Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa Mamusia
Gratulacje,widzisz niepotrzebnie sie martwilas synek posluchal Twojej prosby hehe
U nas tez dobre wiadomsci,bo pojawil sie pokarm ! Odciagnelam juz 2x po.40 ml ale sie ciesze jescze chwila.i mlodego bede przystawiac do piersi spowrotem super bo nieukrywam ze troche sie zasmucilam jak w drugiej dobie mialam jakis zanik pokarmu. Jedno co juz polece herbata Femaltiker naprawde dziala w pobudzeniu laktacji
Milej soboty i dobrego samopoczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 13:06
-
nick nieaktualnyU niektórych będzie cisza przed burzą. Ja mam objawy i nawet checi;) A Młoda niewzruszona. Nawet się w kanał rodny nie zsunela. Tak jej dobrze u mamusi;) A ja sobie termin zaplanowałam 16.maja. Podoba mi się ta data.
Cieszę się bardzo, że już będzie kilka mam, bo będą rady na świeżo. Czy to z laktacja, czy kolkami albo szczepionkami;) -
Kruszynka91 wrote:Nie, jutro rano jadę na 7:30 do szpitala 🙂
Ale jutro masz cc? Jakie badanie musiałaś zrobić? Ja też idę do szpitala tego samego dnia co cc, ale nie pamiętam już z pierwszego porodu jakie badania miałam zrobić...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Oleander wrote:Hej! Po tych wczorajszych emocjach śnił mi się poród, ale mega dziwny był to sen, nie będę opowiadać
Dzisiaj duża imprezka przed nami, będziemy świętować 40 lat po ślubie rodziców oraz 60 urodziny mamy wczoraj jeszcze mierzyłam sukienkę tak dla pewności i na szczęście jest ok
Udanego weekendu wszystkim
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Nistera wrote:Ja to napewno przenoszę, ani jednego mini bh skurczyku nie miałam 😭 nawet mnie brzuch nie bolał ani razu 😜 A tu tydzień do terminu tylko.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
ago91 wrote:Ja to samo, wczoraj położna mówiła że piękny zapis ktg ani jednego skurczu a w domu co chwilę. Nic się nie dzieje termin z usg na 29 kwietnia a z om 2 maja i coś czuje że ani na jeden ani na drugi Szymkowi się nie spieszy
ago91 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam że gdybym miała obstawiać datę porodu to coś mi się wydaje, że będzie to ok 10-16 maja
Termin z usg 12tc mam na 28 maja, ale czuję Małego nisko od miesiąca, plus lekko bolące skurcze w nocy od tygodnia, za to napinania b-h ustały wraz z włączeniem Asparginu -
Ja skurczy prawie nie odczuwam za to napieranie cały dzień na pęcherz i nie wiem czy zjechał niżej czy to od tej infekcji. W każdym razie się zdenerwowalam bo mam termin na 17 maj a tu szef zapowiedział mężowi na ten dzień wyjazd za miasto..Może akurat się przesunie dzień w przód albo w tył. W każdym razie jak się zacznie to muszą sobie radzić bez niego:P
-
Paula_071 wrote:Ale jutro masz cc? Jakie badanie musiałaś zrobić? Ja też idę do szpitala tego samego dnia co cc, ale nie pamiętam już z pierwszego porodu jakie badania miałam zrobić...
Z tego co mi powiedzieli to mam mieć wynik GBS, grupę krwi, morfologia i mocz, kartę ciąży. Ale biorę wszystkie wyniki badań z całej ciąży na wszelki wypadek, mam tam 40km więc nikt nie będzie wracał po pierdoly, zabieramy wszystkie rzeczy też na powrót bo mąż ma tam pobyt razem że mną wykupiony 😁🙂🙂
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Pantera wrote:Powiem Wam że gdybym miała obstawiać datę porodu to coś mi się wydaje, że będzie to ok 10-16 maja
Termin z usg 12tc mam na 28 maja, ale czuję Małego nisko od miesiąca, plus lekko bolące skurcze w nocy od tygodnia, za to napinania b-h ustały wraz z włączeniem Asparginu -
Ja też biorę smoczek☺️ nawet dwa różne
U mnie takie twardnienia dziś że szok, ale nie bolą, jednak jak ściśnie małą to każdą jej cześć widać, mój K. Dziś nie mógł uwierzyć jak to zobaczył 😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wow dziewczyny, Ciacho, Kama gratuluje wam serdecznie !!!
Wasze maluszki urodzily sie 26.04, dobrze napisalam?
Chcialabym pouzupelniac troche liste rozpakowanych mamus o np tygodnie ciazy (w sensie w ktorym tyg i dniu sie dzidzie urodzily). Jak bedziecie mialy chwilke to wrzuccie posta : ) Teraz bede siedziec juz, wiec mam chwile zeby ogarnac calosc jak nalezy.kama2784 lubi tę wiadomość
-
Kruszynka91 wrote:Z tego co mi powiedzieli to mam mieć wynik GBS, grupę krwi, morfologia i mocz, kartę ciąży. Ale biorę wszystkie wyniki badań z całej ciąży na wszelki wypadek, mam tam 40km więc nikt nie będzie wracał po pierdoly, zabieramy wszystkie rzeczy też na powrót bo mąż ma tam pobyt razem że mną wykupiony 😁🙂🙂
To ja robiłam przed CC elektrolity, potas, sód, krzepliwość i jeszcze parę rzeczy. No nic, na wizycie dopytam lekarza.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.