, Veri, PatkaPP, Paula_071, ago91, Rudzik1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia super brawa dla Dominika, nie musisz się już martwić :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale emocje, to która następna? ;)
    Oleander leżaczek na sam widok mało stabilny, też mam FP ale zupełnie inny... na szczęście :)

Kama mi przy pierwszym porodzie gaz też pomógł bardzo ale to z takiego względu, że zmuszał do głębokiego oddychania przez to odwracając uwagę od bólu. Przy drugim razie też bym chciała go użyć. Super, że poród całkiem zgrabnie poszedł.

Z moich pobytów w szpitalu pamiętam, że jak tylko dziewczynom zakładali te baloniki foleya to szybko były efekty i rozwarcie się ładnie robiło.

Ciasteczko faktycznie kiepsko z tymi bo nockami bo nie można ani chwili odpocząć i zregenerować sił po porodzie. Ja pamiętam, że nie przespałam ani 1 nocki z 5 a dzieci spokojne były, ale światło było cała noc zaswiecone i lampka waliła mi prosto w oczy i masz tu babo placek. Więc byle jak najszybciej do domku.

Jeszcze raz gratuluję naszym mamusiom :)

Szczesliwa_mamusia ale super, dorodny synek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 11:36

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu, Dominik do ostatniej chwili trzymał w niepewności;) Ale super niespodziankę zrobil:) obstawiam Bibs kolejna. Jakoś czuje ten Twój porod;) ja poczekam z moim do połowy maja. A już mi się telefony zaczęły czy już urodziłam. Czuje, że nie jednemu się za to pytanie oberwie;D
    Miłego weekendu;)

Bibs, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzidziuś to chyba Kruszynki, bo już jutro. Czy coś pomyliłam? 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro Kruszynka ma cc. Będzie pierwsza dziewczynka :)

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azalia racja, ale zawsze któraś może Kruszynke wyprzedzić ;)
    Glendolina wrote:
    Szczęśliwa Mamusiu, Dominik do ostatniej chwili trzymał w niepewności;) Ale super niespodziankę zrobil:) obstawiam Bibs kolejna. Jakoś czuje ten Twój porod;) ja poczekam z moim do połowy maja. A już mi się telefony zaczęły czy już urodziłam. Czuje, że nie jednemu się za to pytanie oberwie;D
    Miłego weekendu;)

Dzisiaj obudziło mnie jakieś dziwne uczucie, nawet pomyślałam,że może urodze hihi. Niestety mój facet zabronił mi na razie rodzic :) On to myśli, że na zawołanie się da ;)

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Kruszynka

Ty juz jestes w szpitalu ? Bo pisalas raz ze masz termin przesuniety na 28 cc ,to wychodzi ze to juz jutro ?🤗🤗🤗🤗🤗
    Nie, jutro rano jadę na 7:30 do szpitala 🙂

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie obstawianie, A zaskoczy nas jakaś brzuchatka że środka albo z końca miesiaca;) chociaż u nas dzieciątka mamusi, więc pewnie Kruszynka będzie kolejna;)

• Nistera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to napewno przenoszę, ani jednego mini bh skurczyku nie miałam 😭 nawet mnie brzuch nie bolał ani razu 😜 A tu tydzień do terminu tylko.

ago91 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no dziewczyny, Wy już prawie 39 tc skończony, zaraz się terminy porodów przewidywanych będą zaczynać, dopiero będą emocje ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 12:52

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Bibs. W każdej chwili jakieś dzieciątko może zechcieć wyjść 😊
    Mnie coraz częściej brzuch okresowo boli. Poza tym nic nowego z objawów.

‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ