X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pościel do łóżeczka, ale tylko dlatego, że tak mi się spodobała, że nie mogłam jej nie kupić :p mimo to na razie planuję małego niczym nie przykrywać, ewentualnie może spać w rożku lub pod pieluszką/otulaczem :) Pościel poczeka :D

Do wózka mam kupioną pościel, ale tylko dlatego, ze była bardzo tania na jakiejś promo i kupiliśmy ją z myślą o jesieni gdy się zrobi chłodno. A latem to tylko pieluszki bambusowe, ewentualnie kocyk przy gorszej pogodzie.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietom w ciazy sie nie dogodzi:) tak pol zartem pol serio :)

36+5 tc "o matko nie moge urodzić przed 37 tc bo bedzie wczesniak,oby donosic"🙄🙄🙄🙄

37+0 "luzik! Moge rodzic ciaza donoszona" 😎😎😎😎

A do 40 tc jeszcze ile czasu, wiem wiem ze dobrze sie gada bo dziecko mam ze soba ale tak dla rozladowania napiecia przed porodowego :P

P.s moj syn zaliczyl 1 trudniejsza noc od 2.30 do 5 nie spal ;)

xKlaudiax, Fikus, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie dogodzisz :D Ja byłam pewna, że jakoś w 38 tc urodzę, a tu niespodzianka od dziecka taka :x :D

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo że pogoda średnia zaliczyłam spacerek, między jednym opadem deszczu a drugim deszczu ze śniegiem sie udało.

Ciekawe czy mamy już na świecie pierwszego majowego maluszka.

Co do dogadzania to czasami nie chodzi o zachcianki a niestety o wskazania medyczne jak np. przy tej dziadowskiej cukrzycy końcówka jest specyficzna:(.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka ogólnie jest już męcząca 😔 te dodatkowe kilogramy na wszystko się składają

• Pantera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa czy już majowe dzieciątko się pojawiło :)
    Część dziewczyn przeniosła się na fb więc wszystko możliwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Końcówka ogólnie jest już męcząca 😔 te dodatkowe kilogramy na wszystko się składają

Zgadzam sie, wszytsko wkurza,ciazy,czlowiek jest umeczony obolaly i w dodatlu niepewnosc kiedy sie zacznie :) ale nie martw sie u ciebie to najdalej max 1.5 tygodnia :)

xKlaudiax lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już tak zaczęłam się pocieszać, że to już tak blisko.
    Boli wszystko, chce się już urodzić, ale jak myślę, że inne mają gorzej, jakieś cholestazy czy coś innego, to mi aż głupio..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Też już tak zaczęłam się pocieszać, że to już tak blisko.
    Boli wszystko, chce się już urodzić, ale jak myślę, że inne mają gorzej, jakieś cholestazy czy coś innego, to mi aż głupio..

Moment zleci ani sie nie obejrzysz, ja dopoero co panikowalam a juz maly ma 10.dni i koedy to zlecialo ?

Ale ciesze sie bo juz dosc mialam tego sloniowego ciala, a od porodu mam -11 kg 😻😻😻 6 kg do wagi sprzed ciazy,ale po cichu licze ze wskocze wiecej na minus jak bede karmic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę, to przy dziecku właśnie czas tak szybko leci hehe :D
    Ja też już bym chciała być po. Żeby wszystko się goiło, żebym mogła poćwiczyć ciało jak dawniej, wracać do siebie.
    A tak z ciekawostek na temat wagi, to przed ciążą ważyłam 39 kg, a teraz dokładnie nie wiem, ale 15.04 u ginekologa było 61,5 kg :D także jakby wziąć pod uwagę moją niedowagę, to prawidłowo przybrałam hah :D

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia rany boskie to nawet lepiej żeby trochę zostało Ci z tych kilogramów! A ile masz wzrostu?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wiem, też bym chciała :D :D 151 cm, nic po mnie nie widać tych dodatkowych kg :P

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ogólnie jesteś malutka:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt więcej nie urodził i póki co nic się nie dzieje :D

ago91, Veri lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• ago91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Haha wiem, też bym chciała :D :D 151 cm, nic po mnie nie widać tych dodatkowych kg :P
    Faktycznie jesteś malutka i drobniutka. Ja przytylam 11 kg. Wazylam przed ciąża 51. W dodatku na ostatniej wizycie wazylam tyle samo co na wczesniejszej czyli waga przestała rosnąć od 5 kwietnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 17:07

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka moja natura haha :D a dziecko wychodzi niby na 3,5 kg :>

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Faktycznie jesteś malutka i drobniutka. Ja przytylam 11 kg. Wazylam przed ciąża 51. W dodatku na ostatniej wizycie wazylam tyle samo co na wczesniejszej czyli waga przestała rosnąć od 5 kwietnia.
    Podobno już na końcówce ciąży nie tyje się aż tak, mało co i widzisz, u ciebie się sprawdza :D

• ago91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest tak że jeśli waga nie urosła to i dziecko nie przybralo na wadze ?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem tego :/
    Ale z tego co wiem, to dziecko też na końcu przybiera już mniej, tak wyczytałam

ago91 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak czytałam na aplikacji ciąża+ :D

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ