Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lekarz rodzinny też może wystawić l4, też 100%płatne. Bibs położna środowiskowa nie ma obowiązku posiadania i wykonywania ktg, część ma, jednak to nie jest w jej zakresie, położna środowiskowa prowadzi edukację przedporodowa na której sprawdza stan maluszka detektorem tętna, jednak ktg to jest odpowiedzialny prowadzący ciaze lekarz, bądź położna, ponieważ im nfz za taką usługę płaci, a środowiskowa ma tylko za tą edukacje.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jestem na porodówce. Lekarz po badaniu już mnie nie wypuścił. Zaczynaja wywołanie porodu. Trzymajcie kciuki bo boje się strasznie:(
Glendolina, ago91, Agata :), Pani Moł, Oleander, Paula_071, Biała Azlia, Ciasteczko777, Veri, slodka100 lubią tę wiadomość
malaKsiezniczka 20.05.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLipiec kciukasy!!
Glendolina, na macierzynski przechodzisz z dniem porodu, nydyrydy sobie wczesniejszej daty podac, ew.L4 od rodzinnego a w przypadku hospitalizacji - ze szpitala.
Ja mam polożną w ramach NFZ ktora pracuje w gabinecie u mojego gina (gin prywatnie). I tam mi robią ktg nieodpłatnie, w przyszlym tyg.mam 2x - we wtprek i w piątek. -
nick nieaktualny
-
Puszek
też właśnie niedawno to do mnie dotarło,że osobą sprawującą opiekę jest w pierwszej kolejności lekarz i, że do rozwiązania (a nie tylko do terminu porodu) powinien ta opiekę sprawować.
Nie interesowałam sie tym jakoś, bo na razie nie musiałam.
Lipiec trzymam kciuki! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny:) Wywołują tak szybko bo mała słabo rośnie i łożysko chyba zaczyna nawalać:(oczywiście mogłam się nie zgodzić ale oni się znają, nie ja. Na razie dostałam ten żel, później oksy w krolplowce. Naprawdę mam nadzieje, ze wszystko pójdzie gładko i nie skończy się cc po kilkunastu godzinach w bólumalaKsiezniczka 20.05.2019