Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam pościel do łóżeczka, ale tylko dlatego, że tak mi się spodobała, że nie mogłam jej nie kupić :p mimo to na razie planuję małego niczym nie przykrywać, ewentualnie może spać w rożku lub pod pieluszką/otulaczem Pościel poczeka
Do wózka mam kupioną pościel, ale tylko dlatego, ze była bardzo tania na jakiejś promo i kupiliśmy ją z myślą o jesieni gdy się zrobi chłodno. A latem to tylko pieluszki bambusowe, ewentualnie kocyk przy gorszej pogodzie.
-
nick nieaktualnyKobietom w ciazy sie nie dogodzi:) tak pol zartem pol serio
36+5 tc "o matko nie moge urodzić przed 37 tc bo bedzie wczesniak,oby donosic"🙄🙄🙄🙄
37+0 "luzik! Moge rodzic ciaza donoszona" 😎😎😎😎
A do 40 tc jeszcze ile czasu, wiem wiem ze dobrze sie gada bo dziecko mam ze soba ale tak dla rozladowania napiecia przed porodowego
P.s moj syn zaliczyl 1 trudniejsza noc od 2.30 do 5 nie spalxKlaudiax, Fikus, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mimo że pogoda średnia zaliczyłam spacerek, między jednym opadem deszczu a drugim deszczu ze śniegiem sie udało.
Ciekawe czy mamy już na świecie pierwszego majowego maluszka.
Co do dogadzania to czasami nie chodzi o zachcianki a niestety o wskazania medyczne jak np. przy tej dziadowskiej cukrzycy końcówka jest specyficzna:(. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyxKlaudiax wrote:Końcówka ogólnie jest już męcząca 😔 te dodatkowe kilogramy na wszystko się składają
Zgadzam sie, wszytsko wkurza,ciazy,czlowiek jest umeczony obolaly i w dodatlu niepewnosc kiedy sie zacznie ale nie martw sie u ciebie to najdalej max 1.5 tygodniaxKlaudiax lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyxKlaudiax wrote:Też już tak zaczęłam się pocieszać, że to już tak blisko.
Boli wszystko, chce się już urodzić, ale jak myślę, że inne mają gorzej, jakieś cholestazy czy coś innego, to mi aż głupio..
Moment zleci ani sie nie obejrzysz, ja dopoero co panikowalam a juz maly ma 10.dni i koedy to zlecialo ?
Ale ciesze sie bo juz dosc mialam tego sloniowego ciala, a od porodu mam -11 kg 😻😻😻 6 kg do wagi sprzed ciazy,ale po cichu licze ze wskocze wiecej na minus jak bede karmic -
nick nieaktualnyZ tego co widzę, to przy dziecku właśnie czas tak szybko leci hehe
Ja też już bym chciała być po. Żeby wszystko się goiło, żebym mogła poćwiczyć ciało jak dawniej, wracać do siebie.
A tak z ciekawostek na temat wagi, to przed ciążą ważyłam 39 kg, a teraz dokładnie nie wiem, ale 15.04 u ginekologa było 61,5 kg także jakby wziąć pod uwagę moją niedowagę, to prawidłowo przybrałam hah -
nick nieaktualny
-
xKlaudiax wrote:Haha wiem, też bym chciała 151 cm, nic po mnie nie widać tych dodatkowych kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 17:07
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Faktycznie jesteś malutka i drobniutka. Ja przytylam 11 kg. Wazylam przed ciąża 51. W dodatku na ostatniej wizycie wazylam tyle samo co na wczesniejszej czyli waga przestała rosnąć od 5 kwietnia.
-
nick nieaktualny