X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec trzymam kciuki 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moja lekarka też starej daty. Znam tylko plany do kolejnej wizyty czyli do poniedziałku. Jak zapytałam o L4 jak nie urodze w terminie to powiedziała że wtedy będziemy się tym martwić i że bede musiała na ip się zgłosić. Nic więcej nie wiem. Szczegóły poznam na wizycie. No i ok. Nie martw się 😊

xKlaudiax lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Klaudia moja lekarka też starej daty. Znam tylko plany do kolejnej wizyty czyli do poniedziałku. Jak zapytałam o L4 jak nie urodze w terminie to powiedziała że wtedy będziemy się tym martwić i że bede musiała na ip się zgłosić. Nic więcej nie wiem. Szczegóły poznam na wizycie. No i ok. Nie martw się 😊
    To ty przynajmniej coś wiesz, a ja nic 😔 zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym nie zapytała o to l4 to bym nic nie wiedziała bo sama z siebie nie mówi na zapas. Spokojnie. Poniedziałek niedaleko. A do tego czasu może już coś się zacznie 😊

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chodziłam do P. Ginekolog właśnie starej daty mającej swoje zasady i chyba bym zwariowała jakbym do tej pory do niej chodziła albo źle by się to skończyło. Sygnalizowałam że męczą mnie wymioty to stwierdziła że jem tłusto i się na mnie wydarla a ja potrafiłam 3 dni nie jeść wogole . Przepisywala mi aviomarin i kazała na wizyty przychodzić co tydzień nie wiem po co.kazda wizyta to był stres. Ewidentnie była wypalona zawodowo i się wyzywala na pacjentkach zwłaszcza tych w ciąży.
    Lipiec będzie dobrze życzę szybkiego i łatwego porodu!:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Jakbym nie zapytała o to l4 to bym nic nie wiedziała bo sama z siebie nie mówi na zapas. Spokojnie. Poniedziałek niedaleko. A do tego czasu może już coś się zacznie 😊
    Najlepiej by było, jakby właśnie samo się zaczęło, ale jakoś tego nie widać 😏

• Veri Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec, powodzenia!

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszytskich po terminie polecam serie przysiadow zwanych squat. Podobno dziala :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec,powodzenia i szybkiego porodu :)

Kurde dziewczyny slabo ci wasi lekarze zrobili,moze się z nimi skontaktujcie w koncu prowadzili ciążę to chyba zadna łaska ze pomogą ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 03:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mojego lekarza przycisne, nie dam się 🙍
    Przysiady robiłam, chyba nic nie dały 😑

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się już odechciało naturalnych metod wywoływania porodu eh... Już mi ręce opadają od wtorku działam a tu cisza jakieś tam skurcze występowały ale to takie nie do liczenia więc kicha
    Normalnie też już mnie to wszystko zaczyna denerwować bo wiadomo że z porodem to nie ma tak na zawołanie no ale żeby tyle rzeczy robić i nic? W dodatku jakby to wszystko przyjemne bylo to ok a tu np. wczoraj spacer dłuższy i przy chodzeniu takie parcie nieprzyjemne tam i wogole i co z tego jak cisza więc normalnie już mnie to wszystko denerwuje bo ja zamiast odpoczywać jak mnie ledzwie bolą czy łydki to skacze na pilce sprzątam tańczę z dziećmi, spaceruje itp a tu cisza...
    Dziś może wybierzemy się na dalszą wycieczkę samochodem w odwiedziny to już mam myśli że może jazda jakieś wertepy wywołaja poród ale pewnie złudne moje nadzieję a te przysiady może spróbuję ale narazie siły nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 07:47

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę późno pytam ale co mi szkodzi
    Czym będziecie okrywac maluszki do snu w łóżeczkach dostawnych? Bo ja nie kupiłam specjalnej mniejszej pościeli niż ta potem standardowa do łóżeczka po 6 miesiącach bo pomyślałam że kocyk wystarczy ale teraz tak się zastanawiam bo kurcze nie jest aż tak ciepło może kupić jakiś cieplejszy ten koc taki ala kolderka? Hmm...

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma prawie 4 lata i się niczym nie przykrywa. Od początku jak tylko czymś go przykrywał to się rozkopywał, więc teraz może być podobnie. Zwłaszcza, że nadchodzi czas mocno wiosenno-letni to moim zdaniem przykrycie kocykiem czy pieluchą to max.

slodka100 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę przykrywać kocykiem, ciepło będzie :)

slodka100 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka - 38 tydzien i 3 dzien. Relaks!!!

Jeeeny dziewczyny urodzcie juz wszystkie bo bede musiala inaczej belly opuscic! 😂

Fikus, Oleander, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dokłdnie :) zaczynajcie się martwić jak będziecie 5 dni po terminie :)
    Już pisałam że wszystkie rodzące w koło mnie rodziłyvw dzien terminu lub kilka dni po :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziś nieprzyjemna pogoda, wieje, ponuro, nie chce się wychodzić
    Widać że sporo osób nie wyjechało na majówkę, wczoraj w marketach budowlanych armagedon!

• Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka my wkładamy dziecko do śpiworka do spania - luźny, na suwak, na ramionka tylko od góry a od dołu taka torba :)
    Są wersje cienkie i zimowe
    Np https://natulino-sklep.pl/product-pol-8654-Spiworek-do-spania-dla-niemowlat-Natulino-R-BabyComfort-Blue-Stripes-Warm-Grey-21-24C-2-warstwowy-nieocieplony-188.html?gclid=EAIaIQobChMI6__BqfT-4QIVlA8YCh3ebQReEAQYAyABEgIVC_D_BwE

Kołderki, kocyki nie są za bardzo rekomendowane, aby się dziecko samo nie nakryło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to od poniedziałku się martwię 😜

Izka37, Pantera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupiłam żadnej pościeli do łóżeczka. A teściowa: jak to musi mieć poduszkę i to z piór! Heh... Będzie mały spał w rożku albo pod kocykiem lub pieluszką. Gorąco mam w mieszkaniu. a do wózka coś macie?

‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ