X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę, to zależy od wielu czynników, od diety, hormonów, niektóre tyją bardziej inne mniej. Wiadomo, że rozsądna dieta i umiarkowana aktywność to podstawa. Może po prostu wody Ci się nagromadziło sporo. Może być też tak, że skoro teraz tyle przybrałaś to później mniej przytyjesz. U każdej kobiety to inaczej wygląda. Na pewno jeśli będziesz nieprawidłowo przybierać na wadze lekarz zwróci na to uwagę :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję się już po prenatalnych :) dzidzi ma 6,5cm i mam wrażenie że teraz rośnie w zawrotnym tempie - tydzień temu miał 4,7cm. Serduszko, wszystkie narządy zdrowe, nie przysłali jeszcze wyniku papp-a więc nie mam dokładnie wyliczonego ryzyka, może w piątek uda się lekarzowi przeliczyć. Dzidzi ruchliwe, leżało z wyciagnietymi w górę nóżkami, wyglądało jakby trzymało ręce za głową także full relax :) płci lekarz nie podał bo zbyt wcześnie aczkolwiek my z mężem dopatrzylismy się dziewczynki :) ciekawe na ile się to później sprawdzi haha :)
    nie odzywam się ostatnio bo w tym tyg samopoczucie gorsze, częściej boli brzuch i męczą mdłości, oby z nadejściem drugiego trymestru minęły niedogodności...
    Witam nowe dziewczyny na forum :))

Oleander, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, maderdin, PatkaPP, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry super wieści :) Po tym wyrostku płciowym to sprawdzacie? :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oglądałam zdjęcia w necie i na tej zasadzie się przygladalismy. Zobaczymy za 2tyg na wizycie, może się berbeć ujawni bo już bym chciała wiedzieć :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas też to wskazuje na dziewczynkę, lekarz powiedział, że jest za wcześnie żeby mówić, ale on stawia na dziewczynkę :P 6 grudnia mam wizytę mam nadzieję, że już wtedy będzie wszystko jasne :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ogóle stwierdził że jeszcze się nie da zobaczyć i nie powiedział zupełnie nic na temat płci. Czekam co na to moja pani doktor, bo prenatalne robił mi inny lekarz.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłabyś swoje zdjęcie? ja też wrzucę to sobie porównamy :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 3.12 i wiecie co będę już wtedy w 18 tygodniu (17+1) szok normalnie jak ten czas leci.... A nie dawno do grupy dolaczalam w 6 tygodniu

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi wymiarami dzieci to trochę mam wrażenie że zależy wszystko od lekarza który robi badanie, sprzętu usg i jak obejma linijka płód, bo mi na każdym usg wychodzi inna data porodu. Najważniejsze że wszystko gra na badaniach

gann3e3k0unlohxb.png

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Wrzuciłabyś swoje zdjęcie? ja też wrzucę to sobie porównamy :D
    Nie mam pojęcia jak to zrobić :-P

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane czasem też dzidzia się lekko wyprostuje, albo zegnie :D Dlatego są takie lekkie rozbieżności :D

wejdź sobie na stronkę http://pl.tinypic.com i tam wrzuć zdjęcie, wybierz w ustawieniach żeby dodać na stronę(website/email) i Ci ustawi odpowiednią wielkość. Potem skopiuj wygenerowany link i w wiadomości wrzuć na forum :)

Tutaj moje maleństwo.

17s2mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:05

Ciasteczko777, Milka1991, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dostalam skierowanie na glukoze ( os-flu) czy to jest to cudowne badanie z piciem tej glukozy??
    Hej jeżeli zaznaczona tylko glukoza to zwykła na czczo, jeżeli test obciążenia glukoza to wtedy z piciem glukozy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy to by lekarz mówił że to test obciążenia glukoza i na skierowaniu też jest napisane A jeśli nie ma tych informacji to normalna kontrolną glukoza z krwi na czczo

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, próba : ysrpabk8fplm_t.jpg
    Zdjęcie na odwrót bo w tej pozycji lepiej mi się ogląda :) zdjęcie z zeszłego tygodnia, te z prenatalnych rozmazane i się nie nadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:22

Ciasteczko777, Milka1991, PatkaPP, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko Ale super ❤️ , mamy ten sam termin porodu ja też mam na 21.05 ❤️.

Super wieści z wizyt ;-)❤️.

Samari Ja ugotowałam rosół :-P .

Dziś pojechaliśmy załatwić jedną sprawę i nie uwierzycie zwymiotowałam w samochodzie , wcześniej nic takiego nie było niestety w mojej 2 ciąży miałam podobnie kiedyś miałam chorobę lokomocyjną , ale mi to samo przeszło i nigdy w samochodzie nie wymiotowałam aż do dziś teraz aż to strach gdzieś dalej jechać teraz jakby co będę brać torebki oby to było jednorazowe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:30

Milka1991 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry chyba sobie nóżką zasłania, ale nie umiem dostrzec u Ciebie jaka płeć. U mnie wydaje mi się, że dobrze widać ten wyrostek na dziewczynkę i nie trzeba się jakoś mocno przyglądać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:27

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk - na tym zdjęciu co wstawilam nie widac jaka płeć, dzisiaj podczas usg było widać, tak mi się przynajmniej wydaje :) ale wydruku fajnego żeby wstawić to nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:38

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by wszystko wyjaśniało :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też tak tyje jak ja? Od początku mam +6kg... 8 tygodni leżałam ze względu na krwiaka, który się wchłonął w 13 tygodniu. Teraz trochę się zaczęłam ruszać ale to taki ruch, że aż praktycznie żaden.. ;) Czy to jest zapowiedź tych +30kg, jak niektóre dziewczyny przybierają? Czy jest szansa, że zmieszczę się jednak w tych +15kg?
    Ja mam +5kg niestety :/w pierwszej ciazy przytylam 13kg a dzien po prodzie mialam 3-4kg na plusie do wagi sprzed ciazy...
    Nie ma chyba reguły. Jedna i ta sama kobieta mpze przytyc zupelnie inaczej w deoch roznych ciazach.
    Wiem, ze dziewczyny trzymjace siete cukrzycowa tak nie tyja a ona jest zdrowa wiec moze spróbuj jak temat cie męczy ;) ale ja chyba nie jestem na to gotowa ;)

Za to mysle o pudełkach dla ciezarnych... Moze na miesiac i zobacze jaki bedzie efekt...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lubię - dobrze Cie tu widzieć !:D
    Gratuluje Dziewczyny wizyt i ślicznych Dzieci :)!!
    U mnie na obiad indyk ale za cholerę nie mam ochoty - miał byc kaszotto grzybowo indycze =dieta :)
    ale zero apetytu ... ech - może potem zjem
    4me a z ktorej firmy te pudełka ?? Ja testowałam rożne firmy przed ciąża :) a teraz nie opłaca mi sie bo zwyczajnie nie jem... szkoda mi teraz kasy żeby wyrzucać to papu...

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ