Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po imprezce, nawet długo wysiedziałam, mąż się wybawił wytańczył także imprezka udana Chociaż po tylu godzinach na obcasach pierwszy raz w życiu spuchły mi stopy
Ja na pranie dzidziusiowe kupiłam kosz w jysku miękki materiałowy, mało miejsca zajmuje i kosztował 20złPani Moł lubi tę wiadomość
-
Nie mogłam spać od 2... już jedziemy do szpitala wyciągnąć Helenke z brzuszka ♥️♥️♥️ ale mamy emocje... od 3 miałam takie twardnienie brzucha co 5 minut az sie wystraszylam, bo wczoraj na papierze mialam takie zielone gluty jakby ten czop... Rano zrobiłam lewatywe jeszcze, tetaz cos mnie kluje tam na dole w brzuchu, ale jak cos to jestesmy juz w drodze 😁
Agata :), slodka100, Milka1991, Paula_071, Oleander, Bibs, puszek369, iwwk, Nistera, Fikus, Veri, Pani Moł, ago91, Biała Azlia, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Kruszynka powodzenia
A ja w nocy mało spałam bo obserwowalam skurcze okresowe różne co 6 min, 4 min a potem co 10 i już się wydłużały jak wzięłam nospe. Teraz z rana też czasem coś mnie tam cmi no jeden seks i tak działa hehe
Jak tam Wasze plany porodu? Ja dopiero zabrałam się by przerobić mój stary z przed 2 laty z synkiem i powiem wam że dużo rzeczy wykreslam by tj Puszek mówiła był bardziej przejrzysty
Zastanawiam się czy zaznaczac coś z tego?:
-nakarmić piersią na sali porodowej
-pelne badanie lekarskie po kontakcie skóra do skory jak nie ma przeciwwskazań
-możliwość przystawienia do piersi zanim urodze lozysko
Wybieralyscie coś z tego?
Puszek co mówisz?
Ja te rzeczy miałam z synkiem no ale powiem szczerze że w szpitalu w którym rodzilam nic z tych rzeczy wyżej napisanych nie brali pod uwagę na to wygląda
-
Kruszynka powodzenia dobrze nawet jak takie skurcze same wyszły, znaczy Helenka coś przeczuwa i się szykuje:)
Słodka dwa pierwsze to standard, chyba że ktoś nie chce kp, albo badanie dziecka dopiero jak się cos dzieje, tak to na oddziale. U Ciebie jest cukrzyca nie? Więc nie jest to czysta fizjologia, na pewno będzie neonatolog przy porodzie, nie wiem czy w takim wypadku w Twoim szpitalu nie bada po porodzie, jednak na pewno po pół g od porodu dziecko musi mieć cukier zamierzony i raczej wykonujemy to na przewijaku, albo w łóżeczku, przy mamie oczywiście. Co do ostatniego pkt po prostu od razu dziecko jest na brzuch do mamy, czekamy aż pepowina przestanie tętnic, oczywiście jak się nic nie dzieje, potem. Na łożysko zazwyczaj na łożysko czekamy ok 5-10min, max było 30 teraz 60 min jak długo czekamy, a maluch chce ssać to Jasne niech ssie, ale największą potrzebe ssania ma koło 20-40min po urodzeniu i nie ma raczej szans, żeby go zmusić do kp przed urodzeniem łożyska, zresztą za chwilę przeniosa Cię na łóżko po porodzie to bez sensu na tak krótko przystawic i odciągac malucha, a przeskalujac na łóżko drugie nie da rady z dzieckiem w trakcie kp. Jak położna czeka na łożysko to jest jalowa i nie może Ci pomóc przystawic malucha wtedy albo pomoże druga, ale nie wiadomo jak dużo jest pracy to nie da rady, to wtedy możesz sama spróbować/ z mężem.
Ja bym nic z tego nie wpisała bo jak mówie to standardWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 07:51
slodka100, Samari0702 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Puszek dzięki za rady twoje są bezcenne. W takim razie nie będę nic z tego wypisywać.
Aha ale jakby co to ja cukrzycy nie mam. Dziś od rana ciągle jakieś tam skurcze okresowe co jakiś czas więc wzięłam nospe i chyba pomogła.
Edit coś zaczyna mnie znowu cmic no kurcze ja rodzic jeszcze nie chce heheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 09:18
-
nick nieaktualny
-
Dzięki, leżę jeszcze pod kroplowka, miałam ktg, wyszły jakieś skurcze, położna mówi że to macica ćwiczy.
Milka1991, puszek369, Paula_071, Agata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyChusy wrote:Wow dziewczyny, Ciacho, Kama gratuluje wam serdecznie !!!
Wasze maluszki urodzily sie 26.04, dobrze napisalam?
Chcialabym pouzupelniac troche liste rozpakowanych mamus o np tygodnie ciazy (w sensie w ktorym tyg i dniu sie dzidzie urodzily). Jak bedziecie mialy chwilke to wrzuccie posta : ) Teraz bede siedziec juz, wiec mam chwile zeby ogarnac calosc jak nalezy.Paula_071, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Puszek dzięki za rady twoje są bezcenne. W takim razie nie będę nic z tego wypisywać.
Aha ale jakby co to ja cukrzycy nie mam. Dziś od rana ciągle jakieś tam skurcze okresowe co jakiś czas więc wzięłam nospe i chyba pomogła.
Edit coś zaczyna mnie znowu cmic no kurcze ja rodzic jeszcze nie chce heheslodka100 lubi tę wiadomość
-
Kruszynka91 wrote:Nie mogłam spać od 2... już jedziemy do szpitala wyciągnąć Helenke z brzuszka ♥️♥️♥️ ale mamy emocje... od 3 miałam takie twardnienie brzucha co 5 minut az sie wystraszylam, bo wczoraj na papierze mialam takie zielone gluty jakby ten czop... Rano zrobiłam lewatywe jeszcze, tetaz cos mnie kluje tam na dole w brzuchu, ale jak cos to jestesmy juz w drodze 😁
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny