X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec trzymam kciuki 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moja lekarka też starej daty. Znam tylko plany do kolejnej wizyty czyli do poniedziałku. Jak zapytałam o L4 jak nie urodze w terminie to powiedziała że wtedy będziemy się tym martwić i że bede musiała na ip się zgłosić. Nic więcej nie wiem. Szczegóły poznam na wizycie. No i ok. Nie martw się 😊

xKlaudiax lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Klaudia moja lekarka też starej daty. Znam tylko plany do kolejnej wizyty czyli do poniedziałku. Jak zapytałam o L4 jak nie urodze w terminie to powiedziała że wtedy będziemy się tym martwić i że bede musiała na ip się zgłosić. Nic więcej nie wiem. Szczegóły poznam na wizycie. No i ok. Nie martw się 😊
    To ty przynajmniej coś wiesz, a ja nic 😔 zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym nie zapytała o to l4 to bym nic nie wiedziała bo sama z siebie nie mówi na zapas. Spokojnie. Poniedziałek niedaleko. A do tego czasu może już coś się zacznie 😊

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chodziłam do P. Ginekolog właśnie starej daty mającej swoje zasady i chyba bym zwariowała jakbym do tej pory do niej chodziła albo źle by się to skończyło. Sygnalizowałam że męczą mnie wymioty to stwierdziła że jem tłusto i się na mnie wydarla a ja potrafiłam 3 dni nie jeść wogole . Przepisywala mi aviomarin i kazała na wizyty przychodzić co tydzień nie wiem po co.kazda wizyta to był stres. Ewidentnie była wypalona zawodowo i się wyzywala na pacjentkach zwłaszcza tych w ciąży.
    Lipiec będzie dobrze życzę szybkiego i łatwego porodu!:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Jakbym nie zapytała o to l4 to bym nic nie wiedziała bo sama z siebie nie mówi na zapas. Spokojnie. Poniedziałek niedaleko. A do tego czasu może już coś się zacznie 😊
    Najlepiej by było, jakby właśnie samo się zaczęło, ale jakoś tego nie widać 😏

• Veri Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec, powodzenia!

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszytskich po terminie polecam serie przysiadow zwanych squat. Podobno dziala :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec,powodzenia i szybkiego porodu :)

Kurde dziewczyny slabo ci wasi lekarze zrobili,moze się z nimi skontaktujcie w koncu prowadzili ciążę to chyba zadna łaska ze pomogą ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 03:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mojego lekarza przycisne, nie dam się 🙍
    Przysiady robiłam, chyba nic nie dały 😑

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się już odechciało naturalnych metod wywoływania porodu eh... Już mi ręce opadają od wtorku działam a tu cisza jakieś tam skurcze występowały ale to takie nie do liczenia więc kicha
    Normalnie też już mnie to wszystko zaczyna denerwować bo wiadomo że z porodem to nie ma tak na zawołanie no ale żeby tyle rzeczy robić i nic? W dodatku jakby to wszystko przyjemne bylo to ok a tu np. wczoraj spacer dłuższy i przy chodzeniu takie parcie nieprzyjemne tam i wogole i co z tego jak cisza więc normalnie już mnie to wszystko denerwuje bo ja zamiast odpoczywać jak mnie ledzwie bolą czy łydki to skacze na pilce sprzątam tańczę z dziećmi, spaceruje itp a tu cisza...
    Dziś może wybierzemy się na dalszą wycieczkę samochodem w odwiedziny to już mam myśli że może jazda jakieś wertepy wywołaja poród ale pewnie złudne moje nadzieję a te przysiady może spróbuję ale narazie siły nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 07:47

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę późno pytam ale co mi szkodzi
    Czym będziecie okrywac maluszki do snu w łóżeczkach dostawnych? Bo ja nie kupiłam specjalnej mniejszej pościeli niż ta potem standardowa do łóżeczka po 6 miesiącach bo pomyślałam że kocyk wystarczy ale teraz tak się zastanawiam bo kurcze nie jest aż tak ciepło może kupić jakiś cieplejszy ten koc taki ala kolderka? Hmm...

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma prawie 4 lata i się niczym nie przykrywa. Od początku jak tylko czymś go przykrywał to się rozkopywał, więc teraz może być podobnie. Zwłaszcza, że nadchodzi czas mocno wiosenno-letni to moim zdaniem przykrycie kocykiem czy pieluchą to max.

slodka100 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę przykrywać kocykiem, ciepło będzie :)

slodka100 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka - 38 tydzien i 3 dzien. Relaks!!!

Jeeeny dziewczyny urodzcie juz wszystkie bo bede musiala inaczej belly opuscic! 😂

Fikus, Oleander, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dokłdnie :) zaczynajcie się martwić jak będziecie 5 dni po terminie :)
    Już pisałam że wszystkie rodzące w koło mnie rodziłyvw dzien terminu lub kilka dni po :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziś nieprzyjemna pogoda, wieje, ponuro, nie chce się wychodzić
    Widać że sporo osób nie wyjechało na majówkę, wczoraj w marketach budowlanych armagedon!

• Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka my wkładamy dziecko do śpiworka do spania - luźny, na suwak, na ramionka tylko od góry a od dołu taka torba :)
    Są wersje cienkie i zimowe
    Np https://natulino-sklep.pl/product-pol-8654-Spiworek-do-spania-dla-niemowlat-Natulino-R-BabyComfort-Blue-Stripes-Warm-Grey-21-24C-2-warstwowy-nieocieplony-188.html?gclid=EAIaIQobChMI6__BqfT-4QIVlA8YCh3ebQReEAQYAyABEgIVC_D_BwE

Kołderki, kocyki nie są za bardzo rekomendowane, aby się dziecko samo nie nakryło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to od poniedziałku się martwię 😜

Izka37, Pantera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupiłam żadnej pościeli do łóżeczka. A teściowa: jak to musi mieć poduszkę i to z piór! Heh... Będzie mały spał w rożku albo pod kocykiem lub pieluszką. Gorąco mam w mieszkaniu. a do wózka coś macie?

‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ