X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy porządny fotelik niestety swoje wazy, i Kiddy i Maxi Cosi itd. I noszenie jest ciężkie, nie da się ukryć, ale to właśnie daje bezpieczeństwo w razie wypadku.
    Karmelove to ten sam chyba który my mamy, tylko my braliśmy czarny i placilismy razem z baza ok 1800, ale tez wyszlismy z zalozenia, że wózek najprostszy, byle z duza gondola (i to byl świetny pomysl, bo Mloda bardzo dlugo miala w nim drzemki), ale fotelik musi byc super. I faktycznie ta opcja rozkladania jest bardzo przydatna, bo sporo jeździmy.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja pierwszy zakup już mam za sobą bo kupiłam po ostatniej wizycie skarpetki :) W dodatku różowe bo tak czuje że dziewczynka :) myślę że gdzieś w styczniu zacznę powoli kupować wszystko dla malucha. Jeśli chodzi o wózek to kupuje nówke i na pewno ze spacerówka i fotelikiem. Oglądałam ostatnio już wiem jaki chce :)
    Fotelik kup osobno albo upewnij sie, ze to cos dobrego... bo najczesciej te opcje 3 w 1 maja bardzo kiepskie foteliki.

Paula_071 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie słyszałam, że te 3w1 mają słabe foteliki. Sama mam zamiar kupić 2w1 i fotelik osobno, jak już się tym tematem zainteresuję bardziej w przyszłym roku :) Fotelik na pewno nowy, ale wózki są całkiem dobrej jakości używane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 16:43

cookiemonster lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wózek kupię nowy upatrzylam sobie tako junama diamond s line bo po mojej 2 dzieci wózek już się nie nadaje do.uzytku
    .A fotelik.i tak muszę kupić bo każde dziecko.musi mieć.swoj. Ale zakupy zacznę na przełomie marca/kwietnia

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede wszystko kupowac w maju. I tak jak przy pierwszym dziecku maz z rodzicami i tesciami pojechal do takiego duzego centrum niemowlecego mial liste i kupil wszysyko po urodzeniu malej. Mialam tylko ubranka do szpitala. Bylam z nim tylko wczesniej zeby poogladac i pokazac co chce. Ale ze miedzy dziecmi bede miec 10 lat roznicy wiec po mlodej nie zostalo mi nic kompletnie. Wiec potrzebuje wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 18:57

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mi

Powiem ci coś że mój najmłodszy ma 2 latka i wszystko po nim sprzedałam co mi potrzebne nie było bo nienplanowalismy więcej dzieci a w lipcu braliśmy ślub kościelny po wielu latach i tak pojawił się temat dziecka i ja mężowi mówię jak uda się za 1 cyklem to możemy mieć i ciach udalo się :D i wszystko muszę kupić od nowa jedyne co nie zdążyłam.sorzddac to krzesełko chico polly

• ago91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu. Kiedy to się zmieni ? Takie budzenie 4 5 rano. Nie ważne o której bym poszła spać czy 20 czy 23 to i tak się tak rano budzę i koniec już mojego spania. :(

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was dziewczyny :) weekend spędziliśmy z mężem u moich teściów, powiedzieliśmy o ciąży - ileż było radości, teściowa płakała ze szczęścia, ja zresztą tak samo :)) daliśmy im książeczkę z bajkami do czytania a w środku wierszyk i zdjęcie z usg. Mama to chyba z pół świata obdzwoniła z tej radości, każdemu się chwaliła a potem mówi "jeszcze nie mogę uwierzyć że będę babcią" :) dostaliśmy tyle wsparcia i pozytywnej energii że przestałam się bać że coś pójdzie nie tak.
    Wczoraj wieczorem po powrocie dopadły mnie mdłości, a już miałam wrażenie że stają się wiele lżejsze, padłam jak kawka, dziś standard 4-5 nad ranem już nie śpię...
    Witam nowe mamusie które dołączyły oraz gratuluję udanych wizyt :) my już za 2tyg idziemy!

Oleander, Agata :), cookiemonster lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Boziu. Kiedy to się zmieni ? Takie budzenie 4 5 rano. Nie ważne o której bym poszła spać czy 20 czy 23 to i tak się tak rano budzę i koniec już mojego spania. :(
    No z ta 4-5 rano to wg mojego doswiadczenie jeszcze jakies 2 lata :D :D ;)

ago91, cookiemonster lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie mogę się w nocy dobudzic na siku. Dzisiaj tak bardzo mnie przycisnal pęcherz, że wstałam ze strachem, dlaczego do cholery tak boli mnie brzuch :D

Startuje do pracy... Trzymajcie kciuki. Jestem pół przytomna.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove ja też dzisiaj wracam do pracy po urlopie :) Jestem pełna obaw, muszę jeszcze wytrzymać 2 miesiące...Pracuję przy komputerze, ale mam stresującą pracę i nawet jak byłam na urlopie to do mnie wydzwaniali. Jestem tak przez to negatywnie nastawiona...

Wydaję mi się, że przechodzą mi mdłości, ale w nocy za to budzi mnie okropny głód i ogólnie źle sypiam :(

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelik mam maxi cosi i nie zamierzam kupować nowego. Po dziewczynach jest w dobrym stanie. Zastanawiam się nad kupnem wózka 2w1. Aktualnie mam baby jogger city mini gt i jakoś spacerówka jest super ale przy drugiej córce kupiłam gondole i w sumie malutka jest. Jeździła w niej tylko 4 miesiące i później miałam wrażenie ze miała bardzo mało miejsca. Na razie nie wiem jaki ale pewnie tez chętnie kupiłabym jakiś używany bo szkoda mi teraz wydawać kasę przy trzecim dziecku na nowy. Zwłaszcza ze mi się podobają takie co kosztuja kilka tys

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jak obudzil dzis budzik o 6 myslalam ze go wywale przez okno. Dawno tak dobrze nie spalam. Ale nie bylo wyjscia . 0 6 zastrzyk potem mlodą do szkoly odstawic na 7.30. I w sumie pierwszy raz od 3 tygodni weszlam do duzego marketu na zakupy. Wczesniej na samą mysl stania w kolejce robilo mi sie slabo wiec wpadalam do małego osiedlowego sklepiku na 3 min i bylo po zakupach. Pamietam jak bylam w ciazy z mlodą to zaslabłam w sklepie i teraz boje sie powtórki wiec zakupy spadly na męża. Ale wiecie co... wieksze oszczednosci bo on nic wiecej poza tym co na kartce nie kupi Heheh

ago91 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś też miałam koszmarna noc budzialam się co chwila brzuch mnie bolał zasnac nie mogłam..masakra e dodatku rano jak.sie obudziłam przy łóżku były 2 zjedzone jogurty mango zjadłam je w nocy ale byłam tak nie przytomna że nawet tego nie pamiętam haha

ago91 lubi tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was już od jakiś dwóch tygodni.. i w końcu się odważyłam do Was dołączyć, przyjmiecie mnie? Jest to moja pierwsza ciąża (dłuugo wyczekiwana) i zapewne jak każda z Was boję się ją stracić. Termin porodu z ostatniej miesiączki mam na 18 maja. Aktualnie jestem w 10t3d ciąży (czyli 11 tydzień). Badania prenatalne (usg) mam 30.10, a wizytę u lekarza 05.11. Uciążliwe dolegliwości mnie omijają ale niestety jestem od początku na zwolnieniu (co nie ukrywam jest trudne dla mnie) bo mam od początku krwiaczki, aktualnie zostal mi jeden i większość dnia staram się leżeć no i biorę leki duphaston+luteina. To chyba tyle na razie o mnie.
    Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluję każdej z osobna:)

Cherry87, Angie1212, Oleander, Nowa0289, Agata :), Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, cookiemonster, maderdin, Szczesliwa ledwo zywa, Natalijka lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj witam się znowu z mdlosciami :( a już myślałam że poszły w siną dal... Do tego głowa mnie boli więc dzień będzie ciekawy

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj PatkaPP :) ja też od początku na zwolnieniu przez znaczne osłabienie, chociaż z jednej strony mi to pasuje bo się nie stresuję w pracy.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Patka :)

hej dziewczyny, też budzę się o 4 i kropka, oczy jak 5zł i jem w nocy bo tak mnie ssie.
    do tego coś mi mdłości wracają od 3 dni i straszny ból głowy.
    no i witam się w 13 tygodniu, w sobotę zaczynam drugi trymestr! <3

ja w środę wizytuję na prenatalne, kto jeszcze? :)

Szczęśliwa Mamusia, Cherry87 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko :) Może już płeć poznacie ;-).

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wasze wizyty ;-) :-).

Zaraz lecę i Was spróbuję poczytać po weekendzie ;-) :-). Odpukać Ania juz spi mi lepiej w nocy i mi prawie wyzdrowiała co najważniejsze ;-). Co do fotelika to ja mam nosidełko po dziewczynach nie jest zniszczone wystarczy trochę odświeżyć i się przyda potem to kupię taki fotelika z funkcją spania Ania ma normalny fotelik od 9 - 18 kg i ne ma funkcji spania a zawsze muszę ja poprawiać gdyż głową jej zwisa i żadne pieluchy nie pomagają chyba muszę kupić taka poduszkę może są takie poduszki pod szyję aby ona nie zwisała. Samopoczucie bez zmian wrażliwe piersi i bardzo bolesne, od 4 dni na prawdę czuję łaskotki w brzuszku ❤ i tak jest codziennie o różnych porach dnia . Rano czasami jest mi nie dobrze i jak za mało zjem to jest podobnie B-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkapp

Witaj w zacnym gronie majowek :)

No ja właśnie nawet ostatnio pisałam że nie mam.objawow A tu bach znów mdłości tak samo problemy że snem masakra A na plusie już 2 kg! A to dopiero 12 tydzień aż strach myśleć jak będę wyglądać do maja :O

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ