WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę, to zależy od wielu czynników, od diety, hormonów, niektóre tyją bardziej inne mniej. Wiadomo, że rozsądna dieta i umiarkowana aktywność to podstawa. Może po prostu wody Ci się nagromadziło sporo. Może być też tak, że skoro teraz tyle przybrałaś to później mniej przytyjesz. U każdej kobiety to inaczej wygląda. Na pewno jeśli będziesz nieprawidłowo przybierać na wadze lekarz zwróci na to uwagę :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję się już po prenatalnych :) dzidzi ma 6,5cm i mam wrażenie że teraz rośnie w zawrotnym tempie - tydzień temu miał 4,7cm. Serduszko, wszystkie narządy zdrowe, nie przysłali jeszcze wyniku papp-a więc nie mam dokładnie wyliczonego ryzyka, może w piątek uda się lekarzowi przeliczyć. Dzidzi ruchliwe, leżało z wyciagnietymi w górę nóżkami, wyglądało jakby trzymało ręce za głową także full relax :) płci lekarz nie podał bo zbyt wcześnie aczkolwiek my z mężem dopatrzylismy się dziewczynki :) ciekawe na ile się to później sprawdzi haha :)
    nie odzywam się ostatnio bo w tym tyg samopoczucie gorsze, częściej boli brzuch i męczą mdłości, oby z nadejściem drugiego trymestru minęły niedogodności...
    Witam nowe dziewczyny na forum :))

Oleander, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, maderdin, PatkaPP, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry super wieści :) Po tym wyrostku płciowym to sprawdzacie? :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oglądałam zdjęcia w necie i na tej zasadzie się przygladalismy. Zobaczymy za 2tyg na wizycie, może się berbeć ujawni bo już bym chciała wiedzieć :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas też to wskazuje na dziewczynkę, lekarz powiedział, że jest za wcześnie żeby mówić, ale on stawia na dziewczynkę :P 6 grudnia mam wizytę mam nadzieję, że już wtedy będzie wszystko jasne :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ogóle stwierdził że jeszcze się nie da zobaczyć i nie powiedział zupełnie nic na temat płci. Czekam co na to moja pani doktor, bo prenatalne robił mi inny lekarz.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłabyś swoje zdjęcie? ja też wrzucę to sobie porównamy :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 3.12 i wiecie co będę już wtedy w 18 tygodniu (17+1) szok normalnie jak ten czas leci.... A nie dawno do grupy dolaczalam w 6 tygodniu

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi wymiarami dzieci to trochę mam wrażenie że zależy wszystko od lekarza który robi badanie, sprzętu usg i jak obejma linijka płód, bo mi na każdym usg wychodzi inna data porodu. Najważniejsze że wszystko gra na badaniach

gann3e3k0unlohxb.png

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Wrzuciłabyś swoje zdjęcie? ja też wrzucę to sobie porównamy :D
    Nie mam pojęcia jak to zrobić :-P

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane czasem też dzidzia się lekko wyprostuje, albo zegnie :D Dlatego są takie lekkie rozbieżności :D

wejdź sobie na stronkę http://pl.tinypic.com i tam wrzuć zdjęcie, wybierz w ustawieniach żeby dodać na stronę(website/email) i Ci ustawi odpowiednią wielkość. Potem skopiuj wygenerowany link i w wiadomości wrzuć na forum :)

Tutaj moje maleństwo.

17s2mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:05

Ciasteczko777, Milka1991, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dostalam skierowanie na glukoze ( os-flu) czy to jest to cudowne badanie z piciem tej glukozy??
    Hej jeżeli zaznaczona tylko glukoza to zwykła na czczo, jeżeli test obciążenia glukoza to wtedy z piciem glukozy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy to by lekarz mówił że to test obciążenia glukoza i na skierowaniu też jest napisane A jeśli nie ma tych informacji to normalna kontrolną glukoza z krwi na czczo

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, próba : ysrpabk8fplm_t.jpg
    Zdjęcie na odwrót bo w tej pozycji lepiej mi się ogląda :) zdjęcie z zeszłego tygodnia, te z prenatalnych rozmazane i się nie nadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:22

Ciasteczko777, Milka1991, PatkaPP, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko Ale super ❤️ , mamy ten sam termin porodu ja też mam na 21.05 ❤️.

Super wieści z wizyt ;-)❤️.

Samari Ja ugotowałam rosół :-P .

Dziś pojechaliśmy załatwić jedną sprawę i nie uwierzycie zwymiotowałam w samochodzie , wcześniej nic takiego nie było niestety w mojej 2 ciąży miałam podobnie kiedyś miałam chorobę lokomocyjną , ale mi to samo przeszło i nigdy w samochodzie nie wymiotowałam aż do dziś teraz aż to strach gdzieś dalej jechać teraz jakby co będę brać torebki oby to było jednorazowe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:30

Milka1991 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry chyba sobie nóżką zasłania, ale nie umiem dostrzec u Ciebie jaka płeć. U mnie wydaje mi się, że dobrze widać ten wyrostek na dziewczynkę i nie trzeba się jakoś mocno przyglądać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:27

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk - na tym zdjęciu co wstawilam nie widac jaka płeć, dzisiaj podczas usg było widać, tak mi się przynajmniej wydaje :) ale wydruku fajnego żeby wstawić to nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:38

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by wszystko wyjaśniało :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też tak tyje jak ja? Od początku mam +6kg... 8 tygodni leżałam ze względu na krwiaka, który się wchłonął w 13 tygodniu. Teraz trochę się zaczęłam ruszać ale to taki ruch, że aż praktycznie żaden.. ;) Czy to jest zapowiedź tych +30kg, jak niektóre dziewczyny przybierają? Czy jest szansa, że zmieszczę się jednak w tych +15kg?
    Ja mam +5kg niestety :/w pierwszej ciazy przytylam 13kg a dzien po prodzie mialam 3-4kg na plusie do wagi sprzed ciazy...
    Nie ma chyba reguły. Jedna i ta sama kobieta mpze przytyc zupelnie inaczej w deoch roznych ciazach.
    Wiem, ze dziewczyny trzymjace siete cukrzycowa tak nie tyja a ona jest zdrowa wiec moze spróbuj jak temat cie męczy ;) ale ja chyba nie jestem na to gotowa ;)

Za to mysle o pudełkach dla ciezarnych... Moze na miesiac i zobacze jaki bedzie efekt...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lubię - dobrze Cie tu widzieć !:D
    Gratuluje Dziewczyny wizyt i ślicznych Dzieci :)!!
    U mnie na obiad indyk ale za cholerę nie mam ochoty - miał byc kaszotto grzybowo indycze =dieta :)
    ale zero apetytu ... ech - może potem zjem
    4me a z ktorej firmy te pudełka ?? Ja testowałam rożne firmy przed ciąża :) a teraz nie opłaca mi sie bo zwyczajnie nie jem... szkoda mi teraz kasy żeby wyrzucać to papu...

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ